Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurczę, jeśli chodzi o szczeniaczki, to głupia jestem, ale tak sobie myślę, że może smecta? W końcu dzieci (ludzkie;)) mogą, to może i psie też? Ale to tylko moje gdybanie, bo na chorobach szczylków się nie znam...

Posted

Ja też nie znam się na chorobach szczeniaków. Miałam ich sporo na tymczasie, ale jadły tylko to, co ja im przygotowałam i nigdy nie miałam takich, ani innych problemów zdrowotnych.
Mamy termin szczepienia w poniedziałek, ale jak do jutra mu nie przejdzie, to walcuję z Elikiem do wetki.

Posted (edited)

Przypominamy się jak wyglądamy ;)

Tak wyglądałem jak przyjechałem do cioci elik

a tak wyglądam teraz

Trochu urosłem, prawda ? I mam piękne uszka :)

I coś mi się wydaje, że obie łapki mam takie same.

Czasem po obiadku tak sobie lubię pospać :)

A mój wujek Bingo lubi tak ;)

Edited by elik
Posted

Sesja obłędna:loveu:

[quote name='elik']Bardzo dziękuję :)

Paula_t bardzo proszę czyń swoją powinność ;)[/QUOTE]

Elik, a mamy jakiś tekst dla maluszka? Potrzebowałabym jeszcze, żebyście wybrały zdjęcia i podały dane do ogłoszeń-tj.maila i telefon i się biorę ;)

Posted

[quote name='ewu']

Uśmiałam się do łez:smile::smile::smile:

[quote name='kolejna kobietka']ahaha ja też! :lol:
[quote name='mdk8']... a Bingo naprawdę tak śpi ? :crazyeye:...
W jadalni jest składany fotel, którego poducha po rozłożeniu jest na wysokości brzucha Binga. On bardzo lubi tak właśnie "leżeć", ale bywa, że włazi wszystkimi łapkami :)

[quote name='kolejna kobietka']Nie wytrzymam, jaka słodka kluska! https://lh6.googleusercontent.com/-3O_HOgextK0/Uz8YQV7tuvI/AAAAAAAAHX4/4996cBRa1-E/s640/PICT0002.JPG :loveu: ale bym wyściskała i wycałowała! chyba bym zamęczyła :evil_lol:
[quote name='ewu']No:smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile: Do schrupania:smile::smile::smile:

Nie dam :mad: nie dam :mad: nie dam:mad: ;)
Słodki i rozrabiaka łokrutna :)

[quote name='paula_t']...
Elik, a mamy jakiś tekst dla maluszka? Potrzebowałabym jeszcze, żebyście wybrały zdjęcia i podały dane do ogłoszeń-tj.maila i telefon i się biorę ;-)
Tekstu jeszcze nie mamy i nie wiem kto mógłby ułożyć. Macie pomysła ??
Zastanawiam się czy w ogłoszeniach nie dać z jednego zdjęcia razem z mamą, żeby było wiadomo na jakiego psiaka może wyrosnąć. Chodzi o wielkość. Jak myślicie ?

Kto ułoży ładny tekst dla łobuza ? Plissssssssssss

Posted

Trzeba Wandzi spytać o ojca, Wandzia podejrzewa jednego kawalera z którym sunia była często widywana.
Wandzia jest na wsi bez netu ale zadzwonię i spytam.
Od czasu kiedy mam Pączka nie umiem przewidzieć rozmiaru psiaka...
Mamę znałam, malutka sunia na cienkich łapkach, z dość długą sierścią i szpiczastą morką.
Pączek ma ogromne łapy, wielki pysk, mocną budowę i waży 19 kg.
Często ludzie mnie pytają czy to szczeniak rottweilera:evil_lol:
Podejrzewam ,że tatuś Pączka to rotek albo psiak w typie gończego polskiego ale jak "poderwał" taką małą sunię , tego to już nie wiem...:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='ewu']...Podejrzewam, że tatuś Pączka to rotek albo psiak w typie gończego polskiego ale jak "poderwał" taką małą sunię, tego to już nie wiem...:eviltong::eviltong::eviltong:[/QUOTE]
Basiu, to ona poderwała jego, a wiesz, że jak baba chce, to zrobi wszystko, żeby tak było :evil_lol:

[quote name='ania75']Elu na zdjęciach obie łapki wyglądają jednakowo ?? :multi:[/QUOTE]
Ja też tak to widzę i bardzom z tego rada. Chyba jest tak, jak podejrzewałam, że to wskutek niedożywienia i dobra karma wyrównała niedobory.
Jutro idziemy do wetki - termin szczepień - to poproszę, żeby zwróciła uwagę na łapeczki. Jeśli coś będzie nie tak, to będziemy się starać o wizytę u dobrego ortopedy.
Nie wiem czy Elik będzie zaszczepiony z powodu luźniejszej kooopki. Co prawda jest poprawa, ale moim zdaniem koopinka jest jeszcze zbyt luźna.

Posted

co do szczekania kiedy szczeka podchodzisz i ja dotykasz, tak zeby odwórcić uwagę i mówisz w tym samym momencie fe albo cos innego moze byc hej, byle co, rób to tyle razy ile trzeba, za kazym razem jak zaczyna, czasem wystarczy samo fe bez dotyku i pies sie uspokaja, musisz byc stanowcza, stac prosto, spokojna. to jest naprade skuteczna metoda ale trzeba byc konsekwentnym i stanowczym. w jakich okolicznosciach szczeka? jak ktoś przychodzi, czy obojętnie co jest powodem?

Posted

[quote name='ajw']Ale piękne zdjęcia :)
Elik to juz całkiem duży chłopak jest ;)[/QUOTE]
Tak całkiem duży, to nie ;) ale znacznie urósł. Kochany maluszek jest rozkoszny, ale złośnik z niego okrutny :)

[quote name='ana666']co do szczekania kiedy szczeka podchodzisz i ja dotykasz, tak zeby odwórcić uwagę i mówisz w tym samym momencie fe albo cos innego moze byc hej, byle co, rób to tyle razy ile trzeba, za kazym razem jak zaczyna, czasem wystarczy samo fe bez dotyku i pies sie uspokaja, musisz byc stanowcza, stac prosto, spokojna. to jest naprade skuteczna metoda ale trzeba byc konsekwentnym i stanowczym. w jakich okolicznosciach szczeka? jak ktoś przychodzi, czy obojętnie co jest powodem?[/QUOTE]

Szczeka, jak któryś z moich zaszczeka, za każdym razem, gdy TZ wchodzi do pomieszczenia, w którym ona się znajduje i na spacerach na inne psy i ludzi, gdy zbyt blisko, jej zdaniem, przechodzą. Tak więc szczeka dość często i ochoczo :)