Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasia&Rika']ja kupowałam ze sklepu gdzie vivog z wysyłką pobraniową kosztował 45,50zł, więc z tego co widziałam to najtaniej. zaraz poszukam linka. do nich trzeba napisać na mail to wysyłają, bo to nie jest taki normalny sklep internetowy że automatycznie się kupuje ;-) ja miałam w domu po 3dniach:cool3:

[url=http://www.sewing.pl/index.php?id=strzyzenie/vivog/02349]

Vivoga już nie mają

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj pierwszy raz użyłam vivoga i jest rewelacyjny :loveu: Wyszło futra prawie na dwie szufelki ;)
Szkoda, że nie zrobiłam psu zdjęcia po - mine miał nietęgą :diabloti:

Posted

[quote name='betty_labrador']cerber sorka, to ja zle zrozumialam ze cerber nie chodzi na agillity ;)

a spoko nic się nie stało. Nie no Cer jest w kwiecie wieku... jesteśmy na najlepszej drodze w tym sporcie ;) bawimy się pełną parą... i amm nadzieję, ze jeszcze kilka porządnych lat tak będzie :)

Ja Marta też kupowałam wraz z Anią na karusku.

Posted

panbazyl napisał(a):
Zamówiłam, czekam na dostawę. Przetestuję i opisze efekty. najbardziej interesują mnie na kocie persie. :crazyeye:

na labradora na 100% bedzie dzialac, a pers - daj znac!

Posted

z tego co zrozumialam jest tak jakby kilka modeli tych furminatoriw tak ?
czym one sie roznia? oprocz ceny :razz:

widzilam za 50zl a widzialam za ponad 100 wiec ...
interesuje mnie ten najtanszy :evil_lol:
czy on tez tak dobrze dziala?
moja sucz akurat lnieje na wiosne..wszystko w siersci ..wlos ma jak bernenczyk(dluzszy falowany) nada sie?
a i czy to jakos nie sprawia bolu ? no bo skas te wlosy sie biora...

a tak pozatym to moja suzc boi sie strasznie czesania ,dlatego nie chce zeby to jej sprawialy jakis wiekszy dyskomfort niz normalna szczotka:roll:

Posted

[quote name='gops']z tego co zrozumialam jest tak jakby kilka modeli tych furminatoriw tak ?
czym one sie roznia? oprocz ceny :razz:

podobno...niczym - na allegro mozna spotkac oryginalne (podobno) z USA za ok 100 zl

z tego co czytalam, dowiadywalam sie nie rozni on sie niczym od tych z Francji, ktore najczesciej sa kupowane - Vivog:

Ale mozesz tez kupic tak ja mam, ktory dodatkowo ma grzebien do siersci dlugiej i podobno jest wiekszy od tego wyzej Vivog'a

Z tego co wiem wszystkie dostepne na rynku (bo znajdzie sie jeszcze kilka) to jest wszstko to samo - kwestia producenta i ceny...ten srodkowy jest za 45 zl ten ostatani srednio 69

[quote name='gops']moja sucz akurat lnieje na wiosne..wszystko w siersci ..wlos ma jak bernenczyk(dluzszy falowany) nada sie?

raczej tak, choc proponuje skontaktowac sie ze sklepem Tani Sklep ZOOlogiczny - nie chodzi o to, ze robie reklame, a o to ze szybko ostrzymasz odpowiedz na w.w postawione pytanie.

[quote name='gops']a i czy to jakos nie sprawia bolu ? no bo skas te wlosy sie biora...

to co wyczesujesz jest martwe, wiec jesli chodzi o to - bolu nie sprawia. Natomiast ostrze jest dosc ostre i jak dlugo czeszesz to w koncu skora staje sie zaczerwieniona - ja tak mialam i po prostu przerwalam i wrocilam pozniej do czesania

[quote name='gops']a tak pozatym to moja suzc boi sie strasznie czesania ,dlatego nie chce zeby to jej sprawialy jakis wiekszy dyskomfort niz normalna szczotka:roll:

jesli pies sie boi to chyba tylko z wlosia nie bedzie sprawialo bolu - ale taka szczotke to sobie mozemy pomachac...dla sportu;) A zeby cos wyczesac porzadnie - polecam furminator. Nie slyszalam o przypadku, ze psu to jakis bol sprawia - trzeba to robic delikatnie, nie codziennie i bedzie dobrze;)

Posted

Gops psu to bolu nie sprawia ale jak sie przejedzie po palcu ostrzem to boli:evil_lol:Wczoraj sie skleczylam przez nieuwage ehh:roll::cool1: Ale gereralnie urzadzonko super:lol: Ja tam nie narzekam,raczka w Vivogach wygodna:p

Posted

ja znowu czesalam dzisia, bo wczesniej to bylo krotko...i - ekhm jednak jak czesze szyje to musze baaardzo uwazac - jest mocno zaczerwieniona po uzyciu Vivoga...tylko w tym miejscu:roll: robie to delikatnie...

Posted

Marta_Ares napisał(a):
A czy ktos uzywa tego furminatora Suzhou??

podobno ma troszke dluzsze ostrze od Vivoga?

Nie wiem ktore zamowic??

najczesciej ludzie biora Vivoga - czytalam nie tylko na tym forum. Ja wolalam brac to co wiekszosc;) A w tym Suzhou nie pasuje mi kat 'wygiecia' raczki w stosunku do ostrza, alemoze to zludne zdjecie.

Posted

no wlasnie o ten mi chodziło

Bo jak dzwoniłam do sklepu i pytalam sie o Vivoga to powiedziala pani ze ten lepszy bo ma dluzsze ostrze, ale wiadomo zachwalaja to co maja....

bo vivoga akurat nie maja narazie na stanie, ale u nich Vibog kosztował własnie 35zł, a ten 40zł...

Posted

gops napisał(a):
hmmm a wytlumaczy mi ktos czym to sie rozni od trymera?

zamowilam na karusku mam nadzieje ze szybko dojdzie

też jestem ciekawa czym sie różnią ? ;) a ostatniozamówiłam właśnie trymer i też świetnei wyczesuje martwy włos u mojego długowłosego psa :lol:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
ja juz sama nie wiem co wziasc dla haszczaka, teraz jak zaczeła gubic zimową siersc, to wszedzie tego pełno:angryy: :evil_lol:

znam ten bol...jem obiad,siersc w jedzieniu
pije herbate,siersc
ubieram spodnie,w siersci
masakra...a na dodatek nie daje sie uczesac...

mam nadzieje ze furminatorem raz w tygodniu po 5 min poczeszemy i starczy ,bo nie wyobrazam sobie czesciej z moim przyglupem..

Posted

u mnie ani raz w tygodniu ani 5 min nie starcza - a haszczaka nie mam. Poki co czesalam dwa razy w ciagu tygodnia jakies 15 minut i co zauwazylam - za drugim razem lecial juz tylko podszerstek, wiec siersc okrywowa poki co zosala wyczesana. Martwi mnie jednak to, ze jest mocno zaczerwieniona szyja po czesaniu:shake:

Posted

Agnes napisał(a):
u mnie ani raz w tygodniu ani 5 min nie starcza - a haszczaka nie mam. Poki co czesalam dwa razy w ciagu tygodnia jakies 15 minut i co zauwazylam - za drugim razem lecial juz tylko podszerstek, wiec siersc okrywowa poki co zosala wyczesana. Martwi mnie jednak to, ze jest mocno zaczerwieniona szyja po czesaniu:shake:

Twoj psiak ma krotka siersc prawda? i moze dlatego to widac ,moja ma dluzsza i bardzo gesta i pewnie nawet nie bede widziec czy ma zaczerwieniona czy nie , a na szyi jest delikatna skora (tak mi sie wydaje)

w kazdym razie ciesze sie ze wkoncu w cos zainwestowalam i raczej z pozytkiem :multi:

Posted

gops napisał(a):
Twoj psiak ma krotka siersc prawda? i moze dlatego to widac ,moja ma dluzsza i bardzo gesta i pewnie nawet nie bede widziec czy ma zaczerwieniona czy nie , a na szyi jest delikatna skora (tak mi sie wydaje)

krotka tak samo jak mozna powiedziec, ze husky ma krotka;) wydaje sie, ze krotka, ale jest bardzo gesty podszerstek - w zimie na tyle, ze skora nie byla dobrze widoczna jak odgarnialam siersc. Ta siersc jest podobna do owczarkowych - bo mowiac ogarowych nie kazdy bedzie wiedzial o co chodzi;)

gops napisał(a):
w kazdym razie ciesze sie ze wkoncu w cos zainwestowalam i raczej z pozytkiem :multi:

to napewno;) daj znac jak dojdzie i wyprobujesz

Posted

Przyszedł:loveu:
Kaje objechałem na szybko w 10min i pół psa wyszło:cool3:Bardzo fajnie nie wkurzał jej tak jak pudlówka.
Czarka wyczesałem jeszcze szybciej bo mi się więcej nie chciało.

Agnies-ja żadnej zaczerwienionej skóry nie widziałem ,a dociskałem dość mocno.Ale moje mają dużo grubszą sierść niż twoja.;)