elik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 No i co i ? Nikt się nie cieszy ?? Niewielka sugestia sprawiła, że jak pisze gluchypies, państwo zdecydowali się adoptować oba psiaki :) Proszą tylko, żeby poczekać nieco z adopcją, ponieważ ogrodzenie i buda jest w trakcie robienia. Po zmianie decyzji co do ilości adoptowanych psów wielkość budy musi ulec zmianie. Pan chce zamówić dwie budy z jedna werandą, ja sugerowałam, żeby to była jedna buda dla obu psiaków :) Adopcja ze względów organizacyjnych musi poczekać więc ten czas można wykorzystać na sterylizację/kastrację, w której państwo będą partycypować. W domu jest 10 miesięczna córeczka i pani nie mogłaby poświęcić należytej ilości czasu, żeby doglądać psiaki po zabiegach dlatego wolą, żeby adopcja odbyła się po zabiegach. Quote
Besia11 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Czytałam parę razy i powiedziałabym ,że zaniemówiłam z wrażenia, trzymam mocno kciuki do samej adopcji :lol:super wiadomość.;) Quote
elik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 (edited) [quote name='Besia11']...trzymam mocno kciuki do samej adopcji :lol:super wiadomość.;) A jest za co kciuki trzymać, bo psiaki będą tam miały super opiekę. Pan powiedział, że buda będzie ocieplana 2 cm styropianem, a na moje stwierdzenie, że 2 cm to za mało, bo bywają duże mrozy, powiedział, że gdy będą 15 stopniowe mrozy, to psy będą mieszkały w domu. Poza tym planuje budowę domu gospodarczego, a w nim pomieszczenie dla psa. Kiedy o tym rozmawialiśmy, była jeszcze opcja adopcji tylko Kory ;) Decyzja o adopcji obu psiaków została podjęta później, już w obecności gluchypies. Nie wiem co mi się pokręciło, że przyjechałam do Staniątek wcześniejszym pociągiem niż się umawialiśmy, tak że przez pierwsze 40 minut wizyty pytlowałam sama. Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam gluchypies. Najważniejsze decyzje - o adopcji obu psiaków - zapadły już po Twoim dotarciu. Bardzo dziękuję za wspólną wizytę. Miło było Cię poznać :loveu: Edited May 12, 2014 by elik Quote
ajw Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 (edited) Wow wow wow :multi: Czyli Korkowie mają szanse na wspólny dom :) super!! Trzymamy kciuki :kciuki::kciuki: Edited May 11, 2014 by ajw Quote
elik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='ajw']Wow wo wow :multi: Czyli Korkowie mają szanse na wspólny dom :) super!! Trzymamy kciuki :kciuki::kciuki:[/QUOTE] To jest raczej pewne :) Choć dopóki adopcja nie będzie faktem dokonanym, wszystko może się zdarzyć. Quote
ania75 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Korki byłyby razem - no to się spisałyście :multi: ja nie wiem co powiedzieć tak się cieszę - i jeszcze będzie czas, aby psiaki "przygotować" (mam na myśli sterylkę itd.) lepszych wieści chyba nikt się nie spodziewał ... Quote
bahlsa Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Gratuluję efektów takiej wizyty :). Domek dla dwóch psiaków za jednym zamachem, brawo! Zaczipujcie je, jeżeli środki finansowe pozwolą - to tak dla ich bezpieczeństwa na przyszłość. Trzymam kciuki za tą adopcję. Quote
Ty$ka Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 łał! Dzięki takim ludziom dalej wierzę w świat :) Quote
MALWA Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Wspaniałe wieści! A na kiedy planowane są zabiegi sterylizacji i kastracji? Chodzi mi o termin, kiedy psiaki mają trafić do domku. Quote
madziakato Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Marzył mi się dla nich wspólny dom, ale nawet nie śmiałam "powiedzieć " tego głośno! A tu prosze! MEGA pozytywna informacja, lepiej być nie mogło;) Quote
elik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='ania75']Korki byłyby razem - no to się spisałyście :multi: ja nie wiem co powiedzieć tak się cieszę... lepszych wieści chyba nikt się nie spodziewał ... Ja sama tez na to nie liczyłam jak jechałam na wizytę, a jednak :):multi: [quote name='bahlsa']Gratuluję efektów takiej wizyty :). Domek dla dwóch psiaków za jednym zamachem, brawo! Zaczipujcie je, jeżeli środki finansowe pozwolą - to tak dla ich bezpieczeństwa na przyszłość. Trzymam kciuki za tą adopcję. Jeśli tylko będzie to możliwe, też proponowałabym czipowanie, choć jest kilka baz i nie zawsze czipowanie przynosi spodziewane efekty. [quote name='Ty$ka']łał! Dzięki takim ludziom dalej wierzę w świat :) Ja także :) [quote name='MALWA']...Chodzi mi o termin, kiedy psiaki mają trafić do domku. Prosiłam betkak, żeby jutro uzgodniła z wetem wszystko co trzeba i mam to przekazać do DS. [quote name='madziakato']Marzył mi się dla nich wspólny dom, ale nawet nie śmiałam "powiedzieć " tego głośno! A tu prosze! MEGA pozytywna informacja, lepiej być nie mogło;) Mi też się marzył wspólny DS dla Kory i Korka. Jak widać, marzenia czasem się spełniają ;) Quote
ania68 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Ależ się cieszę :bigcool: A pytałyście może gdzie Państwo wypatrzyli Korę? Quote
Ayame Nishijima Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 Super wieści. Cudowne. :) U Beaty jest jeden wolny boks, więc będzie mogła rozdzielić maluchy po sterylce Niech sobie będa obok siebie ale lepiej, zeby sie nie kotłowały :) Z tego co mówiła, to sterylkę sróbuje sałaatwić dość szybko. Jest szansa na wtorek. Tyle ray Korkom nie wypaliły adopcje... moze po porstu to mało być to? Jeśli pójdą razem to było warto stracić tamte "okazje". Oby nic się nie zmienilo... Trzymam kciuki! Quote
elik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='ania68']Ależ się cieszę :bigcool: A pytałyście może gdzie Państwo wypatrzyli Korę?[/QUOTE] Miałam o to pytać, ale wyleciało mi z łepetynki :) Zapytam przy najbliższej okazji. Ale, ale co Wy na to, czy akceptujecie ten dom, jako DS ???? Pisałyśmy razem z Ayame. Czyli jest akceptacja domu w Staniątkach jako DS. Super :) Quote
ania68 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='elik']Miałam o to pytać, ale wyleciało mi z łepetynki :) Zapytam przy najbliższej okazji. Ale, ale co Wy na to, czy akceptujecie ten dom, jako DS ????[/QUOTE] Jak dla mnie-Bomba :) Quote
elik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='ania68']Jak dla mnie-Bomba :)[/QUOTE] Bardzo się ciesze :) Żeby więc pan Artur dał się przekonać do wspólnej budy dla obu psiaków. Quote
ania68 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Nadrabiam zaległości na wątkach, i z tego wszystkiego zapomniałam Wam bardzo gorąco podziękować, że pojechałyście na tą wizytę. Bardzo dziękuję :buzi: Quote
gluchypies Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Cieszę się, że wizyta była tak pozytywna :) Nieważne nieporozumienie co do godziny, było dzięki temu zabawnie ;) Czekamy zatem na info, kiedy Kora i Korek będą mieć sterylkę/kastrację, a potem na dzień przeprowadzki :) Quote
elik Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 [quote name='gluchypies']Cieszę się, że wizyta była tak pozytywna :) Nieważne nieporozumienie co do godziny, było dzięki temu zabawnie ;) Czekamy zatem na info, kiedy Kora i Korek będą mieć sterylkę/kastrację, a potem na dzień przeprowadzki :) Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam za moje gapiostwo. Jest mi głupio i przykro :( Upoważniam Cię do powiedzenia: Żeby mi to było ostatni raz ! Tak jest, to się więcej nie powtórzy :) A poważnie, to betkat uzgodniła z wetem, że zabiegi odbędą sie w 18 maja, a wyciągnięcie szwów w następną niedzielę, czyli 25 maja. Uzgodniłam dzisiaj z panem Arturem (tak ma na imię przyszły opiekun psiaków), że pokryje pełny koszt obu zabiegów i jak już będzie to możliwe przyjedzie odebrać psiaki z hoteliku. I uwaga, uwaga pan Artur zgodził się na propozycję jednej budy dla obu Korków (początkowo chciał zamówić dwie osobne budy) i wymyślił że będzie jedna buda z dwoma wejściami, co mi się ogromnie spodobało. Bo jak mówi, często widuje psie łapki lub pyszczki wystawione przez otwór w budzie na zewnątrz więc żeby Kora i Korek miały taką możliwość. Fajnie, co ? Już myśli o wygodach dla psiaków. Mam zaproszenie jak buda już będzie gotowa, ale powiedziałam, że wolę przyjechać jak psiaki będą u niego i porobić zdjęcia. Myślę, że te wszystkie wcześniejsze niewypały z potencjalnymi DS, to była celowa robota Kogoś na Górze ;) To pan Artur miał je wypatrzyć i adoptować razem :) Quote
Ayame Nishijima Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 [quote name='elik'] Ale, ale co Wy na to, czy akceptujecie ten dom, jako DS ???? (...) Czyli jest akceptacja domu w Staniątkach jako DS. Super :)[/QUOTE] Hihi... ELik, Ty jesteś takim "upierdliwcem" jeśli chodzi o dobro psiaków i tak wszystko sprawdzasz, że tylko niepełnosprytny mógłby mieć wątpliwości jeśli Ty jesteś na tak. Jasne, ze jest akceptacja. Jest też radocha i nadzieja, ze Pan Artur nie zmieni zdania. Quote
elik Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 No masz, to mi uznanie "upierdliwiec". Człek się stara, a tu go od upierdliwców zwymyślają :mad: Quote
Koszmaria Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 [quote name='elik']No masz, to mi uznanie "upierdliwiec". Człek się stara, a tu go od upierdliwców zwymyślają :mad:[/QUOTE] lepiej żebyś miała być upierdliwa,niż coś przegapić;-) bardzo się cieszę z adopcji! Quote
Ty$ka Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Super, to kciukujemy by faktycznie był to happy end :D Quote
ajw Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Ale wieści :) Czyli jak wszystko pójdzie dobrze to na początku czerwca kochane Korki będą już w swoim domku :multi::multi: Quote
Ayame Nishijima Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 (edited) [quote name='elik']No masz, to mi uznanie "upierdliwiec". Człek się stara, a tu go od upierdliwców zwymyślają :mad:[/QUOTE] Ekhem... No kiedy zasłużyłaś... 8-) A teraz ważniejsza sprawa: Jak z terminem trancportu? O ile się nie mylę to nie ten tylko przyszły weekend. Był projekt, ze ja przywiozę Korę, bo i tak chce jechac do Beaty, ale mój wyjazd był planowany na najbliższą niedzielę. kolejna sprawa: jednego szkraba mogę zabrać w szelkach przypiętego pasami. Na dwa nie mam zapięć, a nei pojadę z psiakiem łażącym luzem po aucie... Czy dalej chcecie, zebym ja zabrała psiaki czy państwo mogą jechac po nei sami? Hm? ELik, jak się z panem umówiłaś? Jak to ma być zorganizowane? Edited May 13, 2014 by Ayame Nishijima Quote
Recommended Posts