Arietis Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 no my małego już nie dostaliśmy:eviltong: ale to może i dobrze;) tylko nadal czekam :( mam nadzieję,ze szybko dojdzie,może dziś,jutro......:razz: a jak już będę miała,to pojadę do stajni i spróbuję na Grubym:diabloti: nie,żeby go całego tym machnąć,ale chcę zobaczyć czy róznica jest.Niestety teraz się tak sypie,że przygotowanie do jazdy trwa wieki:mad:tymbardziej,że on mocno się "zmamucił" w przeciwieństwie do niektórych lżejszych kolegów i koleżanek:evil_lol:(a wszystkie kłaki po czesaniu mam w oczach i na twarzy:angryy:) Quote
Darianna Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 A ja się cały czas zastanawiam, czy dla setera to dobry sprzęt? Czy lepiej trymer hakowy? Quote
Arietis Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: przyszło.... ps.nie próbujcie tego w domu;) (lepiej na dworze:eviltong:-tylko kłaki zebrać,żeby nie latały!) to jest genialne!:multi: Quote
hekate811 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 no i zamówiłam, postawiłam na orginalny z allegro, tam najtaniej, zobaczymy jak się sprawdzi :cool3: Quote
Illusion Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Strasznie zainteresowaliście mnie tym furminatorem :cool3:. Nam taki sprzęt bardzo by się przydał, bo T. linieje okropnie, a szczotka i grzebień nie daje zbyt ciekawych efektów. Do zakładek dodałam sobie mały egzemplarz vivog'a, bo zauważyłam, że chyba większość z Was ma właśnie tej firmy i je sobie chwalicie, ale właśnie zobaczyłam, że jest akurat niedostępny :shake:. Czy ktoś z Was ma taki furminator? FURMINATOR SUZHOU DQT 066 (602186447) - Aukcje internetowe Allegro Czy on sprawdza się tak samo, jak ten vivog'a? Te 6,5cm to szerokość tego ostrza, tak? Nada to się dla psicy posiadającej ok. 30cm w kłębie? Quote
Illusion Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Agnes napisał(a):pliss zerknij kilka postow wstecz - to byyylo:eviltong: Vivog maly jest niedostepny, a wlasnie taki by sie Wam przydal. Moje ostrze ma 4,5 - Vivog sredni - i dla psa 65 cm w klebie jest zdecydowanie wystarczajacy Przepraszam, nie czytałam dokładnie całego wątku ;). Dziękuje za informacje, chyba nie pozostaje mi nic innego, jak popytać w sklepach, kiedy mogą spodziewać się dostawy i czekać :). Quote
Agnes Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 pliss zerknij kilka postow wstecz - to byyylo:eviltong: Vivog maly jest niedostepny, a wlasnie taki by sie Wam przydal. Moje ostrze ma 4,5 - Vivog sredni - i dla psa 65 cm w klebie jest zdecydowanie wystarczajacy Quote
cockermaister Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='RCookie'] Czy ktoś z Was ma taki furminator? FURMINATOR SUZHOU DQT 066 (602186447) - Aukcje internetowe Allegro Ja mam i jest świetny:) super wyciąga martwy włos, można wyciągać ostrze, dokupić mniejsze lub większe ostrza;) a dla psa co ma ok. 30 cm w kłębie powinien być dobry moja ma 38cm i jest dobry na nią:cool3::cool3: Quote
Illusion Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Jestem blisko kupna furminatora :evil_lol:. Jeszcze czekam na odpowiedź w sprawie formy dostawy :). Quote
Bura Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 A czy taki vivog to by wyciągnął z Malamuta łap podszerstek? Mówię o niezbyt długiej sierści na łapie plus ewentualnie krótki podszerstek około 1 do 2 cm. Quote
kingula Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Mojemu samoyedowi wyciaga, tyle ze mam oryginalny, nie wiem jak vivog. Quote
Onomato-Peja Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 jutro powinien już mi przyjść Vivog :multi: Quote
Illusion Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Ja właśnie dostałam odpowiedź w sprawie wysyłki i zamówiłam! :multi: Quote
Onomato-Peja Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 mój już czeka na poczcie :multi: jutro się po niego przejdę Quote
Kisses Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Peja, mam nadzieję, że wrzucisz fotę 'po' :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Kisses_xox napisał(a):Peja, mam nadzieję, że wrzucisz fotę 'po' :cool3: no jasne :) już się zaczynam bać ile tego będzie jak gęstym grzebieniem czeszę Atosa 2 razy dziennie i wychodzi tyle kłaków, że :-o:-o:-o a i tak za 10 min znów się z niego sypie ... hmn.. niezdziwiłabym się jakby Atos po czesaniu został goły :diabloti: Quote
gops Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Onomato-Peja napisał(a):no jasne :) już się zaczynam bać ile tego będzie jak gęstym grzebieniem czeszę Atosa 2 razy dziennie i wychodzi tyle kłaków, że :-o:-o:-o a i tak za 10 min znów się z niego sypie ... hmn.. niezdziwiłabym się jakby Atos po czesaniu został goły :diabloti: wiesz czesac to mozna caly dzien i zawsze bedzie cos wychodzic , nie patrz na to czy wychodzi jeszcze czy nie , wychodzic bedzie ale w miejszych ilosciach ;) Quote
Onomato-Peja Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 a teraz off topując : Czy wasze psy wgl lubią czesanie ? :razz: Quote
anetta Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Lubi :lol: :mdleje: furminator z masażem :crazyeye: "Przyrząd do wyczesywania podszerstka. Łączy w sobie zalety trymera do podszerstka i masażera. Zasilanie - bateria 2AA." :mdleje: Quote
Agnes Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 anetta napisał(a):furminator z masażem :crazyeye: "Przyrząd do wyczesywania podszerstka. Łączy w sobie zalety trymera do podszerstka i masażera. Zasilanie - bateria 2AA." :mdleje: rozumiem...wciskamy guzik i fruminator masuje "wyczesujac" cala skore w tym miejscu w ktorym masujemy? nie widze tego:roll: Quote
Onomato-Peja Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 sory za jakośc foty, ale mi się aparat zepsul, w komórce mam za słabą baterię a koma koleżanki własnie takie foty robi :eviltong: niestety nie wyczesałam go dokładnie bo już mi ręka odpada :evil_lol: może wieczorem dokończę... Quote
anetta Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Agnes, ja też tego nie widzę :razz: Nie umiem sobie tego wyobrazić. Onomato-Peja, no ładnieeeee :cool3: Quote
MA&NF Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 A czy ktoś próbował tego sprzętu na Nowofundlandzie??? Quote
gops Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 MA&NF napisał(a):A czy ktoś próbował tego sprzętu na Nowofundlandzie??? ja wczoraj ;) pozyczylam mojego vivoga i powiem szczerze niema takiego efektu jak przy innych wychodzi futra sporo ale duzo mniejsze ilosci niz z mojej sucz chyba ma za dluga siersc nowofunland ;) wlasciciel uzywa szczotki podobnej do trymera i ona zbiera wiecej wlosa Quote
Recommended Posts