Beata_Dorobczyńska Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Dostałam maila z prośbą o znalezienie domu dla dwóch psów , setera angielskiego lat 6 ( psa ) i suczki Preso de Canaria lat 5 ( wysterylizowanej ). Psy są wychowane w domu, grzeczne i spokojne, przyzwyczajone do zostawania w domu. Moga iść tylko w dobre rece , najlepiej gdyby mogły iść razem bo " od zawsze " sa razem ale nie jest to warunek konieczny. tel do mnie 605 234 112. Quote
dzodzo Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 dwi piekne zaprzyjaźnione dziewczyny szuaja domku na zawsze juz!!!!!!! Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 To jest pies i suka :) Ale że piękne to prawda. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Jeżeli jest ktos z forum seterów to czy moge poprosić o wklejenie ogloszenia . Dziekuje Quote
sugarr Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ja tylko zapytam - nie ma problemu żeby pieski zostały u siebie aż nie znajdą nowego domu? Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 Chwilowo nie ma choc psiaki siedzą po 14 godzin same w domu :( Quote
sugarr Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 W razie czego mogłabym przyjąć na DT, ale nie wiem czy lepsze siedzenie razem po 14 godzin czy rozłąka. Bo niestety mogłabym tylko jednego, najlepiej suczkę, bo mam psa, chyba, że samiec akceptuje inne samce, to wszystko jedno... W każdym razie gdybym mogła pomóc to piszcie :) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 Dziekuje za ofertę ale DT nie wchodzi w grę . Szukamy domku na stałe . Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 To że nie jest to super pilnie nie znaczy, ze psiaki maja siedziec na ostatnich stronach. Podnoszę , może ktoś wypatrzy. Czy mogę prosić i wklejenie na forum seterów. Quote
Isiak Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Takie piękne psy! Dlaczego są oddawane? Zapytam jednej kobitki, ona już ma 4 setery, może wzięłaby jeszcze piątego? Ale canario nie będzie chyba chciała :shake: a szkoda je rozdzielać. Psy potem bardzo tęsknią, nie tylko za dawnym domem, ale i za sobą. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Isiu , jak ma juz 4 to moze wystarczy ? :) Ale moze zna kogos , kto mógłby poswięcic czas psiakowi, wiem, ze malo realne jest aby poszly razem ale przyznam, ze byloby to wskazane. Quote
Isiak Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Może rzeczywiście jej wystarczy :evil_lol: Ale może zna kogoś odpowiedzialnego, kto zechciałby psinki. Są takie piękne i nie zasłużyły na poniewierkę, jak zresztą żadne zwierzę. Naprawdę idealnie byłoby, gdyby mogły iść do nowego domu razem. Quote
sugarr Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Hmm ale może też nie przekreślajmy tej Pani? Zawsze warto zapytać, cóż niektórzy mogą sobie pozwolić na 5 psów - czasem i pieniędzmi... Quote
Diana S Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Jakie one piekne azsie dziwie ze ktos je oddaje piekne psy...kochane hopla do gory... Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Oczywiscie Pani nie przekreślam ale tak jak pisałam własciciel wolałby aby były razem. Sa grzeczne, dobrze wychowane, nie sprawiaja problemów ani w domu ani na spacerze. Quote
Isiak Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Psy marzenie - a gdzie domki? Powinny ustawiać się w kolejce :evil_lol: Quote
sugarr Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ale myślę, że jeżeli teraz są po tyle godzin same w domu, to jednak priorytetem jest znalezienie chociaż jednemu psu właściciela, nie to aby były razem. Cóż, jeżeli to będzie czyjś pierwszy pies, to dwóch napewno nie weźmie, mało kto startuje z dwoma psami (zwłaszcza taką rasą jak dogo canario). A jeżeli ktoś już ma np jednego setera i chce sobie dobrać drugiego, to molos nie ma szans i na odwrót... Dlatego będę trzymać kciuki, ale wydaje mi się, że trzeba powoli uświadomić sobie, że na wspólny domek szanse są znikome (oczywiście moim zdaniem) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 [quote name='sugarr']Ale myślę, że jeżeli teraz są po tyle godzin same w domu, to jednak priorytetem jest znalezienie chociaż jednemu psu właściciela, nie to aby były razem.[/quote] Nie do końca - priorytetem jest albo znalezienie jednego domku dla obu psów albo znalezienie dwoch domków ale mniej wiecej w tym samym czasie. Nie wyobrażam sobie, ze jeden zostałby adoptowany a drugi przez kilka miesięcy siedziałby sam w domu :( Quote
Isiak Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Najlepszym wyjściem jest dom dla obydwu. Ja w ogóle nie wyobrażam sobie rozdzielania ich. Pamiętam, jak długo cierpiała i tęskniła moja seterka za swoją towarzyszką, kiedy ta starsza odeszła za TM. Serce pękało, kiedy tęsknie wypatrywała jej na każdym zakręcie ścieżki na spacerze... Quote
Isiak Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Czy mogę ogłosić te psy na naszym miejskim forum zwierzakowym? Co prawda to Śląsk, daleko od Warszawy, i nasze forum jest jakieś martwe :oops: chyba tylko ja tam piszę, ale może akurat? Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Isiak , zapytam sie właściciela czy chce aż tak daleko oddać psiaki. Quote
Diana S Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Slask to kawalek od Warszawy, oczywiscie ze najlepiej byloby dwa psy umiescic w rodzinie...podnosze... Quote
Recommended Posts