Kasia&Rika Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Na spanielu śmiga aż miło, ale na kocie próbowałam dłuugowłosym, troche persowatym i nie szło nic wyciągnąć ... Quote
betty_labrador Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Kasia&Rika napisał(a):Na spanielu śmiga aż miło, ale na kocie próbowałam dłuugowłosym, troche persowatym i nie szło nic wyciągnąć ... moze chodzi o to ze pers ma siersc cos jak cho-chow-bardziej ustawiona pod katem prostym , niz u nevada czy zwyklego. o wlasnie-ciekawe czy chowa daloby sie wyczesac tym sprzetem? Quote
betty_labrador Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Kasia&Rika napisał(a):Ja jeszcze próbowałam "sznaucera" i nie szło:evil_lol: też ledwo co wychodziło ... ona ma taką twardą sierść po maszynce wiec moze o to chodzi co mowilam +/ewentualnie twardy wlos :} Quote
Kasia&Rika Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 betty_labrador napisał(a):moze chodzi o to ze pers ma siersc cos jak cho-chow-bardziej ustawiona pod katem prostym , niz u nevada czy zwyklego. o wlasnie-ciekawe czy chowa daloby sie wyczesac tym sprzetem? Ja jeszcze próbowałam "sznaucera" i nie szło:evil_lol: też ledwo co wychodziło ... ona ma taką twardą sierść po maszynce Quote
Blow Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Moim zdaniem nie chodzi konkretnie o długość włosa a o jego strukturę, tzn budowę pojedynczego włosa;) Quote
betty_labrador Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Blow napisał(a):Moim zdaniem nie chodzi konkretnie o długość włosa a o jego strukturę, tzn budowę pojedynczego włosa;) no chyba o to chodzi. a i jeszcze shar-pei ma taka postawioną pod kątem prostym. ciekawe jak z nim i vivogiem;) Quote
betty_labrador Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Blow napisał(a):Czy shar pei ma podszerstek jakikolwiek? nie ma..ale chyba tez linieje :p a dalmatynczyk tez nie ma podszerstka-jednak jego tez mozna wyczesac vivogiem z martwego włosa :) Quote
Blow Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Racja.Choć nie ukrywam, że najlepiej z mojego psa wyłazi właśnie "kłaczkowaty" podszerstek.Okrywowe też ale zdecydowanie mniej(choć itak cała masa nie porównując z tym pierwszym;)) Quote
betty_labrador Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Blow napisał(a):Racja.Choć nie ukrywam, że najlepiej z mojego psa wyłazi właśnie "kłaczkowaty" podszerstek.Okrywowe też ale zdecydowanie mniej(choć itak cała masa nie porównując z tym pierwszym;)) no tak. tylko psy zupelnie krotkowlose bez podszerstka, wlasnie dalmat, whippet linieja troszke inaczej-tzn leci z nich ten krotki wlos i leci i sie wszedzie wbija. a te z podszerstkiem jak sie czesze to wylazi duzo podszerstka, a wlos martwy przy okazji. Quote
Blow Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Znam wszystkie wersje aż do bólu;) W każdym razie to urządzenie jest najbardziej skuteczne(i stosunkowo wszechstronne) ze wszystkich jakie dotąd dzierżyłam w dłoni-poprzednio miałam psa o krótkiej sierści, o jakiej mowa, w tej chwili zwierzę o trzech rodzajach włosa-długi, sztywny i szorstki, tzw. kozi, krótki i ostry, wbijający się wszędzie oraz króciutką ale dość gęstą imitację podszerstka-vivog, lepiej lub gorzej, daje radę wszystkim.Mógłby być tylko nieco większy coby się człowiek nie musiał tyle namachać za każdym razem:p Quote
ARGIS Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Czy ktoś próbował furminatora na husky?? sprawdza się?:diabloti: Quote
gops Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 ARGIS napisał(a):Czy ktoś próbował furminatora na husky?? sprawdza się?:diabloti: cofnij sie o strone lub dwie wczesniej tam jest zdjecie co wyszlo z haszczaka bialego ;) Quote
Camara Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Czy to urządzenie będzie się nadawało dla owczarka podhalańskiego (włos długi, ciężki i lekko tłusty + niewyobrażalna ilość podszerstka)? Do tej pory używałam zgrzebła z obrotowymi szpilami - owszem, czesał b.dobrze, ale wyczesanie 3 psów to kilka godzin + uraz barku i uczucie drętwienia w kręgosłupie :roll: Czy furminatorem zrobię to szybciej? łatwiej? Czy ktos mi może powiedzieć gdzie najtaniej kupie oryginalnego furminatora w średnim rozmiarze? Ktoś mi podpowie? :p Quote
Agnes Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Camara napisał(a):Czy furminatorem zrobię to szybciej? łatwiej? nie sadze...tu tez sie trzeba namachac - chyba ze chodzi Ci o efekt - a o tym chyba pisac nie musze wystarczy zerknac na zdjecia;) Camara napisał(a):Czy ktos mi może powiedzieć gdzie najtaniej kupie oryginalnego furminatora w średnim rozmiarze? allegro? ale czy to jest 100% oryginal...coz tego Ci nie powiem;) Quote
anetta Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Cockermaister. Masz ten Scośtam :evil_lol: Jak Ci się trzyma go w łapce? wygodny? Quote
cockermaister Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 anetta ChODZI CI O TEN: FURMINATOR SUZHOU DQT 066 (595750811) - Aukcje internetowe Allegro bardzo fajny, wygodny, troche trzeba się nim namachać ale ładnie wyciąga włos :loveu::loveu: polecam wejdż do nas do galerii na 33 stronke to zobaczysz jak teraz Koki wygląda po furmitorowaniu:cool3: Quote
Basia i Barni Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 chyba komentowac nie muszę :evil_lol: Quote
gops Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 o kuzwa :crazyeye::crazyeye::evil_lol: masakra to z jednego czy z dwoch ? chyba z rok ich nie czesalas :evil_lol: Quote
Basia i Barni Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 gops napisał(a):o kuzwa :crazyeye::crazyeye::evil_lol: masakra to z jednego czy z dwoch ? chyba z rok ich nie czesalas :evil_lol: to chyba ty żartujesz - ja go czesZe CODZIENNIE a tu kurde tyle sierści - polecam furminator aha i to oczywiście z jednego psa :diabloti: z drugiego byś nie chciała zobaczyć:evil_lol: Quote
Basia i Barni Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 gops napisał(a):dobra wierze ze codziennie :razz: ale wydawalo mi sie ze z laba tyle nie wyjdzie , skoro z haszczaka wyszlo mniej ;) w kazdym badz razie ja tez polecam :diabloti: ja mam ten oryginalny furminatorek L :evil_lol: Quote
gops Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Basia i Barni napisał(a):to chyba ty żartujesz - ja go czesZe CODZIENNIE a tu kurde tyle sierści - polecam furminator aha i to oczywiście z jednego psa :diabloti: z drugiego byś nie chciała zobaczyć:evil_lol: dobra wierze ze codziennie :razz: ale wydawalo mi sie ze z laba tyle nie wyjdzie , skoro z haszczaka wyszlo mniej ;) w kazdym badz razie ja tez polecam :diabloti: Quote
Agnes Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Basia i Barni przebilas wszystkich!!:evil_lol: szok:crazyeye::crazyeye::crazyeye: my dzisiaj jak co tydzien sie czesalismy....i co? ja tam nic a nic nie widze, zeby mniej siersci wylazilo:angryy: ale na psie widze znacznie mniej:multi::evil_lol: Aza zmienia kolor okrywowej siersci - coraz mniej czarnego:eviltong: Quote
betty_labrador Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 [quote name='Agnes']Basia i Barni przebilas wszystkich!!:evil_lol: szok:crazyeye::crazyeye::crazyeye: my dzisiaj jak co tydzien sie czesalismy....i co? ja tam nic a nic nie widze, zeby mniej siersci wylazilo:angryy: ale na psie widze znacznie mniej:multi::evil_lol: Aza zmienia kolor okrywowej siersci - coraz mniej czarnego:eviltong: niedlugo pokazesz zdjecie łysiejącej Azy :evil_lol: :eviltong: Basia - przyznaj sie co tam jeszcze wyczesalas oprocz psow :cool3: :diabloti: :eviltong: Quote
Basia i Barni Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 betty_labrador napisał(a):niedlugo pokazesz zdjecie łysiejącej Azy :evil_lol: :eviltong: Basia - przyznaj sie co tam jeszcze wyczesalas oprocz psow :cool3: :diabloti: :eviltong: ' taaaa mojego męża -ale to już historia wielkanocna :evil_lol: Quote
Recommended Posts