jotpeg Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 groza. strasznie to wygląda, choć już woda opada. Quote
elik Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 zozola77 napisał(a):wow..Elik w ds!! i to fajnym ds i pewnie mu tam dobrze....imię zostawili??? Jak na razie zostawili :) Jest mu bardzo dobrze, bo cały czas ktoś się nim zajmuje i zabawia. jotpeg napisał(a):groza. strasznie to wygląda, choć już woda opada. Jeszcze groźniej gdy widać jak woda przepływa, jak nadal jest wzburzona. Pewnie na zaporze w Dobczycach spuszczają więcej niż wpływa, bo robią miejsce na ewentualne nowe deszcze :( Quote
elik Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Panna Marple napisał(a):Jezuuu, znowu ma padać?! Zapowiadają opady (a nawet burze), ale już nie tak intensywne. Ty tez masz zagrożenia ? Quote
Elisabeta Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Dzień dobry, Nutko. :-) Podobno opady będą, ale nie pogorszą nigdzie sytuacji... Quote
elik Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Elisabeta napisał(a):Dzień dobry, Nutko. :-) Podobno opady będą, ale nie pogorszą nigdzie sytuacji... Dzień Dobry :) Bardzo na to liczymy. Quote
kolejna kobietka Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 I ja sie witam z mamunia :) [quote name='elik']Zapowiadają opady (a nawet burze), ale już nie tak intensywne. Ty tez masz zagrożenia ? Oby :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
kolejna kobietka Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Cioteczki kochane bardzo proszę o pomoc, potrzebuję 50 zł stałych deklaracji, żeby babunia mogła u mnie zamieszkać :modla:: http://www.dogomania.pl/forum/threads/252553-100-letnia-babulinka-Bardzo-prosz%C4%99-o-pomoc-z-deklaracjami-50-z%C5%82-miesi%C4%99cznie/page19 Quote
Panna Marple Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 elik napisał(a):Zapowiadają opady (a nawet burze), ale już nie tak intensywne. Ty tez masz zagrożenia ?Nie, ale pamiętam 2010 rok i schronisko, które trzeba było ratować:shake:. Schronisko jest w miejscu narażonym na podtopienia, więc zawsze drżę, kiedy mocno leje. Te opady to w najbliższych dniach? Na długo? Quote
ewu Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 A u mnie upały nie do zniesienia. Piekło .... Quote
kolejna kobietka Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 ewu napisał(a):A u mnie upały nie do zniesienia. Piekło .... U nas tak samo, chociaz ponoc maja nadejsc burze... Quote
elik Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Panna Marple napisał(a):Nie, ale pamiętam 2010 rok i schronisko, które trzeba było ratować:shake:. Schronisko jest w miejscu narażonym na podtopienia, więc zawsze drżę, kiedy mocno leje. Te opady to w najbliższych dniach? Na długo? No tak. Nasze schronisko jest w tak beznadziejnym miejscu, że może być zagrożone :-( ewu napisał(a):A u mnie upały nie do zniesienia. Piekło .... U mnie też i choć już wydawało się, że będzie burza, jednak wiatr rozgonił chmury i spadło zaledwie kilka kropli deszczu. Przydałby się dłuższy deszcz, żeby zmył ślady powodzi. Quote
Elisabeta Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Elik,jak się czuje Nutka? :-) Nie mogę się powstrzymać i tu... Bardzo się cieszę z Korków i Huzarka. :multi: Quote
elik Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Elisabeta napisał(a):Elik,jak się czuje Nutka? :-) Nie mogę się powstrzymać i tu... Bardzo się cieszę z Korków i Huzarka. :multi: Już czytałaś newsy o psiakach z olka :loveu: Ja też ogromnie się cieszę :sweetCyb: Nucia kochana ma się bardzo dobrze, gorzej ja, bo coraz bardziej się do niej przywiązuję. To taka kruszyneczka bojąca się wszystkiego i wszystkich. Najchętniej zostawiłabym ją na stałe, ale kiedyś obiecałam już mężowi, że nie będę przyjmować psiaków na stałe :( Biduleńka. Ona potrzebuje specjalnego opiekuna, który zrozumie i pokocha ją w takim stanie. Ją tylko miłość, wyrozumiałość i cierpliwość może unormalnić. Quote
Elisabeta Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Elik, nie dziwię się. Patrząc tylko na fotki Nutki... :roll: A Pan Mąż?... Może też tak czuje i nawet żałuje, że prosił o obietnicę... :evil_lol: Musicie porozmawiać. ;);) Quote
elik Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Elisabeta napisał(a):Elik, nie dziwię się. Patrząc tylko na fotki Nutki... :roll: A Pan Mąż?... Może też tak czuje i nawet żałuje, że prosił o obietnicę... :evil_lol: Musicie porozmawiać. ;);) Nucia byłaby u nas trzecim psem. W lutym tego roku odeszła od nas sunia Bellunia, która żyła z nami 8 lat po adopcji ze schroniska w Lublinie. Ma tu na dogo swój wątek. Ze względu na różne sytuacje (w tym i wiek i zdrowie) dla nas trzy psy to obecnie za wiele. W okresie kiedy mieszkamy na działce mogę sobie pozwolić na dodatkowego małego psiaka, ale w Krakowie już niestety nie dam rady :-( Dwa psiaki to maksimum naszych możliwości. Quote
Elisabeta Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Rozumiem, Elik... :sad: Dobrego Domku dla Nutki. :-) Quote
Panna Marple Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Zaglądam do Nutusi-strachusi i o domek dobry proszę:modla: Quote
elik Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Elisabeta napisał(a):Rozumiem, Elik... :sad: Dobrego Domku dla Nutki. :-) Panna Marple napisał(a):Zaglądam do Nutusi-strachusi i o domek dobry proszę:modla: Dziękujemy :) Bardzo proszę o tekst ogłoszenia dla Nutki strachutki. Będziemy tak długo szukać domku, aż trafimy na ten jeden, jedyny, odpowiedni dla naszej mamuśki :loveu: Quote
margoth137 Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 i ja zaglądam do Nucinki:) widziałam w piątek Panią Eliczka. Najgorsze jest to, że szybko leciałam i minełam Panią, chociaż na początku nie skojarzyłam twarzy mimo iż wydałam mi się znajoma, dopiero później załapałam..... Szkoda:( Quote
elik Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 margoth137 napisał(a):i ja zaglądam do Nucinki:) widziałam w piątek Panią Eliczka. Najgorsze jest to, że szybko leciałam i minełam Panią, chociaż na początku nie skojarzyłam twarzy mimo iż wydałam mi się znajoma, dopiero później załapałam..... Szkoda:( Rozmawiałam z panią Wiolettą kilka razy i za każdym razem proszę o zdjęcia maluszka i pani obiecuje, ale jak dotąd nie dostałam :( Quote
ewu Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 Elu jeździsz w kółko z Nutką do Krakowa a pewnie bilety nie są darmowe:shake:, napisz proszę jakie koszty poniosłaś i poniesiesz na wożenie małej. To niedopuszczalne żebyś płaciła z własnej kieszeni tym bardziej ,że skarbonka jest w dobrej kondycji. Wystarczająco dużo robisz dla psiaczków:buzi: Quote
paula_t Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 elik napisał(a):Rozmawiałam z panią Wiolettą kilka razy i za każdym razem proszę o zdjęcia maluszka i pani obiecuje, ale jak dotąd nie dostałam :( Trzeba cisnąć Panią dalej... Elik, trzy psiaki w mieszkaniu na dwie osoby to faktycznie sporo. Będziemy szukać, aż znajdziemy fantastyczny domek dla Nutki, do którego mogłabyś ją oddać z czystym sumieniem :) Quote
elik Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 ewu napisał(a):Elu jeździsz w kółko z Nutką do Krakowa a pewnie bilety nie są darmowe:shake:, napisz proszę jakie koszty poniosłaś i poniesiesz na wożenie małej. To niedopuszczalne żebyś płaciła z własnej kieszeni tym bardziej ,że skarbonka jest w dobrej kondycji. Wystarczająco dużo robisz dla psiaczków:buzi: Basieńko, dziękuję, że o tym pomyślałaś. Podróże kształcą, ale także kosztują ;) Na wyciągnięcie szwów nie mogę jechać z Nutką pociągiem, bo ona jest niesamowicie bojaźliwa. Niemal wtapia się w ziemię, gdy przejeżdża samochód, a gdy byliśmy w Krakowie, to na odgłos jadącego tramwaju wpadała w panikę. Raz o mało nie wyszła z szelek. Od tamtej pory nie chodziliśmy na spacer w okolice, gdzie mogłaby słyszeć tramwaj. Ewakuację z powodu zagrożenia powodziowego wykorzystałam na sterylizację suni, ale na wyciągnięcie szwów będę musiała pojechać do Krakowa specjalnie. Jadąc pociągiem musiałabym ją cały czas trzymać na rękach, a potem nieść, bo okolice dworca PKP są bardzo ruchliwe - masa samochodów i tramwaje. Nutka waży niewiele, ale i takiego ciężaru ze względów zdrowotnych nie mogę dźwigać. Jazd z Nutką i Elikiem do wetki nie zamierzam liczyć, ale będę wdzięczna za zwrot kosztów paliwa na trasie Bochnia-Kraków-Bochnia tj. 80 km. Licząc 0,73 zł za 1 km to będzie 58,40 zł. Dla równego rachunku proszę przelej mi 50 zł. Dostałam wreszcie zdjęcia Eliczka, ale jest tego 213,65 MB :crazyeye: paula_t napisał(a):Trzeba cisnąć Panią dalej... Właśnie otrzymałam zdjęcia i ściągam ogromny plik :) paula_t napisał(a):...Elik, trzy psiaki w mieszkaniu na dwie osoby to faktycznie sporo. Będziemy szukać, aż znajdziemy fantastyczny domek dla Nutki, do którego mogłabyś ją oddać z czystym sumieniem :smile: Nie ukrywam, że bardzo liczę na Twoje ogłoszenia :loveu: Quote
gluchypies Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 elik napisał(a): Dostałam wreszcie zdjęcia Eliczka, ale jest tego 213,65 MB :crazyeye: Właśnie otrzymałam zdjęcia i ściągam ogromny plik :) Pani może dobry aparatem zrobiła fotki i tyle miejsca zajmują :) Super, będzie co oglądać!! Czekamy na fotki. Quote
Recommended Posts