Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sabina02']Ok, nie ma problemu. Ja wyślę pieniążki na szczylki do Bjuty początkiem maja za trzy miesiące i Ona Wam przekaże. Tak robię z innymi moimi deklaracjami, bo przelewy zza granicy są ze tak powiem upierdliwe.[/QUOTE]
Od jakiegoś czasy przymierzam się do otwarcia konta PayPal i tak jakoś schodzi. Ta sytuacja przyspieszy chyba moje działania w tym kierunku :)

Posted

[quote name='ania68']Mam nadzieję, że nasze małe urwisy już niedługo będą w swoich domkach :)[/QUOTE]

Wizyta PA Korka dopiero do zrobienia.

Kora dalej szuka domu.
Pani u której miała wylądować, miała wyłaczony telefon kiedy do niej dzwoniłam (w sobotę) z informacja. Nagrałam wiadomość na skrzynkę, ale pani nie odezwała się. Dziś znów zadzwoniłam.
Pani nie odsłuchała wiadomości, sama nie skontaktowała się z nami, ale zaczęła szukać innego psa. Coś już maja nagrane.

A teraz najciekawsze:
W trakcie rozmowy Pani się "wypsło", że kiedyś odebrano im psiaka z adopcji - prawdopodobnie właśnie za kojec.
Skoro nie zmienili swoich zwyczajów mimo odebrania psiaka, to mam wątpliwości, czy obietnice były szczere i czy zmieniliby je teraz.
Ostatecznie myślę, ze dobrze, że tak wyszło. Wolę znaleźć Korze pewniejszy domek.

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Wizyta PA Korka dopiero do zrobienia...[/QUOTE]
Pani nie dzwoni, a miała zadzwonić zaraz po świętach :(

[quote name='Ayame Nishijima']...
W trakcie rozmowy Pani się "wypsło", że kiedyś odebrano im psiaka z adopcji - prawdopodobnie właśnie za kojec.
...[/QUOTE]
W sumie to się cieszę. Ogromnie nie lubię kojców, choć tam akurat był wskazany przez bardzo bliskie sąsiedztwo ruchliwej drogi.
Podczas wizyty nie słyszałam o odebraniu im psiaka, chyba, że potem w trakcie rozmowy telefonicznej z Tobą ?

Posted

[quote name='elik']
Podczas wizyty nie słyszałam o odebraniu im psiaka, chyba, że potem w trakcie rozmowy telefonicznej z Tobą ?[/QUOTE]

Nie. To się wydało później. Właśnie podczas dzisiejszej rozmowy, juz na koniec. I chyba tylko przez nieuwagę. Więc... Ostatecznie może miała Kora szczęście :)
Tam te kojce oceniam na plus - świadczą o rozsądku i trosce o psy - ale tylko pod warunkiem, ze psy są w nich na chwilę a nie pół dnia, bo się nie chce ruszyć i bramy zamknąć.

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']...
Tam te kojce oceniam na plus - świadczą o rozsądku i trosce o psy - ale tylko pod warunkiem, ze psy są w nich na chwilę a nie pół dnia, bo się nie chce ruszyć i bramy zamknąć.[/QUOTE]
Ja też tylko z powodu tej ruchliwej drogi zaraz za płotem byłam skłonna zaakceptować kojec, pod warunkiem, że będzie większy i że Kora będzie w nim zamykana tylko na czas otwarcia bramy w celu wjazdu samochodu na podwórko.
Choć jakiś psiak z pewnością wyląduje w tym kojcu :(

Posted

[quote name='ania68']Nie ma złego, co by na dobre nie wyszło :) Też myślę, że jakiś szczeniak jednak będzie w tym małym kojcu :([/QUOTE]

Liczyłyśmy z Elą, ze Pani mówi szczerze i brama będzie zamykana a pies luzem. Może faktycznie tak będzie. Gdyby nie to info o odebranym psie, to naprawdę bym był nastawiona na tak. Pani mówiła ciepło o psie. To miał być kochany psiak, a nie pies jako narzędzie.
I mam nadzieję że Pani nas zrozumiała, bo ten psiak, którego załatwia to mix husky. Mam nadzieję, ze nie ma gogantycznego zapotrzebowania na ruch...

Posted

Nowy post, ale i nowe dane: wklejam dla porządku od Beaty zdjęcia z książęczek zdrowia Maluchów oraz faktury za szczepienia i wizytę.

Kora:

Korek:

Faktura za szczepienia przeciw chorobom zakaźnym

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']
I mam nadzieję że Pani nas zrozumiała, bo ten psiak, którego załatwia to mix husky. Mam nadzieję, ze nie ma gogantycznego zapotrzebowania na ruch...[/QUOTE]

Może być różnie, może być kanapowcem, jak mój husky z odzysku (jak go wzięliśmy na bieganie z rowerem, to tylko pierwsz i ostatni raz - woli długie spacery, ale nie tak męczące)....

A może też być mega energiczny i jej ten kojec rozwalić :eviltong: Ciekawe, czy młody...

Posted

Trudno, szukamy dalej.
Może lepiej, że to wyszło przed oddaniem Korci do Państwa, byłby niepotrzebny stres dla niej i dla nas gdyby coś okazało się nie tak.
Mam tylko nadzieję, że ich nowo adoptowany psiak nie spędzi życia w kojcu.
Ciekawe czy o Korka jeszcze się odezwą...

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Wizyta PA Korka dopiero do zrobienia.

Kora dalej szuka domu.
Pani u której miała wylądować, miała wyłaczony telefon kiedy do niej dzwoniłam (w sobotę) z informacja. Nagrałam wiadomość na skrzynkę, ale pani nie odezwała się. Dziś znów zadzwoniłam.
Pani nie odsłuchała wiadomości, sama nie skontaktowała się z nami, ale zaczęła szukać innego psa. Coś już maja nagrane.

A teraz najciekawsze:
Skoro nie zmienili swoich zwyczajów mimo odebrania psiaka, to mam wątpliwości, czy obietnice były szczere i czy zmieniliby je teraz.
Ostatecznie myślę, ze dobrze, że tak wyszło. Wolę znaleźć Korze pewniejszy domek.

dopiero dzis przeczytałam opis wizyty PA..i w sumie byłam na nie co miałam napisac
ale czytam później, że Kora tam nie pójdzie i całe szczescie, odetchnęłam z ulgą ...nie wiem..intuicja czy coś..ale Kora do takich warunków mi nie pasowała....pomimo zapewnień ludzi o zmianach w które jakos średnio wierzyłam..nie dla ludzi którzy żyja w przekonaniu ze tak moze byc juz długie lata i nie widzą w tym nic złego
może tymczas sterylkowy u Ajame (ze sie tak wyrazę) troszkę by ją ośmielił ale tam ( w tym DS) mogłaby znowu wrócić do niej nieśmiałosc , nieufnośc .... mogłaby byc zamknięta w kojcu wiele godzin....
nie nie nie...

czasem warto poczekać ...

edit: doczytałam wpis Ajame o Korku - brawo!! super!!!

Posted

To już postanowione, ze Kora wyląduje u mnei na jakis czas. A tymczasem miałam o Nią zapytanie. Póki co nieśmiałe. ZObaczymy jak się sprawa rozwinie.

Kora i Korek praktycznie puściły Kojec i towarzyszą Beacie i Jej rodzinie niemalże wszystkim. Ich socjalizacją zajmuje się też sunia Beaty i towarzyszący jej Labek.

Posted

Ale się porobiło............

Kora miała mieć domek, Pani była taka niecierpliwa, i nalegała na szybką wizytę PA, a później kompletnie zignorowała sprawę...........a co do kwestii odbioru psa z adopcji, to może dobrze, ze wyszło tak, ze ta Pani się wygadała, jeśli nawet przez "pomyłkę", to dobrze, ze o tym wiemy, i mozna podjąć dobre decyzje dla Kory.

Ayame - chcesz zabrać sunię do siebie by ją socjalizować, i zostawisz ja u siebie, czy Kora ma trafić dalej do innego docelowego DS ?

Co do KOrka - czekam a wynik PA.

Posted

[quote name='Sabina02']Pare dni temu wysłałam deklaracje za marzec i kwiecień (80 zł). Początkiem maja wyślę przez Bjute na następne dwa miesiące.[/QUOTE]

Na moje konto wpłynęło 80,01 zł, ale nie wiem od kogo i na kogo ;) Może to Twoja kasa ?
Wpisałam zapytanie o tą kwotę w sygnaturze, ale na razie nie mam odpowiedzi.

Posted

[quote name='elik']Na moje konto wpłynęło 80,01 zł, ale nie wiem od kogo i na kogo ;) Może to Twoja kasa ?
Wpisałam zapytanie o tą kwotę w sygnaturze, ale na razie nie mam odpowiedzi.[/QUOTE]

Tak, to ode mnie. Tak przeliczylo z tym jednym groszem z USD. Niestety nie mialam mozliwosci dodac dopisku.

Posted

[quote name='Sabina02']Tak, to ode mnie. Tak przeliczylo z tym jednym groszem z USD. Niestety nie mialam mozliwosci dodac dopisku.

To dopiszę z tym jednym groszem :)

Dzięki za wpłatę

:iloveyou::Rose:

Posted

[quote name='elik']Niestety z powodu braku dostatecznej ilości nagród - potrzebne 4 nagrody - nie zakończę tego bazarku dzisiaj. Jest już prawie gotowy, brakuje tylko zdjęć nagród.
Bea100 ofiarowała dwa kubeczki do zaparzania herbaty, czy ziół, a potrzebujemy jeszcze dwie nagrody.

Może ktoś z Was mógłby przeznaczyć jakieś drobiazgi na nagrody. Bardzo prosimy.

Ayame ma po powrocie do domu poszukać czegoś co nadawałoby się, ale nie ma pewności czy znajdzie.

To link do bazarku w trakcie robienia.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/251809-Dwa-psy-dwa-imiona-cztery-nagrody-wpadnij-zaproponuj-zagłosuj-zgarnij-nagrodę?p=21977288#post21977288

Pomóżcie, bo dzieciaki jak na razie maja tylko 30 zł na koncie :(

dalej potrzebujecie jakiś bibelocików na bazarek?

Posted

[quote name='Koszmaria']dalej potrzebujecie jakiś bibelocików na bazarek?[/QUOTE]

Dziękujemy za odwiedziny i chęć pomocy. W tym momencie bazarek zakończony, a kolejne jeszcze omawiane - ale to również na inne psiaki. Czy możemy w razie potrzeby w niedalekiej przyszłości zwrócić się z zapytaniem?