Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elik']Mi bardzo smutno, jak zawsze z resztą w takich sytuacjach. Niestety taka jest wredna dola domu tymczasowego :(

Dla zainteresowanych wklejam do poczytania umowę adopcyjna Nuteczki

Kochana Nuteczka :(

Cudne psiaczki:)
Elu będzie dobrze, potęsknicie ale dzięki temu,że Nutka ma dom będziesz mogła pomóc kolejnej bidzie.

Posted

ewu napisał(a):
Cudne psiaczki:)
Elu będzie dobrze, potęsknicie ale dzięki temu,że Nutka ma dom będziesz mogła pomóc kolejnej bidzie.

Tak Basiu, to prawda, tylko niech to jeszcze przyjmie serce :(

ewu napisał(a):
Wpłaciłam na Twoje konto:
26zł za ogłoszenia, 59 zł za weta i 23 zł tytułem zwrotu za bilety.

Dziękuję Basiu :Rose:
Tak, jak rozmawiałyśmy wczoraj, bardzo proszę wstrzymajcie się jeszcze z rozdysponowaniem reszty kwoty, jaka pozostała po Nutce i Eliku, bo prosiłam panią, żeby poszła z sunią do weta, jeśli Nucia będzie nadal kuleć po zażyciu wszystkich pastylek i obiecałam, że pokryjemy koszt ewentualnego leczenia.

Posted

[quote name='margoth137']nie zaglądam, a tu takie wieści!!! Ogromnie się cieszę:) Eluś przyniosłaś psiakom szczęście:loveu:
Też się wielce cieszę, że oba psiaki trafiły do ludzi z sercem i będą kochane, a na to szczęście pracowało wiele wrażliwych Ludzi, którzy składali się na to żeby psiaczki miały zapewniony wikt i opierunek :evil_lol: z Basią na czele, która podjęła działania, żeby zmienić bezdomność Nuci i Elika w godne psie życie.

Dziękuję Wam wszystkim, którzy nie byliście obojętni na los tych bezdomnych psiaków.

:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Ale się cieszę, że Nutka już w domku :angel::angel:
Szczęścia psinko i mam nadzieję, że od czasu do czasu będą jakieś zdjęcia ;)

Elik jeśli masz psiaka, który potrzebuje ogłoszeń daj proszę znać, skoro mój pakiet Nutce się nie przyda.
Jeśli nie masz to przeznaczę go dla któregoś 'olkuszaka' z dogo ;)

Posted (edited)

Elu kochana to Ty dałaś Nutce i Elikowi dom , miłość i opiekę.
Dla Ciebie i Męża największe, gorące podziękowania:buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi:

Edited by ewu
literówka
Posted

Elik, ciężko się rozstac... :calus: Najważniejsze, żeby sunia była szczęśliwa. Bardzo jej pomogłaś. :-)
Nutko, wszystkiego dobrego. :iloveyou:
Idę popatrzec na fotki z pierwszej strony tego pięknego wątku... :loveu:

Posted

Oj ciężko, bardzo ciężko. Poszłam za Tobą Elisabeta, na pierwszą stronę i choć mam wiele zdjęć Nuteczki, nie mogłam oderwać od niej wzroku :-(
Niezwykle wzruszające są tamte zdjęcia, a zwłaszcza pierwsze i ostatnie. To one sprawiły, że nie mogłam przestać myśleć o tej smutnej mamuśce i jej dziecku :( Obserwowałam zmiany w jej zachowaniu, jak powoli stawała się coraz pewniejsza i radośniejsza, jak otwierała się i przywiązywała do mnie. To najwspanialsza rekompensata za wszelkie problemy, ale i jednocześnie zwiększa ból rozstania :placz:
Ogromnie żałuję, że nie mogłam zatrzymać jej na zawsze :(
Wiem, że jest tam kochana, ale martwię się, bo wiem, że długo potrwa, zanim ona to zrozumie i uzna tamten dom za swój własny.
Mam wiadomości, że usiłowała kilka razy ułożyć się na podusi, tak jak to u nas robiła, czekając na moje przyjście do łóżka. Bidulka ułożyła się wreszcie w nogach i tam spała do rana.
Bardzo ładnie bawi się z wnuczkami pani Bogusławy. Na koty nie zwraca uwagi :crazyeye: u nas je goniła. Grzecznie zjadła karmę, którą zabrałam razem z workiem, żeby przynajmniej na początek nie zmieniano jej jadłospisu. I tak ma dość stresów. Lekarstwo dostaje zgodnie z rozpiską weta. Jeszcze dwa dni i powinna przestać utykać.

Posted

Dzięki za to, że jesteście :loveu: I ona i ja musimy o sobie zapomnieć i będzie dobrze. No, prawie dobrze :-(
Na razie z niecierpliwością czekam na wieści i fotki od Nuteczki.

Posted (edited)

[quote name='Martika@Aischa']o rany chwilkę mnie tu nie było a tu takie wieści :multi::loveu::multi::loveu:
Myślę, że można byłoby już zmienić tytuł :)

Edit.

Basiu, bardzo dziękuję, dzisiaj zameldowały się na moim koncie trzy wpłaty:

26,- zł - zwrot za wyróżnienia ogłoszeń Nutki na OKX i Gumtree - potwierdzenie wyróżnień str. 37, post nr 919

59,- zł - zwrot za wizytę z Nutką u weta - kulała na lewą przednią nóżkę (jutro zapytam czy już jest ok)

23,- zł zwrot za bilet PKP z Krzeszowic do Bochni - powrót do domu po odwiezieniu Nutki do DS

Cytuję z postu rozliczeniowego:
zestawienie wydatków z kwoty 123zł
Na moje konto wpłynęła od ewu kwota 123,00 zł, które wydała na:
36,00 zł - podkłady - 12.04.
46,00 zł - szczepienie drugi raz ch. zakaźne Elik - 14.04.
25,00 zł - szczepienie p/wściekliźnie Nutka - `14.04.
16,00 zł - ponowne odrobaczenie obu psiaczków - 14.04.

Poniżej skany faktur na te wydatki.
Podkłady

Szczepienia i odrobaczanie

Wszystkie f-ry (z wyjątkiem f-ry za sterylizację, którą wysłałam do fundacji) są wystawiona na Basię, dlatego dane nabywcy są zaklejone. W najbliższym czasie faktury prześlę Basi.

Edited by elik
Posted

Nuteczko, trzymaj się ciepło w nowym domu :0
Elik, trzymaj się dzielnie bez Nuteczki - zrobiłaś dla niej wszystko, co najlepszego mogłaś, ona zawsze na pewno będzie Cię pamiętać. Nawet jak pokocha nowych ludzi.

Posted

Parę dni mnie nie było i pomimo tego, że wiedziałam, iż Pani ma przyjechać poznać Nuteczkę, to nie sądziłam, że wszystko potoczy się w tak błyskawicznym tempie! Boję się jeszcze cieszyć, żeby nie zapeszyć, ale raczej brak wieści to dobra wiadomość :) Mam nadzieję, że w przeciągu paru następnych dni zobaczymy Nuteczkę w nowym domku! Powodzenia kruszynko na nowej drodze życia!:loveu:

Posted (edited)

Dziękuję Wam za ciepłe słowa :kiss_2:
Ja ciągle myślę o smarkuli - co robi, co myśli, jak się czuje, jak sobie radzi ? Zapadła mi głęboko w serce. Te jej spojrzenia, przytulania się, przymilania... Kochana sunieczka. Ona każdego ujmie i owinie sobie wokół swojego pazurka :loveu:
Paulinko, mam codziennie wiadomości, ale nie piszę, bo to zwykłe sprawy. Wczoraj dostałam wiadomość, że Nutunia zaczyna godzić się z sytuacją. Jeszcze ciągle ma chwile smutku, ale już coraz częściej jej wesoły charakter bierze górę. Pani Bogusia powiedziała wczoraj, że nie wiedziała, że dorosłe psy też mogą gonić swój ogonek :) Tak, Nucia jak rozsadzało ją zadowolenie i energia, to uganiała się za swoim ogonkiem :) Chodzi na spacery nad rzeczkę. Pewnie przypominają sie jej nasze spacery nad Rabę. Zaczyna szczekać na koty, żeby tylko nie zaczęła je gonić. Wczoraj jak rozmawiałam z panią Bogusią słyszałam jak szczekała.
Już nie kuleje, tzn. zdarzy cię jeszcze czasem, że lekko utyka na nóżkę, ale nie jest to już takie widoczne. Poprosiłam, jeśli nadal będzie choćby lekko kulała, to żeby z nią poszli do weta.
Nutka bardzo chętnie i ładnie bawi się z wnuczkami pani Bogusi. Podobno chodzi za nią krok w krok, a jak wyjdzie z domu, to płacze. Cała Nuteczka :loveu:
Próbowali wymyślić dla niej nowe imię, ale nic z tego nie wyszło. Nuteczka pozostanie Nuteczką :)
Wiem, że trafiła do domu, gdzie zwierzęta są szanowane i kochane i że tam kochają ją wszyscy domownicy, a nawet rodzina i sąsiedzi, i że ma tam bardzo dobrze, ale ciągle się o nią boję. Mam w pamięci ten brak ogrodzenia, choć wiem, że ogrodzenie nie jest gwarantem dobrego życia psa. Jednak gdzieś tam coś mi wierci dziurę. Ale to zawsze tak jest po rozstaniu z tymczasikiem. Zawsze są jakieś pytania, rozterki dopóki psiak nie zadomowi się całkowicie w nowym miejscu.

Dostałam zdjęcia Nutki i poryczałam się ze wzruszenia.

Edited by elik
Posted

[quote name='margoth137']Jak dobrze, że domek jest kochany i odpowiedzialny:) Trzymaj się ciepło Eluniu!!!

Dziękuję. Będzie ciepło, ale też i mokro :(

Na tym zdjęciu jest jeszcze widoczne wygolenie czółka do wyjęcia śrutu :(

Śliczna i kochana jest ta nasza Nuteczka :loveu:

Posted

margoth137 napisał(a):
Prześliczna, dlatego skradła tyle serduszek:)

Czekam z niecierpliwością na pojawienie się u Ciebie Elika :)
Mam nadzieję na zdjęcia.