elik Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 [quote name='ania75']A ten wujek co dzwonił to co mówił ?[/QUOTE] Że chciałby coś o Eliku się dowiedzieć, bo to będzie piesek dla jego chrześnicy i nic więcej :shake: Quote
ania75 Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 [quote name='elik']Że chciałby coś o Eliku się dowiedzieć, bo to będzie piesek dla jego chrześnicy i nic więcej :shake:[/QUOTE] Jakoś nie brzmi to dobrze..... Elik jest szczeniakiem więc teoretycznie najłatwiej znaleźć mu domek - teraz te święta i majówki spowodowały mały zastój więc ja bym poczekała na coś sensowniejszego ..... to oczywiście moja opinia ale Twoje wątpliwości są uzasadnione może ktoś jeszcze się wypowie :roll: Quote
ania75 Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 [quote name='mdk8']oby to nie był "prezent" na Komunię Św. :shake:[/QUOTE] na to nie wpadłam ale to chyba możliwe Quote
edek Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Nie ma co sobie głowy zawracać takim domkiem..... ewu pewnie powie to samo :). Quote
Panna Marple Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Mnie to nieładnie pachnie i tyle:shake:. Jakoś tak od początku nie byłam przekonana... Quote
elik Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 (edited) Serdecznie Wam dziękuję za wyrażone opinie. Żałuję, ale to nie będzie dobry dom dla naszego Elika. Zadzwonię jutro i odwołam spotkanie. Elik to kochany dzieciak i musimy znaleźć mu dobrych, troskliwych opiekunów. Szkoda, że musi czekać, ale nie oddamy go, gdy mamy zastrzeżenia już przed wizytą PA. "Po kolejnej aferze ( yumanji ) postanowiłam powoli wycofywać się z dogo. Proszę nie zapraszajcie mnie na nowe wątki." Edek nie opuszczaj psów w potrzebie, tylko dlatego, że zdarzają się ludzie podli. Właśnie dla tego, że są takie kreatury, potrzebni są tacy, którzy będą ratować przed nimi zwierzaki. Edited May 3, 2014 by elik Quote
elik Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Na moje konto wpłynęła od ewu kwota 123,00 zł, które wydałam na: 36,00 zł - podkłady - 12.04. 46,00 zł - szczepienie drugi raz ch. zakaźne Elik - 14.04. 25,00 zł - szczepienie p/wściekliźnie Nutka - `14.04. 16,00 zł - ponowne odrobaczenie obu psiaczków - 14.04. Dziękuję :) Quote
kolejna kobietka Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='elik'] "Po kolejnej aferze ( yumanji ) postanowiłam powoli wycofywać się z dogo. Proszę nie zapraszajcie mnie na nowe wątki." Edek nie opuszczaj psów w potrzebie, tylko dlatego, że zdarzają się ludzie podli. Właśnie dla tego, że są takie kreatury, potrzebni są tacy, którzy będą ratować przed nimi zwierzaki. Nic dodać, nic ująć, zgadzam się w 100 %. Jak nie my, to kto? :sad: Quote
elik Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='kolejna kobietka']...Jak nie my, to kto? :sad: Dokładnie. Edek przemyśl decyzję i pozostań :) Ewu prosiła, żeby przekazać, że nadal ma uszkodzony ruter i nie ma dostępu do internetu. Prosiła też, żeby powiadomić, że na Jej konto wpłynęła kwota 20,00 zł od Ali Chrzanowskiej. Bardzo dziękujemy :Rose: Quote
paula_t Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='elik']Serdecznie Wam dziękuję za wyrażone opinie. Żałuję, ale to nie będzie dobry dom dla naszego Elika. Zadzwonię jutro i odwołam spotkanie. Elik to kochany dzieciak i musimy znaleźć mu dobrych, troskliwych opiekunów. Szkoda, że musi czekać, ale nie oddamy go, gdy mamy zastrzeżenia już przed wizytą PA. ...[/QUOTE] Nic dodać, nic ująć :) Elik, dobrze, że to wyszło teraz, zresztą już po samym pomyśle pieska dla dziecka byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego domku...Elik czeka, czeka, ale wierzę, że się doczeka :) Udało się mu wyróżnić ogłoszenie na tablicy? Koniecznie trzeba i jeden i drugi telefon wrzucić na czarne kwiatki. Quote
edek Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='elik']Dokładnie. Edek przemyśl decyzję i pozostań :) Szybko i tak się nie wycofam, bo mam kilka staruszków w deklaracjach stałych. Quote
agat21 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Co u sunieczki i Elisia? Były jeszcze jakieś telefony, czy tylko te prezentowo - alkoholowe? Quote
elik Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='paula_t']Nic dodać, nic ująć :) Elik, dobrze, że to wyszło teraz, zresztą już po samym pomyśle pieska dla dziecka byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego domku...Elik czeka, czeka, ale wierzę, że się doczeka :) Udało się mu wyróżnić ogłoszenie na tablicy? Koniecznie trzeba i jeden i drugi telefon wrzucić na czarne kwiatki.[/QUOTE] Myślę najpierw zrobić kilka nowych i ładnych zdjęć (oby mi sie udało) i ogłoszenie z nowymi zdjęciami wyróżnię. [quote name='edek']Szybko i tak się nie wycofam, bo mam kilka staruszków w deklaracjach stałych.[/QUOTE] Ani szybko, ani wcale się nie wycofuj. Im będzie więcej tych szczerze kochających zwierzaki, tym więcej dobrego uda się dla nich zdziałać :) [quote name='agat21']Co u sunieczki i Elisia? Były jeszcze jakieś telefony, czy tylko te prezentowo - alkoholowe?[/QUOTE] Elik je, sika, kupka, śpi, je, sika, kupka, śpi, je, sika, kupka, śpi,... i rożnie jak na drożdżach. Nie mam tu wagi takiej na której mogłabym go zważyć, ale na pewno waży już ponad 5 kg :) Mamuśka też ślicznie się wypełniła i oba psiaki są bardzo radosne, choć po ich zachowaniu w pewnych sytuacjach widać, że pamiętają jeszcze niedawna traumę. Oboje boją się obcych :( Usiłuje ich najczęściej jak tylko to możliwe zapoznawać z nowymi ludźmi, ale oboje nadal chowają się za mnie, gdy do domu wejdzie ktoś obcy. Dzisiaj zrobiłam Elikowi kilka nowych ujęć (czekałam na słońce), ale nie wiem czy zdążę je wstawić na wątek, bo dzisiaj muszę jechać do Krakowa, co zajmie mi około 8 godzin. Jeśli mi sie uda, to jeszcze dzisiaj pokażę Wam "dużego" :) Elika. Quote
jotpeg Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='elik']oba psiaki są bardzo radosne, choć po ich zachowaniu w pewnych sytuacjach widać, że pamiętają jeszcze niedawna traumę. Oboje boją się obcych :( Usiłuje ich najczęściej jak tylko to możliwe zapoznawać z nowymi ludźmi, ale oboje nadal chowają się za mnie, gdy do domu wejdzie ktoś obcy.[/QUOTE] musi minąć dużo czasu, by nabrały poczucia bezpieczeństwa; a być może nigdy nie zapomną, zwłaszcza dorosła. Quote
agat21 Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Pewnie, że okropne przeżycia niełatwo wyprzeć z pamięci, potrzeba czasu i dużo miłości. I czekamy na słoneczne zdjęcia dużego psa ;) Quote
elik Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 (edited) Zgodnie z zapowiedzią zdencia większego maluszka ;) Kilka jeszcze z kwietnia I z dzisiaj, no raczej już z wczoraj :) A taki byłem malutki półtora miesiąca wcześniej. Teraz dla mamusi nie zostaje za wiele miejsca :( Edited May 6, 2014 by elik Quote
paula_t Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Oooo mateńko, sama słodycz z tego Elika:loveu: Widzę, że Elik się przenosi tylko z posłanka na posłanko:evil_lol: Elik, masz genialne łóżeczko dla psiaków:) Quote
Alla Chrzanowska Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Czy moja wpłata za maj dotarła? Pytam, bo w piątek wyjeżdżam na 2 tygodnie za granicę... Quote
kolejna kobietka Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Ale cudne fotki! :), a posłanko co jedno to lepsze :) na trawuni cudnie :loveu: Quote
margoth137 Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 słodkie dzidzi z Elika:) i mamusia taka kochana:) Quote
Recommended Posts