Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysza2 napisał(a):
Kochane dziewczynki, Korki podzieliły się spadkiem 150 zł z naszą Sarunią.
Wprawdzie nie mamy na nią żadnych stałych deklaracji, ale poradzimy sobie bazarkami i za pomocą wpłat jednorazowych.
Jutro jeszcze muszę się skonsultować bo nie chcę się sama szarogęsić, ale będziemy chciały całą kwotę przekazać z powrotem.
Bardzo nam przykro, że tak wyszło z Korą :(
Dzikie szczeniorki rosnące bez człowieka to nie lada wyzwanie, coś o tym wiemy z autopsji.
Będę kibicować Korce.

Ayame Nishijima napisał(a):
Dziękujemy, ale to byłoby bardzo nie fair. Sara dostała wpłatę - ona tez jej potrzebuje - obie z Korą są w podobnej sytuacji. Wykorzystajcie to, co poszło od Korków dla jej dobra. I niech się dziewczynie układa.
Kora dostanie 150 zł od Astera, który poszedł do DS.

Ayame ma rację. Nie oddawajcie pieniedzy. Musimy jakoś dać radę. Jeszcze nie wiem kiedy, ale wystawię jakiś bazarek dla Kory :)

Posted

Mam wieści odnośnie Kory.

Po pierwsze Kora nie będzie już Korą. Chcemy, zeby jej imię nie kojarzyło się jej z imnieniem brata, żeby mogła się od niego uniezależnić w 100%. Nazwałyśmy ją Chani. (Wymowa po prostu Czani). Brzmi zupełnie inaczej, powinno się nadać.
Po drugie Chani jest psem domowym: Nie akceptuje zostawania w boksie, nawet kiedy ma wokół mnóstwo innych psów. Po prostu nie i już. Okropnie wyje. Uspokaja się, kiedy obok są ludzie... Dlatego Chyani zamieszkała w domu u Beaty. Nawet nie w psim pokoju (w kojcu) a po prostu w domu. Utrzymuje czystość, chodzi krok w krok za Beatą. Sunia Beaty - Randia - jeszcze na nią powarkuje, ale toleruje jej obecność.
Chani jest nieśmiala. Bardzo źle reaguje na wyciągniętą od góry rękę. Głaskanie po pycholu od dołu jest akceptowalne, dodatkowo kiedy już zacznie się ją głaskać, psica podchodzi bliżej po więcej pieszczot. Jednak człowek (nawet ten znajomy) przede wszystkim wywołuje czujność i ostrożność. Z zaufaniem jest kiepściutko.

Beata stosuje na razie tylko masaże - jak wcześcniej u Astera - a kiedy Chani trochę się zrelaksuje, będą ćwiczyć samodzielność i zostawanie samej w domu czy w ogrodzie.

Chani może być psem domowym, ale nie mozemy oczekiwać, ze ktoś będzie z nią siedzieć non stop.

Podsumowując, psina jest bardzo angażująca, dodatkowo dostała warunki apartamentowe, ale to dla niej na razie najlepsze.
Umówiłam się z Beata na 300 zł miesięcznie. Mam nadzieję, że szybko wyprowadzimy ją na prostą i znajdziemy jej nowy dom.

Posted

Ayame Nishijima napisał(a):
Dziękujemy, ale to byłoby bardzo nie fair. Sara dostała wpłatę - ona tez jej potrzebuje - obie z Korą są w podobnej sytuacji. Wykorzystajcie to, co poszło od Korków dla jej dobra. I niech się dziewczynie układa.
Kora dostanie 150 zł od Astera, który poszedł do DS.

Dziewczynki nie martwcie się ;) damy radę :)
Organizujemy ogromny bazar dla Sarci :) i mamy wielką nadzieję, że nasz Murzynek, który jest na BDT zostanie w nim na stałe :)
Korci te pieniążki są bardziej potrzebne ;)
Decyzje już podjęłyśmy z Myszką i proszę tu nie dyskutować :):):)

Posted

Bić się nie będziemy. Ale uważam, ze bez sensu przelewać w te i we wte. Kora już ma 150 zł. A z deklaracją ELisabety 250. Jest w hotelu dopiero 2 dzień. Jak będziecie mieć nadmiar, to dorzucicie. Szanujemy Waszą gotowaść do zwrotu i dziękujemy. Ale my też czułybyśmy się głupio odbierając coś, co zostało przekazane,

Trzeba sobie pomagfać, a dziewczyny (nasza Chani i Wasza Sara) są w podobnej sytuacji.

Tymczasem ja zrobiłam banerek dla naszego strachulca.

Posted

Kochane dziewczyny, pieniążki przelane i proszę się z nami nie kłócić bo uparte obie jak osioł jesteśmy:)
I jeszcze raz Wam bardzo z całego serca dziękujemy:loveu::loveu:

Posted

Żeby na Dogo tylko takie kłótnie były... ;) Kochane Wszystkie jesteście. :)

Wiem, że to nie jest najważniejsze, Ayame, ale imię sunia ma cudne.
CHANI (czytam CZANI). Pięknie wygląda i brzmi. :)
Czas zielonych banerków Ayame... ;)

Jutro wpłacę pieniądze dla Chani.
Tylko czekam na konto od Elik... :mad:;)
I zostanę na wątku.

Posted

Ja się nie kłócę, Ja podaję logiczne argumenty. Takj naprawdę to nie ma różnicy, która sunia skorzysta. Nikt za to czekoladek sobie nie kupuje. Ale oczywiście przepychac się nie będziemy bo to bez sensu.

Elisabeta, fajnie, ze Ci się imię podoba. To z "Diuny": Herberta. Jednej z ponadczasowych książek SF. Tak miała na imię Fremenka - dziewczyna z plemienia z pustyni.

Zostawajcie na wątku, dziewczyny, potrzebujemy Was i dobrej energii. WPłatę dla Chani zapowiedział tez jej dawny właściciel, pan Artur. To naprawdę wspaniały człowiek. Elik została już zaproszona w gości, więc zrobi fotki Korka i jego kumpla.

Posted

Chani w swym nieszczęściu ma także dużo szczęścia, że zgromadziła wokół siebie tyle wspaniałych, gorących serc :loveu:

Ogromnie Wam dziękujemy za życzliwość i obecność :iloveyou:

Elisabeta, już wysyłam nr konta :)

Posted

Właśnie wróciłam z banku, sa już dwie wpłaty dla Chani

150,00 zł od Mysza2 i AgusiaP
200,00 zł od Państwa, którzy adoptowali Korki

Bardzo serdecznie dziękujemy:Rose::Rose::Rose::Rose:

Za chwilkę jadę do kraka, a jak wrócę założę dla Chani nowe rozliczenie. W tym samym poście w którym rozliczałam oba psiaki, ale osobno.

Posted

W proozumieniu z Till, postanowiłam, że Korka dostanie 100 zł z puli po Bafiku.

W końcu Korki pomogły "mojemu" Grafisowi, to teraz kolej, by inny psiak, który ma juz DS pomógł olkuszance.

Poproszę o konto na pw.

Posted

Wiecie co mnie najbardziej podnosi na duchu? Tu na dogo wiele psiaków potrzebuje pomocy, wiele nie ma stałych deklaracji, są chore, a mimo to i tak znajdą się dobre duszyczki, które pomogą i podzielą się z innymi tym co mają. Jak tu wchodzę to odzyskuje wiarę w dobro ludzi. Cudnie, że tyle dobrych duszyczek pomaga Chani ;)
Ja też poproszę numer konta :)

Posted

Dziękujemy!
Wam wszystkim. Za wsparcie finansowe - nie do przecenienia. (Sama powinnam dorzucić, ale na razie nie mam jak - wpomagam inne psiaki i nie chcę wycofywać deklaracji z dnia na dzień.)
I za samą obecność. Podnosicie nas na duchu, myślicie o Chani.
Z tego, co dziś usłyszałam, jest jej dobrze. W ciągu dnia leżała na łóżku córeczki Betkak. Rozpuści się suczę jak nic :)

Posted

MALWA napisał(a):
W proozumieniu z Till, postanowiłam, że Korka dostanie 100 zł z puli po Bafiku.

W końcu Korki pomogły "mojemu" Grafisowi, to teraz kolej, by inny psiak, który ma juz DS pomógł olkuszance.

Poproszę o konto na pw.

ajw napisał(a):
Wiecie co mnie najbardziej podnosi na duchu? Tu na dogo wiele psiaków potrzebuje pomocy, wiele nie ma stałych deklaracji, są chore, a mimo to i tak znajdą się dobre duszyczki, które pomogą i podzielą się z innymi tym co mają. Jak tu wchodzę to odzyskuje wiarę w dobro ludzi. Cudnie, że tyle dobrych duszyczek pomaga Chani ;)
Ja też poproszę numer konta :)

ewikS napisał(a):
poproszę nr konta na pw- deklaruję 50 zł co miesiąc.

Właśnie wróciłam zmęczona z kraka, usiadłam do kompa i od razu poczułam się lepiej. Bardzo serdecznie Wam dziękuję, serce rośnie :loveu:

Już wysyłam nr konta :)

Posted

ewikS napisał(a):
poproszę nr konta na pw- deklaruję 50 zł co miesiąc.

MALWA napisał(a):
Nie dostałam konta....................a to co miałam kiedyś, to już dawno skasowałam.

Skończyłam robić nowe rozliczenie dla Chani i właśnie wysyłam :)

Posted

I ja zaglądam. Dopiero teraz, ponieważ miałam do południa pełne ręce roboty. Kociątko, dla którego jestem DT od niedzieli, kilka razy kichnęło i przestraszyłam się, że to może być koci katar - nie wiem jak długo malec (601 g żywej wagi :shake: ) błąkał się zanim sąsiedzi zgarnęli go, a raczej ją, bo to kociczka, z parkingu przy Biedronce. Pałętało się maleństwo pomiędzy samochodami i aż dziw, że przeżyła.
Na szczęście wet stwierdził, że to nie kk :multi: Przy okazji wizyty u weta została odrobaczona i odpchlona.
Czy może ktoś chciałby dokocić swój dom :eviltong: Na wydaniu jest maleńka, śliczna, czarniutka ze złoto-granatowymi ślepkami kociczka. Nie było jeszcze możliwości zrobienie zdjęć (brzydka pogoda, bez słońca) ale jak tylko ja obfocę, to Wam zaprezentuję. Może ktoś się zakocha ;) Chani na pewno wybaczy tę małą wkrętkę :)

Posted

elik napisał(a):
Skończyłam robić nowe rozliczenie dla Chani i właśnie wysyłam :)

Elik mnie też podeślij proszę konto w wolnej chwili ;)

Posted

ania68 napisał(a):
elik, czekamy na zdjęcia koteczki, może kogoś urzeknie :)

Czekałam na słońce, bo bez niego zdjęcia nie mają uroku, ale dzisiaj zrobię zdjęcia kici bez względu na pogodę :)

ajw napisał(a):
Elik mnie też podeślij proszę konto w wolnej chwili ;)

MALWA napisał(a):
Przelałam 100 zł z konta Bafika.

Po otrzymaniu wpłaty proszę o potwieredzenie.

Bardzo dziękujemy :loveu: numerek już leci ;)

Malwa, proszę o link do wątku Bafika.