elik Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='Sabina02']Ok, nie ma problemu. Ja wyślę pieniążki na szczylki do Bjuty początkiem maja za trzy miesiące i Ona Wam przekaże. Tak robię z innymi moimi deklaracjami, bo przelewy zza granicy są ze tak powiem upierdliwe.[/QUOTE] Od jakiegoś czasy przymierzam się do otwarcia konta PayPal i tak jakoś schodzi. Ta sytuacja przyspieszy chyba moje działania w tym kierunku :) Quote
ania68 Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Mam nadzieję, że nasze małe urwisy już niedługo będą w swoich domkach :) Quote
Ayame Nishijima Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='ania68']Mam nadzieję, że nasze małe urwisy już niedługo będą w swoich domkach :)[/QUOTE] Wizyta PA Korka dopiero do zrobienia. Kora dalej szuka domu. Pani u której miała wylądować, miała wyłaczony telefon kiedy do niej dzwoniłam (w sobotę) z informacja. Nagrałam wiadomość na skrzynkę, ale pani nie odezwała się. Dziś znów zadzwoniłam. Pani nie odsłuchała wiadomości, sama nie skontaktowała się z nami, ale zaczęła szukać innego psa. Coś już maja nagrane. A teraz najciekawsze: W trakcie rozmowy Pani się "wypsło", że kiedyś odebrano im psiaka z adopcji - prawdopodobnie właśnie za kojec. Skoro nie zmienili swoich zwyczajów mimo odebrania psiaka, to mam wątpliwości, czy obietnice były szczere i czy zmieniliby je teraz. Ostatecznie myślę, ze dobrze, że tak wyszło. Wolę znaleźć Korze pewniejszy domek. Quote
elik Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Wizyta PA Korka dopiero do zrobienia...[/QUOTE] Pani nie dzwoni, a miała zadzwonić zaraz po świętach :( [quote name='Ayame Nishijima']... W trakcie rozmowy Pani się "wypsło", że kiedyś odebrano im psiaka z adopcji - prawdopodobnie właśnie za kojec. ...[/QUOTE] W sumie to się cieszę. Ogromnie nie lubię kojców, choć tam akurat był wskazany przez bardzo bliskie sąsiedztwo ruchliwej drogi. Podczas wizyty nie słyszałam o odebraniu im psiaka, chyba, że potem w trakcie rozmowy telefonicznej z Tobą ? Quote
Ayame Nishijima Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='elik'] Podczas wizyty nie słyszałam o odebraniu im psiaka, chyba, że potem w trakcie rozmowy telefonicznej z Tobą ?[/QUOTE] Nie. To się wydało później. Właśnie podczas dzisiejszej rozmowy, juz na koniec. I chyba tylko przez nieuwagę. Więc... Ostatecznie może miała Kora szczęście :) Tam te kojce oceniam na plus - świadczą o rozsądku i trosce o psy - ale tylko pod warunkiem, ze psy są w nich na chwilę a nie pół dnia, bo się nie chce ruszyć i bramy zamknąć. Quote
elik Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']... Tam te kojce oceniam na plus - świadczą o rozsądku i trosce o psy - ale tylko pod warunkiem, ze psy są w nich na chwilę a nie pół dnia, bo się nie chce ruszyć i bramy zamknąć.[/QUOTE] Ja też tylko z powodu tej ruchliwej drogi zaraz za płotem byłam skłonna zaakceptować kojec, pod warunkiem, że będzie większy i że Kora będzie w nim zamykana tylko na czas otwarcia bramy w celu wjazdu samochodu na podwórko. Choć jakiś psiak z pewnością wyląduje w tym kojcu :( Quote
ania68 Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Nie ma złego, co by na dobre nie wyszło :) Też myślę, że jakiś szczeniak jednak będzie w tym małym kojcu :( Quote
Ayame Nishijima Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='ania68']Nie ma złego, co by na dobre nie wyszło :) Też myślę, że jakiś szczeniak jednak będzie w tym małym kojcu :([/QUOTE] Liczyłyśmy z Elą, ze Pani mówi szczerze i brama będzie zamykana a pies luzem. Może faktycznie tak będzie. Gdyby nie to info o odebranym psie, to naprawdę bym był nastawiona na tak. Pani mówiła ciepło o psie. To miał być kochany psiak, a nie pies jako narzędzie. I mam nadzieję że Pani nas zrozumiała, bo ten psiak, którego załatwia to mix husky. Mam nadzieję, ze nie ma gogantycznego zapotrzebowania na ruch... Quote
Ayame Nishijima Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 Nowy post, ale i nowe dane: wklejam dla porządku od Beaty zdjęcia z książęczek zdrowia Maluchów oraz faktury za szczepienia i wizytę. Kora: Korek: Faktura za szczepienia przeciw chorobom zakaźnym Quote
gluchypies Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 [quote name='Ayame Nishijima'] I mam nadzieję że Pani nas zrozumiała, bo ten psiak, którego załatwia to mix husky. Mam nadzieję, ze nie ma gogantycznego zapotrzebowania na ruch...[/QUOTE] Może być różnie, może być kanapowcem, jak mój husky z odzysku (jak go wzięliśmy na bieganie z rowerem, to tylko pierwsz i ostatni raz - woli długie spacery, ale nie tak męczące).... A może też być mega energiczny i jej ten kojec rozwalić :eviltong: Ciekawe, czy młody... Quote
ajw Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Trudno, szukamy dalej. Może lepiej, że to wyszło przed oddaniem Korci do Państwa, byłby niepotrzebny stres dla niej i dla nas gdyby coś okazało się nie tak. Mam tylko nadzieję, że ich nowo adoptowany psiak nie spędzi życia w kojcu. Ciekawe czy o Korka jeszcze się odezwą... Quote
Ayame Nishijima Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 No zobaczymy. Ale ponoć Korek robi się bardzo grzeczny. Szybko się uczy, ogarnia komendy, wie czego oczekiwać i super się zachowuje :) Quote
zozola77 Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Wizyta PA Korka dopiero do zrobienia. Kora dalej szuka domu. Pani u której miała wylądować, miała wyłaczony telefon kiedy do niej dzwoniłam (w sobotę) z informacja. Nagrałam wiadomość na skrzynkę, ale pani nie odezwała się. Dziś znów zadzwoniłam. Pani nie odsłuchała wiadomości, sama nie skontaktowała się z nami, ale zaczęła szukać innego psa. Coś już maja nagrane. A teraz najciekawsze: W trakcie rozmowy Pani się "wypsło", że kiedyś odebrano im psiaka z adopcji - prawdopodobnie właśnie za kojec. Skoro nie zmienili swoich zwyczajów mimo odebrania psiaka, to mam wątpliwości, czy obietnice były szczere i czy zmieniliby je teraz. Ostatecznie myślę, ze dobrze, że tak wyszło. Wolę znaleźć Korze pewniejszy domek. dopiero dzis przeczytałam opis wizyty PA..i w sumie byłam na nie co miałam napisac ale czytam później, że Kora tam nie pójdzie i całe szczescie, odetchnęłam z ulgą ...nie wiem..intuicja czy coś..ale Kora do takich warunków mi nie pasowała....pomimo zapewnień ludzi o zmianach w które jakos średnio wierzyłam..nie dla ludzi którzy żyja w przekonaniu ze tak moze byc juz długie lata i nie widzą w tym nic złego może tymczas sterylkowy u Ajame (ze sie tak wyrazę) troszkę by ją ośmielił ale tam ( w tym DS) mogłaby znowu wrócić do niej nieśmiałosc , nieufnośc .... mogłaby byc zamknięta w kojcu wiele godzin.... nie nie nie... czasem warto poczekać ... edit: doczytałam wpis Ajame o Korku - brawo!! super!!! Quote
Ayame Nishijima Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 To już postanowione, ze Kora wyląduje u mnei na jakis czas. A tymczasem miałam o Nią zapytanie. Póki co nieśmiałe. ZObaczymy jak się sprawa rozwinie. Kora i Korek praktycznie puściły Kojec i towarzyszą Beacie i Jej rodzinie niemalże wszystkim. Ich socjalizacją zajmuje się też sunia Beaty i towarzyszący jej Labek. Quote
MALWA Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Ale się porobiło............ Kora miała mieć domek, Pani była taka niecierpliwa, i nalegała na szybką wizytę PA, a później kompletnie zignorowała sprawę...........a co do kwestii odbioru psa z adopcji, to może dobrze, ze wyszło tak, ze ta Pani się wygadała, jeśli nawet przez "pomyłkę", to dobrze, ze o tym wiemy, i mozna podjąć dobre decyzje dla Kory. Ayame - chcesz zabrać sunię do siebie by ją socjalizować, i zostawisz ja u siebie, czy Kora ma trafić dalej do innego docelowego DS ? Co do KOrka - czekam a wynik PA. Quote
Sabina02 Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Pare dni temu wysłałam deklaracje za marzec i kwiecień (80 zł). Początkiem maja wyślę przez Bjute na następne dwa miesiące. Quote
elik Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 [quote name='Sabina02']Pare dni temu wysłałam deklaracje za marzec i kwiecień (80 zł). Początkiem maja wyślę przez Bjute na następne dwa miesiące.[/QUOTE] Na moje konto wpłynęło 80,01 zł, ale nie wiem od kogo i na kogo ;) Może to Twoja kasa ? Wpisałam zapytanie o tą kwotę w sygnaturze, ale na razie nie mam odpowiedzi. Quote
Sabina02 Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 [quote name='elik']Na moje konto wpłynęło 80,01 zł, ale nie wiem od kogo i na kogo ;) Może to Twoja kasa ? Wpisałam zapytanie o tą kwotę w sygnaturze, ale na razie nie mam odpowiedzi.[/QUOTE] Tak, to ode mnie. Tak przeliczylo z tym jednym groszem z USD. Niestety nie mialam mozliwosci dodac dopisku. Quote
elik Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 [quote name='Sabina02']Tak, to ode mnie. Tak przeliczylo z tym jednym groszem z USD. Niestety nie mialam mozliwosci dodac dopisku. To dopiszę z tym jednym groszem :) Dzięki za wpłatę :iloveyou::Rose: Quote
Koszmaria Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 [quote name='elik']Niestety z powodu braku dostatecznej ilości nagród - potrzebne 4 nagrody - nie zakończę tego bazarku dzisiaj. Jest już prawie gotowy, brakuje tylko zdjęć nagród. Bea100 ofiarowała dwa kubeczki do zaparzania herbaty, czy ziół, a potrzebujemy jeszcze dwie nagrody. Może ktoś z Was mógłby przeznaczyć jakieś drobiazgi na nagrody. Bardzo prosimy. Ayame ma po powrocie do domu poszukać czegoś co nadawałoby się, ale nie ma pewności czy znajdzie. To link do bazarku w trakcie robienia. http://www.dogomania.pl/forum/threads/251809-Dwa-psy-dwa-imiona-cztery-nagrody-wpadnij-zaproponuj-zagłosuj-zgarnij-nagrodę?p=21977288#post21977288 Pomóżcie, bo dzieciaki jak na razie maja tylko 30 zł na koncie :( dalej potrzebujecie jakiś bibelocików na bazarek? Quote
Ayame Nishijima Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 [quote name='Koszmaria']dalej potrzebujecie jakiś bibelocików na bazarek?[/QUOTE] Dziękujemy za odwiedziny i chęć pomocy. W tym momencie bazarek zakończony, a kolejne jeszcze omawiane - ale to również na inne psiaki. Czy możemy w razie potrzeby w niedalekiej przyszłości zwrócić się z zapytaniem? Quote
Sabina02 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 [quote name='elik']To dopiszę z tym jednym groszem :) Dzięki za wpłatę :iloveyou::Rose: Eeee tam, nie trzeba z groszem. :) Quote
Recommended Posts