Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no my małego już nie dostaliśmy:eviltong: ale to może i dobrze;) tylko nadal czekam :( mam nadzieję,ze szybko dojdzie,może dziś,jutro......:razz: a jak już będę miała,to pojadę do stajni i spróbuję na Grubym:diabloti: nie,żeby go całego tym machnąć,ale chcę zobaczyć czy róznica jest.Niestety teraz się tak sypie,że przygotowanie do jazdy trwa wieki:mad:tymbardziej,że on mocno się "zmamucił" w przeciwieństwie do niektórych lżejszych kolegów i koleżanek:evil_lol:(a wszystkie kłaki po czesaniu mam w oczach i na twarzy:angryy:)

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: przyszło....

ps.nie próbujcie tego w domu;) (lepiej na dworze:eviltong:-tylko kłaki zebrać,żeby nie latały!)

to jest genialne!:multi:

Posted

Strasznie zainteresowaliście mnie tym furminatorem :cool3:. Nam taki sprzęt bardzo by się przydał, bo T. linieje okropnie, a szczotka i grzebień nie daje zbyt ciekawych efektów.

Do zakładek dodałam sobie mały egzemplarz vivog'a, bo zauważyłam, że chyba większość z Was ma właśnie tej firmy i je sobie chwalicie, ale właśnie zobaczyłam, że jest akurat niedostępny :shake:.

Czy ktoś z Was ma taki furminator?
FURMINATOR SUZHOU DQT 066 (602186447) - Aukcje internetowe Allegro

Czy on sprawdza się tak samo, jak ten vivog'a?
Te 6,5cm to szerokość tego ostrza, tak? Nada to się dla psicy posiadającej ok. 30cm w kłębie?

Posted

Agnes napisał(a):
pliss zerknij kilka postow wstecz - to byyylo:eviltong:
Vivog maly jest niedostepny, a wlasnie taki by sie Wam przydal.
Moje ostrze ma 4,5 - Vivog sredni - i dla psa 65 cm w klebie jest zdecydowanie wystarczajacy

Przepraszam, nie czytałam dokładnie całego wątku ;).
Dziękuje za informacje, chyba nie pozostaje mi nic innego, jak popytać w sklepach, kiedy mogą spodziewać się dostawy i czekać :).

Posted

pliss zerknij kilka postow wstecz - to byyylo:eviltong:
Vivog maly jest niedostepny, a wlasnie taki by sie Wam przydal.
Moje ostrze ma 4,5 - Vivog sredni - i dla psa 65 cm w klebie jest zdecydowanie wystarczajacy

Posted

A czy taki vivog to by wyciągnął z Malamuta łap podszerstek? Mówię o niezbyt długiej sierści na łapie plus ewentualnie krótki podszerstek około 1 do 2 cm.

Posted

Kisses_xox napisał(a):
Peja, mam nadzieję, że wrzucisz fotę 'po' :cool3:

no jasne :)

już się zaczynam bać ile tego będzie jak gęstym grzebieniem czeszę Atosa 2 razy dziennie i wychodzi tyle kłaków, że :-o:-o:-o a i tak za 10 min znów się z niego sypie ... hmn.. niezdziwiłabym się jakby Atos po czesaniu został goły :diabloti:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
no jasne :)

już się zaczynam bać ile tego będzie jak gęstym grzebieniem czeszę Atosa 2 razy dziennie i wychodzi tyle kłaków, że :-o:-o:-o a i tak za 10 min znów się z niego sypie ... hmn.. niezdziwiłabym się jakby Atos po czesaniu został goły :diabloti:

wiesz czesac to mozna caly dzien i zawsze bedzie cos wychodzic , nie patrz na to czy wychodzi jeszcze czy nie , wychodzic bedzie ale w miejszych ilosciach ;)

Posted

Lubi :lol:

:mdleje:

furminator z masażem :crazyeye:
"Przyrząd do wyczesywania podszerstka. Łączy w sobie zalety trymera do podszerstka i masażera. Zasilanie - bateria 2AA."

Posted

anetta napisał(a):
furminator z masażem :crazyeye:
"Przyrząd do wyczesywania podszerstka. Łączy w sobie zalety trymera do podszerstka i masażera. Zasilanie - bateria 2AA."

rozumiem...wciskamy guzik i fruminator masuje "wyczesujac" cala skore w tym miejscu w ktorym masujemy? nie widze tego:roll:

Posted

sory za jakośc foty, ale mi się aparat zepsul, w komórce mam za słabą baterię a koma koleżanki własnie takie foty robi :eviltong:

niestety nie wyczesałam go dokładnie bo już mi ręka odpada :evil_lol:
może wieczorem dokończę...

Posted

MA&NF napisał(a):
A czy ktoś próbował tego sprzętu na Nowofundlandzie???

ja wczoraj ;)
pozyczylam mojego vivoga i powiem szczerze niema takiego efektu jak przy innych
wychodzi futra sporo ale duzo mniejsze ilosci niz z mojej sucz
chyba ma za dluga siersc nowofunland ;)
wlasciciel uzywa szczotki podobnej do trymera i ona zbiera wiecej wlosa