Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wróciliśmy od wetki. Nutka zaszczepiona na wirusówki i ma wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe, a Elikzaszczepiony na nosówkę i parwowirozę. Wetka przepłukała mu siusiaczka, bo miał delikatny, ale nieładny wyciek. Dostałam do domu płyn w strzykawce do przepłukiwania. Wetka stwierdziła, że mały może mieć stulejkę, bo ma bardzo mały otwór. Możliwe, że w miarę wzrostu powiększy się do odpowiednich rozmiarów, ale nie koniecznie. Jeśli nie, to trzeba będzie zrobić korektę podczas kastracji.
Mały został zważony i okazało się, że od poprzedniej wizyty tj. od 25.03. przytył nieco ponad kilogram. Ważył 1,6 a teraz waży 2,62 kg. Żarłoczek :)
F-ra za Nutke - 65,01 zł
R-ra za Elika - 60,00 zł
Obie f-ry przelewowe wystawione na OTOZ Animals Lubliniec. Wyśle jutro listem poleconym.

Bardzo proszę podpowiedzcie jak zrobić wklejki faktur odpowiednio czytelne. Widzę na wątkach bardzo czytelne, a na moich nic nie widać :(

Posted

Elu na koncie OTOZ jest chyba za mało pieniędzy więc przeleję im żeby starczyło na faktury. Wyszło 125 zł więc wyślę brakującą kwotę i zadzwonię do Nescci,żeby zapłaciła.

Posted

Podejrzewany o ojcostwo adorator mamuśki jest psiakiem typu onka ale drobniejszej budowy....
Wysokość podobna ale mniej masywny.
Więc Elik może byś średniej wielkości kawalerem.
Warto też spytać weta o ocenę.

Posted

[quote name='ewu']Podejrzewany o ojcostwo adorator mamuśki jest psiakiem typu onka ale drobniejszej budowy....
Wysokość podobna ale mniej masywny.
Więc Elik może byś średniej wielkości kawalerem.
Warto też spytać weta o ocenę.[/QUOTE]
Elik nie będzie dużym psiakiem. Nawet w średniakach będzie ten mniejszy średniak, bo ma krótkie łapinki. Zapyutam wetki co o nim sadzi ;)
Zapomniałam wczoraj napisać, że mam zanieść do wetku koopkę Elika z powodu tego lekkiego rozwolnienia. Przed szczepieniem zmierzyła temperaturę - normal, psiak wesoły, ma apetyt więc go kujła w dupinkę, ale nie zawadzi wiedzieć co w koo piszczy ;)

[quote name='ewu']Elu wyślij mi na maila faktury , prześlę Nescce.[/QUOTE]
Posłałam :)

[quote name='maja7']Mały przelewik dzisiaj poleciał!
Zdrówka piesulki![/QUOTE]
Bardzo serdecznie dziękujemy :loveu:

Posted

Właśnie wróciłam od weta, ale nie zostawiłam kupeczki. Koszt badania 20 zł, a kupki coraz lepsze, psiak wesoły, głodomorek cały czas więc uznałam, że byłoby to marnowanie kasy darczyńców.

Posted

[quote name='zozola77']Elik ??!! aleś wyrósł !!! :loveu:[/QUOTE]
Tak, już jestem prawie dorosły :)

Dopiero teraz usiadłam do kompa, bo wczoraj przeprowadziliśmy się na działkę i dzisiaj cały dzień robiliśmy porządki po zimie. Okropnie nie lubię tych przeprowadzek, ale równie mocno nie lubię lata w mieście więc ciągle tak wędrujemy - na wiosnę na działkę, a na jesień do kraka :angryy:
Szkoda mi Elika, bo on jeden nie może korzystać ze swobodnego biegania po działce, bo choć tu nie grożą mu żadne groźne zarazki, to jednak po szczepieniu jest osłabiony, a trawa zimna i mokra i mógłby się zaziębić. Ale jak słonko mocno przygrzeje i osuszy trawę, to i on będzie mógł dłużej pobiegać :)
Na spacery chodzi schowany za pazuchę TZa, ale gromkim mruczeniem daje znać, że bardzo mu sie to nie podoba.

Posted

Dla siedleckich szczeniaków robiłyśmy z cancer43 bazarek.
Bazarek się zakończył ale podczas jego trwania szczeniaczki z dt zostały adoptowane.
W tej chwili jedyny siedlecki szczeniak w dt to elik.
Na razie nie mamy niestety szans na wyciągnięcie innych siedleckich maluszków:(
an1a przekazała więc bazarkowe pieniądze na potrzeby elika i mamuśki.
Konto zasiliła kwota 223,50 zł.
Dziękujemy :)

Posted

[quote name='elik']Właśnie wróciliśmy od wetki. Nutka zaszczepiona na wirusówki i ma wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe, a Elikzaszczepiony na nosówkę i parwowirozę. Wetka przepłukała mu siusiaczka, bo miał delikatny, ale nieładny wyciek. Dostałam do domu płyn w strzykawce do przepłukiwania. Wetka stwierdziła, że mały może mieć stulejkę, bo ma bardzo mały otwór. Możliwe, że w miarę wzrostu powiększy się do odpowiednich rozmiarów, ale nie koniecznie. Jeśli nie, to trzeba będzie zrobić korektę podczas kastracji.
Mały został zważony i okazało się, że od poprzedniej wizyty tj. od 25.03. przytył nieco ponad kilogram. Ważył 1,6 a teraz waży 2,62 kg. Żarłoczek :)
F-ra za Nutke - 65,01 zł
R-ra za Elika - 60,00 zł
Obie f-ry przelewowe wystawione na OTOZ Animals Lubliniec. Wyśle jutro listem poleconym.

Bardzo proszę podpowiedzcie jak zrobić wklejki faktur odpowiednio czytelne. Widzę na wątkach bardzo czytelne, a na moich nic nie widać :(

Ponoć ze skanami tak bywa.
Skany z prośbą o uregulowanie przesłałam Beacie z OTOZ:)

Posted

[quote name='elik']Tak, już jestem prawie dorosły :)

Dopiero teraz usiadłam do kompa, bo wczoraj przeprowadziliśmy się na działkę i dzisiaj cały dzień robiliśmy porządki po zimie. Okropnie nie lubię tych przeprowadzek, ale równie mocno nie lubię lata w mieście więc ciągle tak wędrujemy - na wiosnę na działkę, a na jesień do kraka :angryy:
Szkoda mi Elika, bo on jeden nie może korzystać ze swobodnego biegania po działce, bo choć tu nie grożą mu żadne groźne zarazki, to jednak po szczepieniu jest osłabiony, a trawa zimna i mokra i mógłby się zaziębić. Ale jak słonko mocno przygrzeje i osuszy trawę, to i on będzie mógł dłużej pobiegać :)
Na spacery chodzi schowany za pazuchę TZa, ale gromkim mruczeniem daje znać, że bardzo mu sie to nie podoba.[/QUOTE]

Zazdroszczę działeczki :) A psiaki też się wyszaleją za wszystkie czasy :)

Posted (edited)

[quote name='kolejna kobietka']Zazdroszczę działeczki :) A psiaki też się wyszaleją za wszystkie czasy :)
Oj szaleją, ale na razie tylko w domu, na polu niewiele, bo pogoda się popsuła :(

Elikowi kończą się pieluszki, mamy już tylko jedną pakę + 1 pieluszkę, a tu na działce ma zagródkę, do której na raz muszę zużyć 2 pieluszki. Klatka od Makili musiała zostać w Krakowie, bo nie zabralibyśmy się z wszystkim, co musieliśmy wziąć na działkę - przeprowadzka na pół roku, wracamy do domu dopiero w październiku. Tu ma zagródkę taką bez podłogi i muszę zaścielać pieluszki na całą powierzchnię zagródki. Zrobię zdjęcie to zobaczycie jak to wygląda.

Kochani, bardzo proszę o ogłoszenia dla Elika. On już może być adoptowany. Wetka powiedziała, że dopóki Elik będzie z sunią i będzie usiłował ją ssać, to nie może zrobić sterylizacji.
Można napisać, że jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, wesoły. Że mama jest malutka, waży 8,600 kg i on też będzie psiakiem małym (ma krótkie łapeczki).
Adopcja pod warunkiem zgody na spotkanie przedadopcyjne, podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie do kastracji po osiągnięciu odpowiedniego wieku.

Edited by elik
Posted

Nikt niestety nie pomógł z tekstem, więc postaram się sama coś sklecić, ale nie jestem w tym najlepsza tak, jak pisałam wcześniej:/ Zaraz się za to wezmę, żeby jak najszybciej się wyrobić, bo muszę siadać i pisać pracę:/
Elik, podaj tylko proszę maila do aktywacji i telefon.

Posted (edited)

[quote name='paula_t']Nikt niestety nie pomógł z tekstem, więc postaram się sama coś sklecić, ale nie jestem w tym najlepsza tak, jak pisałam wcześniej:/ Zaraz się za to wezmę, żeby jak najszybciej się wyrobić, bo muszę siadać i pisać pracę:/
Elik, podaj tylko proszę maila do aktywacji i telefon.[/QUOTE]
Bardzo dziękuję :Rose::calus:

Edited by elik
Posted

Elik ogłoszony na tych stronach:
tablica.pl
[COLOR=#000000]adopcjapsa.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]gumtree.pl
przygarnijzwierzaka.pl

[COLOR=#000000][COLOR=#000000]morusek.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]pupil.com.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]adopcje.org
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]adoptujemy.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]pajeczyna.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]pineska.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]kupsprzedaj.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]tusprzedaj.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]neeon.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]najpewniej.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]petworld.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]tlenek.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]e-zwierzak.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]eoferty.com.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]ogloszenia.e-gratka.info
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]oglaszamy24.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]ogloszenia.com
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]hiperogloszenia.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]ogloszenia.wp.pl
lento.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]owi.pl
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]rozglos.net
[COLOR=#000000][COLOR=#000000]cafeanimal.pl
zwierzaki.nasza-lista.com
bezrodowodu.pl
alegratka.pl
krakusik.pl

Posted

Paulo wielkie, wielgachne dzięki.
Pomimo mocno napiętego harmonogramu zadań znalazłaś czas, żeby zrobić tak wiele ogłoszeń.

:iloveyou::buzi::Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='margoth137']Eliku pomóż cioci na działce, a nie burcz;)[/QUOTE]

Dzięki za dobre słowo, ale lepiej niech nie pomaga, bo jego pomoc sprowadza się do tego, że robi podkopy :) Pal sześć, jak kopie pod tujami, gorzej, jak zaczyna pod kwiatkami :mad: ;)

Posted

[quote name='elik']Dzięki za dobre słowo, ale lepiej niech nie pomaga, bo jego pomoc sprowadza się do tego, że robi podkopy :) Pal sześć, jak kopie pod tujami, gorzej, jak zaczyna pod kwiatkami :mad: ;)[/QUOTE]
skąd ja to znam:)