Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To taki grzebień powinien wystarczyć.
No chyba że chcesz się w zupełności pozbyć podszerstka
ale nie widzę powodu dla którego należało byto zrobić :roll:
no chyba, że chcesz aby Twój pies przypominał wilczaka :lol:

• 2 months later...
Posted

A czy sądzicie ze furminator będzie odpowiedni dla sierści dalmatyńczyka? Bo sierść u nich wychodzi CAŁY rok i można ją dosłownie wyrywać kłebami palcami :placz: Do tej pory stosowałam zgrzebło i nie powiem żeby było złe ale zastanawiam się czy furminator nie bylby efektywniejszy ;)

Posted

A dla berneńczyka był by dobry? Widziałam w którymś z podanych wczesniej linków do sklepów że niby polecaja, ale może ktoś ma berneńczyka, stosował i może potwierdzić?

Posted

azaheca napisał(a):
Dla dalmatyńczyka jest znakomity,dla malamuta-odradzam.

A z jakiego powodu? Chodzi mi o coś co w fazie krytycznej wylinki wydrze z psa podszerstek w całości.

Posted

ja używam furminatora tylko do krótkiej sierści, np. sznaucerka, jesli ma byc przetrymowany z podszerstka...
lub np. do spaniela w celu usunięcia martwego włosa na grzbiecie....

myślę , że dla malamuta nie jest to dobry pomysł, raczej trymery typu coat kingi

Posted

Hm, widziałam jak furminatorem wydzierają podszerstek z Akit dlatego myślałam, że może złapie. Coat Kinga próbowałam ale nie takiego efektu się spodziewałam. Chodziło mi o całkowite usunięcie wypadniętego już podszerstka który jakoś jeszcze się trzyma, a normalnie wyczesywany fruwa po okolicy.

Posted

azaheca napisał(a):
Trymer hakowy Ostera,10-cio ząbkowy u mnie się sprawdza na malamutach i kotach,na łysola robi;-)

No tak, tylko jak dla mnie to cena tego cuda nie ta:evil_lol: Może spróbuję z tym trymerem Karlie też takim hakowym. Jak mam dać 140 za trymer to wolę zainwestować w Arthroflex szczerze mówiąc. A nie mam salonu żeby to się mogło jakoś zwrócić :diabloti: No ale dzięki za opinię!!

Posted

kingula napisał(a):
czy mozna kupic furminator w jakims sklepie w pl? ktos je sprowadza? jaka jest orientacyjna cena?

Dla Malamuta odradzają więc dla Samojeda też się nie przyda chyba...

• 2 months later...
Posted

a powiedzcie mi dla beagla co byłoby najlepsze do wyczesywania? mam tylko gumowe zgrzebło jestem z niego zadowolona ale chciałabym coś innego może i lepszego :p

• 1 month later...
Posted

ania K. napisał(a):
a powiedzcie mi dla beagla co byłoby najlepsze do wyczesywania? mam tylko gumowe zgrzebło jestem z niego zadowolona ale chciałabym coś innego może i lepszego :p

Furminator, furminator, furminator!!!!
Na moich i znajomych beaglach sprawdza się wyśmienicie ;)

Posted

;)

Kasia R napisał(a):
Furminator, furminator, furminator!!!!
Na moich i znajomych beaglach sprawdza się wyśmienicie ;)

dzięki Kasia R ;) własnie sie przymierzam do kupienia furminatora;)

Posted

Aniu - Naprawdę warto w to narzędzie zainwestować (skuteczne i wygodne dla ręki), jestem pewna na 100% że będziesz zadowolona, wyciąganie podszerstka z beaglusi idzie jak po maśle:lol: