Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od Chani niewiele sie zmieniło. 

Teraz świąta, ogólne zaboieganie. Ale ma się dziewczyna co raz lepiej. 

Gdzieś daleko daleko jest wizja adopcji bo ktoś pytał o takiego psiaka. I chodzi o mieszkanie w domu z ludźmi. Tylko co z lękiem separacyjnym?

Posted

Od Chani niewiele sie zmieniło. 

Teraz świąta, ogólne zaboieganie. Ale ma się dziewczyna co raz lepiej. 

Gdzieś daleko daleko jest wizja adopcji bo ktoś pytał o takiego psiaka. I chodzi o mieszkanie w domu z ludźmi. Tylko co z lękiem separacyjnym?

Sądzę, że dla Chani odpowiedni byłby dom wielopokoleniowy, gdzie prawie zawsze ktoś jest obecny - babcia, albo mama, albo córka. Niedawno rozmawiałam z byłą Panią Chani, która powiedziała, że tęskną za nią i nawet był moment, że zastanawiali się, czy jej nie przyjąć z powrotem, ale stwierdzili, że jednak nie jest to możliwe ze względu na jej ucieczki, gdy psy zostają same. Gdy nie pracowała i cały czas była w domu Chani nie uciekała. Ucieczki zaczęły sie, gdy Pani podjęła pracę i psy zostawały same przez większą część dnia. Gdy była cały czas w domu, Chani najchętniej towarzyszyła Jej i córeczce, w stosunku do której była bardzo delikatna, wręcz opiekuńcza  i cierpliwie znosiła dziecięce zabawy.

Myślę, że Chani byłaby szczęśliwa w takim domu i tylko taki dom należałoby brać pod uwagę przy adopcji.

Posted

Byłoby to najprostsze.

Ja byłabym za taka opcją, że Chani uczy się jak sobie radzić i może być w każdym dobrym domu. :) W pełni zrównoważona i spokojna. Wtedy miałabym pewność, że jest szczęśliwa.

Ale to wszystko ideały i nasze marzenia... A jak wyjdzie to się zobaczy. Na razie mała się zbiera, szuka kntaktu z ludźmi, ale umie już zostawać w boksie.

Przy stabilnym i znającym się na rzeczy opiekunie może będzie lepiej niż zakładamy? Dajmy naszemu "Tchórzydłu" szansę.

Na razie trzeba znaleźć jej fundusze na przetrwanie w hotelu.

Przy okazji prośba: zajrzyjcie na wątek psiej mamy na mrozie...http://www.dogomania.com/forum/topic/144661-psia-mama-i-dw%C3%B3jka-jej-m%C5%82odych-na-zimnie-i-bez-opieki/

Deklaracji prawie brak, a i na wątku prawie nikogo nie ma...

Potrzebny byłby tez skarbnik. Elik? dasz radę?

Posted

Byłoby to najprostsze.

Ja byłabym za taka opcją, że Chani uczy się jak sobie radzić i może być w każdym dobrym domu. :) W pełni zrównoważona i spokojna. Wtedy miałabym pewność, że jest szczęśliwa.

Ale to wszystko ideały i nasze marzenia... A jak wyjdzie to się zobaczy. Na razie mała się zbiera, szuka kntaktu z ludźmi, ale umie już zostawać w boksie.
Przy stabilnym i znającym się na rzeczy opiekunie może będzie lepiej niż zakładamy? Dajmy naszemu "Tchórzydłu" szansę.

Na razie trzeba znaleźć jej fundusze na przetrwanie w hotelu.

Przy okazji prośba: zajrzyjcie na wątek psiej mamy na mrozie...http://www.dogomania.com/forum/topic/144661-psia-mama-i-dw%C3%B3jka-jej-m%C5%82odych-na-zimnie-i-bez-opieki/

Deklaracji prawie brak, a i na wątku prawie nikogo nie ma...
Potrzebny byłby tez skarbnik. Elik? dasz radę?

No to obie mamy szczęście ;) Ja dzisiaj zgarnęłam z bardzo ruchliwego skrzyżowania koło mojego domu, prawie ślepego psiaczka. Przytachałam go do domu na rękach (jeszcze czuje ten ciężar) i na razie siedzi w piwnicy, bo w mieszkaniu nie ma szans. Tez będę szukać finansów na hotel, bo jestem goła :(
Ayame, oczywiście pomogę w kwestii zbierania kasy, ktoś musi. Na PW podam Ci nr konta - indywidualny dla tej suni. Nie pamiętam czy podałam Ci nowe konto dla Chani ? Na wszelki wypadek podam jeszcze raz :)
Posted

Po dłuższej przerwie melduję się u Chani.

Ayame, paczka przyszła do mnie w wigilię. Dzisiaj ją rozpakowałam, piękne rzeczy na bazarek :) niestety, tak jak elik nie mam możliwości wstawiania zdjęć na dogo, więc jak na razie bazarek nie wchodzi w grę :( Mam nadzieję, że to chwilowe niedogodności.

Świetne wieści o Chani :) Trzymam kciuki aby pozbyła się wreszcie tych swoich strachów i znalazła wspaniałych ludzi :)

Posted

Aniu, ciesze się, ze paczka doszła. Co do zawartości, to ja nawet nie pamietam co tam jest :) Przyjechałam tu z jedną walizką, reszta rzeczy została/będzie dopiero wysłana pocztą i nie wiem co gdzie zapakowałam. 

Nie wiem o co chodzi z załaczaniem zdjęć - w sensie, ze nie wiem skąd bierze się problem. Spróbowałabym wyczyścić cookies (ciasteczka) w przeglądarce. Może to rozwiąże problem? A jak nie, to mozesz podesłac je do mnie - dorzucę. Właśnie podłączyli mi internet :)

W święta dostałama wieści, ze Chani robi się coraz bardziej kontaktowa. 

Mamy tylko problem z zapłatą za jej hotelowanie. Na wątku puściuteńko...

Posted

Dzień dobry :) Już mi się dogo naprawiło i mam emotikiony i mogę wstawiać zdjęcia :)

A czy cos w tym kierunku robiłaś, żeby się dogo poprawiło, czy ono tak samo z siebie ?
Posted

Elik, jak saldo Chani? Wpłynęła dodatkowa kasa której oczekiwałam? Zerkniesz na stare konto na wszelki wypadek?
Dzięki.

Przykro mi, ale nie ma nowych wpłat. Na nowym koncie jest tylko kwota, którą przelałam z poprzedniego konta.
Sprawdziłam na poprzednim koncie - nie ma żadnej wpłaty dla Chani. Cofnęłam się do 9.12.2014 r. Czy mogło to być wcześniej ?
Posted

Raczej nie... Trochę mi głupio ale się upommnę. Mail do pani, która chciałóa pomóc szedł przez jej syna, który z nią nie mieszka. (ona sama nie ma internetu). Może nie przekazał, może zapommniała? Zapytam.

I sama zrobię jakiś mały przelew. 

Posted

Witam,

jestem po długiej nieobecności na wołanie Ayame. Nawet dzwoniłam przed świętami do Ayame, ale nie mogłam się połączyć, a chciałam pogadać.

Dajcie Dziewczyny jakieś konto, to znaczy nie jakieś, tylko właściwe, to przeleję dla suni 50 zł.

Poza tym,  Wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2015 !

Posted

Dziękuję za życzenia i Tobie także życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Nr konta zaraz podam. Jest inne niż dla Moiry. Szkoda, że nie przeczytałam tego postu wcześniej bo wysłałabym oba konta w jednym PW :)

Posted

Witam,

jestem po długiej nieobecności na wołanie Ayame. Nawet dzwoniłam przed świętami do Ayame, ale nie mogłam się połączyć, a chciałam pogadać.

Dajcie Dziewczyny jakieś konto, to znaczy nie jakieś, tylko właściwe, to przeleję dla suni 50 zł.

Poza tym,  Wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2015 !

Ajajaj... Nie wiedzialam, ze dzwoniłaś. Malwuś, napisz na PW kiedy to ja postaram się do Ciebie zadzwonić. Byle nie rano ;)

Tamtego numeru nie odbieram, leży sobie wyłączony bo nie ma sensu płącić za roaming. Używam go tylko do autoryzacji przelewów z polskiego banku.

Wyjechałam z Polski na dłużej... Ale psiaków nie zostawiłam, banerki w razie czego zrobię i pomogę jak się będzie dało. 

Dzięki za wsparcie finansowe. I również szczęśliwego Nowego Roku :)

Posted

Część rzeczy na bazarek już obfociłam, reszta może jutro... Mam nadzieję, że dogo pozwoli mi go zrobić, bo nie zawsze mam pasek narzędzi.

Ayame, jak wstawię zdjęcia na bazarek będę Cię prosiła o wycenę, bo ja nie mam zielonego pojęcia.

Posted

Aniu, ja tez nie mam pojęcia. Daj po porostu niewysokie ceny, żeby rzeczy mogóły się sprzedać. A za ile? Chani nie podliczy, bo9 jest słaba z matmy i nie ma orientacji w cenach, więc sie nie przejmuj ;) A za iloe się wylicytuje za tyle pójdzie :)

Dzięki!