Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewa gonzales']Na bazareczku dziewczyny kupuja cegieleczki :multi: , niechaj ida ku Tobie od razu pieniazki , slij mi swój num ciociu

No właściwie tak,ja wyślę Murce całą kwotę. Już Ci Ewcia podaję:lol:

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ala, dziękuję za konto Cziki. :smile:
Jeśli będzie decyzja, że jednak konto Murki będzie właściwe, to napiszesz na pewno na wątku.
Ja numer konta Murki znam, bo mam u Niej Sonię. :loveu:
Pieniądze polecą przelewem pocztowym w poniedziałek, a najpóźniej we wtorek.

Posted

Anula napisał(a):
Czika jest w Hoteliku u Murki? Jaki jest koszt utrzymania Cziki?

Tak,jest u Murki.Taką decyzję podjęłam,nie mając innej alternatywy.Koszt pobytu w hoteliku to 10zł za dobę.

Posted

Ala, dziś rano z poczty poleciało 100 zł dla Czikuni. :smile:
Podobno pieniądze dojdą najpóźniej jutro! :crazyeye:
Poczta Polska ma teraz taką usługę za jedyne 50 gr dodatkowo. Wow! ;)

Posted

Na koncie są wpłaty cegiełkowe z bazarku ewy gonzales od:
beli51 - 20zł,milagros19853201 - 10zł i Anuli -10zł. Dziękuję cioteczkom serdecznie:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ciężko u mnie z kasą teraz ale w miarę możliwości bazarek skombinuję, na utrzymanie Cziki. Powodzenia z socjalizacją małej, a agresja rzy jedzeniu mija po kilku miesiącach jak pies widzi, że jedzenie jest regularnie, że nie trzeba się najadać na zapas, wtedy też zaczyna jeść mniej łapczywie.

Posted

[quote name='masza44']Ciężko u mnie z kasą teraz ale w miarę możliwości bazarek skombinuję, na utrzymanie Cziki. Powodzenia z socjalizacją małej, a agresja rzy jedzeniu mija po kilku miesiącach jak pies widzi, że jedzenie jest regularnie, że nie trzeba się najadać na zapas, wtedy też zaczyna jeść mniej łapczywie.

bela51
A jak Czikunia radzi sobie w hotelu ? Pytałas Murki ?

Właściwie socjalizacja chyba będzie dotyczyć tylko "zachowania przy stole",bo poza tym Czika,to miła i oddana suczka,może trochę terytorialna.
Rozmawiałam z Murką w sobotę, napisze nam na pewno niebawem,nie miała do tej pory zbytnio czasu,bo jej tz w rozjazdach,rozwoził psiaki po Polsce (oby ta passa trwała nadal!!!).
Czika radzi sobie nieźle,nawet zbytnio nie było widać po jej zachowaniu,że przeżywa rozstanie z nieodpowiedzialnym domem.

Posted

Czika miewa się bardzo dobrze, jest bardzo radosna, przymilna :)

Na początku faktycznie szczerzyła się na inne psy i zastanawialiśmy się czy w ogóle będzie mogła z jakimś psiakiem zamieszkać w boksie (mieliśmy na uwadze info z niedoszłego DS, że się rzuca na inne psy przy jedzeniu). Ale stwierdziliśmy, że spróbować trzeba - jej zachowanie względem innych psów jest bardzo istotne w kwestii szukania domku. Zaczęliśmy od tego, że jedną noc spędziła sunia w kennelu w boksie (wewnętrznym), gdzie mieszkał inny przyjazny pies. Wyprowadziliśmy je parę razy razem na spacer - było ok, żadnych zachowań agresywnych. Kolejną noc zostawiliśmy je razem w boksie na noc, ale bez misek z jedzeniem, tylko woda. Wczoraj wypuściłam je razem z boksu - super szalały. Po powrocie zdecydowałam spróbować z miskami - postawiłam je w dwóch końcach boksu. Psiaki nie miały ochotę jeść przy mnie, ale wąchały i nic się nie działo. Czika coś tam niby podchodziła do miski i lookała na kolegę (ale nawet się nie szczerzyła), ale ten wówczas odpuszczał i wyglądało na to, że po prostu ustalają sobie kto tu rządzi. Zostawiłam ich z tymi miskami na jakiś czas i zaglądałam czy wszystko ok, dosypywałam przy nich karmy. No i wygląda na to, że nie taka Czika straszna, bo się psiaki świetnie dogadały i nic się nie dzieje, nawet żadnych iskier między nimi nie ma.

Mam parę fotek z pierwszego dnia, ale musze obrobić.
Poza tym sunia ma zapalenie spojówek, wczoraj kupiłam dla niej Gentamycynę u weta i zakrapiam oczka.

Posted (edited)

Murka napisał(a):
Czika miewa się bardzo dobrze, jest bardzo radosna, przymilna :)

Na początku faktycznie szczerzyła się na inne psy i zastanawialiśmy się czy w ogóle będzie mogła z jakimś psiakiem zamieszkać w boksie (mieliśmy na uwadze info z niedoszłego DS, że się rzuca na inne psy przy jedzeniu). Ale stwierdziliśmy, że spróbować trzeba - jej zachowanie względem innych psów jest bardzo istotne w kwestii szukania domku. Zaczęliśmy od tego, że jedną noc spędziła sunia w kennelu w boksie (wewnętrznym), gdzie mieszkał inny przyjazny pies. Wyprowadziliśmy je parę razy razem na spacer - było ok, żadnych zachowań agresywnych. Kolejną noc zostawiliśmy je razem w boksie na noc, ale bez misek z jedzeniem, tylko woda. Wczoraj wypuściłam je razem z boksu - super szalały. Po powrocie zdecydowałam spróbować z miskami - postawiłam je w dwóch końcach boksu. Psiaki nie miały ochotę jeść przy mnie, ale wąchały i nic się nie działo. Czika coś tam niby podchodziła do miski i lookała na kolegę (ale nawet się nie szczerzyła), ale ten wówczas odpuszczał i wyglądało na to, że po prostu ustalają sobie kto tu rządzi. Zostawiłam ich z tymi miskami na jakiś czas i zaglądałam czy wszystko ok, dosypywałam przy nich karmy. No i wygląda na to, że nie taka Czika straszna, bo się psiaki świetnie dogadały i nic się nie dzieje, nawet żadnych iskier między nimi nie ma.

Mam parę fotek z pierwszego dnia, ale musze obrobić.
Poza tym sunia ma zapalenie spojówek, wczoraj kupiłam dla niej Gentamycynę u weta i zakrapiam oczka.

Dziękujemy Murko za dobre wieści:lol:.No właśnie,nie taka Czika straszna:lol:.

Dziękuję też za kolejne wpłaty cegiełkowe:
jalantina 10zł,Poker 40zł,Mazowszanka 10zł i Elisabeta100zł (ta chyba nie cegiełkowa;)):loveu::loveu::loveu::loveu:

Edited by ala123
Posted

Dzisiaj był u nas pan w poszukiwaniu pieska, miał pekińczyka, którego mu prawdopodobnie skradziono ok. 2 miesiące temu. Spodobała mu się Czika bardzo i chciał ją już dzisiaj zabrać :) Powiedziałam, że jeśli chce ją adoptować musi poczekać na sterylkę. Już rozmawiałam z wetem i on powiedział, że lepiej poczekać z zabiegiem do przyszłego tygodnia, żeby zapalenie spojówek się podleczyło i opadł stres związany ze zmianą miejsca. Także jeśli będzie panu zależało to poczeka (przyjechał przed chwilą drugi raz z wnuczkami, żeby zopoznały się z sunią - Czika wylizała je po buzi :) Porobiłam zdjęcia, potem wrzucę). Umówiliśmy się, że jak się sunia wygoi po zabiegu to zadzwonię do niego. Sunia zamieszkałby w mieszkaniu w bloku w Janowie Lubelskim, pan codziennie jeździ też na działkę, sunię wszędzie by ze sobą zabierał.
Jeśli pan zrezygnuje, to sunię zaszczepimy i będziemy szukać innego domku. Ważny jest szybki zabieg, bo niepokoi mnie to, że sunia nie miała małych do tej pory. Może to ropomocicze?

Parę fotek z pierwszego spacerku u nas (jeszcze na smyczy, od wczoraj biega swobodnie):

Posted

I jeszcze taka fotka:

Ciężko mi było zrobić suni ładne fotki, była tak zaciekawiona wszystkim, że wciąż zmieniała pozy, a jak przykucnęłam, to momentalnie do mnie podchodziła. Ale miejmy nadzieję, że nie trzeba będzie jej robić ładniejszych fotek i pojedzie do DSu :) W razie czego (jak pan zrezygnuje) to podziałamy w tej kwestii.

Potem jeszcze wrzucę zdjęcia z dzisiaj, z zapoznania z dziewczynkami :)

Posted

Takie słodkie psiątko. Oby tylko znowu sie nie zawiodło.
Ja juz nikomu nie potrafie zaufac na 100%.:-(
Wizyta będzie ? Czy poprzestaniecie na tym zapoznaniu ?

Posted

Murka, zdjęcia są wzruszające.
Czika chce do Domu i lubi dzieci. :smile:
Ja wiem, że lepiej nie zapeszać, ale to fotki dają nadzieję.
Czikunia jest takim ciepłym, serdecznym psem, a może całe życie siedziała na łańcuchu w takim okropnym miejscu...