Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wklejam skan umowy adopcyjnej Elika. Może sie komus przyda, a może ktos podpowie co jeszcze można byłoby dodać lub ewentualnie zmienić - Wykorzystam do umowy dla Nutki.

Posted

Zaglądam do Nuci:loveu:tydzień bez netu, masakra:( wczoraj rano na spacerku w parku spotkałam Monikę Elikową. Miała w-f:) Oczywiście dobrze, że się odezwałam bo bym nie poznała;) Elik rośnie jak na drożdżach, jest większy od mojego Romusia jak stwierdziła;) Elik wpadnie do mnie do pracy w którąś sobotę. Bozie ta kulunia w Eli torbie 5 kg ważyła.... Nie poznam kawalera:loveu:

Posted

margoth137 napisał(a):
Zaglądam do Nuci:loveu:tydzień bez netu, masakra:( wczoraj rano na spacerku w parku spotkałam Monikę Elikową. Miała w-f:) Oczywiście dobrze, że się odezwałam bo bym nie poznała;) Elik rośnie jak na drożdżach, jest większy od mojego Romusia jak stwierdziła;) Elik wpadnie do mnie do pracy w którąś sobotę. Bozie ta kulunia w Eli torbie 5 kg ważyła.... Nie poznam kawalera:loveu:

O rety, ale Ci zazdroszczę. Co prawda mam zaproszenie, ale nie chcę jechać zbyt wcześnie, żeby kochanemu psiaczkowi nie mącić w głowince. Niech się całkiem zadomowi i o mnie zapomni :-(

Ale bardzo Cię proszę i chyba nie tylko ja, koniecznie zrób Eliczkowi maaaaaaaasę zdjęć, ile tylko Ci się uda zrobić, a w tym takie przy nodze, żeby było widać jak urósł.
Już nie mogę się doczekać :sweetCyb:

Posted

elik napisał(a):
O rety, ale Ci zazdroszczę. Co prawda mam zaproszenie, ale nie chcę jechać zbyt wcześnie, żeby kochanemu psiaczkowi nie mącić w głowince. Niech się całkiem zadomowi i o mnie zapomni :-(

Ale bardzo Cię proszę i chyba nie tylko ja, koniecznie zrób Eliczkowi maaaaaaaasę zdjęć, ile tylko Ci się uda zrobić, a w tym takie przy nodze, żeby było widać jak urósł.
Już nie mogę się doczekać :sweetCyb:

No pewnie, że zrobię:) też się nie mogę doczekać, Elik pewnie już kolan sięga...;)

Posted

U takich maluszków niesamowicie widać jak rosną z dnia na dzień :)
I ja nie mogę doczekać się, żeby zobaczyć jak Elik wygląda. Dobrze, że mamy margoth, która będzie trzymać rękę na pulsie:evil_lol:

Posted

paula_t napisał(a):
U takich maluszków niesamowicie widać jak rosną z dnia na dzień :)...

Tak, tylko, że Elik miał być małym psiaczkiem, bo mama jest filigranowa :evil_lol:
Tak bardzo chciałabym zobaczyć Elika w realu :(

paula_t napisał(a):
...Dobrze, że mamy margoth, która będzie trzymać rękę na pulsie:evil_lol:

Tak, bardzo dobrze się złożyło. Margot jest bardzo sympatyczna, miła i uczynna. Dzięki Ci margot :Rose::Rose::Rose:

Posted

margoth137 napisał(a):
bo się ze wstydu spalę......

No wiesz.... Gdybym Cię ganiła, to mogłabyś, ale gdy chwalą, to trza sie cieszyć :)

Posted

Zaglądam i tutaj ;)
Mam troszkę zaległości.
Doczytałam, że Elik w nowym domku :)
Co do Nutki, mogę przekazać dla niej 1 pakiet ogłoszeń ;) przyda się??

Posted

ajw napisał(a):
Zaglądam i tutaj ;-)
Mam troszkę zaległości.
Doczytałam, że Elik w nowym domku :smile:
Co do Nutki, mogę przekazać dla niej 1 pakiet ogłoszeń ;-) przyda się??

Bardzo się przyda i to może już wkrótce, bo poprosiłam gluchypies o napisanie tekstu ogłoszenia i mam obiecany.

Serdecznie dziękuję :buzi::Rose::Rose:

A Elik już od miesiąca jest w DS, gdzie jest kochanym psiakiem :)

Posted

elik napisał(a):
Bardzo się przyda i to może już wkrótce, bo poprosiłam gluchypies o napisanie tekstu ogłoszenia i mam obiecany.

A Elik już od miesiąca jest w DS, gdzie jest kochanym psiakiem :)

To super, że z Elikiem wszystko OK :loveu:
W takim razie czekamy na tekst i Nutka będzie ogłoszana :)

Posted

Ale numer:crazyeye:
Dzisiaj nad ranem skleciłam krótki tekst ogłoszenia i zrobiłam ogłoszenie na gumtree i olx (wyróżnione) i już dostałam odpowiedź od zainteresowanej osoby. Odpisałam i czekam na nr telefonu - najpierw chcę porozmawiać przez telefon i jeśli nic nie wzbudzi moich wątpliwości, to umówię się na spotkanie PA. Oczywiście o ile pani odpowie. Czekam.

Posted (edited)

Sorki, że dopiero dzisiaj, ale mąż okupował wczoraj kompa do późna. Usnęłam :(
Domek jest w Krzeszowicach. Dwa tygodnie temu pani musiała uśpić swojego 13 letniego psiaka przygarniętego z ulicy. Umówiłyśmy się, że przyjedzie zobaczyć Nutkę w real;u w sobotę - pani jest zmotoryzowana. Jeśli Nutka zareaguje na panią pozytywnie, to pojadę do pani na PA.
Niepokoi mnie jednak fakt, że pani mieszka we własnym domu, ale nie ma ogrodzenia. Co prawda mieszka na peryferiach, no ale... Twierdzi, że wychodziłaby z Nutka na spacery na smyczy, ale czy zawsze ??? Co prawda psiak żył w takich warunkach 13 lat i podobno nic złego się nie przydarzyło, ale nie zawsze tak musi być.

Dlatego jednak nadal będę oczekiwać chętnych na adopcję suni i bardzo mi zależy na jak najszybszym ogłoszeniu jej na innych portalach niż gumtree i olx - tu Nutka ma już wyróżnione ogłoszenia.

[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Witaj Elżbieta,[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [TABLE]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] Dziękujemy za wybranie opcji wyróżnienia.

Twoje ogłoszenie Nutka - mądra, zdrowa, 2 letnia sunia szuka kochającego opiekuna jest już wyróżnione na liście ogłoszeń w OLX.pl (dawniej Tablica.pl).
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

http://www.gumtree.pl/fp-psy-i-szczenieta/malopolskie/c9131l3200003

[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[FONT=Arial]Bezpłatne ogłoszenia drobne[/FONT]
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 3"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Witaj elsia7,

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Rachunek[/TD]
[TD="align: right"]Zarządzaj swoimi ogłoszeniami w sekcji Moje Gumtree[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 3"]

[/HR][/TD]
[/TR]
[TR="class: suppressFieldBorders"]
[TD="colspan: 3"] Informacje o kliencie:
Nazwa użytkownika:
Adres:
NIP:
Numer VAT: [/TD]
[/TR]
[TR]
[/HR][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 50%"] Informacje o płatności:
Numer referencyjny: PL170000909291
Złożono zamówienie: 16/06/2014
Adres e-mail: elsia7@interia.pl
Forma płatności: P24
Zamówienie łącznie: Zł 19,99
[/TD]
[TD="width: 50%, colspan: 2"] Informacje o sprzedawcy:
Marktplaats B.V.
Wibautstraat 224
1097 DN Amsterdam
The Netherlands
VAT ID: 803.603.307.B.01[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 3"]Szczegóły zamówienia[/TD]
[/TR]
[TR]
[/HR][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #49A53F"]
[TD]Przedmiot[/TD]
[TD="width: 50%"]Informacje o ogłoszeniu[/TD]
[TD="align: right"]Koszt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Ogłoszenie wyróżnione[/TD]
[TD="width: 50%"]#602719697: Nutka - mądra, zdrow...[/TD]
[TD="align: right"]Zł 19,99[/TD]
[/TR]
[TR]
[/HR][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 50%"][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[quote name='paula_t']Czyli ja widzę, że zostałam zwolniona z obowiązku :eviltong:

[quote name='ajw']...Co do Nutki, mogę przekazać dla niej 1 pakiet ogłoszeń ;) przyda się??

Kochane, jak myślicie co mogłoby być szybciej ? Pakiet od ajw, czy może paula_t mogłaby prędzej zrobić ogłoszenia.
Tak bardzo chciałabym żeby Nutka miała jednak możliwość korzystania z ogródka.

Edited by elik
Posted

elik napisał(a):

elik napisał(a):

Domek jest w Krzeszowicach. Dwa tygodnie temu pani musiała uśpić swojego 13 letniego psiaka przygarniętego z ulicy. Umówiłyśmy się, że przyjedzie zobaczyć Nutkę w real;u w sobotę - pani jest zmotoryzowana. Jeśli Nutka zareaguje na panią pozytywnie, to pojadę do pani na PA.
Niepokoi mnie jednak fakt, że pani mieszka we własnym domu, ale nie ma ogrodzenia. Co prawda mieszka na peryferiach, no ale... Twierdzi, że wychodziłaby z Nutka na spacery na smyczy, ale czy zawsze ??? Co prawda psiak żył w takich warunkach 13 lat i podobno nic złego się nie przydarzyło, ale nie zawsze tak musi być.

Dlatego jednak nadal będę oczekiwać chętnych na adopcję suni i bardzo mi zależy na jak najszybszym ogłoszeniu jej na innych portalach niż gumtree i olx - tu Nutka ma już wyróżnione ogłoszenia.

Kochane, jak myślicie co mogłoby być szybciej ? Pakiet od ajw, czy może paula_t mogłaby prędzej zrobić ogłoszenia.
Tak bardzo chciałabym żeby Nutka miała jednak możliwość korzystania z ogródka.

Kochana, wczoraj się nie wyrobiłam z tekstem, ale mam go już w głowie. Podeślę Ci dziś popołudniu :)

Super, że tak szybko był odzew na Twoje ogłoszenie!! :) Zobaczysz, jak wyjdzie wizyta Pani u Was, nie ma co z góry przesądzać, że będzie źle.

Posted

gluchypies napisał(a):
Kochana, wczoraj się nie wyrobiłam z tekstem, ale mam go już w głowie. Podeślę Ci dziś popołudniu :)...

Bardzo Ci dziękuję. Jak dostanę tekst, to podmienię w tych ogłoszeniach, które już są.

gluchypies napisał(a):
...Super, że tak szybko był odzew na Twoje ogłoszenie!! :) Zobaczysz, jak wyjdzie wizyta Pani u Was, nie ma co z góry przesądzać, że będzie źle.

Byłam zaskoczona, że tak prawie natychmiast miałam odpowiedź, ale boję się tego braku ogrodzenia.

Posted

elik napisał(a):

Byłam zaskoczona, że tak prawie natychmiast miałam odpowiedź, ale boję się tego braku ogrodzenia.

A jak Nutka się zachowuje na smyczy? I co, gdybyś ją puściła ze smyczy? Sprawdzałaś?

Posted

[quote name='gluchypies']A jak Nutka się zachowuje na smyczy? I co, gdybyś ją puściła ze smyczy? Sprawdzałaś?

Nucia ładnie chodzi na smyczy, choć czasem trzeba ją korygować. Spuszczona szybko wraca na zawołanie, ale niestety, gdy zobaczy kota, to można wołać i wołać i... Przychodzi dopiero jak kot ucieknie na drzewo lub za ogrodzenie i nie da się go dalej gonić.

Ja skleciłam taki tekst. Może wystarczy tylko korekta :) Zawsze to łatwiej skorygować, niż pisać od podstaw :)

W połowie lutego 2014 r. nieduża sunia urodziła 6 szczeniąt.
Niestety głód, mróz i brak choćby kartonu wypełnionego szmatami nie dały malcom szans. Przeżył tylko najsilniejszy. Zagłodzoną, zestresowaną suczkę wraz z małym przygarnęła wolontariuszka na dom tymczasowy w Krakowie.
Szczeniaczek szybko został adoptowany, a suczka nadal szuka kochających opiekunów. Nutka jest bardzo mądra, wdzięczna, posłuszna i wesoła. Jest małym psiakiem wielkości jamnika, waży 8,9 kg.
Serdecznie zapraszam do kontaktu, chętnie udzielę odpowiedzi na wszystkie pytania.

Nutka jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i chorobom wirusowym oraz wysterylizowana.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed-adopcyjna oraz podpisanie umowy.

Zastanawiam się jak ta pani trafiła na ogłoszenie Nutki i to tak szybko. Ja wczoraj przeglądnęłam ogłoszenie na olx do 25 strony, a dzisiaj do 35 i nie znalazłam jej ogłoszenia.
W zamieszczaniu ogłoszeń na olx nie jest zachowana chronologia. Ogłoszenia z wczoraj są nawet na 30 stronie, a zgłoszone znacznie wcześniej na pierwszych stronach :crazyeye: To zupełnie bez sensu. Kto decyduje o tym na której stronie jest dane ogłoszenie ?