Figunia Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 I trzymamy kciuki za kolejne bidy psie i kocie... Quote
gluchypies Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Jaka wspaniała nowina! Bardzo się cieszę, że Czika znalazła dom. Mam też nadzieję, że jej mamusia została uwolniona od łańcucha.. A ci ludzie nie chcą mamuśki wysterylizować? :( Quote
Poker Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Bardzo się cieszę ,że malucha tak szybko znalazła domek. :multi: Niech wreszcie uwolnią mamę z łańcucha :angryy: Quote
ala123 Posted April 9, 2014 Author Posted April 9, 2014 [quote name='gluchypies']Jaka wspaniała nowina! Bardzo się cieszę, że Czika znalazła dom. Mam też nadzieję, że jej mamusia została uwolniona od łańcucha.. A ci ludzie nie chcą mamuśki wysterylizować? :([/QUOTE] Proponowałam kobiecie pomoc w sterylizacji,ale nie podjęła tematu,ponieważ - jak twierdzi - suczka rzadko zachodzi w ciążę;w tamtym roku nie miała małych... Quote
ala123 Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 Ciekawa jestem,czy są jakieś wiadomości z domu Cziki? Pytam oczywiście o dobre;) Quote
Marycha35 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 [quote name='ala123']Bardzo się cieszę z obrotu sprawy i nowego domku Cziki,ale bela51 ma rację,że dopiero po miesiącu będzie można odetchnąć naprawdę. W sobotę pojechałam do tej kobiety,skąd zabierałam Czikę z łańcucha; suczka mama nadal była na łańcuchu:angryy:,ale kobieta twierdziła,że jak szczeniak znajdzie dom,to suczkę uwolni . Szczeniak pojechał do domu, więc mam nadzieję,że suczka już nie jest na łańcuchu:roll:. Nie zdążyłam dzisiaj tego sprawdzić,zrobię to lada dzień . Tak więc i Czika i jej młodszy brat mają domki:lol::lol:. A nawet siwa kotka z tego miejsca dzisiaj pojechała do Lublina do ds:lol:. Fotki wszystkich zwierzaczków są na 4 stronie wątku.[/QUOTE] Ufff psiaki bezpieczne więc:) A jest nadzieja, żeby i mamę bidkę uwolnić, zabrać????? Po cholerę tym ludziom psy????? Quote
Marycha35 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 To się powinno durnej babie wyemitować!!! https://www.youtube.com/watch?v=VE2uCRwY5vw Quote
Murka Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Nie mam wieści z DSu, tzn. nikt nie dzwoni - czyli, że chyba wszystko ok... w tym tygodniu zadzwonię i się upewnię, że nic się złego nie dzieje. Jak będzie ok, to zrobię rozliczenie. Quote
Nadziejka Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Oby oby malenka kochana :iloveyou: :iloveyou: :thumbs: Quote
ala123 Posted April 14, 2014 Author Posted April 14, 2014 [quote name='Marycha35']Ufff psiaki bezpieczne więc:) A jest nadzieja, żeby i mamę bidkę uwolnić, zabrać????? Po cholerę tym ludziom psy?????[/QUOTE] Na razie kobieta pozbyła się Cziki i szczeniaka oraz dwóch kotek,które zostały wysterylizowane i są już bezpieczne; ta ostatnia suczka-mama nie jest do oddania.Podjadę tam któregoś dnia i sprawdzę,czy rzeczywiście jest w domu,tak jak miało być po oddaniu szczeniorka. Mam nadzieję,że u Cziki wszystko OK,boję się nawet myśleć,że mogłoby być inaczej. Quote
Marycha35 Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Dzięki za info:) Może teraz kiedy baba ma tylko jedną sunię da jej żyć normalnie!!! Quote
Murka Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Dzwoniłam dzisiaj do DSu Cziki i wszystko gra. Sunia jest przez wszystkich uwielbiana, radosna, już się nauczyła z panem jeździć samochodem na działkę, za dziećmi przepada. Żadnych problemów nie sprawia. Jedyna zmora pana, to to, że nie chce jeść, tzn. je mało, jest bardzo wybredna i często próbuje (w domu) lub zakopuje (na działce) jedzenie. Podobnie robi z piłeczkami (chyba o tym nie pisałam, ale u nas było tak samo z piłeczką :) tzn. pobawiła się i zakopywała jakby bała się, że inny pies się będzie bawił i już jej potem nie odzyska). U nas też sunia nie jadła zbyt wiele, także możliwe, że jest po prostu wybredna, a może jeszcze ją stres trzyma; ostatnio przecież zmieniała wiele miejsc. Pan oczywiście bierze to wszystko pod uwagę, a także fakt, że z czasem może jej to przejdzie. Powiedziałam też, że jeśli się nic innego nie dzieje, tzn. sunia nie chudnie, nie jest smutna, nie ma wymiotów, biegunki itd. to nie trzeba sie specjalnie przejmować. Pan jej podtyka różne rzeczy i np, trochę parówki zjadła dzisiaj, jajko, jakąś kiełbaskę. Pan tłumaczył, że ma w czterech miseczkach różne rzeczy ;) Tak sobie myślę, że może dobrze, że ona taki niejadek, bo szybko by tam się zrobiła okrągła jak balonik ;) W każdym razie po świętach pan sie wybiera z sunią do weta na szczepienie i wówczas w razie co wet ją obejrzy. Ale podejrzewam, że sunia jest tak przejęta obecnością ludzi i radością z tym związaną, że jedzenie schodzi na dalszy plan. No to rozliczenie końcowe robię: Stan konta na 31 marca wynosił - 191 zł Wpłaty: +191 zł ala123 Razem: 0 zł Koszty na kwiecień: -70 zł hotelowanie (1-7.04) -10 zł transport do DSu Razem: -80 zł Pozostałość po hotelowaniu Cziki wynosi -80 zł. Quote
madziakato Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Cudowne wieści, gratulacje dla was wszystkich:-) Quote
ala123 Posted April 21, 2014 Author Posted April 21, 2014 Dzięki Murko za dobre wiadomości od Cziki:lol:. Mogłabym czytać i czytać takie rzeczy cały czas:lol:. Robię w takim razie przelew za kwiecień. Quote
ala123 Posted April 21, 2014 Author Posted April 21, 2014 Przelew zrobiłam,na koncie Cziki pozostało 3zł:lol: (wpłaty - 324zł,koszty - 321zł), na co mam je przeznaczyć ? No i przede wszystkim dziękuję bardzo cioteczkom za pomoc :loveu:. Quote
Marycha35 Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 (edited) Widziałam bazarrrro ogłoszeniowe, tam pakiet zdaje się 20 ogłoszeń właśnie za trzy złote, może się Wam przyda, wstawię link:) Edit: znalazłam link, a ogłoszeń 25 za 3 zł, ale do 22.04.!!!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/252457-Ogłoszenia-tanio-robię-Do-22-04-14 Edited April 21, 2014 by Marycha35 Quote
Marycha35 Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='ala123']Na razie kobieta pozbyła się Cziki i szczeniaka oraz dwóch kotek,które zostały wysterylizowane i są już bezpieczne; ta ostatnia suczka-mama nie jest do oddania.Podjadę tam któregoś dnia i sprawdzę,czy rzeczywiście jest w domu,tak jak miało być po oddaniu szczeniorka. Mam nadzieję,że u Cziki wszystko OK,boję się nawet myśleć,że mogłoby być inaczej.[/QUOTE] Alu widomo co u suni, tej mamy, która pozostała u babiszczona. Quote
ala123 Posted April 21, 2014 Author Posted April 21, 2014 [quote name='Marycha35']Widziałam bazarrrro ogłoszeniowe, tam pakiet zdaje się 20 ogłoszeń właśnie za trzy złote, może się Wam przyda, wstawię link:) Edit: znalazłam link, a ogłoszeń 25 za 3 zł, ale do 22.04.!!!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/252457-Ogłoszenia-tanio-robię-Do-22-04-14 Dziękuję za podpowiedź,skorzystamy na pewno,tylko zastanowię się dla kogo :lol: Marycha35 Alu widomo co u suni, tej mamy, która pozostała u babiszczona. Suczki nie ma na łańcuchu,czyli pewnie wróciła do domu. Martwi mnie tylko,że kobieta nie chce jej wysterylizować;twierdzi,że przypilnuje jak będzie miała cieczkę... Będę drążyć temat,może w końcu się uda Quote
Marycha35 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Dziękóweczka za info, drąż zdecydowanie!!!!! Quote
Marycha35 Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='ala123']Dziękuję za podpowiedź,skorzystamy na pewno,tylko zastanowię się dla kogo :lol: Suczki nie ma na łańcuchu,czyli pewnie wróciła do domu. Martwi mnie tylko,że kobieta nie chce jej wysterylizować;twierdzi,że przypilnuje jak będzie miała cieczkę... Będę drążyć temat,może w końcu się uda[/QUOTE] Udało się;):):) Quote
Recommended Posts