ania68 Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 elik napisał(a):Wczoraj rozmawiałam z P. Arturem. Korek jest smutny - wyraźnie tęskni za Chani :( Biedny Korek, i jeszcze biedniejsza Chani :placz: Wiadomo, że to dla ich dobra, ale nim będzie dobrze, to na dzień dzisiejszy jest źle :( elik, kotecka jest prześliczna :loveu: Też mam kotkę czarnulkę, tylko biedna bardzo jest, bo moje 3 psy i druga kotka, to rasiści są, i jej nie lubią :( Quote
ania68 Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Witajcie po przerwie. Na nowo trzeba uczyć się dogo. Quote
elik Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Witajcie po przerwie. Na nowo trzeba uczyć się dogo. Kurtka na wacie, ale kanał :madgo: Quote
ania68 Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Kurtka na wacie, ale kanał :madgo: elik, ja nie wiem jak zrobić obiecany bazarek dla Chani :( Masakra :( I jeszcze ta godzina :( Przed momentem dzwoniła do mnie betkak. W Olkuszu jest 7 szczeniaków ok. miesięczne z matką. Beata nie ma miejsca aby je przyjąć :( Czy ktoś ma jakiś pomysł? One bidusie marnie tam skończą :placz: :placz: Quote
elik Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 elik, ja nie wiem jak zrobić obiecany bazarek dla Chani :( Masakra :( I jeszcze ta godzina :( Przed momentem dzwoniła do mnie betkak. W Olkuszu jest 7 szczeniaków ok. miesięczne z matką. Beata nie ma miejsca aby je przyjąć :( Czy ktoś ma jakiś pomysł? One bidusie marnie tam skończą :placz: :placz: Aniu, podsyłam Ci linkl do otwarcia bazarku. Może sie uda, jak nie to napiszę, jak tam dotrzeć. http://www.dogomania.com/forum/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=new_post&f=75 Quote
ania68 Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Aniu, podsyłam Ci linkl do otwarcia bazarku. Może sie uda, jak nie to napiszę, jak tam dotrzeć. http://www.dogomania.com/forum/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=new_post&f=75 Dziękuję elik. Zanim zacznę tworzyć bazarek muszę sie trochę zapoznać z nowym forum. Chciałabym aby bazarek był w formie licytacji, ale póki godzina na forum jest jaka jest, boję się go wystawiać. Poczekam parę dni, może coś jeszcze poprawią. Quote
elik Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 ... Chciałabym aby bazarek był w formie licytacji, ale póki godzina na forum jest jaka jest, boję się go wystawiać.Poczekam parę dni, może coś jeszcze poprawią. Mogą nie poprawić, bo godzina jest ok, tylko w formacie rano i po południu. Szkoda, że to AM i PM jest widoczne tylko w cytatach, a nie widać tego w oryginalnych postach. Przy licytacjach, gdy decyduje godzina wstawienia postu, jest to konieczne. Quote
Ayame Nishijima Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 elik, ja nie wiem jak zrobić obiecany bazarek dla Chani :( Masakra :( I jeszcze ta godzina :( Przed momentem dzwoniła do mnie betkak. W Olkuszu jest 7 szczeniaków ok. miesięczne z matką. Beata nie ma miejsca aby je przyjąć :( Czy ktoś ma jakiś pomysł? One bidusie marnie tam skończą :placz: :placz: Rany, dobrze byłoby znaleźć im DT ale gfdzie? U Angeliki chyba też dużo psiaków. Ja własnie wróciłam z urlopu - nie będę miała bardzo dużo czasu, bo trzeba i zakupy zrobić, i pranie i trochę tematy pracowe ogarnąć, ale postaram się jutro poprawić banerki. Quote
ania68 Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Rany, dobrze byłoby znaleźć im DT ale gfdzie? U Angeliki chyba też dużo psiaków. Ja własnie wróciłam z urlopu - nie będę miała bardzo dużo czasu, bo trzeba i zakupy zrobić, i pranie i trochę tematy pracowe ogarnąć, ale postaram się jutro poprawić banerki. Właśnie, nie ma gdzie ich umieścić :( Angelika miała u siebie parwo, betkak nie ma miejsca. Bardzo ich szkoda :( Cholerny świat.... Quote
Doda_ Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Chciałabym kupić Chani coś z uspokajaczy - syrop albo obróżkę. Żeby mogła lepiej się zadomawiać, żeby ułatwić jej start. Co o tym myślicie? Dlaczego Ty wszystkie psy trujesz tymi syropkami ?? Wszędzie czytam to samo; syrop syrop syrop. Kup i sama to wypij a nie mieszaj psu w głowie. Quote
ania68 Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Taki syropek, to wcale nie trucizna. Niektórym ludziom też by się przydał ;-) Chani już troszkę lepiej się zachowuje, i raczej nie będzie potrzebny :) Ponawiam swój apel o pomoc dla 7 szczeniaków i ich matki, które są w Olkuszu :( Quote
zozola77 Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 i ja po przerwie przecieram oczy ze zdumienia...bo i Chani i to nowe dogo..szok.. na razie moge tylko dziewczybnie pokibicowac, zeby w miare szybko udało sie jej wyjśc na prostą... Quote
Ayame Nishijima Posted September 16, 2014 Author Posted September 16, 2014 Dlaczego Ty wszystkie psy trujesz tymi syropkami ?? Wszędzie czytam to samo; syrop syrop syrop. Kup i sama to wypij a nie mieszaj psu w głowie. Moze dlatego, ze w odroznieniu od ciebie wiem jak to dziala? Taki syropek, to wcale nie trucizna. Niektórym ludziom też by się przydał ;-) Chani już troszkę lepiej się zachowuje, i raczej nie będzie potrzebny :) Ponawiam swój apel o pomoc dla 7 szczeniaków i ich matki, które są w Olkuszu :( Mam nadzieje, ze bedzie sie poprawiac. Rozmawialas z Beata? Probowala zostawiac ja sama? Co do szczeniakow z Olkusza, to nie mam pomyslu jak im pomoc. Nie wiem, gdzie mozna by je umiescic. Czy maja wydarzenie na FB? Wiecie cos wiecej? Quote
Ayame Nishijima Posted September 17, 2014 Author Posted September 17, 2014 Banerek Chani juz jest - można kop[iowac ode mnie. Prawie wszystkie banerki, które zrobiłam są dostępne na : https://plus.google.com/u/1/photos/105481285200225301017/albums/5992897801615467681 Instrukcja załączania jest na wątku Nurii http://www.dogomania.com/forum/topic/130722-m%C5%82oda-nuria-prze%C5%BCy%C5%82a-spotkanie-z-samochodemteraz-liczy-na-nasz%C4%85-pomoc-w-leczeniu/page-99 - zamieszczona przez dorcia01. Mam nadzieję, ze się nie pogniewa jak wykorzystacie. Ja niestety nie odnajdę wszystkich wątków, ale jeśli ktoś nie może sobie poradzić, prosze o pw i linka do wątku, to ponownie wstawię podlinkowane banerki. Przepraszam, że trwało to tak długo, ale okazało się, ze po urlopie mam duże zaległości w pracy i niestety muszę to nadrobić. Quote
elik Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Dzięki Ayame :) A czy mogłabyś zrobić banerki dla psiaków z tych dwu wątków ? Oczywiście, jak "odrobisz" zaległości pourlopowe :) Wątek mikropsiaków wyciąganych z okropnego schronu http://www.dogomania.com/forum/topic/142458-male%C5%84stwa-ze-schronu-b%C5%82agaj%C4%85-o-ratunek/ i watek 3 szczeniaczków zgarniętych z ulicy i pozostawionych samym sobie - lekko zdziczały i trzeba je socjalizować przed szukaniem DT/DS http://www.dogomania.com/forum/topic/142958-szczeniaki-z-ulicy-prosz%C4%85-o-ratunek/ Przepraszam, że piszę tu, a nie na PW, ale skrzyneczki pozapychane. Z góry dziękuję. Quote
ania68 Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Szczeniaki wraz z mamą opuściły Olkusz :) Quote
Ayame Nishijima Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Rany, jaka ulga... gdzie sa? Jak poza kasa mona im pomc? Quote
ania68 Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Rany, jaka ulga... gdzie sa? Jak poza kasa mona im pomc? Wzięła je dziewczyna do dt. Okazało się, że matka to kompletna dzikuska, trzeba z nią mocno pracować, a w hotelikach mieliby na to mało czasu. Szczeniaki to 5 chłopaków i 2 dziewczynki :) Mam nadzieję, że będą zdrowe, i nie przywlecze się jakieś parwo... Pomoc ma być organizowana na fb. Na dogo raczej wątku nie będzie chyba, że finansowo nie wydolą. Ja też kasy nie mam i zaproponowałam pomoc w ogłaszaniu,, ale to jeszcze nie teraz. Maluchy trzeba odrobaczyć, odpchlić i zaszczepić, a matkę dodatkowo wysterylizować i zsocjalizować . Wstawiam jeszcze jedno zdjęcie malucha, one wszystkie takie same :) Quote
elik Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Śliczne :) Jak będzie wydarzenie na FB to podeślij Aniu link. Ok ? Quote
AgusiaP Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Odnalazłam wątek :) Bardzo się cieszę, że sunia i maluszki już bezpieczne :):):) Quote
Jasza Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Zapiszę, mam pytanie o szczeniaka od fajnej Rodzinki z dwoma kotkami - jeżeli się potwierdzi, dam znać. Jeżeli jest taka możliwość - poproszę o numer telefonu do osoby kontaktowej. Quote
Jasza Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Dziewczyny, czy mogę prosić o kontakt lub podanie danych na PW? Dziękuję. 514 518 167 agafaj@onet.eu Quote
ania68 Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Dziewczyny, czy mogę prosić o kontakt lub podanie danych na PW? Dziękuję. 514 518 167 agafaj@onet.eu Już wysyłam sms-em :) Tylko przez najbliższą godzinę nie będzie mogła rozmawiać.. Quote
Ayame Nishijima Posted September 20, 2014 Author Posted September 20, 2014 Rozmaiwałam dziś z Beatą. Chani skumplowała się bardzo z drugim psiakiem. Na razie razem są przyzwyczajane do boksu. - Idzie coraz lepiej. Chani opozbyła się części lęku i zachowuje się jak rozbrykany szczeniak. :) Trochę podnosi się jej jedno ucho, więc poprosiłam Beatę, by podawała jej chrząstki. Może oba jeszcze staną - to jednak zdecydowanie doda jej uroku i może ułatwi adopcję :) Był jeden problem, psina zgubiła się (!) w ogródku. Weszła do drugiej jego części - tam, gdzie wychodziła jako szczeniak i nie umiała wyjść. Siedziała przerażona pod płotem. Dopiero kiedy weszła do niej Beata, Chani rzuciła się ku niej z radością - jakby jej rok nei widziała. Quote
elik Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Rozmaiwałam dziś z Beatą. Chani skumplowała się bardzo z drugim psiakiem. Na razie razem są przyzwyczajane do boksu. - Idzie coraz lepiej. Chani opozbyła się części lęku i zachowuje się jak rozbrykany szczeniak. :) Trochę podnosi się jej jedno ucho, więc poprosiłam Beatę, by podawała jej chrząstki. Może oba jeszcze staną - to jednak zdecydowanie doda jej uroku i może ułatwi adopcję :) Był jeden problem, psina zgubiła się (!) w ogródku. Weszła do drugiej jego części - tam, gdzie wychodziła jako szczeniak i nie umiała wyjść. Siedziała przerażona pod płotem. Dopiero kiedy weszła do niej Beata, Chani rzuciła się ku niej z radością - jakby jej rok nei widziała. Dziwne, wczoraj pytałam co słychać u Chani i nie widzę tego postu :niewiem: ale Ayame powiedziała bez pytania. Dziękuję :) Quote
Recommended Posts