Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam FURMINATOR SUZHOU DQT 066, dziś właśnie przyszedł i muszę przyznać , że jest naprawdę dobry zdecydowanie lepszy niż zwykła szczota do wyczesywania podszerstka :)

Oryginalny pewnie jest nieco lepszy tak mi się wydaje ale cena jego jest też lepsza :P

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnes napisał(a):
mysle ze to nam nie grozi:evil_lol:

odrasta w tępie odrzutowca :D

wczoraj jak szlam na spcer z Tosca-a właściwie z niego wracałam, mijałam sie z sąsiadem, który wlasnie wychdozil na spacer ze swoim psem-podworzowym ;) w typie goldena :) no i pyta mnie jak ja to robie ze Tosca taka błyszcząca, czy ją czesze czyms specjalnym, czy ja często kąpie :evil_lol:
ja mowie ze od niedawna takim specjalnym przyrzadem, poza tym jest na odpowiedniej diecie, a kapiele ma bardzo rzadko chyba ze sie w czyms wytarza. spytalam sie czy Saba jest czesana-on mowi ze nie :eviltong: no i juz nie mial wiecej pytan tylko jeszcze raz pochwalil ze pieknie sie błyszczy i poszedł.:}

Posted

Lab przebija wszystko :mdleje: :evil_lol::evil_lol:

Bett, trzeba było pana zainteresować szczoteczka :cool3::diabloti:

Ja też zamówiłam. W końcu :evil_lol:

Posted

anetta napisał(a):
Lab przebija wszystko :mdleje: :evil_lol::evil_lol:

Bett, trzeba było pana zainteresować szczoteczka :cool3::diabloti:

Ja też zamówiłam. W końcu :evil_lol:

moglabym ale pan nie byulby zainteresowany ;) on sie nie opiekuje psem jak my. trzyma na lancuchu. wychodzi na spacery-to i tak duzo jak na niego, no i super ze ja przygarnal ;)

Posted

Witam! tak się napatrzyłam na te kępy kłaków z Waszych zdjęć,że sama też chcę spróbować tego cuda! tylko mam pytanie- czy ten mały Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA MAŁY różni się od tego średniego Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA ŚREDNI tylko wielkością i brakiem tego obrotowego grzebyka?
na zdj. wyglądają zupełnie inaczej,tu w wątku widziałam chyba te średnie,nie chciałabym się nastawić na efekty-których by nie było jeśli wybiorę źle:razz: ;) bo szczerze mówiąc to cena mnie bardziej kusi...mogę się namachać mniejszym-byle by się poza wielkościa nie różnił zanadto od średniego :evil_lol:
będę wdzięczna za odp. :diabloti:

Posted

[quote name='Arietis']Witam! tak się napatrzyłam na te kępy kłaków z Waszych zdjęć,że sama też chcę spróbować tego cuda! tylko mam pytanie- czy ten mały Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA MAŁY różni się od tego średniego Tani Sklep ZOOlogiczny : VIVOG - COATMINATOR PRZYŻĄD DO USUWANIA PODSZERSTKA ŚREDNI tylko wielkością i brakiem tego obrotowego grzebyka?
na zdj. wyglądają zupełnie inaczej,tu w wątku widziałam chyba te średnie,nie chciałabym się nastawić na efekty-których by nie było jeśli wybiorę źle:razz: ;) bo szczerze mówiąc to cena mnie bardziej kusi...mogę się namachać mniejszym-byle by się poza wielkościa nie różnił zanadto od średniego :evil_lol:
będę wdzięczna za odp. :diabloti:
Tak, różnią się tylko wielkością i brakiem grzebyka.
Grzebyk przydatny może być tylko dla psów o nieco dłuższym włosie, bo do rozczesywania krótkowłosych jest za rzadki. ;)

Posted

dzięki dziewczyny :thumbs:
Tekila takiego grzebienia nie potrzebuje-bo przy jej sierści to by ją tylko głaskał i nic nie robił(obecnie walczę grzebieniem,ale takim na maxa gęstym-i on jedyny wyciąga jakieś tam ilości podszerstka,ale nie są to ilości zadowalające...) wielka nie jest-taka do kolanka tyle że masywna dość (ok 20kg) ,ale myślę,że się wolę namachać:diabloti: chociaż z 2 strony...to średni by się przydał dla Barrego-'wakacyjnego' podopiecznego,on ma sredni włos i jest wiekszy od Tekilca...:knuje: zobaczymy jak finanse-ale na któryś jestem zdecydowana na pewno :diabloti:
dzięki!:loveu:

Posted

Arietis napisał(a):
dzięki dziewczyny :thumbs:
Tekila takiego grzebienia nie potrzebuje-bo przy jej sierści to by ją tylko głaskał i nic nie robił(obecnie walczę grzebieniem,ale takim na maxa gęstym-i on jedyny wyciąga jakieś tam ilości podszerstka,ale nie są to ilości zadowalające...) wielka nie jest-taka do kolanka tyle że masywna dość (ok 20kg) ,ale myślę,że się wolę namachać:diabloti: chociaż z 2 strony...to średni by się przydał dla Barrego-'wakacyjnego' podopiecznego,on ma sredni włos i jest wiekszy od Tekilca...:knuje: zobaczymy jak finanse-ale na któryś jestem zdecydowana na pewno :diabloti:
dzięki!:loveu:

Ale ten bez obrotowego grzebienia też występuje w większych rozmiarach. ;)

Posted

o nie!3 opcje do wyboru!?to MASAKRA jak na mnie :evil_lol: na stronie sklepu nie widziałam innego bez grzebienia :( a w szcz. to chyba takich cudów nie mają :eviltong: a jak mają to nie widziałam :shake: ale tak patrząc praktycznie-to ten grzebulec by się przydał do Barrego,bo on to ma kudełków trochę więcej (i ładniejszych tak apropo:p) niż Grill...może na allegro coś jest,muszę pobuszować :diabloti:
a tak właściwie-to ten akurat 'model' nadaję się też do sierści takiej hmm..nie całkiem długiej,ale takiej półdługiej,bo ja może go uwzględniam w użyciu na Bartłomieju,a to może wcale przy nim nie zda egzaminu?
oto delikwent dla jasności sytuacji http://img26.imageshack.us/img26/1373/zdjcie036ue6.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/1261/zdjcie032vd6.jpg
może to to jakieś szkody wyrządzić?czy tylko 'nie działać" przy dłuższej sierści?

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Ale ten bez obrotowego grzebienia też występuje w większych rozmiarach. ;)

tak i drozszych opcja - a przynajmniej nie znalazlam tanszego, dobrego i podobnego wielkosciowo. Ja wzielam wiekszy obrotowy i nie zaluje

Arietis jesli uzywaja Vivoga dla golden retrivera to chyba dla Twojego sie nada;)

Posted

Jest, jest , jest :multi: Jak szybko doszło :crazyeye: Ja nie wiem jak oni to robią:cool1: Jedym razem prorytet idzie tydzień a nawet dwa :cool1: A jak umieją się sprężyć to praktycznie po jedyn dniu jest :cool1:

Wstępnie przejechałam uszatego iiii :crazyeye: :multi::multi: NO NO!
Na większe czesanie zabiorę go na dwór. Wezmę aparat :p

Edit.

Robiłam w trakcie na wszelki wypadek gdyby mi wszystko pofrunęło :evil_lol:

I na koniec. Troche pofrunęło w trakcie czesania a to co zostało.

Się namachałam przy tym kurdupelku :p Stół by mi sie przydał :evil_lol:
I tak wszystkiego nie wyczesałam :cool1:
Jest rewelacyjny!

Posted

W sumie po namysłach kupiła Coatminator z 4 ostrzami. Bo nie tylko uszaty będzie z tego korzystać :cool1: Będzie dla małych i dużych futer :evil_lol: plus kot :p

Posted

anetta napisał(a):
W sumie po namysłach kupiła Coatminator z 4 ostrzami. Bo nie tylko uszaty będzie z tego korzystać :cool1: Będzie dla małych i dużych futer :evil_lol: plus kot :p

mozesz pokazac linka?

Posted

w sumie fajna sprawa-praktyczny taki ;) ale ja juz zamówiłam tego vivoga-z grzebieniem średniaka więc nie chcę słyszeć,że jest coś lepszego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: już za późno na zmianę :razz:mam nadzieję,że się sprawdzi :diabloti: tylko ja to sobie poczekam,bo przelewem z poczty pójdą pieniążki...:cool1: a to zawsze trwa masę czasu:angryy:

Posted

Arietis napisał(a):
w sumie fajna sprawa-praktyczny taki ;) ale ja juz zamówiłam tego vivoga-z grzebieniem średniaka więc nie chcę słyszeć,że jest coś lepszego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: już za późno na zmianę :razz:

nie masz co myslec o zmianie bo ostrze jest to samo;) kwestia dlugosci, a to kwestia przyzwyczajenia - moje ostrze ma niby tylko 4,5 cm ale moge dojsc nim wszedzie. Tzn jak dla mnie wieksze/dluzsze nie bedzie praktyczne, potrzebne, a psa mam sporego.

Posted

to mimo firm różnych ostrza takie same są:eviltong:?może jakieś "technologie" inne mają:evil_lol:? ja się nie moge doczekac już:diabloti:!dziś dzwonił Pan ze sklepu i już wysłał dzisiaj nam-mi i koleżance-bo też się skusiła,tylko,że ona chciała małego,bo ma beagla i jej średniak do tego z grzebieniem zupełnie nie potrzebny,ale niestety małych już nie ma i prawdopodobnie już nie będzie...więc obie na średniaki czekamy :cool1: a Pan bardzo ok :D

Posted

Arietis napisał(a):
to mimo firm różnych ostrza takie same są:eviltong:?może jakieś "technologie" inne mają:evil_lol:?

nie no tego to Ci nie powiem;) ostrze wyglada tak samo, a jak w dzialaniu - ciezko powiedziec

Arietis napisał(a):
a Pan bardzo ok

ktory sklep?:cool3: