Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewa gonzales napisał(a):
Ciociu elikowa :buzi: spokoj i opieke maja cudna u Ciebie :iloveyou: :iloveyou:
dwa pzekooochane serduszka :iloveyou: :modla:

No bo inaczej sie nie da, nie ma takiej możliwości :)

Posted

edek napisał(a):
Śliczności :loveu:

Szampon, który psiaczki dostału od Ciebie jest rewelacyjny. Nie dość, że futerka po nim super miękkie, to jeszcze fajnie pachnie. Dzięki :)

Posted

Nie ma nic milszego od pachnących świeżością psiaczków, tylko czemu one są temu przeciwne......
Zaraz po kąpieli starają się odzyskać swój dawny, ulubiony kolor i zapach:lol::lol::lol:

Posted

Owszem, najlepiej po kąpieli wytarzać się w kooopsku:diabloti: zamiast dać się nam upajać tymi cudnymi doznaniami. Mamuśka mogłaby służyć za wzór cnót matczynych, a klopsik jest obłędny:lol:

Posted

Panna Marple napisał(a):
Owszem, najlepiej po kąpieli wytarzać się w kooopsku:diabloti: zamiast dać się nam upajać tymi cudnymi doznaniami. Mamuśka mogłaby służyć za wzór cnót matczynych, a klopsik jest obłędny:lol:

Tak, mamuśka jest bardzo troskliwa. Jak mały zapiszczy, to błyskawicznie biegnie do niego zobaczyć co mu się dzieje. Ale z drugiej strony, jak dobiera się do jej żarełka, to powarkuje. Dwa razy to go chyba dziabnęła, bo głośno popiskiwał, ale zanim zdążyłam dobiegnąć do nich to już był spokój :)

Mamcia ma na czole bardzo twardy malutki guzek. Kasia (przywiozła do mnie psiaczki) mówiła, że to może być śrut, ale nie wiem czy gdyby to był faktycznie śrut, to czy mamuśka przeżyłaby taki strzał ???

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Bingusiowi życzymy dużo dużo zdrówka!!!!!!!! :calus:

Dziękuję. Muszę znowu wybrać się z nim na badania. Mam nadzieję, że leki powstrzymały dalszy rozwój choroby.

Posted

Basiu, czy organizacja Pies NA Zakręcie mogłaby pokryć wizytę u weta ? Myślę, że malca powinien przebadać wet, stwierdzić ile on ma tygodni, czy ma właściwa wagę, określić kiedy przyjść na szczepienia, założyć książeczkę, bo jak na razie to on ma wpisy do książeczki mamy, a powinien mieć to wpisane we własną.
No i mamę też powinien zbadać.

Posted

Doczytałam ostatnie zaległości :oops::oops:
Zdjęcia śliczne, psiaki też :)
Byle zdrówko było, a domek to już się znajdzie ;)

Posted

elik napisał(a):
Basiu, czy organizacja Pies NA Zakręcie mogłaby pokryć wizytę u weta ? Myślę, że malca powinien przebadać wet, stwierdzić ile on ma tygodni, czy ma właściwa wagę, określić kiedy przyjść na szczepienia, założyć książeczkę, bo jak na razie to on ma wpisy do książeczki mamy, a powinien mieć to wpisane we własną.
No i mamę też powinien zbadać.

Elu "Pies na zakręcie" tylko w Warszawie zapewnia leczenie na Puławskiej.
Musimy zapłacić z pieniędzy zebranych na psiaki.
Jutro się dowiem czy jest coś na koncie OTOZ.
Właśnie się skończył bazarek z moich fantów i 50% jest na mamunię i maluszka.
Mazowszanka robi słoikowy bazarek i też ujęła w nim nasze psiaczki.
Niech wet zrobi badania a ja Ci zrobię przelew.

Posted

salibinka napisał(a):
Cieszę się, że mają taką dobrą opiekę :). Poszła ode mnie przed chwilą skromna wpłata na ich potrzeby.

Dziękujemy:)

Posted (edited)

Doszły wpłaty:
mimiś deklaracja marzec, kwiecień 20 zł
Javena 10 zł
edek 10 zł
Maruda666 30 zł
Elisabeta 200 zł
Dziękujemy:):):)

Edited by ewu
Posted

Uff... Cieszę, się, że pieniądze doszły...
A dlaczego "uff"?
Bo przedwczoraj zrobiłam bezmyślnie głupią rzecz. Podarłam w drobny mak dowód pocztowego przelewu.:oops::oops:
Gdyby były problemy z przekazem, to jak bym zareklamowała?...
A Dogomaniaczki uznałyby mnie za oszustkę i na "czarnych kwiatkach" umieściły. :evil_lol:

Czytam wątek i bardzo się cieszę, że sunia i maluszek znalazły u Elik ciepły azyl. :)
Zdjęcia są piękne. :loveu:

Posted (edited)

[quote name='ewu']...
Niech wet zrobi badania a ja Ci zrobię przelew.
Ok. Bardzo chciałabym wiedzieć jaka jest kondycja suni po ciąży, porodzie i karmieniu smoka. Chciałabnym żeby wet zrobił jej badanie krwi, co przyda się też do sterylizacji.

[quote name='Elisabeta']...
A Dogomaniaczki uznałyby mnie za oszustkę i na "czarnych kwiatkach" umieściły. :evil_lol:...
Tak solidną firmę ??? Nigdy. Już zdążyłam Cie poznać z tej strony ;)

[quote name='Elisabeta']...Czytam wątek i bardzo się cieszę, że sunia i maluszek znalazły u Elik ciepły azyl. :)...
Ja też się cieszę, choć po wyjeździe TZ-ta pracy mam sporo :) Same spacerki to 3 najmniej godziny :-o Mały to rozbrykany brzdąc. Nie chcę, żeby cały czas siedział w klatce więc wszędzie go pełno, a z nim jego kupeczek :evil_lol:
Ogromnie trzeba uważać na niego, żeby nie nadepnąć, bo teraz jest tu, a za chwilę zupełnie gdzie indziej - sprinter ;) Przeuroczy chłopaczek. Mamcia bardzo strachliwa, ale też bardzo chce do człowieka. Trzyma się z dala od moich psiaków. Zajęła pokój i uważa, że tylko do niej należy. Próbę wejścia rezydentów ogłasza głośnym szczekiem. Broni malca.

Bardzo serdecznie dziękuję za wszelką pomoc dla rodzinki

:iloveyou::Rose::Rose::iloveyou:

Mam nadzieję, że operacja łapeczki małego nie będzie konieczna. Odnoszę wrażenie, że taka jest jego uroda :) Mamcia też ma takie trochu dziwne łapeczki więc on może ma takie po mamie. Nie zauważam, żeby w jakiś dziwny sposób chodził. Gdyby jednak okazało się, że jest to jakaś wada, którą należałoby korygować operacyjnie, to niestety kasa będzie potrzebna.
Mamci potrzebne są szelki i smycz.

Edited by elik
Posted

[quote name='elik']

Mamci potrzebne są szelki i smycz.

Na TYM bazarku licytuję smyczkę. Sa też szeleczki, napisz, jaki rozmiar jest dla mamuni potrzebny, to zalicytuję :) Jak wygram komplecik, to będą dla niej :)

Posted (edited)

[quote name='gluchypies']

Na TYM bazarku licytuję smyczkę. Sa też szeleczki, napisz, jaki rozmiar jest dla mamuni potrzebny, to zalicytuję :) Jak wygram komplecik, to będą dla niej :)
Bardzo dziękuję. Zaraz zmierzę :)

Edit.

Soreczki. Byłam na tamtym bazarku i widziałam oferowane szeleczki. Są śliczne, ale nie dla psów po przejściach. Z takich szelek pies bardzo łatwo się wydostaje.
Jedyne szelki, z jakich pies nie tak szybko się wyswobodzi to takie

http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/skorzane/285804

Edited by elik