Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgaP dla sterea to bym raczej trymer hakowy polecila niz furminator.Furminator portafi przyciac wlos...A to nie bedzie wskazane przy seterze.
Dla sredniodlugowlosych i krotkowlosych psow jak najbardziej sie nada.

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
AgaP dla sterea to bym raczej trymer hakowy polecila niz furminator.Furminator portafi przyciac wlos...A to nie bedzie wskazane przy seterze.
Dla sredniodlugowlosych i krotkowlosych psow jak najbardziej sie nada.

dziękuję za taka podpowiedź, pytanie odnośnie różnic między furminatorem a trymerem zadałam w innym temacie, ale o to mi właśnie chodziło :p a trymer hakowy też wyciągnie podszerstek dokładnie? bo mój sweterek to jeszcze szczeniurek i trochę tego ma ;) zresztą zapraszam do naszej galerii:diabloti:

Posted

Tak,trymer -dobry trymer wyciagnie sam podszerstek bez lamania wlosa.Polecam marsa z serii Home(taki czarny plastik raczka)
Roznice miedzy furminatorem a trymerem-inne ostrza,inne ich ustawienie,budowa i inaczej troche sie tym pracuje.
Generalnie ja furmiator lubie ale nie dla kazdym psie mozna go uzyc :)

Posted

AgataP dobrze , że się wcześniej interesujesz odnośnie pielęgnacji , bo po roku setery zagęszczają się , okolica uszu , a że duży pies to kilka godz. pracy .Ja nie używałem furminatora , gęsty grzebień , oraz trymery grabkowe i zwykle .

• 3 weeks later...
Posted

Rany boskie, czy Wy też używając furminatora macie wrażenie, że można tym czesać, czesać, czesać przez tydzień bez przerwy a i tak jeszcze coś z psa wylezie? :evil_lol:

Dzisiaj po dłuższej przerwie udało mi się tyle wyskubać:

Chyba musimy sobie sprawić trymer hakowy, skoro tak zachwalacie, bo rzeczywiście furminator trochę przycina włos okrywowy...

Posted

Evel co się tak dziwisz , trzeba czesać systematycznie i tego nie będzie, a może chcesz wełenkę od bobtajla na sweterek , połączysz od swojego , dodać owczej i będzie O.K.
Ale te narzędzie , to już nie o.k.

Posted

Zazwyczaj czeszę systematycznie i jest za każdym razem co najmniej połowa tej uroczej górki - sam puszek. Ot, taki pies ;)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='HelloKally']Evel nie szkoda ci dywanu? [/quote]

Mam dobry odkurzacz :cool3:

Co do drugiej części - nie mam pojęcia :oops: Osobiście poszukuję w Lublinie miejsca, gdzie można kupić trymer hakowy za rozsądne pieniądze, żeby zobaczyć "z czym to się je" ale to wcale nie takie proste...

Posted

[quote name='evel']Rany boskie, czy Wy też używając furminatora macie wrażenie, że można tym czesać, czesać, czesać przez tydzień bez przerwy a i tak jeszcze coś z psa wylezie? :evil_lol:

Dzisiaj po dłuższej przerwie udało mi się tyle wyskubać:

Chyba musimy sobie sprawić trymer hakowy, skoro tak zachwalacie, bo rzeczywiście furminator trochę przycina włos okrywowy...

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Czy ty go ogoliłaś do łysa? A co to jest ten trymer hakowy? Ja się zastanawiam czy nie kupić fuminatora, ale skoro przycina włos, to już nie wiem...

Posted

sobiście poszukuję w Lublinie miejsca, gdzie można kupić trymer hakowy za rozsądne pieniądze, żeby zobaczyć "z czym to się je" ale to wcale nie takie proste...

Gdzieś na pierwszego maja jest sklep i salon strzyżenia psów, może tam będzie? Skoro był tam dość spory wybór szamponów... ceny raczej nie jakieś wywalone w kosmos, mi się bardziej opłacało tam kupić szampon niż jedną rzecz zamawiac przez neta.

Posted

[quote name='kavala']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Czy ty go ogoliłaś do łysa? A co to jest ten trymer hakowy? Ja się zastanawiam czy nie kupić fuminatora, ale skoro przycina włos, to już nie wiem...[/QUOTE]

Niestety, nie dała się sucz oskubać całkiem, bo stwierdziła, że to w sumie nudne się robi ;) Furminator chyba jednak lepiej się sprawdza u psów krótkowłosych... Trymer hakowy to takie śmiszne narzędzie, które wyciąga podszerstek ale właśnie ponoć nie tnie włosa - chociaż osobiście jeszcze nie sprawdzałam.

[quote name='HelloKally']Gdzieś na pierwszego maja jest sklep i salon strzyżenia psów, może tam będzie? Skoro był tam dość spory wybór szamponów... ceny raczej nie jakieś wywalone w kosmos, mi się bardziej opłacało tam kupić szampon niż jedną rzecz zamawiac przez neta.[/QUOTE]

Dzięki za info, zobaczę. Mam tylko nadzieję, że to nie ten sam sklep, gdzie sprzedają szczeniaki/kocięta z PH, gdyż z powodów ideologicznych będę musiała zrezygnować z zakupu :shake:

Posted

Witam! a który przyrząd bardziej się sprawdzi jeśli chodzi o owczarka niemieckiego> furminator albo trymer? owczarek krótkowłosy...zaznaczam:-))) zamierzam coś kupić mojej rocznej suczce ale nie wiem co:-))) bardzo proszę o odpowiedź:-)

Posted

jesli chodzi o dywany i ich skuteczne odkłaczenie -ja z powodzeniem od lat używam szczotki pudlówki-krótkie zagięte haczyki metalowe-wyczeszą gruntownie dywany, wykładziny. Ja odkurzaczem rady nie dawalam, a po uzyciu tego szczotka rewelacja :)

Posted

Kudly...Twoje?:eviltong: Te dwie czerwone listewki zbieraja wsio z dywanu, ja z odkurzaniem dywanu wlacze odkad mam psa (8 lat) i dopiero to cudo radzi sobie idealnie. Troche trzeba sie namachac i sily wlozyc, ale idzie sprawnie:lol: