elik Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Właśnie wróciliśmy od wetki. Nutka zaszczepiona na wirusówki i ma wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe, a Elikzaszczepiony na nosówkę i parwowirozę. Wetka przepłukała mu siusiaczka, bo miał delikatny, ale nieładny wyciek. Dostałam do domu płyn w strzykawce do przepłukiwania. Wetka stwierdziła, że mały może mieć stulejkę, bo ma bardzo mały otwór. Możliwe, że w miarę wzrostu powiększy się do odpowiednich rozmiarów, ale nie koniecznie. Jeśli nie, to trzeba będzie zrobić korektę podczas kastracji. Mały został zważony i okazało się, że od poprzedniej wizyty tj. od 25.03. przytył nieco ponad kilogram. Ważył 1,6 a teraz waży 2,62 kg. Żarłoczek :) F-ra za Nutke - 65,01 zł R-ra za Elika - 60,00 zł Obie f-ry przelewowe wystawione na OTOZ Animals Lubliniec. Wyśle jutro listem poleconym. Bardzo proszę podpowiedzcie jak zrobić wklejki faktur odpowiednio czytelne. Widzę na wątkach bardzo czytelne, a na moich nic nie widać :( Quote
ewu Posted April 7, 2014 Author Posted April 7, 2014 Elu na koncie OTOZ jest chyba za mało pieniędzy więc przeleję im żeby starczyło na faktury. Wyszło 125 zł więc wyślę brakującą kwotę i zadzwonię do Nescci,żeby zapłaciła. Quote
ewu Posted April 7, 2014 Author Posted April 7, 2014 Podejrzewany o ojcostwo adorator mamuśki jest psiakiem typu onka ale drobniejszej budowy.... Wysokość podobna ale mniej masywny. Więc Elik może byś średniej wielkości kawalerem. Warto też spytać weta o ocenę. Quote
ewu Posted April 7, 2014 Author Posted April 7, 2014 Elu wyślij mi na maila faktury , prześlę Nescce. Quote
maja7 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Mały przelewik dzisiaj poleciał! Zdrówka piesulki! Quote
elik Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='ewu']Podejrzewany o ojcostwo adorator mamuśki jest psiakiem typu onka ale drobniejszej budowy.... Wysokość podobna ale mniej masywny. Więc Elik może byś średniej wielkości kawalerem. Warto też spytać weta o ocenę.[/QUOTE] Elik nie będzie dużym psiakiem. Nawet w średniakach będzie ten mniejszy średniak, bo ma krótkie łapinki. Zapyutam wetki co o nim sadzi ;) Zapomniałam wczoraj napisać, że mam zanieść do wetku koopkę Elika z powodu tego lekkiego rozwolnienia. Przed szczepieniem zmierzyła temperaturę - normal, psiak wesoły, ma apetyt więc go kujła w dupinkę, ale nie zawadzi wiedzieć co w koo piszczy ;) [quote name='ewu']Elu wyślij mi na maila faktury , prześlę Nescce.[/QUOTE] Posłałam :) [quote name='maja7']Mały przelewik dzisiaj poleciał! Zdrówka piesulki![/QUOTE] Bardzo serdecznie dziękujemy :loveu: Quote
ewu Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 Zasiliłam konto OTOZ -35 zł Dotarła deklaracja aurry 10 zł Dziękujemy:) Quote
elik Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Właśnie wróciłam od weta, ale nie zostawiłam kupeczki. Koszt badania 20 zł, a kupki coraz lepsze, psiak wesoły, głodomorek cały czas więc uznałam, że byłoby to marnowanie kasy darczyńców. Quote
elik Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 [quote name='zozola77']Elik ??!! aleś wyrósł !!! :loveu:[/QUOTE] Tak, już jestem prawie dorosły :) Dopiero teraz usiadłam do kompa, bo wczoraj przeprowadziliśmy się na działkę i dzisiaj cały dzień robiliśmy porządki po zimie. Okropnie nie lubię tych przeprowadzek, ale równie mocno nie lubię lata w mieście więc ciągle tak wędrujemy - na wiosnę na działkę, a na jesień do kraka :angryy: Szkoda mi Elika, bo on jeden nie może korzystać ze swobodnego biegania po działce, bo choć tu nie grożą mu żadne groźne zarazki, to jednak po szczepieniu jest osłabiony, a trawa zimna i mokra i mógłby się zaziębić. Ale jak słonko mocno przygrzeje i osuszy trawę, to i on będzie mógł dłużej pobiegać :) Na spacery chodzi schowany za pazuchę TZa, ale gromkim mruczeniem daje znać, że bardzo mu sie to nie podoba. Quote
ewu Posted April 10, 2014 Author Posted April 10, 2014 Dla siedleckich szczeniaków robiłyśmy z cancer43 bazarek. Bazarek się zakończył ale podczas jego trwania szczeniaczki z dt zostały adoptowane. W tej chwili jedyny siedlecki szczeniak w dt to elik. Na razie nie mamy niestety szans na wyciągnięcie innych siedleckich maluszków:( an1a przekazała więc bazarkowe pieniądze na potrzeby elika i mamuśki. Konto zasiliła kwota 223,50 zł. Dziękujemy :) Quote
ewu Posted April 10, 2014 Author Posted April 10, 2014 [quote name='elik']Właśnie wróciliśmy od wetki. Nutka zaszczepiona na wirusówki i ma wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe, a Elikzaszczepiony na nosówkę i parwowirozę. Wetka przepłukała mu siusiaczka, bo miał delikatny, ale nieładny wyciek. Dostałam do domu płyn w strzykawce do przepłukiwania. Wetka stwierdziła, że mały może mieć stulejkę, bo ma bardzo mały otwór. Możliwe, że w miarę wzrostu powiększy się do odpowiednich rozmiarów, ale nie koniecznie. Jeśli nie, to trzeba będzie zrobić korektę podczas kastracji. Mały został zważony i okazało się, że od poprzedniej wizyty tj. od 25.03. przytył nieco ponad kilogram. Ważył 1,6 a teraz waży 2,62 kg. Żarłoczek :) F-ra za Nutke - 65,01 zł R-ra za Elika - 60,00 zł Obie f-ry przelewowe wystawione na OTOZ Animals Lubliniec. Wyśle jutro listem poleconym. Bardzo proszę podpowiedzcie jak zrobić wklejki faktur odpowiednio czytelne. Widzę na wątkach bardzo czytelne, a na moich nic nie widać :( Ponoć ze skanami tak bywa. Skany z prośbą o uregulowanie przesłałam Beacie z OTOZ:) Quote
kolejna kobietka Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 [quote name='elik']Tak, już jestem prawie dorosły :) Dopiero teraz usiadłam do kompa, bo wczoraj przeprowadziliśmy się na działkę i dzisiaj cały dzień robiliśmy porządki po zimie. Okropnie nie lubię tych przeprowadzek, ale równie mocno nie lubię lata w mieście więc ciągle tak wędrujemy - na wiosnę na działkę, a na jesień do kraka :angryy: Szkoda mi Elika, bo on jeden nie może korzystać ze swobodnego biegania po działce, bo choć tu nie grożą mu żadne groźne zarazki, to jednak po szczepieniu jest osłabiony, a trawa zimna i mokra i mógłby się zaziębić. Ale jak słonko mocno przygrzeje i osuszy trawę, to i on będzie mógł dłużej pobiegać :) Na spacery chodzi schowany za pazuchę TZa, ale gromkim mruczeniem daje znać, że bardzo mu sie to nie podoba.[/QUOTE] Zazdroszczę działeczki :) A psiaki też się wyszaleją za wszystkie czasy :) Quote
elik Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 (edited) [quote name='kolejna kobietka']Zazdroszczę działeczki :) A psiaki też się wyszaleją za wszystkie czasy :) Oj szaleją, ale na razie tylko w domu, na polu niewiele, bo pogoda się popsuła :( Elikowi kończą się pieluszki, mamy już tylko jedną pakę + 1 pieluszkę, a tu na działce ma zagródkę, do której na raz muszę zużyć 2 pieluszki. Klatka od Makili musiała zostać w Krakowie, bo nie zabralibyśmy się z wszystkim, co musieliśmy wziąć na działkę - przeprowadzka na pół roku, wracamy do domu dopiero w październiku. Tu ma zagródkę taką bez podłogi i muszę zaścielać pieluszki na całą powierzchnię zagródki. Zrobię zdjęcie to zobaczycie jak to wygląda. Kochani, bardzo proszę o ogłoszenia dla Elika. On już może być adoptowany. Wetka powiedziała, że dopóki Elik będzie z sunią i będzie usiłował ją ssać, to nie może zrobić sterylizacji. Można napisać, że jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, wesoły. Że mama jest malutka, waży 8,600 kg i on też będzie psiakiem małym (ma krótkie łapeczki). Adopcja pod warunkiem zgody na spotkanie przedadopcyjne, podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie do kastracji po osiągnięciu odpowiedniego wieku. Edited April 10, 2014 by elik Quote
paula_t Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Nikt niestety nie pomógł z tekstem, więc postaram się sama coś sklecić, ale nie jestem w tym najlepsza tak, jak pisałam wcześniej:/ Zaraz się za to wezmę, żeby jak najszybciej się wyrobić, bo muszę siadać i pisać pracę:/ Elik, podaj tylko proszę maila do aktywacji i telefon. Quote
elik Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 (edited) [quote name='paula_t']Nikt niestety nie pomógł z tekstem, więc postaram się sama coś sklecić, ale nie jestem w tym najlepsza tak, jak pisałam wcześniej:/ Zaraz się za to wezmę, żeby jak najszybciej się wyrobić, bo muszę siadać i pisać pracę:/ Elik, podaj tylko proszę maila do aktywacji i telefon.[/QUOTE] Bardzo dziękuję :Rose::calus: Edited April 11, 2014 by elik Quote
paula_t Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Elik ogłoszony na tych stronach: tablica.pl [COLOR=#000000]adopcjapsa.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]gumtree.pl przygarnijzwierzaka.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]morusek.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]pupil.com.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]adopcje.org [COLOR=#000000][COLOR=#000000]adoptujemy.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]pajeczyna.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]pineska.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]kupsprzedaj.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]tusprzedaj.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]neeon.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]najpewniej.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]petworld.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]tlenek.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]e-zwierzak.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]eoferty.com.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]ogloszenia.e-gratka.info [COLOR=#000000][COLOR=#000000]oglaszamy24.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]ogloszenia.com [COLOR=#000000][COLOR=#000000]hiperogloszenia.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]ogloszenia.wp.pl lento.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]owi.pl [COLOR=#000000][COLOR=#000000]rozglos.net [COLOR=#000000][COLOR=#000000]cafeanimal.pl zwierzaki.nasza-lista.com bezrodowodu.pl alegratka.pl krakusik.pl Quote
elik Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Paulo wielkie, wielgachne dzięki. Pomimo mocno napiętego harmonogramu zadań znalazłaś czas, żeby zrobić tak wiele ogłoszeń. :iloveyou::buzi::Rose::Rose::Rose: Quote
margoth137 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Eliku pomóż cioci na działce, a nie burcz;) Quote
elik Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 [quote name='margoth137']Eliku pomóż cioci na działce, a nie burcz;)[/QUOTE] Dzięki za dobre słowo, ale lepiej niech nie pomaga, bo jego pomoc sprowadza się do tego, że robi podkopy :) Pal sześć, jak kopie pod tujami, gorzej, jak zaczyna pod kwiatkami :mad: ;) Quote
margoth137 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 [quote name='elik']Dzięki za dobre słowo, ale lepiej niech nie pomaga, bo jego pomoc sprowadza się do tego, że robi podkopy :) Pal sześć, jak kopie pod tujami, gorzej, jak zaczyna pod kwiatkami :mad: ;)[/QUOTE] skąd ja to znam:) Quote
Recommended Posts