Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
W Sewingu chyba 35 zł kosztuje + przesyłka. ;)

A ja widziałam takie za 80zł stąd moja wypowiedż ;) Moża zainwestujemy, bo liniejący border to masakra.:shake:

Posted

To ja sobie chyba dzisiaj zamówię to cudo, bo już dość mam dywanu z kłaków :angryy: Mimo wyczesywania zgrzebłem, potem szczotką, a na końcu gumową rękawicą :placz:

Posted

Witam wszystkich,

właśnie się naszukałem po Sieci o szczotce do usuwania podszerstka i znalazłem Wasze forum. Super. Zostaje :diabloti: i podzielę się znaleziskiem:
FURminator
Wprawdzie nie sprzedają u siebie, ale fajne zebrane filmiki w jednym miejsu.

Jeżeli to tak naprawdę działa, lecę kupić. W Karusku znalazłem Vivog, że niby nie furminator, ale z tego co wyczytałem nie powinno być różnic (poza ceną) więc dam znać jak potestuje.

Cockermaniaczka - gdzie jest w Karusku taka szczotka za 45 zł? Ten VIVOG - furminator do usuwania podszerstka z obrotowym grzebieniem - szerokie ostrze dla �rednich i du�ych ras - sklep zoologiczny Karusek.com.pl, artyku�y zoologiczne dla psa, kota i innych zwierz�t kosztuje 88 zł :placz: aż.

pozdrowionka dla psiarzy(c)!

Posted

Furminatory to swietne rozwiązanie.Jak sam zobaczyłeś na filmach super łatwo wychodzi podszerstek. Zajrzyj na Allegro jest tam wiele ofert. Ja korzystam z Furminatora rozm. L do mojego owczarka niemieckiego- nie wymiam się na nic innego!:p

Posted

Z waszych wypowiedzi wynika ,że to cudeńko jest warte uwagi. Trzeba się będzie w nie zaopatrzyć bo mam kilka swoich psów do wyczesania. Sprawdzcie go jeszcze na stronie groomer.com.pl.

Posted

Witam!Przeczytałam z wielkim zaciekawieniem całą dyskusję na temt fur-, coat- i vachtminatorów, czyli tego samego ;), ale jeszcze chciałabym się upewnić-czy uważacie, że nadawałby się dla airedale terriera?to w sumie zbliżony włos do westa no i walijczyka...

Posted

Ja słyszałam opinię, że te takie "podróbki" FURminatorów ('oryginały', czyli te ze strony FURminator ) z czasem zaczynają urywać włos i go po prostu niszczyć, dlatego lepiej zainwestować w oryginał ;) Koszt sprowadzenia z zagranicy ok 110-130zł (mam na myśli Niemcy). Ja swój zamówiłam u maxgroom'a - czekam na przesyłkę;):multi:

Posted

drzalka napisał(a):
Guciek a za ile zamówiłaś ?

Z przesyłką 115zł za rozmiar "L", czyli dosyć spore ma ostrze. Od maxgroom'a, który tu pare postów wyżej pisał ;) Wczoraj przyszedł - i stwierdzam, że jest genialny!

Posted

Furminatory doskonale się spisują nie tylko u psów z bogatym podszerstkiem ale i również u krótkowłosych (Beagle,Dogi) właściciele znają problem wszędzie pałętających się po domu, wbijających w tapicerkę mebli "igiełek". Furminator pomoże usunąć martwy włos, pies bedzie wyglądał lepiej a w domu bedzie mniej sprzątania. Używałem Vivogi i mam porównanie. Ze sprzętem firmy "Furminator" lepiej mi się pracuje. Oszczędność może doprowadzić do zniszczenia szaty przez urywanie/ucinanie zdrowych włosów.

P.S Cieszę się, że przesyłka dotarła i piesek już wyczesany:p

Posted

[quote name='maxgroom']Furminatory doskonale się spisują nie tylko u psów z bogatym podszerstkiem ale i również u krótkowłosych (Beagle,Dogi) właściciele znają problem wszędzie pałętających się po domu, wbijających w tapicerkę mebli "igiełek". Furminator pomoże usunąć martwy włos, pies bedzie wyglądał lepiej a w domu bedzie mniej sprzątania. Używałem Vivogi i mam porównanie. Ze sprzętem firmy "Furminator" lepiej mi się pracuje. Oszczędność może doprowadzić do zniszczenia szaty przez urywanie/ucinanie zdrowych włosów.

Byłabym wdzięczna za wytłumaczenie w jaki sposób furminator może włosy ucinać albo urywać. :roll:

Posted

maxgroom napisał(a):
Ze sprzętem firmy "Furminator" lepiej mi się pracuje. Oszczędność może doprowadzić do zniszczenia szaty przez urywanie/ucinanie zdrowych włosów.

Ba, wszystkie trzy :evil_lol:

Asia & Ginger napisał(a):
Byłabym wdzięczna za wytłumaczenie w jaki sposób furminator może włosy ucinać albo urywać. :roll:

To miałam właśnie na myśli. Doszły do mnie słuchy, że użytkownicy tych tańszych po jakimś czasie zaczęli narzekać właśnie na urywanie włosa, przez co futro się niszczy .

Posted

Dokładnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
To co niby po czasie niszczy się i efekt już znika ?:evil_lol: Ktoś po prostu bardzo swój produkt reklamuje coś mi się wydaje;)

Posted

Ja jakoś nie sprzedaję:cool3: Wolałam zainwestować trochę kasy, niż jakby za kilka miesięcy miało się okazać, że ostrza się stępiły i niszczą futro;)