Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam "prawie" spaniela. jednak to w wyglądzie i szacie 100% cocker spaniel angielski. na forum spanielowym pytałam o brzydka sierść po bokach ten puch szczenięcy. poradziłam z nim sobie furminatorem i teraz sierść bardzo ładnie się błyszczy. jednak użytkownik cockermanka lub coś w tym stylu powiedział że nie jest to dobre narzędzie dla spaniela. zapytany dlaczego nie udzielił odpowiedzi. furminator kupiłam dzięki dobrym opiniom w internecie. wiem że są też trymery ale trudniejsze w użytkowaniu. nie widzę aby furminator wyrządził jakaś szkodę spanielowi. być może się mylę. czy furminator nie nadaje się dla spaniela ?

Posted

cockermanka..czy coś w trym stylu... nie ma obowiązku siedzieć na okrągło w necie...
Na skutki użycia furminatora czasem trzeba poczekać...
Trymery nie są trudne w użyciu - trzeba tylko wiedzieć,jak z nich korzystać,żeby było ok.

Posted

A jakie są to skutki? bo nadal nic na ten temat nie wiem. golenie maszynka niszczy włos który potem się kręci. a co robi furminator?