ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 [quote name='elik']Doda, właśnie ewu przysłała mi zdjęcia fantów na bazarek imienny. Bardzo Cię proszę wstaw te zdjęcia na bazarek i roześlij wiadomość o tym bazarku, bo nic tam się nie dzieje. Pewnie nikt o nim nie wie i spadł gdzieś bardzo daleko :( a psiaki potrzebują imion i kasy. Zrobiłaś już tak wiele, postaw jeszcze kropkę nad i :) Po parze zajączków dla zwycięzców w bazarku. Mam nadzieję,że się spodobają:) Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 Panna Marple napisał(a):Zaglądam do Dupelka i Mamuśki i ciepło mi się robi na sercu. Rodzinka szczęśliwa i bezpieczna i tak trzymać! Co do preparatów owadobójczych-48 godzin przed lub po nie należy kąpać ( z tego, co wiem) Mi wet kazał nie kąpać 10 dni....... Koszmar, 10 dni psiak z Olkusza, smrodek zatrważający... Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 Myślę ,że jutro śmiało można psiaczki wykąpać a za jakiś czas powtórzyć kropelki na pchły i kleszcze. Quote
kolejna kobietka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 elik napisał(a):Dzięki :) To co to za preparat zastosowano, że nie można go znaleźć ? Edit. Przypomniało mi się, że jest preparat owadobójczy i roztoczobójczy o nazwie efipro, ale czy to mozliwe, żeby wet pomylił się i to dwukrotnie, bo wpisał do książeczki: Mama- Efpiro Dziecko - Efpiro Nie efipro, a efpiro. Niby niewielka różnica dla laika, ale dla weta chyba wielka. Chyba na to wyglada, ze sie pomylil. Effipro jest :) Quote
kolejna kobietka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 ewu napisał(a):Mam nadzieję,że się spodobają:) Na pewno, są śliczne! :) Quote
Makila Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Po 4 dniach po odpchlaniu śmiało można kąpać Przy kąbieli bąbelka ważniejsze jest to żeby uważać na uszy, woda nie powinna się dostać do uszu. Najbezpieczniej jest nie myć maluszkowi głowy. Później trzeba go porządnie opatulić żeby mu było ciepło. W zasadzie to szczeniaczków nie powinno się kąpać, ale jak już trzeba to ostrożnie ;) Quote
elik Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 (edited) Makila napisał(a):Po 4 dniach po odpchlaniu śmiało można kąpać Przy kąbieli bąbelka ważniejsze jest to żeby uważać na uszy, woda nie powinna się dostać do uszu. Najbezpieczniej jest nie myć maluszkowi głowy. Później trzeba go porządnie opatulić żeby mu było ciepło. W zasadzie to szczeniaczków nie powinno się kąpać, ale jak już trzeba to ostrożnie ;-) Czyli jutro kąpiel bezpieczna. Nie kojarzyć z seksem :diabloti: Malcowi nie zmyjemy głowy :) Edited March 17, 2014 by elik Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 elik napisał(a):Czyli jutro kąpiel bezpieczna. Nie kojarzyć z seksem :diabloti: Malcowi nie zmyjemy głowy :) Elu stało się, wszyscy skojarzyli.....:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Quote
elik Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 ewu napisał(a):Elu stało się, wszyscy skojarzyli.....:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: No cóż, przyjemności nigdy za wiele :lol: Szukam linku do bazarku i nie mogę na niego trafić. Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 http://www.dogomania.pl/forum/threads/251726-Bezimienna-matka-z-bezimiennym-syneczkiem-BAZAREK-IMIENNY-Z-NAGRODAMI-!!-do-29-03/page3 Quote
elik Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 [quote name='ewu']http://www.dogomania.pl/forum/threads/251726-Bezimienna-matka-z-bezimiennym-syneczkiem-BAZAREK-IMIENNY-Z-NAGRODAMI-!!-do-29-03/page3 Dziękuję :) Czy ktoś zna tą machinę do zawiadomień o bazarkach, wątkach itp ? Ktoś mi to już kiedyś, nawet nie tak dawno wyjaśniał, ale mi się zapomniało :oops: :shake: Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 [quote name='elik']Dziękuję :) Czy ktoś zna tą machinę do zawiadomień o bazarkach, wątkach itp ? Ktoś mi to już kiedyś, nawet nie tak dawno wyjaśniał, ale mi się zapomniało :oops: :shake: Elu ale to zostało zakazane przez moderatorów. Quote
elik Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 ewu napisał(a):Elu ale to zostało zakazane przez moderatorów. Basiu jest oficjalnie coś takiego, że można zapraszać, czy przypominać o bazarku raz na jakiś czas. Kurcze, uciekło mi z kiepeli, ale wiem że na pewno jest coś takiego, co pomaga w rozpowszechnianiu bazarków. Quote
ewu Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 elik napisał(a):Basiu jest oficjalnie coś takiego, że można zapraszać, czy przypominać o bazarku raz na jakiś czas. Kurcze, uciekło mi z kiepeli, ale wiem że na pewno jest coś takiego, co pomaga w rozpowszechnianiu bazarków. A to nie wiedziałam... Wiem,że stworzono jakiś system ale został uznany za niezgodny z regulaminem. Quote
elik Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 ewu napisał(a):A to nie wiedziałam... Wiem,że stworzono jakiś system ale został uznany za niezgodny z regulaminem. To funkcjonuje oficjalnie na dogo. Widziałam to i głupia nie zapisałam linku :( Quote
Nadziejka Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Zagladam z pozdrowieniami dla cudnych serduszek :iloveyou: :iloveyou: Quote
elik Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 ewa gonzales napisał(a):Zagladam z pozdrowieniami dla cudnych serduszek :iloveyou: :iloveyou: Serduszka dziękują i też pozdrawiają :iloveyou: :iloveyou: Quote
edek Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ja wykąpałam najpierw bo wet powiedział, że takiego maluszka nie można odpchlić. Okazało się inaczej..... Wet a wet.... Teraz wiem co robić w takich przypadkach. Quote
elik Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Wczoraj starczyło mi sił już tylko na to żeby zrobić zdjęcia paki od edek. Resztę zrobiłam dopiero dzisiaj. Oto prezenty od edek dla mamy z malcem Mój szanup był nimi wielce zainteresowany. Największą chrapkę miał na piłeczkę Powiedziałam mu, że nie dla psa kiełbasa tzn piłeczka :eviltong: Powiedział, że w takim razie bierze sznur i ... Ale i na to nie dostał przyzwolenia Więc tylko się przyglądał ;) Edek, bardzo serdecznie dziękujemy za bardzo trafione prezenty :calus::Rose: Psiaczkom bardzo się spodobały zabawki do tego stopnia, że doszło do utarczki słownej, bo obu spodobał się ten sam sznur - ten najdłuższy. Powarczały na siebie :) Okazuje się, że mamcia wie do czego służą zabawki. Ona była kiedys psem domowym , bo od razu ładnie weszła na schody bez żadnych oporów. Smycz tez jest jej nie obca, chociaż podczas spacerów robi rundy dookoła m,nie i trzeba sie pilnowac, żeby nie zrobiła ze mnie baleronu. Ale generalnie, to ok. Quote
elik Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 edek napisał(a):Ja wykąpałam najpierw bo wet powiedział, że takiego maluszka nie można odpchlić. Okazało się inaczej..... Wet a wet.... Teraz wiem co robić w takich przypadkach. Nie po raz pierwszy okazało się, że lepiej słuchać zdrowego rozsądku niż niedouczonego weta ;) Quote
edek Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Cieszę się, że zabaweczki podobają się. Normalnie muszę coś dla sznupka teraz wygrzebać, biedak czuje się pominięty :shake:. Quote
Mazowszanka13 Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='ewu']A to nie wiedziałam... Wiem,że stworzono jakiś system ale został uznany za niezgodny z regulaminem. Tak, to była maszynka do wysyłania zaproszeń. Jest zamknięta, ale mozna wysłać PW z zapytaniem co i jak. [FONT=comic sans ms]Maszynka do wysyłania zaproszeń: http://dogomania.cba.pl/zaproszenia.php[/FONT] Quote
Alla Chrzanowska Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 elik napisał(a):To funkcjonuje oficjalnie na dogo. Widziałam to i głupia nie zapisałam linku :( Niestety, to działało, ale już tego nie ma - moderatorzy zakazali... Quote
elik Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='edek']Cieszę się, że zabaweczki podobają się. Normalnie muszę coś dla sznupka teraz wygrzebać, biedak czuje się pominięty :shake:. Oj dziękujemy, ale to u niego chyba tylko taka ciekawość i chęć pobawienia się czymś nowym. To już 12 letni psiak i czasem ma takie zachowania jak szczeniak :) [quote name='Mazowszanka2']Tak, to była maszynka do wysyłania zaproszeń. Jest zamknięta, ale mozna wysłać PW z zapytaniem co i jak. [FONT=comic sans ms]Maszynka do wysyłania zaproszeń: http://dogomania.cba.pl/zaproszenia.php[/FONT] Właśnie zapytałam ;) Ciekawe co mi odpowiedzą. [quote name='Alla Chrzanowska']Niestety, to działało, ale już tego nie ma - moderatorzy zakazali... O psia kość, szkoda. Ja widziałam to chyba w styczniu. Co się modom nie podobało ? Quote
Doda_ Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='elik']Doda, już nie ma wyboru. Psiaczki już zostały odpchlone w piątek, a więc jutro będą co najmniej 72 godziny po odpchleniu :) Jeśli trzeba czekać z kąpielą i przed i po odpchleniu to ja też najpierw odpchliłabym, a dopiero potem kąpała. Najpilniejsze w takiej sytuacji jest pozbycie sie pcheł, żeby psa nie gnębiły. Kąpiel może poczekać :) Skoro maja az tylle pchel to faktycznie lepiej najpierw odpchlić. Nie widzialam ile tam maja :evil_lol: Kąpiel na pewno osłabi działanie choć troche, to po kąpieli lepiej znów odpchlić . Oczywiście trochę później. [quote name='elik']Doda, właśnie ewu przysłała mi zdjęcia fantów na bazarek imienny. Bardzo Cię proszę wstaw te zdjęcia na bazarek i roześlij wiadomość o tym bazarku, bo nic tam się nie dzieje. Pewnie nikt o nim nie wie i spadł gdzieś bardzo daleko :( a psiaki potrzebują imion i kasy. Zrobiłaś już tak wiele, postaw jeszcze kropkę nad i :) Po parze zajączków dla zwycięzców w bazarku. Fanty są przepiękne, już zaraz wrzuce na bazarek. Zaproszenia, tak jak pisałam na bazarku, wysłałam już wiele... Śliczny ten Szanup, elik pozwól mu pobawić się piłeczką czy sznurkiem , jak można zabronić :shake::diabloti: Quote
Recommended Posts