Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vlk']ja mam coatminator z vivoga, dla moich suk, jedna po owczarku, druga jest w połowie malamutem a w połowie owczarkiem. Sierść ma bardzo gęstą, z dużą ilością podszerstka. Vivog nic jej nie wyciąga, jeśli nie jest w okresie linienia (ale inne szczoty wtedy też nic nie wyciągają). Ale za to jak linieje to pięknie wyciąga ;) U drugiej suni też radzi sobie dobrze. A jak o używasz? Ostrze powinno byc prostopadle do grzbietu/innej powierzchni psa ;)
Popróbuj jeszcze, może się uda. A jak nie, to znaczy, że po prostu psica ma inną sierść, niż to narzędzie czesze ;)[/QUOTE]

ja uzywam tego jak normalnej szczotki ;) hmm teraz uzywam na huskim i bardzo ladnie sciaga. Ale moze polaczenie malamuta z owczarkiem to juz inna sprawa :cool3:

• 2 weeks later...
  • Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam, mam mały problem. od niedawna jest z nami mix Leonbergera chyba z Kaukazem, sierść jest miękka i puchata, wychodzi właściwie "kępkami" z psa, i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. czeszę zgrzebłem, albo wyjmuje to palcami, albo ostatnim ząbkiem zgrzebła. mało pomaga, bo kilka godzin po czesaniu kolejne "kępki" z niego wychodzą, mimo, że zebrałam z niego całą siatkę futra. sierść jest miękka i gruba, nie mam pojęcia czym to czesać, wyciągać...? proszę o pomoc

• 2 weeks later...
Posted

Sonic napisał(a):
Czy lepszy jest ten furminator czy normalny trymer???
Chodzi mi o Mars 326.
Czymś się różnią???

furminator to nie jest trymer
jesli masz psa ktorego trzeba trymowac to kup trymer

Posted

A czym się różni trymowanie???
Tym furminatorem po prostu jak grzebieniem czeszesz psa a trymerem inaczej??? A jeśli chodzi o trymer..Efekt jest inny???Przecież to samo usuwa co furminator.

Posted

[quote name='Sonic']A czym się różni trymowanie???
Tym furminatorem po prostu jak grzebieniem czeszesz psa a trymerem inaczej??? A jeśli chodzi o trymer..Efekt jest inny???Przecież to samo usuwa co furminator.

Trymowanie poprawia jakość sierści - usztywnia ją, zmniejsza wzrost podszerstka, poprawia kolor, a także eliminuje problem sierści w domu, ponieważ pies wytrymowany nie gubi sierści. Dotyczy to ras przeznaczonych do tego zabiegu, czyli szorstkowłosych.

furminator to co innego

Posted

A czym się różni ten Mars 330 od 326???
Lepsza jest która wersja??? 326 jest o 10 zł droższa od 330 chodź ma mniejszą część roboczą.

Posted

Sonic napisał(a):
A czym się różni ten Mars 330 od 326???
Lepsza jest która wersja??? 326 jest o 10 zł droższa od 330 chodź ma mniejszą część roboczą.

to nie ten temat
zaloz osobny w dziale pielegnacja czy jakos tak
ja nie trymuje psa wiec sie nie znam
ja zuywam furminatora

• 1 month later...
Posted

Witam, poniewaz przymierzam sie do zakupu furminatora, mam kilka pytan, czy ten furminaator z allegro za 129 zl jest wogole cos warty ( pomine fakt ze na allegro sa nawet za 30zl :-/...) i czy to jest ten sam co w zooplusie za 239 zl ?
http://allegro.pl/item929911731_nowosc_trymer_furminator_l_large_prosto_z_usa.html

https://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/szczotki_zgrzebla/zgrzebla_pies/155818

I czy dla rasy akita inu powinnam kupic rozmiar M czy L ?

Posted

Shirai-Koki ja do usuwania zbędnego włosa mam grzebień + trymery , dla mnie furminatory są zbędne .
Najdokładniejsze jest trymowanie. W opisie jest ,że można stosować do kota , furminator o szerokości ponad 10 cm , piszą to osoby które chyba nie miały w rękach sfilcowanego persa .

Posted

furminator nie ejst od odfilcowywwania tylko od usuwania martwego podszerstka :)
u nas bardzo sie sparwdzal , zarowno na labradorze ,mix sznaucera i 2 kundelkach :)
wyczesac mozna naoarwde duzo futra

Posted

Dzieki, za pomoc oczywiscie nie chce was urazic, ale w waszych wypowiedziach nie doszulakam sie odpowiedzi na swoje pytania !!! A fuminator jest mi potrzebny poniewaz wlasnie chce, aby Shirai nie tracil tak bardzo siersci i zeby mial ladna !! Tym bardziej, ze na akitach furminator dziewczyny maja i uzywaja zadowolenie w pelni !!! A czy ktos mi pomoze i odpowie na zadane przeze mnie pytania, pleaseeeeeeeee

Posted

Shirai - Koki napisał(a):
Dzieki, za pomoc oczywiscie nie chce was urazic, ale w waszych wypowiedziach nie doszulakam sie odpowiedzi na swoje pytania !!! A fuminator jest mi potrzebny poniewaz wlasnie chce, aby Shirai nie tracil tak bardzo siersci i zeby mial ladna !! Tym bardziej, ze na akitach furminator dziewczyny maja i uzywaja zadowolenie w pelni !!! A czy ktos mi pomoze i odpowie na zadane przeze mnie pytania, pleaseeeeeeeee

wez wiekszy :)

Posted

co do linków to jest ten sam , oryginalny furminator... tylko zastanawia mnie ta cena z kosmosu ... ja kilka miesięcy emu odnalazłam na allegro za 50 zł szt. oryginalne M-ki ... w schronisku spisują się świetnie ;) ja polecam rozmiar M ... zdaje mi się że jest poręczniejszy ..

Posted

[quote name='Grey']Shirai-Koki ja do usuwania zbędnego włosa mam grzebień + trymery , dla mnie furminatory są zbędne .
Dla Ciebie są zbędne, dla innych niezbędne.
Po co się męczyć, skoro można sobie ułatwić sprawę furminatorem?

Znalazłam takie coś:
http://allegro.pl/item925606487_furminator_sredni_nowosc.html
Zastanwaia mnie tylko czy to aby na pewno oryginał, bo cena strasznie niska? :roll: