Laura1108 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Ja mam FURMINATOR SUZHOU DQT 066, dziś właśnie przyszedł i muszę przyznać , że jest naprawdę dobry zdecydowanie lepszy niż zwykła szczota do wyczesywania podszerstka :) Oryginalny pewnie jest nieco lepszy tak mi się wydaje ale cena jego jest też lepsza :P Quote
Agnes Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 betty_labrador napisał(a):niedlugo pokazesz zdjecie łysiejącej Azy :evil_lol: :eviltong: mysle ze to nam nie grozi:evil_lol: Quote
betty_labrador Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Agnes napisał(a):mysle ze to nam nie grozi:evil_lol: odrasta w tępie odrzutowca :D wczoraj jak szlam na spcer z Tosca-a właściwie z niego wracałam, mijałam sie z sąsiadem, który wlasnie wychdozil na spacer ze swoim psem-podworzowym ;) w typie goldena :) no i pyta mnie jak ja to robie ze Tosca taka błyszcząca, czy ją czesze czyms specjalnym, czy ja często kąpie :evil_lol: ja mowie ze od niedawna takim specjalnym przyrzadem, poza tym jest na odpowiedniej diecie, a kapiele ma bardzo rzadko chyba ze sie w czyms wytarza. spytalam sie czy Saba jest czesana-on mowi ze nie :eviltong: no i juz nie mial wiecej pytan tylko jeszcze raz pochwalil ze pieknie sie błyszczy i poszedł.:} Quote
Tepes Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 No jestem pod wrażeniem ile kudełków wyłazi i my też zamówilismy:diabloti: FURMINATOR SUZHOU, tylko czekać aż przyjdzie:D Quote
anetta Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Lab przebija wszystko :mdleje: :evil_lol::evil_lol: Bett, trzeba było pana zainteresować szczoteczka :cool3::diabloti: Ja też zamówiłam. W końcu :evil_lol: Quote
Basia i Barni Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 i co najlepsze -mu się ta sierść nigdy nie kończy :loveu: Quote
betty_labrador Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 anetta napisał(a):Lab przebija wszystko :mdleje: :evil_lol::evil_lol: Bett, trzeba było pana zainteresować szczoteczka :cool3::diabloti: Ja też zamówiłam. W końcu :evil_lol: moglabym ale pan nie byulby zainteresowany ;) on sie nie opiekuje psem jak my. trzyma na lancuchu. wychodzi na spacery-to i tak duzo jak na niego, no i super ze ja przygarnal ;) Quote
Arietis Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Witam! tak się napatrzyłam na te kępy kłaków z Waszych zdjęć,że sama też chcę spróbować tego cuda! tylko mam pytanie- czy ten mały Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA MAŁY różni się od tego średniego Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA ŚREDNI tylko wielkością i brakiem tego obrotowego grzebyka? na zdj. wyglądają zupełnie inaczej,tu w wątku widziałam chyba te średnie,nie chciałabym się nastawić na efekty-których by nie było jeśli wybiorę źle:razz: ;) bo szczerze mówiąc to cena mnie bardziej kusi...mogę się namachać mniejszym-byle by się poza wielkościa nie różnił zanadto od średniego :evil_lol: będę wdzięczna za odp. :diabloti: Quote
Asia & Ginger Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='Arietis']Witam! tak się napatrzyłam na te kępy kłaków z Waszych zdjęć,że sama też chcę spróbować tego cuda! tylko mam pytanie- czy ten mały Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA MAŁY różni się od tego średniego Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA ŚREDNI tylko wielkością i brakiem tego obrotowego grzebyka? na zdj. wyglądają zupełnie inaczej,tu w wątku widziałam chyba te średnie,nie chciałabym się nastawić na efekty-których by nie było jeśli wybiorę źle:razz: ;) bo szczerze mówiąc to cena mnie bardziej kusi...mogę się namachać mniejszym-byle by się poza wielkościa nie różnił zanadto od średniego :evil_lol: będę wdzięczna za odp. :diabloti: Tak, różnią się tylko wielkością i brakiem grzebyka. Grzebyk przydatny może być tylko dla psów o nieco dłuższym włosie, bo do rozczesywania krótkowłosych jest za rzadki. ;) Quote
Cockermaniaczka Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Arietis jesli masz wiekszego psa wez wiekszej wielkosci furminator bo sie zamachasz:eviltong:Testowalam na duzym psie i idzie sie naprawde narobic:eviltong: Quote
Arietis Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 dzięki dziewczyny :thumbs: Tekila takiego grzebienia nie potrzebuje-bo przy jej sierści to by ją tylko głaskał i nic nie robił(obecnie walczę grzebieniem,ale takim na maxa gęstym-i on jedyny wyciąga jakieś tam ilości podszerstka,ale nie są to ilości zadowalające...) wielka nie jest-taka do kolanka tyle że masywna dość (ok 20kg) ,ale myślę,że się wolę namachać:diabloti: chociaż z 2 strony...to średni by się przydał dla Barrego-'wakacyjnego' podopiecznego,on ma sredni włos i jest wiekszy od Tekilca...:knuje: zobaczymy jak finanse-ale na któryś jestem zdecydowana na pewno :diabloti: dzięki!:loveu: Quote
Asia & Ginger Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Arietis napisał(a):dzięki dziewczyny :thumbs: Tekila takiego grzebienia nie potrzebuje-bo przy jej sierści to by ją tylko głaskał i nic nie robił(obecnie walczę grzebieniem,ale takim na maxa gęstym-i on jedyny wyciąga jakieś tam ilości podszerstka,ale nie są to ilości zadowalające...) wielka nie jest-taka do kolanka tyle że masywna dość (ok 20kg) ,ale myślę,że się wolę namachać:diabloti: chociaż z 2 strony...to średni by się przydał dla Barrego-'wakacyjnego' podopiecznego,on ma sredni włos i jest wiekszy od Tekilca...:knuje: zobaczymy jak finanse-ale na któryś jestem zdecydowana na pewno :diabloti: dzięki!:loveu: Ale ten bez obrotowego grzebienia też występuje w większych rozmiarach. ;) Quote
Arietis Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 o nie!3 opcje do wyboru!?to MASAKRA jak na mnie :evil_lol: na stronie sklepu nie widziałam innego bez grzebienia :( a w szcz. to chyba takich cudów nie mają :eviltong: a jak mają to nie widziałam :shake: ale tak patrząc praktycznie-to ten grzebulec by się przydał do Barrego,bo on to ma kudełków trochę więcej (i ładniejszych tak apropo:p) niż Grill...może na allegro coś jest,muszę pobuszować :diabloti: a tak właściwie-to ten akurat 'model' nadaję się też do sierści takiej hmm..nie całkiem długiej,ale takiej półdługiej,bo ja może go uwzględniam w użyciu na Bartłomieju,a to może wcale przy nim nie zda egzaminu? oto delikwent dla jasności sytuacji http://img26.imageshack.us/img26/1373/zdjcie036ue6.jpg http://img150.imageshack.us/img150/1261/zdjcie032vd6.jpg może to to jakieś szkody wyrządzić?czy tylko 'nie działać" przy dłuższej sierści? Quote
Agnes Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Asia & Ginger']Ale ten bez obrotowego grzebienia też występuje w większych rozmiarach. ;) tak i drozszych opcja - a przynajmniej nie znalazlam tanszego, dobrego i podobnego wielkosciowo. Ja wzielam wiekszy obrotowy i nie zaluje Arietis jesli uzywaja Vivoga dla golden retrivera to chyba dla Twojego sie nada;) Quote
Arietis Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 dzięki ;) Bartłomiej niestety nie mój,ale może...chociaż wolę się nie nastawiać no to pozostaje uzbierać i nabyć :diabloti: Quote
anetta Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jest, jest , jest :multi: Jak szybko doszło :crazyeye: Ja nie wiem jak oni to robią:cool1: Jedym razem prorytet idzie tydzień a nawet dwa :cool1: A jak umieją się sprężyć to praktycznie po jedyn dniu jest :cool1: Wstępnie przejechałam uszatego iiii :crazyeye: :multi::multi: NO NO! Na większe czesanie zabiorę go na dwór. Wezmę aparat :p Edit. Robiłam w trakcie na wszelki wypadek gdyby mi wszystko pofrunęło :evil_lol: I na koniec. Troche pofrunęło w trakcie czesania a to co zostało. Się namachałam przy tym kurdupelku :p Stół by mi sie przydał :evil_lol: I tak wszystkiego nie wyczesałam :cool1: Jest rewelacyjny! Quote
anetta Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 W sumie po namysłach kupiła Coatminator z 4 ostrzami. Bo nie tylko uszaty będzie z tego korzystać :cool1: Będzie dla małych i dużych futer :evil_lol: plus kot :p Quote
Agnes Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 anetta napisał(a):W sumie po namysłach kupiła Coatminator z 4 ostrzami. Bo nie tylko uszaty będzie z tego korzystać :cool1: Będzie dla małych i dużych futer :evil_lol: plus kot :p mozesz pokazac linka? Quote
anetta Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Towar: COATMINATOR z czterema wymiennymi ostrzami. On-line Shop Germapol s.c. Quote
Arietis Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 w sumie fajna sprawa-praktyczny taki ;) ale ja juz zamówiłam tego vivoga-z grzebieniem średniaka więc nie chcę słyszeć,że jest coś lepszego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: już za późno na zmianę :razz:mam nadzieję,że się sprawdzi :diabloti: tylko ja to sobie poczekam,bo przelewem z poczty pójdą pieniążki...:cool1: a to zawsze trwa masę czasu:angryy: Quote
Agnes Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Arietis napisał(a):w sumie fajna sprawa-praktyczny taki ;) ale ja juz zamówiłam tego vivoga-z grzebieniem średniaka więc nie chcę słyszeć,że jest coś lepszego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: już za późno na zmianę :razz: nie masz co myslec o zmianie bo ostrze jest to samo;) kwestia dlugosci, a to kwestia przyzwyczajenia - moje ostrze ma niby tylko 4,5 cm ale moge dojsc nim wszedzie. Tzn jak dla mnie wieksze/dluzsze nie bedzie praktyczne, potrzebne, a psa mam sporego. Quote
Arietis Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 to mimo firm różnych ostrza takie same są:eviltong:?może jakieś "technologie" inne mają:evil_lol:? ja się nie moge doczekac już:diabloti:!dziś dzwonił Pan ze sklepu i już wysłał dzisiaj nam-mi i koleżance-bo też się skusiła,tylko,że ona chciała małego,bo ma beagla i jej średniak do tego z grzebieniem zupełnie nie potrzebny,ale niestety małych już nie ma i prawdopodobnie już nie będzie...więc obie na średniaki czekamy :cool1: a Pan bardzo ok :D Quote
Agnes Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Arietis napisał(a):to mimo firm różnych ostrza takie same są:eviltong:?może jakieś "technologie" inne mają:evil_lol:? nie no tego to Ci nie powiem;) ostrze wyglada tak samo, a jak w dzialaniu - ciezko powiedziec Arietis napisał(a):a Pan bardzo ok ktory sklep?:cool3: Quote
Arietis Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 zoo-sklep.pl :eviltong:no już się nie mogę doczekać aż przyjdzie (znaczy vivog oczywiście!!:evil_lol:) Quote
Recommended Posts