Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Camara już sprzedała :cool3:
ja za rok chyba kupię oryginalny M

no bardzo mozliwe, ze sprzedala;)
ja po cichu licze na zakup w wakacje jeszcze, zeby wykorzystac fakt, ze ktos bedzie z USA:cool3: ale nie wiem czy kurs $ mnie nie zje:roll:

Posted

Szczotki i grzebienie :: naszepotworki.pl tutaj w stacjonarnym sklepie widziałam takie podobne do vivogów-te takie żółte,byłam w tamtym tygodniu ;) str. internetową mają nieaktualizowaną,bo sama chciałam kupić pojemnik na karmę,pojechałam i Pani powiedziała,że nie ma i że może zamówić,a str. nie była aktualizowana. Swoją droga to nie mialam pojęcia,ze taki sklep u nas jest :evil_lol: napisz,albo zadzwoń :) bardzo miła Pani ;)

Posted

bardzo was prosze... wiem ze temat byl juz baaaardzo doglebnie analizowany, jednak ja nadal nie wiem co mam kupic dla swojego DONka (owczarek niemeicki dlugowlosy);)

zastanawiam sie na furminatorem vivoga:
groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=5752

badz nad trymerem hakowym;/

napiszcie mi co mam kupic dla gestego i dlugawego wlosa mojego psiaka

Posted

orzech11 napisał(a):
prosze was - pomozcie! potrzebuje jakiegos przyrzadu do wyczesania dlugowlosego owczarka niemieckiego:-(

Najlepiej jakbyś zadzwonił do sklepu i zapytał, kupowałam Vivoga dla goldenki znajomego i jest zadowolony.

Posted

wlasnie tu jest problem - dzownilam do kilku sklepow i w kazdym mowili co innego! szok:crazyeye:

w jednym polecali mi furminator vivoga-duzy.. w drugim powiedzieli - absolutnie, nie ma sensu bo nie przedrze sie przez futro psa do podszerstka.. w jeszcze innym mowili o szczotkach 'pudlowkach', a gdzie indziej odradzali ze wzgledu na male cienkie igielki ktore przy tym futrze poprostu sie nei sprawdza, chyba ze do napuszenia ogona;/

tak wiec... chyba poprostu kupie zwykly grzebien, byle byl duzy;/

Posted

orzech11 napisał(a):
tak wiec... chyba poprostu kupie zwykly grzebien, byle byl duzy;/

a jakby porownac siersc goldena i DONa? u goldena sie sprawdza.
Polecam Ci forum DONowe - napewno takie jest. I jestem prawie pewna, ze o furminatorze cos bedzie, poszukaj przez google forum i zapytaj.

Posted

Zamówiłam Vivoga na Futrzakach, napisali, że dostawa będzie w czwartek, ale jednak nie i będzie na początku czerwca:evil_lol::mad::angryy: Mają za to Suzhou.

Posted

Asti napisał(a):
napisali, że dostawa będzie w czwartek, ale jednak nie i będzie na początku czerwca:evil_lol::mad::angryy:

No to pięknie :roll: Nie rozumiem czemu nigdzie nie ma Vivogów, skoro mają takie powodzenie :cool3:

Posted

[quote name='an1a']Najlepiej jakbyś zadzwonił do sklepu i zapytał, kupowałam Vivoga dla goldenki znajomego i jest zadowolony.

DEFINITYWNIE nie dla ONków długowłosych. wypróbowałam na psie znajomego i się nie nadaje....

Posted

co dziwne, zachęcona doswiadczeniami innych właścicieli bernusi z forum szwajcarów, zakupiłam furminator, szczerze mówiąc jestem bardziej zadowolona z trymera hakowego, takie same wnioski porównując wynieśli inni właściciele bernusiów, na naszym regionalnym spotkanku :roll:
druga sprawa u mnie furminator może być tylko sprzętem uzupełniającym do trymera, ładnie robi tylnie łapy i uszy, czyli tam gdzie sierść jest krótsza, a jak chciałam nim zrobić grzbiet to się strasznieelektryzuje aż prąd idzie :shake:

Posted

furminator nie nadaje się dla większości piesków z dłuższym włosem

A Atosowi ładnie wyciągnął okropne, martwe, brązowe kłaczki ( okrywowe) nie mogłam się ich niczym pozbyć, a skubanie za długo by trwało a tak kilka razy Vivogiem przejechałam i już ich nie ma :multi:

Posted

[quote name='Kasia&Rika']DEFINITYWNIE nie dla ONków długowłosych. wypróbowałam na psie znajomego i się nie nadaje....

dzieki za odpowiedz:lol: wymyslilam juz ze zamiast jednego furminatora kupie kilka szczotek;) dla mojego DONka chyba takie rozwiazanie bedzie najlepsze.. raczej nie ma jednego uniwersalnego narzedzia do takiego wlosa:cool1:

Posted

orzech11 napisał(a):
dzieki za odpowiedz:lol: wymyslilam juz ze zamiast jednego furminatora kupie kilka szczotek;) dla mojego DONka chyba takie rozwiazanie bedzie najlepsze.. raczej nie ma jednego uniwersalnego narzedzia do takiego wlosa:cool1:

znajoma ze spacerów ze śliczną DONką ma 3 szczotki - jedna wyciąga włos bardzo podobnie jak furminator, drugą ma do przeczesania ogona i miejsc z najdłuższym włosem i ostatnią do nadania sierści połysku - kupowała w jakimś sklepie specjalistycznym. Jak ją spotkam to się zapytam jak się te szczotki nazywają ;)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
znajoma ze spacerów ze śliczną DONką ma 3 szczotki - jedna wyciąga włos bardzo podobnie jak furminator, drugą ma do przeczesania ogona i miejsc z najdłuższym włosem i ostatnią do nadania sierści połysku - kupowała w jakimś sklepie specjalistycznym. Jak ją spotkam to się zapytam jak się te szczotki nazywają ;)

kurcze, byloby fantastycznie!! najlepiej dokladnie zeby powiedziala czy to szczotka włosiana,druciana,czy metalowa:lol: i ktora do czego stosuje:p

ooo, i jeszcze jakie dlugie ma igly w tych szczotkach - ale pewnie dlugie, przynajmniej 3cm:cool1:

ja bede jutro w sklepie i moglabym juz kupic, super by bylo jakbys dzis mogla dac znac o tych szczotkach:lol:

Posted

orzech11 napisał(a):
kurcze, byloby fantastycznie!! najlepiej dokladnie zeby powiedziala czy to szczotka włosiana,druciana,czy metalowa:lol: i ktora do czego stosuje:p

ooo, i jeszcze jakie dlugie ma igly w tych szczotkach - ale pewnie dlugie, przynajmniej 3cm:cool1:

ja bede jutro w sklepie i moglabym juz kupic, super by bylo jakbys dzis mogla dac znac o tych szczotkach:lol:

byłam wczoraj na spacerze ale Pani nie spotkałam, zobaczymy jak dziś a ta szczota co tak świetnie włos wyciągała to było zgrzebło z krótszymi i dłuższymi ( 3cm właśnie ) igłami i te dłuższe były grube i pod naciskiem się wciskały do szczotki mówiła, ze kosztowała coś koło 30 zł

nic więcej nie wiem... :roll:

Posted

orzech11 napisał(a):
hej;) dla boksera bedzie dobry trymer 2 albo 4 - bokser ma twardy krotki wlos, a trymer 1 jest do wlosa delikatnego - wg tego co tam pisze.

Też mi się tak wydaje. Ja mam oba te trymery i 1 obrabiam łepek mojej spanielki, a 2 grzbiecik. ;)