Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ayame Nishijima napisał(a):
Maluchy doszły już całkiem do siebie. Korek się pozbierał, ale Kora siedzi smutna. Biedusia, musi ja boleć. Żal trochę, ale niewiele da sie zrobić. :(

Ja wczoraj ciachałem moją tymczasowiczkę. Wczoraj dostała zastrzyk p/bólowy i na dzisiaj tabletki. Jutro jedziemy do kontroli.

Posted

Dużych zgrzytow pewnie nie... Ale słyszałem, że nasza Kora się osmieliła i już sobą nie pozwala rozporzadzac. Podobno przeczołgała Korka jak jej próbował jakiś smakolyk odebrać. ;)
Dzielna Dziewczynka.

Baby górą:evil_lol:

Maluchy doszły już całkiem do siebie. Korek się pozbierał, ale Kora siedzi smutna. Biedusia, musi ja boleć. Żal trochę, ale niewiele da sie zrobić. :(

Sterylizacja to dużo poważniejszy zabieg niż ciachnięcie jajek, ale mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku

Posted

Szczeniaki zostały rozdzielone - są w osobnych boksach w domu. Prawdopodobieństwo, że zrobią sobie nawzajem krzywdę jest dzięki temu ograniczone do minimum.
Betkak specjalnie zostawiła pusty boks po Lobo.

Wczoraj Korek doszedł do siebie szybko, Kora zbierała się dłużej. Dziś podobno oba Maluchy są w niezłej formie.

Posted

Rozmawiałam z przyszłym opiekunem Koreczków. Niestety z powodu ciągłych opadów deszczu w ubiegłym tygodniu są pewne opóźnienia tak w pracach nad dopięciem ogrodzenia - trzeba pomalować słupki, przyspawać bramkę. Dzisiaj przyjechała buda, ale trzeba ja będzie poskładać, ocieplić i obić od zewnątrz, żeby ładnie wyglądała. Na razie będzie w wersji podstawowej tzn. bez werandy, ale niestety do niedzieli nie zdążą zrobić werandy. Z tych względów może być lekkie opóźnieni w odbiorze psiaków - jeden lub góra dwa dni. Podałam nr telefonu do betkak, żeby wszelkie uzgodnienia były już bezpośrednie.
Podałam betkak dane do faktury za zabiegi, transport też załatwi DS w zwoim zakresie.
Bardzo dobrze zapowiada się adopcja Korków :loveu:

Posted

Na szczęście pogoda już jest super, to może Państwo zdążą nadgonić te deszczowe dni i wszystko będzie pięknie przygotowane na przyjazd Korków :) Ależ się cieszę, że już niedługo będą w swoim domku!

Posted (edited)

Na konto Korków wpłynęła deklaracja za maj Astra126 - 20 zł.

Dziękujemy

:loveu::Rose:

9 maja wpłynęło na konto Korków 5,00 zł od zozola77.

Bardzo dziękujemy i przepraszam za pominięcie

:loveu: :Rose:

Edited by elik
Posted

Koszmaria napisał(a):
dziewczyny,czy Korki i Mila potrzebują bazarku?
bo jest jeden taki łobuziak,który na pewno będzie potrzebował-jeśli nie trzeba,to fanty by przeszły na niego.muszę im,kurcze,zdjęcia porobić...

Ogromne dzięki za chęć pomocy, ale jeśli wszystko spełni się tak, jak się zapowiada, to Koreczki w niedzielę, a najpóźniej we wtorek będą już na swoim.

Posted

[quote name='Koszmaria']dziewczyny,czy Korki i Mila potrzebują bazarku?
bo jest jeden taki łobuziak,który na pewno będzie potrzebował-jeśli nie trzeba,to fanty by przeszły na niego.muszę im,kurcze,zdjęcia porobić.
o ten urwis: http://www.dogomania.pl/forum/threads/252802-EKSMISJA-z-domu-w-trybie-natychmiastowym-ale-dokąd-szukamy-sprawdzonego-hoteliku?p=22158506#post22158506

Jak już pisała Ela, Korki powinny miec domek. Co zas się tyczy Mili, to chętnie się podepniemy. Jakby nie było szczeniaków jest 5, to oznacza wszystkie szczepienia razy 5, węc troche kosztów będzie.

Dziękujemy za chęć pomocy :)

Posted

Z tego co wiem, to Korki super dochodza do siebie.

Dostałam też ważna informację do przekazania nowym Państwu, ale chciałam ją doprecyzować, dlatego pisze z opóźnieniem: Korek miał tylko jedno jądro.
Drugiego nie było na zewnątrz ani w środku. Tu nie chodzi o wnętrostwo...

Wet powiedział, że może zdarzyć się tak, że to drugie jądro jeszcze się rozwinie z opóźnieniem. Ale może tez byc tak, ze po prostu go nie ma i nie będzie.
Na chwile obecna pKorek jest w 100% odjajczony.

Posted (edited)

Pan Artur wysłał wczoraj 3 zdjęcia, ale do mnie dotarły tylko 2, te już ukończonej budy.
To zdjęcie budy w trakcie obijania deskami dotarło do mnie dopiero dzisiaj i to o godz. 14:11. Widać na nim, że buda jest ocieplona.
Pan Artur ma dzwonić jutro do hoteliku i uzgodnić odbiór psiaków.

Edited by elik
Posted

super:)
co do bazarku,to wysyłka na mój koszt.a fanty chyba fajne będą,min.klocki lego technics,tylko muszę je rozłożyć i spakować znowu-może coś takiego być?nie wiem czy takie używane wypada.

Posted

Lego świetnie chodzą :) wiem, bo mój brat kupował dla córki takie zestawy, jak kiedyś mieliśmy w dzieciństwie :)

ps. A buda superowa, ale też mi nie wygląda na ocieploną. Fajowa weranda :loveu:

Posted

Cieszę się, że Państwo tak odpowiedzialnie podeszli do Waszych zaleceń, informują na bieżąco jak wygląda sytuacja, bo świadczy to o tym, że Im zależy na Korkach :)

Posted

zdjecia moga wprowadzac w blad, bo mi wyglada ze otwory wejsciowe sa za duze, a to jest istotne, zeby w czasie zimy psy mialy mozliwosc ogrzac bude wlasnym cialem, ale tak jak napisalam to tylko zdjecie, latwiej bedzie ocenic jak znajda sie w niej Korki, buda, ladna, okazala.