Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oby nasze i suni nadzieje się spełniły. Ale ja, tak jak bela51 nikomu już chyba nie wierzę,tym bardziej,że ostatnio wokół mnie same "zwroty" adoptowanych psiaków. Dzisiaj, np.dom,który adoptował Dorę z dt w Szczebrzeszynie ( chyba już 3lata tam biedulka siedzi:roll:) zadzwonił żeby przyjeżdżać po suczkę,bo kogoś z rodziny ugryzła...
Nie znam jeszcze szczegółów,w każdym razie wróciła...:-( ,po czterech dniach...

Posted

Trzymam kciuki za Czikę!

Ehhh ludzie są niepoważni, że biorą psa po przejściach, a jak np. ugryzie to nie zastanowią się dlaczego... Tylko od razu zwrot. A może by tak zapytać, czy jakby im dziecko np. stłukło coś albo ściany pomalowało itp. to co, też oddają?!?! :angryy:

A swoją drogą to mam na kolanie do teraz ślad po pierwszym ugryzieniu mojej Czary hihi ;) taka pamiątka :)

Posted

gluchypies napisał(a):
Trzymam kciuki za Czikę!

Ehhh ludzie są niepoważni, że biorą psa po przejściach, a jak np. ugryzie to nie zastanowią się dlaczego... Tylko od razu zwrot. A może by tak zapytać, czy jakby im dziecko np. stłukło coś albo ściany pomalowało itp. to co, też oddają?!?! :angryy:

A swoją drogą to mam na kolanie do teraz ślad po pierwszym ugryzieniu mojej Czary hihi ;) taka pamiątka :)

Ludzie są najczęściej nieodpowiedzialni i wygodni;myślą tylko o sobie, nie biorąc wcale pod uwagę uczuć psa.
Mój ,obecnie 20 letni syn ,kiedy miał ok 10lat został ugryziony przez basseta po przejściach,który mieszkał u nas już pewnie ponad rok.A ugryzł go zbój jeden bardzo niebezpiecznie,bo w szyję,w okolicy tętnicy:roll:. Dziad był nieznośny i nieprzewidywalny,przy tym zazdrosny i wrażliwy na swoim punkcie:diabloti:, ale nigdy nie przyszło nam do głowy,aby się go pozbyć. Do tej pory jest z nami,ale to zupełnie inny pies,a syna mojego wprost uwielbia!!! Ale na to wszystko trzeba było czasu.

Posted

ala123 napisał(a):
Ale na to wszystko trzeba było czasu.

I właśnie tego czasu najczęściej ludzie nie chcą dać psom po przejściach. A to w 90% wystarcza. Reszta to oczywiście praca z psem, ale sam czas duuuużo daje. No i cierpliwość.

Posted

bela51 napisał(a):
Takie słodkie psiątko. Oby tylko znowu sie nie zawiodło.
Ja juz nikomu nie potrafie zaufac na 100%.:-(
Wizyta będzie ? Czy poprzestaniecie na tym zapoznaniu ?

Pan zapraszał do siebie, także wizyta przed czy poadopcyjna jest jak najbardziej możliwa, zwłaszcza, że to bardzo blisko (10 km od nas).
Póki co zrobiłam wywiad środowiskowy ;) i wygląda na to, że wszystko ok.

Posted

sunia przesłodka, musi trafić do domu z dziećmi
A co to za wąsacz jest z nią? Bardzo podobny do Najki, która była u nas w DT.
Ona też miała te wstrętne jasne szable jak dzik.Obcięłam i znacznie zyskała na urodzie. Może i jemu ciachnąć, jeżeli jest do adopcji ?

Posted

Patrzcie kogo dzisiaj zastałam na łańcuchu Cziki:angryy:; jej mamusia tam trafiła:

Kobieta twierdzi,że dzisiaj ją przywiązała,bo wywleka małego na ulicę (która rzeczywiście jest obok). Mały to jej synek,słodziak straszny:

Pojechałam tam,sprawdzić,czy jest kotka,którą miałam zabrać na sterylkę w środę. Kotkę zastałam owszem,ale oprócz niej to co widać na zdjęciach. Maluch jest oczywiście do oddania. Zawiozłam go od razu do lecznicy na odrobaczenie i odpchlenie.
Powiedzcie,czy to wszystko jest do ogarnięcia?:roll:
Nie jest. Ja załamuję się powoli;skąd na to wszystko brać siły,czas i kasę?:shake:
To się chyba nigdy nie skończy....