BeataSabra Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Używał ktoś ten ? Furminator SUZHOU DQT 066 Nie mają Vivoga. Quote
kingula Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 moon_light napisał(a):a probowal ktos tym czesać dobermana ? doga niemieckiego ? jamnika ? ..psa ze sliska przylegajacą sierscią ?? probowalam na jamniku gladkowlosym, super wylazily wszystkie igielki. Z furminatorem jest tak, ze im wiecej czeszesz tym wiecej wyczeszesz :evil_lol: Kiedys sie zapomnialam i czesalam lopatke suki tak dlugo, ze w pewnym momencie zauwazylam przeswitujaca skore :oops: Tak wiec mozna czesac, ale z umiarem. BeataSabra ja mam inny ale ten Twoj wyglada b. podobnie. Quote
Agnes Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Anetta ja mam z obrotowym, bo on jest podobno wiekszy - caly furminator przez co wygodniejszy. Natomiast (podobno) wielkosc ostrza sie nie zmienia. Tylko raczka - wygodniejsze to to i tyle ;) Grzebien tylko do dlugiej siersci sie nadaje - szeroki rozstaw zabkow Quote
Onomato-Peja Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 ale kusicie :diabloti: do tej pory wystarczył nam bardzo gęsty grzebień ferplasta i też pozbywał sie bezboleśnie większości kłaków a pozostawiał tylko tyle, żeby pies goły nie zostal :eviltong: w zimę czeszę go zwykłą szczotką i jest dobrze, ale na lato pozbywam się gęstej sierści jakieś dziwne te wasze psy :eviltong: mój jak widzi szczotkę to się mało nie zesra z radości :lol: coś czuję , że za miesiąc zainwestuję w vivoga - czy jak to się pisze Quote
Agnes Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 psiara1996 napisał(a):ale kusicie :diabloti: do tej pory wystarczył nam bardzo gęsty grzebień ferplasta i też pozbywał sie bezboleśnie większości kłaków a pozostawiał tylko tyle, żeby pies goły nie zostal :eviltong: w zimę czeszę go zwykłą szczotką i jest dobrze, ale na lato pozbywam się gęstej sierści widzisz...ja przed tym jak kupilam furminator wyczesalam psa dwa dni pod rzad dosc porzdadnie - po 2 dniach wzielam furminator i? efekt widzialas na zdjeciu - ja bylam pewna, ze mam wyczesanego psa, ze poprzednie zgrzeblo swietnie sobie radzialo:lol: psiara1996 napisał(a):coś czuję , że za miesiąc zainwestuję w vivoga - czy jak to się pisze na dogo wszyscy namawiaja, na forum labkowym rowniez - tam sie wiecej naczytalam, bo i wiecej osob posiada - powinni nam placic za reklame:cool3::eviltong: Quote
Onomato-Peja Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Agnes napisał(a):widzisz...ja przed tym jak kupilam furminator wyczesalam psa dwa dni pod rzad dosc porzdadnie - po 2 dniach wzielam furminator i? efekt widzialas na zdjeciu - ja bylam pewna, ze mam wyczesanego psa, ze poprzednie zgrzeblo swietnie sobie radzialo:lol: no to Atoska na lato wyczeszę będzie w niebo wzięty :lol: Agnes napisał(a): na dogo wszyscy namawiaja, na forum labkowym rowniez - tam sie wiecej naczytalam, bo i wiecej osob posiada - powinni nam placic za reklame:cool3::eviltong: o to jest myśl!! dzisiaj wyczesałam psa wyszło zaledwie kilka kłaczków .. więcej chyba mu dry bed wyczesuje podczas snu :diabloti: za to jak wzięłam sie za kota to :crazyeye: jakbym z 4 wyczesywała :evil_lol: Quote
Cerber Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 przed chwlą przyszedł kurier, rzecz jasna z furminatorem :D psy już wyczesane... w końcu jak przejadę ręką przez sukę to już mi włosy nie latają na około :) mam zdjęcia i wstawię je wieczorem jak wrócę ze związku :] powiem tylko tyle, ze sprawdza się idealnie. Mam też w domu posokowca, pilnuję znaojmej... i jak przejechałam po tej suni to też pięknie sierść schodziła... a ona ma bardzo krótką, sztywniastą i przylegającą... krótszą nawet od mojego cerberka. Fur jest super :) Quote
Cerber Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 dobra jeszcze nie wyszłam a foty już są na serwerze, więc wstawiam. pierwszy jest Cerber... on jest w okresie nie linienia, więc z niego wyszło mało. i Mandala Quote
Cerber Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 powiem tylko jeszcze, że psy wyczesałam tylko na bokach... szczególnie młodą, bo chciałabym by taka strasznei była się nie zrobła a głównie chciałam wyczesać tułów bo tam jej dotknąć nie mogłam, tak z niej leciało. Quote
Agnes Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 te psy sa zaczarowane ze tak wszystkie leza?:crazyeye: http://img11.imageshack.us/img11/1221/97953071.jpg odwazna jestes z czesaniem na dywanie:evil_lol: gratulujemy udanego zakupu:lol: Quote
Cerber Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 hehehe są po prostu dobrze ułożone ;) generalnie każdy cierpliwie czeka na swoją kolejkę :):) w koncu uprawianie sportów do czeggo zobowiązuje :P:P:P nie no żartuje... nie wiem czemu tak się położyły :) ale generalnie całkiem grzecznie ejst w domu... czasami ajkeis niewielkie głupawki ze strony posokowca i mojej belgijki ;) chociaz moja belgijka wyzywa sie na agility, w domu jest grzeczna :) a cer to ,,staruszek'' ;) Quote
betty_labrador Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 http://img11.imageshack.us/img11/1221/97953071.jpg hahah wyglada jak zbity :P Cerberek nie ma agility :placz: Quote
anetta Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='betty_labrador']haha jeszcze jakies flaki z kici chodza :lol: no na pulawskiej dawno siedze- nie jestes w temacie :eviltong: ale zapraszam zapraszam. Przy okazji kupisz na zywo vivoga :cool3: :eviltong: i chetnie pogadam^^ Same chodzą? :crazyeye: No właśnie, nie jestem w temacie :cool1: Gdzie ja na Puławską?! :mdleje: :lol::lol: Dla mnie to tam już ptaki zawracają :evil_lol::evil_lol: Za ile u was sa Vivogi? A będziesz w Katowicach w 22.03? :evil_lol: [quote name='Agnes']Anetta ja mam z obrotowym, bo on jest podobno wiekszy - caly furminator przez co wygodniejszy. Natomiast (podobno) wielkosc ostrza sie nie zmienia. Tylko raczka - wygodniejsze to to i tyle ;) Grzebien tylko do dlugiej siersci sie nadaje - szeroki rozstaw zabkow Yhyyy :cool3: Cichaczem zajrzałam na Twego blożka, jak możesz to podasz mi ten kontakt? :cool3::evil_lol: I znowu biedne wymęczone psy :shake::shake: :evil_lol: Quote
Cerber Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='betty_labrador']http://img11.imageshack.us/img11/1221/97953071.jpg hahah wyglada jak zbity :P Cerberek nie ma agility :placz: hehee cerkocha być czesany, a miny to on takie strzela, ze czasami to wygląda jakby był zabiedzony, całe życie smutnym psem :) szczególnie w domu tak robi, bo na dworze zazwyczaj wychodzi uśmiechnięty :) a tego Cerberek nie ma agility :placz: to chyba nie zrozumiałam??? jak cer nie ma agility? :P:P Quote
diabelkowa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 haha Olek na mnie najezdzasz ze musze miec wszystko jak wiq przy czym nie mam ani jednej takiej rzeczy a sam kupujesz:evil_lol::evil_lol::evil_lol: lol ja kupilam jakies ciulstwo z trixi i boli przy wyczesywaniu i siersc niszczy:/ ciulato Quote
Marta_Ares Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ten furminator to dla haszczaka by sie przydał, bo juz leca z niej całe kłeby:angryy: :angryy: wszystko jest białe:lol: Quote
Cerber Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 generalnie jak dla mnie to na kazdego liniejacego psa bardzo przydatne jest to urzadzenie... na moje psy dziala rewelacyjnie... a przeciez nie tylko mam psa rasowego ale tez kundelka... Quote
Marta_Ares Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 wiadomo ze nie tylko na rasowe:lol: na szczescie Ares tak nie linieje jak haszczak wiec narazie przydaloby sie dla Mayki, a Aresa napewno tez bym wyczesała. Skad zamawialiscie?? z allegro? Quote
betty_labrador Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='Marta_Ares']wiadomo ze nie tylko na rasowe:lol: na szczescie Ares tak nie linieje jak haszczak wiec narazie przydaloby sie dla Mayki, a Aresa napewno tez bym wyczesała. Skad zamawialiscie?? z allegro? cerber sorka, to ja zle zrozumialam ze cerber nie chodzi na agillity ;) Marta i Ares mozna spokojnie na groomer.pl ;) Quote
betty_labrador Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Agnes napisał(a): zaczyna mnie irytowac to dogo i to jak chodzi...przeksztalca linki, ktore sie nie wyswietalaja:angryy::angryy::angryy: bo dogo to jest dogo :P ^^ Quote
Agnes Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 na allegro Vivog'a nie ma - nie wiem czemu albo tam gdzie mowi betty albo http://www. karusek. com. pl http://www. sklep-zoo. pl zaczyna mnie irytowac to dogo i to jak chodzi...przeksztalca linki, ktore sie nie wyswietalaja:angryy::angryy::angryy: Quote
Hogat Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Nie było na allegro jak chciałam kupować, bo w większosci sklepów skończyły się zapasy vivoga. Teraz jest jedna aukcja VIVOG ELIMINATOR PRZYRZĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA (580298704) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Agnes Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Hogat']Nie było na allegro jak chciałam kupować, bo w większosci sklepów skończyły się zapasy vivoga. Teraz jest jedna aukcja VIVOG ELIMINATOR PRZYRZĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA (580298704) - Aukcje internetowe Allegro i to jest sklep do ktorego podawalam link wczesniej - u nich kupowalam Quote
Kasia&Rika Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 ja kupowałam ze sklepu gdzie vivog z wysyłką pobraniową kosztował 45,50zł, więc z tego co widziałam to najtaniej. zaraz poszukam linka. do nich trzeba napisać na mail to wysyłają, bo to nie jest taki normalny sklep internetowy że automatycznie się kupuje ;-) ja miałam w domu po 3dniach:cool3: EDIT http://www.sewing.pl/index.php?id=strzyzenie/vivog/02349 Quote
Recommended Posts