Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elik napisał(a):
Wczoraj rozmawiałam z P. Arturem. Korek jest smutny - wyraźnie tęskni za Chani :(

Biedny Korek, i jeszcze biedniejsza Chani :placz: Wiadomo, że to dla ich dobra, ale nim będzie dobrze, to na dzień dzisiejszy jest źle :(

elik, kotecka jest prześliczna :loveu: Też mam kotkę czarnulkę, tylko biedna bardzo jest, bo moje 3 psy i druga kotka, to rasiści są, i jej nie lubią :(

Posted

Kurtka na wacie, ale kanał :madgo:

elik, ja nie wiem jak zrobić obiecany bazarek dla Chani :(  Masakra :(  I jeszcze ta godzina :(

Przed momentem dzwoniła do mnie betkak. W Olkuszu jest 7 szczeniaków ok. miesięczne z matką. Beata nie ma miejsca aby je przyjąć :(

Czy ktoś ma jakiś pomysł? One bidusie marnie tam skończą :placz: :placz:

Posted

elik, ja nie wiem jak zrobić obiecany bazarek dla Chani :(  Masakra :(  I jeszcze ta godzina :(

Przed momentem dzwoniła do mnie betkak. W Olkuszu jest 7 szczeniaków ok. miesięczne z matką. Beata nie ma miejsca aby je przyjąć :(

Aniu, podsyłam Ci linkl do otwarcia bazarku. Może sie uda, jak nie to napiszę, jak tam dotrzeć.

http://www.dogomania.com/forum/index.php?app=forums&module=post&section=post&do=new_post&f=75

Posted

Aniu, podsyłam Ci linkl do otwarcia bazarku. Może sie uda, jak nie to napiszę, jak tam dotrzeć.

http://www.dogomania.com/forum/index.php?app=forums&module=post&section=post&do=new_post&f=75

Dziękuję elik.

Zanim zacznę tworzyć bazarek muszę sie trochę zapoznać z nowym forum. Chciałabym aby bazarek był w formie licytacji, ale póki godzina na forum jest jaka jest, boję się go wystawiać.

Poczekam parę dni, może coś jeszcze poprawią.

Posted
... Chciałabym aby bazarek był w formie licytacji, ale póki godzina na forum jest jaka jest, boję się go wystawiać.

Poczekam parę dni, może coś jeszcze poprawią.

Mogą nie poprawić, bo godzina jest ok, tylko w formacie rano i po południu. Szkoda, że to AM i PM jest widoczne tylko w cytatach, a nie widać tego w oryginalnych postach. Przy licytacjach, gdy decyduje godzina wstawienia postu, jest to konieczne.

Posted

Rany, dobrze byłoby znaleźć im DT ale gfdzie? U Angeliki chyba też dużo psiaków.

Ja własnie wróciłam z urlopu - nie będę miała bardzo dużo czasu, bo trzeba i zakupy zrobić, i pranie i trochę tematy pracowe ogarnąć, ale postaram się jutro poprawić banerki. 

Posted

Rany, dobrze byłoby znaleźć im DT ale gfdzie? U Angeliki chyba też dużo psiaków.

Ja własnie wróciłam z urlopu - nie będę miała bardzo dużo czasu, bo trzeba i zakupy zrobić, i pranie i trochę tematy pracowe ogarnąć, ale postaram się jutro poprawić banerki.

Właśnie, nie ma gdzie ich umieścić :(  Angelika miała u siebie parwo, betkak nie ma miejsca. Bardzo ich szkoda :( Cholerny świat....

Posted

Chciałabym kupić Chani coś z uspokajaczy - syrop albo obróżkę. Żeby mogła lepiej się zadomawiać, żeby ułatwić jej start. Co o tym myślicie?

Dlaczego Ty wszystkie psy trujesz  tymi syropkami ?? Wszędzie czytam to samo; syrop syrop syrop.

Kup i sama to wypij a nie mieszaj psu w  głowie.

Posted

Taki syropek, to wcale nie trucizna. Niektórym ludziom też by się przydał ;-)  Chani już troszkę lepiej się zachowuje, i raczej nie będzie potrzebny :)

Ponawiam swój apel o pomoc dla 7 szczeniaków i ich matki, które są w Olkuszu :(

Posted

i ja po przerwie przecieram oczy ze zdumienia...bo i Chani i to nowe dogo..szok..

na razie moge tylko dziewczybnie pokibicowac, zeby w miare szybko udało sie jej wyjśc na prostą...

Posted

Dlaczego Ty wszystkie psy trujesz  tymi syropkami ?? Wszędzie czytam to samo; syrop syrop syrop.

Kup i sama to wypij a nie mieszaj psu w  głowie.

Moze dlatego, ze w odroznieniu od ciebie wiem jak to dziala?

Taki syropek, to wcale nie trucizna. Niektórym ludziom też by się przydał ;-)  Chani już troszkę lepiej się zachowuje, i raczej nie będzie potrzebny :)

Ponawiam swój apel o pomoc dla 7 szczeniaków i ich matki, które są w Olkuszu :(

Mam nadzieje, ze bedzie sie poprawiac. Rozmawialas z Beata? Probowala zostawiac ja sama?

Co do szczeniakow z Olkusza, to nie mam pomyslu jak im pomoc. Nie wiem, gdzie mozna by je umiescic. Czy maja wydarzenie na FB? Wiecie cos wiecej?

Posted

Banerek Chani juz jest - można kop[iowac ode mnie. 

Prawie wszystkie banerki, które zrobiłam są dostępne na : https://plus.google.com/u/1/photos/105481285200225301017/albums/5992897801615467681

Instrukcja załączania jest na wątku Nurii http://www.dogomania.com/forum/topic/130722-m%C5%82oda-nuria-prze%C5%BCy%C5%82a-spotkanie-z-samochodemteraz-liczy-na-nasz%C4%85-pomoc-w-leczeniu/page-99 - zamieszczona przez dorcia01. Mam nadzieję, ze się nie pogniewa jak wykorzystacie.

Ja niestety nie odnajdę wszystkich wątków, ale jeśli ktoś nie może sobie poradzić, prosze o pw i linka do wątku, to ponownie wstawię podlinkowane banerki. 

Przepraszam, że trwało to tak długo, ale okazało się, ze po urlopie mam duże zaległości w pracy i niestety muszę to nadrobić. 

Posted

Dzięki Ayame :)

A czy mogłabyś zrobić banerki dla psiaków z tych dwu wątków ? Oczywiście, jak "odrobisz" zaległości pourlopowe :)

Wątek mikropsiaków wyciąganych z okropnego schronu

http://www.dogomania.com/forum/topic/142458-male%C5%84stwa-ze-schronu-b%C5%82agaj%C4%85-o-ratunek/

i watek 3 szczeniaczków zgarniętych z ulicy i pozostawionych samym sobie - lekko zdziczały i trzeba je socjalizować przed szukaniem DT/DS

http://www.dogomania.com/forum/topic/142958-szczeniaki-z-ulicy-prosz%C4%85-o-ratunek/

Przepraszam, że piszę tu, a nie na PW, ale skrzyneczki pozapychane.

Z góry dziękuję.

Posted

Rany, jaka ulga... gdzie sa? Jak poza kasa mona im pomc?

Wzięła je dziewczyna do dt. Okazało się, że matka to kompletna dzikuska, trzeba z nią mocno pracować, a w hotelikach mieliby na to mało czasu.

Szczeniaki to 5 chłopaków i 2 dziewczynki :) Mam nadzieję, że będą zdrowe, i nie przywlecze się jakieś parwo...

Pomoc ma być organizowana na fb. Na dogo raczej wątku nie będzie chyba, że finansowo nie wydolą.  Ja też kasy nie mam i zaproponowałam pomoc w ogłaszaniu,, ale to jeszcze nie teraz. Maluchy trzeba odrobaczyć, odpchlić i zaszczepić, a matkę dodatkowo wysterylizować i zsocjalizować .

Wstawiam jeszcze jedno zdjęcie malucha, one wszystkie takie same :)

10703524_719379588116086_654432215843691

Posted

Zapiszę, mam pytanie o szczeniaka od  fajnej Rodzinki z dwoma kotkami - jeżeli się potwierdzi, dam znać. Jeżeli jest taka możliwość - poproszę o numer telefonu do osoby kontaktowej.

Posted

Dziewczyny, czy mogę prosić o kontakt lub podanie danych na PW?

Dziękuję.

514 518 167

agafaj@onet.eu

Już wysyłam sms-em :)  Tylko przez najbliższą godzinę nie będzie mogła rozmawiać..

Posted

Rozmaiwałam dziś z Beatą.

Chani skumplowała się bardzo z drugim psiakiem. Na razie razem są przyzwyczajane do boksu. - Idzie coraz lepiej. 

Chani opozbyła się części lęku i zachowuje się jak rozbrykany szczeniak. :)

Trochę podnosi się jej jedno ucho, więc poprosiłam Beatę, by podawała jej chrząstki. Może oba jeszcze staną - to jednak zdecydowanie doda jej uroku i może ułatwi adopcję :)

Był jeden problem, psina zgubiła się (!) w ogródku. Weszła do drugiej jego części - tam, gdzie wychodziła jako szczeniak i nie umiała wyjść. Siedziała przerażona pod płotem. Dopiero kiedy weszła do niej Beata, Chani rzuciła się ku niej z radością - jakby jej rok nei widziała. 

Posted

Rozmaiwałam dziś z Beatą.

Chani skumplowała się bardzo z drugim psiakiem. Na razie razem są przyzwyczajane do boksu. - Idzie coraz lepiej. 

Chani opozbyła się części lęku i zachowuje się jak rozbrykany szczeniak. :)

Trochę podnosi się jej jedno ucho, więc poprosiłam Beatę, by podawała jej chrząstki. Może oba jeszcze staną - to jednak zdecydowanie doda jej uroku i może ułatwi adopcję :)

Był jeden problem, psina zgubiła się (!) w ogródku. Weszła do drugiej jego części - tam, gdzie wychodziła jako szczeniak i nie umiała wyjść. Siedziała przerażona pod płotem. Dopiero kiedy weszła do niej Beata, Chani rzuciła się ku niej z radością - jakby jej rok nei widziała. 

Dziwne, wczoraj pytałam co słychać u Chani i nie widzę tego postu :niewiem:  ale Ayame powiedziała bez pytania. Dziękuję :)