elik Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 [quote name='jotpeg']oj tak, lato w Krk to koszmar; dobrze że macie możliwość się ewakuować! była burza? jak zwierzaki? w mieście byłą burza z gradobiciem i piorunami.[/QUOTE] Była burza z gradem :( Moje psiaki bardzo boją się burzy w przeciwieństwie do Nutki i Elika :) Gradu na szczęście nie było dużo i był niewielki więc na zrobił szkód w moim ogródku :) [quote name='Alla Chrzanowska']Piękne zdjęcia, słodkie psy i jaki piękny ogród![/QUOTE] Psiaki to słodziaki, a ogród Dziękuję :) Nie mam zbyt wiele czasu na zajmowanie się dbaniem o kwiatki więc staram się sadzić w większości te wieloletnie, ale i tak plewienie zajmuje sporo czasu. Najszybciej jednak rosną chwasty :mad: [quote name='paula_t']Elik, pewnie sporo problemów i pracy przy takiej przeprowadzce, ale zazdroszczę Wam, że możecie się na lato wynieść poza miasto:)...[/QUOTE] Tak, to sporo różnych problemów, ale na szczęście tylko raz na pół roku :) [quote name='paula_t']...Dzwonił ktoś może w sprawie małego? Jeśli nie, to po świętach zrobimy kolejny pakiecik ;)[/QUOTE] Niestety w jego sprawie nikt nie dzwonił, ale może to okres przedświąteczny nie skłania do przygarnięcia takiego kupkoroba ;) Może ktoś go wypatrzył, ale zamierza dzwonić po świętach :) Poczekajmy może kilka dni po świętach :) [quote name='ewu']Zdjęcia są fantastyczne:):):) Psiaki do zacałowania:)[/QUOTE] To też tule i głaszczę najczęściej jak tylko się da :) Mały Elik czasem ma dosyć i gryzie mnie swiomi igiełkami :) [quote name='margoth137']elik niedługo mamusie przerośnie:) widać, że to kierownik działki:cool1:[/QUOTE] Rośnie faktycznie szybko, a raczej przybywa na wadze ;) ale do mamuśki jeszcze wiele mu brakuje. Smok ciągle usiłuje ją ssać, choc ona coraz bardziej zdecydowanie protestuje. Quote
Alla Chrzanowska Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Oj, to prawda, że chwasty rosną najszybciej... Quote
ewu Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Elu przed Świętami raczej marnie z adopcjami. Quote
elik Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='Alla Chrzanowska']Oj, to prawda, że chwasty rosną najszybciej...[/QUOTE] Niestety, często właściwych roślinek nie widać pośród chwastów :( [quote name='ewu']Elu przed Świętami raczej marnie z adopcjami.[/QUOTE] Do świąt już tylko kilka dni, zobaczymy co będzie po. Mam wysłać link do zdjęć Elika do pani z Dobczyc. A na razie wybieram się z Elikiem do wetki, bo znowu pojawił się zielonkawy wyciek z siusiaczka :( Quote
elik Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Soreczki, dopiero teraz mogłam siąść do kompa. Oprócz zielonkawego wycieku, Elik bardzo dużo siusia. Pani doktor przepisała furaginum i kazała dawkować 3 x 1/3 tabletki dziennie. Jeśli częstotliwość siusiania i wyciek nie przejdzie w ciągu tygodnia, to mam zanieść próbkę moczu do badania. Może to być jakaś infekcja, której Elik mógł nabawić się podczas koczowania pod chmurką. Oby to nie sprawa nerek :( Quote
Xibalba Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Zjawiam się wieczorem@ trzymam kciuki za małego żeby się wszystko wyjaśniło, przepraszam nie przebrnełam przez wszystkie posty, ale mały był pewnie szczepiony więc można być dobrej myśli, że to nic poważnego. Quote
elik Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='Xibalba']Zjawiam się wieczorem@ trzymam kciuki za małego żeby się wszystko wyjaśniło, przepraszam nie przebrnełam przez wszystkie posty, ale mały był pewnie szczepiony więc można być dobrej myśli, że to nic poważnego.[/QUOTE] Tak był zaszczepiony po raz pierwszy p/wirusówkom 7.04. Acha zapomniałam napisać, że Elik ma prawdopodobnie stulejkę i jeśli sytuacja nie zmieni się podczas wzrostu, będzie konieczny zabieg :( Na koniec dobra informacja - nabiał już jest wyczuwalny ;) Wnętrostwo więc raczej Elikowi nie grozi. Quote
Panna Marple Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Długo się tym nabiałem nie nacieszy, jak mniemam:diabloti: Quote
elik Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='Panna Marple']Długo się tym nabiałem nie nacieszy, jak mniemam:diabloti:[/QUOTE] Co za złośliwe Ciocie ;) Co prawda w Ameryce sterylizują szczeniaczki, ale nasi weterynarze nie podejmują się zabiegów przed osiągnięciem pełnej zdolności do rozrodu. Quote
kolejna kobietka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='Panna Marple']Długo się tym nabiałem nie nacieszy, jak mniemam:diabloti:[/QUOTE] hahaha dobre :evil_lol: Quote
paula_t Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='ewu']Elu przed Świętami raczej marnie z adopcjami.[/QUOTE] No to ogłosimy Elika ponownie po świętach:) [quote name='Panna Marple']Długo się tym nabiałem nie nacieszy, jak mniemam:diabloti:[/QUOTE] U Marianka się naśmiewa, tu się naśmiewa, no wiesz Panno Marple:mad::evil_lol: Quote
Alla Chrzanowska Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Przedświąteczne zaglądam do Psiaczków. Quote
cancer43 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Chciałam zameldować że rzucanie łańcuchem czy innymi brzęczkami nie odnosi rezultatów na rozdarte pyszczydła.Jeszcze ćwiczymy,ale marnie to wygląda :shake: Quote
Onaa Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [FONT=comic sans ms]Zdrowych spokojnych radosnych Świąt Wielkanocnych[/FONT] życzymy :). Quote
kolejna kobietka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Cioteczki, tak informacyjnie, dzisiaj przeczytałam, wydarzenie od wczoraj, dotyczy jednej z użytkowniczek dogo - "yumanji", nie wiem czy znacie, ale warto się temu przyjrzeć i mieć na uwadze: https://www.facebook.com/events/580506638723265/?ref_dashboard_filter=upcoming&source=1 [h=5]„Kolejny " hotel "... niemoc władzy, policji i tupet babsztyla, który ciągie kasę. nie mozemy odzyskac naszego psa od Yumanji”. [/h]cyt.: Jest takie miejsce, do którego wyjątkowo trudno trafić. Dom w szczerym polu, a w nim psy. W kojcach, a piętrze domu - zamknięte, a od dzisiaj również za zasłoniętymi oknami. Pani - nazwijmy ją JoLi - wyprowadziła się z tego miejsca we wrześniu ubiegłego roku do bloków, a pieski ? Pieski zostały... Wczoraj pani na terenie od rana nie było, została przez policję zobligowana do przyjazdu dzisiaj o 12, przyjechała o 10.00 zagoniła 17-letniego syna do sprzątania - nic nie pomogło, bo takiego śmietnika nie da się posprzątać w 2 godz. Po czym zwiała zanim przyjechałyśmy z Policją. Apelujemy do wszystkich, którzy mają u tego babsztyla swoje psy o zabranie ich jak najszybciej!!! A tych, którzy przekazywali tej pani darowizny - niemałe, żeby zaprzestali to robić Być może WTEDY pani JoLi odda nam naszego psa, który bezwzględnie wymaga leczenia, nie mówiąc już o tym, że ma kolejną szansę na adopcję i po raz kolejny pieniądze otrzymywane na tego psa są tak duże, że nie można mu pozwolić odejść. W końcu z czegoś trzeba żyć!!! Quote
elik Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [quote name='cancer43']Chciałam zameldować że rzucanie łańcuchem czy innymi brzęczkami nie odnosi rezultatów na rozdarte pyszczydła.Jeszcze ćwiczymy,ale marnie to wygląda :shake: U mnie też nie działa. Po hałasie jest chwila ciszy, żeby zorientować się co to, po czym znowu szczekanie :( [quote name='kolejna kobietka']Cioteczki, tak informacyjnie, dzisiaj przeczytałam, wydarzenie od wczoraj, dotyczy jednej z użytkowniczek dogo - "yumanji", nie wiem czy znacie, ale warto się temu przyjrzeć i mieć na uwadze: https://www.facebook.com/events/580506638723265/?ref_dashboard_filter=upcoming&source=1 „Kolejny " hotel "... niemoc władzy, policji i tupet babsztyla, który ciągie kasę. nie mozemy odzyskac naszego psa od Yumanji”... Byłam tam. Koszmar i gehenna psów :( Trudno o tym nawet myśleć. Kolejny potwór znęcający się nad psami. Załamujące jest to, że nie pomogła interwencja policji. Cierpienie psów trwa nadal. Po co zmieniać prawo, jeśli nawet to co jest, nie jest respektowane :( My wróciliśmy na kilka dni do kraka, ale o tym powinnam była napisać wcześniej :) Po świętach zaszczepimy Elika po raz drugi na wirusówki i wracamy nad Rabę. [FONT=comic sans ms]Wszystkim, którzy nam pomagają, odwiedzają, dobrze życzą i wszystkim innym życzymy zdrowych, radosnych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych i wesołego Śmigusa Dyngusa[/FONT] Quote
ana666 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 elik a próbowalaś moją metode na szczekanie? ja ja zawsze stosuje i zawsze z powodzeniem Quote
Martika&Aischa Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Najpiękniejszych ...Radosnych ....Cudownych Świąt ....... Quote
cancer43 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 W Święta Zmartwychwstania życzę Wam, by w Was zmartwychwstały: zapomniane marzenia, młodzieńczy optymizm w podchodzeniu do przeciwności losu, sztubacka fantazja. Niech w Waszych sercach zapanuje wiosna - odrodzenie nowego życia. Quote
elik Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 [quote name='ana666']elik a próbowalaś moją metode na szczekanie? ja ja zawsze stosuje i zawsze z powodzeniem Kurtka, a jaka to metoda :oops: [quote name='Martika@Aischa']Najpiękniejszych ...Radosnych ....Cudownych Świąt ....... [quote name='cancer43']W Święta Zmartwychwstania życzę Wam, by w Was zmartwychwstały: zapomniane marzenia, młodzieńczy optymizm w podchodzeniu do przeciwności losu, sztubacka fantazja. Niech w Waszych sercach zapanuje wiosna - odrodzenie nowego życia. Pięknie dziękujemy za piękne życzenia i życzymy Wam tego samego, ale podwójnie :) Quote
kolejna kobietka Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 [FONT=Times New Roman, serif]Dużo zdrowia, radości, pogody ducha i mokrego poniedziałku![/FONT] Quote
elik Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 (edited) Mam kilka krótkich filmików z dzisiejszego spaceru Elika - pierwszy po szczepieniu. Dzisiaj pierwszy dzień po karencji, ale hasanie będzie krótkie, bo we wtorek następne szczepienie i znowu 2 tygodnia karencji :( To jeszcze z działki Jak moje psy są już zamknięte w pokoju, to do kuchni przychodzą kotki dzikuski, które dokarmiamy przez okrągły rok. Edited April 21, 2014 by elik Quote
elik Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 (edited) Elik dostał od cioci elik obróżkę czerwoną tak jak szelki mamy, żeby było wiadomo czyim jest dzieckiem :) I zdjęcia Edited April 20, 2014 by elik Quote
Recommended Posts