Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='margoth137']nie wiem nic co w tych rejonach, ale się dowiem. Tam jest wyżej, a i do rzeki daleko:) najpierw by musiało zalać mnie. W zeszłym roku zalało te bloki po drugiej stronie, ale ona są w dole i na bagnach.[/QUOTE]
Czyli nasz Eliczek jest bezpieczny :)
[quote name='agat21']Piękne wieści o Eliku (co za wyczerpująca i ciekawa relacja :)) - żeby wszystkie psiaki na takich ludzi trafiały, szkoda tylko, że jednocześnie takie niedobre wieści o podtopieniach. Trzymam kciuki, żeby woda już nie przybierała i żeby pogoda szybko się zmieniła na cieplejszą i suchszą![/QUOTE]

[quote name='jotpeg']martwię się o Was; Raba podobnież najbardziej przybrała ze wszystkich rzek Małopolski, a tu nadal leje :shake:[/QUOTE]
Dziękuję Wam :loveu: Właśnie przed chwilą oglądałam prognozy pogody i podobno są widoki na poprawę pogody. Niestety w wielu miejscowościach są już zalania i podtopienia :( Długo jeszcze będę mieć w oczach widok spienionych, brązowych wód Raby niosącej w swoim nurcie wyrwane z korzeniami drzewa i różne porwane z brzegów przedmioty.

Nie udało mi się dodzwonić do wetki więc wysłałam męża i okazało się, że ma zepsuty telefon. Umówiłam się na sterylizację na jutro na godz. 8:00. Proszę trzymajcie kciuki za pomyślne zakończenie zabiegu. Koszt 200 zł.
Prosiłam o fakturę przelewową na ewu, z opóźnionym terminem płatności.

Posted

[quote name='Elisabeta']Elik, mocno trzymam kciuki za kochaną Nutkę. :thumbs:
Wszystko będzie dobrze. :)[/QUOTE]
Też jestem tej myśli, ale jak zwykle pietrusiam, kiedy moje tymczasy maja zabiegi :nerwy:

Posted

[quote name='ania75']Cały dzień o Was myślałam - w związku z tymi powodziami - dobrze, że już jesteście bezpieczni[/QUOTE]

[quote name='Panna Marple']Wspaniałe wieści o smarkaczu małym:loveu:. Trzymam mocno za Nutkę i zaklinam wszystko i błagam o poprawę pogody:modla:.[/QUOTE]
Serdecznie Wam dziękuję za troskę :iloveyou:
Niestety ostatnie wiadomości ze sztabu kryzysowego w Bochni nie są pocieszające - woda na Rabie w okolicy Bochni powoli, ale stale się podnosi. Mam nadzieję, że nie dojdzie do takiego stanu jak w 2010 roku. Też było to w maju :(

[quote name='margoth137']i my z Romuniem mocno trzymamy za Nutunie:smile:!!![/QUOTE]
Głaszczę ją po brzucholku i przytulam. Musi być dobrze.

Posted

Nareszcie mogę usiąść do kompa i napisać, że zabieg Nutki przebiegł bez komplikacji. Nuteczka wybudziła sie i o godz. 11-tej mogliśmy ją odebrać. Została ubrana przez panią doktor w gustowny kubraczek i kręciła się po mieszkaniu bez przerwy. Z tego powodu musiałam za nią chodzić i pilnować, żeby nie dobrała się do świeżych szwów. Teraz nieco zwolniła tempo więc mogę co nieco napisać.
Przypuszczenie co do śrutu potwierdziło się :angryy::angryy: Ja mam śrut wyjęty z główki Nutki, a Nutka ma wygolone czółko i założony jeden szew. Śrut dostanie na pamiątkę przyszły opiekun Nuteczki.
Dostałam od wetki pastylki p/bólowe na dzisiaj wieczór i jutro rano. W poniedziałek mamy się zgłosić do kontroli. Wyjęcie szwów za 10 dni, jeśli wszystko będzie ok.
Byłam tak przejęta czekającym sunię zabiegiem, że nie zadzwoniłam do DS Elika, żeby zapytać jak przebiega jego adaptacja. Zrobię to po obiedzie.

Z dobrych wieści - woda w Bochni powoli opada i co prawda zalała kilka domków, ale nasz został oszczędzony :multi: Współczuję sąsiadom, ale cieszę się, że nas nie zalało (proza życia :oops: )

Posted

[quote name='ania75']dobrze, że wszystko w porządku - trzymajcie się Elu[/QUOTE]
Taki mamy plan ;)

[quote name='Elisabeta']Elik, bardzo się cieszę, że Nutka ma już sterylizację za sobą. :-)
Przytul ją ode mnie. Tylko delikatnie... ;)[/QUOTE]
Bardzo delikatnier, bo chyba ją znowu boli. Biega po całym mieszkaniu pomimo pastylki p/bólowej :(
Jak do jutra taka będzie niespokojna, to bez względu na to, że niedziela, zadzwonię do wetki i zapytam co jej dać.

Posted

margoth137 napisał(a):
zaglądam do Nuci:)

Nuteczka dzisiaj jest spokojna, nie biega już bez sensu. Bałam się, że będzie wyskakiwała do mnie na łóżko i potem zeskakiwała więc spałyśmy razem na podłodze :p
Teraz leży sobie na kocyku i chyba nic złego się nie dzieje. Rano dostała drugą dawkę leku przeciwbólowego. Jutro rano idziemy na kontrolę.

Posted

Wracam do żywych:)
Mam internet:):):)
Okazało się ,że poza awarią ze strony Netii zawilgły gniazdka telefoniczne z powodu remontu.
Na szczęście zgadałam się z sąsiadem i wszystko mi powymieniał i działa:):):):)Byłam w kontakcie z Elą więc wszystko wiem ale muszę uzupełnić wpłaty.
Teraz gnam do pracy ale wieczorem post rozliczeniowy będzie uaktualniony.
Dostawałam smsy z banku i posyłałam je Eli ale jeszcze doszły dwie wpłaty od auraa i edek.
Dziękuję Wszystkim i przepraszam ale czasem tak się dzieje ,że wszystko nawala.
Najbardziej nawaliła Netia, nie miałam już siły do nich wydzwaniać ....

Posted

Witaj Basiu :)

Jesteśmy po wizycie kontrolnej po sterylce. Wszystko jest ok. Nucia dostała ostatni zastrzyk antybiotyku i 28 maja mamy się zgłosić do wyjęcia szwów.
Dostałam wiadomość, że woda na Rabie opadła i można już do nas dojechać więc dzisiaj wracamy. Na wyciągnięcie szwów trzeba będzie przyjechać do kraka.

Z przykrością zauważam, że po adopcji Elika, zainteresowanie mamcią spadło :(

Posted

Elik, moje zainteresowanie Nutką nie spadło! ;)
Zaglądam tu cały czas,tylko nie zawsze się odzywałam. Będę pisac częściej. :loveu:
Szczeniaczki są takie słodkie, ale mi były zawsze bliższe na dogowątkach ich dzielne Mamy. Zawsze.:smile:
Miałam w życiu kilka przygarniętych dorosłych suń. Nigdy szczeniaczka... Może coś straciłam, może nie...

Posted

Absolutnie i w żadnym wypadku Elik;)
Ja w weekend nie miałam czasu, żeby siąść do komputera, ale dzisiaj obowiązkowo zaglądam do mamuśki:)

Bardzo się cieszę, że zabieg przebiegł bez komplikacji i grzecznie czekam, aż będzie można już Nutkę ogłaszać :)