paula_t Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Miałam się nie odzywać, nie pisać, ale coś mnie ruszyło... Nie staję i nie chcę stawać po żadnej ze stron, ani po stronie atakujących, ani po stronie broniących, ale na dogomanii już dwa razy w przeciągu ostatniego roku trafiłam na wątki (i nie tylko wątki, bo znam sprawę niejako "spoza internetu"), na których zarzucało się osobom prowadzącym hotelik czy też DT wiele uchybień, padały pod Ich adresem bardzo obraźliwe uwagi albo pytania, które miały sugerować zaniedbania, a nawet insynuacje o znęcaniu się nad zwierzakami. Koniec końców, po jakimś czasie, okazywało się, że tak naprawdę nic tym osobom zarzucić nie można, że jedna osoba nakręcała drugą, post nakręcał inny post, że większość ludzi ślepo wierzyła w to, co napisała jedna osoba i nawet nie raczyły tego sprawdzić tylko atakowały. "Papier" wszystko przyjmie, tylko trzeba mieć świadomość, że po drugiej stronie siedzi człowiek, którego można zranić, zniechęcić do pomocy. Nie mówiąc już o tym, że niektóre rzeczy, które były wypisywane (nie na tym wątku) nadają się do prokuratury. Na koniec, po wielu obelgach osoby te nie usłyszały nawet głupiego słowa przepraszam. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości zawsze może pojechać, zobaczyć, porozmawiać z osobami, które tam były albo zadać pytania przez telefon czy pw, żeby nie nakręcać sytuacji na wątku. Byłabym wdzięczna gdyby temat hoteliku betkak został zakończony i żebyśmy skupiły się na zwierzakach, bo po to ten wątek (i nie tylko ten powstał) Quote
ania68 Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Szczeniaki rosną, a telefony milczą. I tu jest problem, bo niebawem przestaną nimi być i będzie jeszcze większy problem z adopcją... Quote
Ayame Nishijima Posted April 3, 2014 Author Posted April 3, 2014 paula_t: Dziękuję. Tylko i aż tyle. Czy ktoś ma ochotę wybrac sie do szczeniaków, betkak i reszty psiego stada? Ja jechalabym z Krakowa. Proszę o info na pw. Quote
ania68 Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Wybrać się nie mogę, ale super, że pojedziesz :) Przydadzą się nowe zdjęcia do ogłoszeń :) Mam wykupione dwa pakiety ogłoszeń na bazarku, dla szczeniaków i Huzara. Chciałabym je ogłosić na śląskie, skoro teraz nie ma odzewu. Co o tym sądzicie? Quote
betkak Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 file:///C:/Users/MKW/Downloads/import-contents-BPBB-0004-0010-httpwww_zneiz_pb_edu_plkwartalnik120112_6stasinska%20(2).pdf Bardzo proszę przepisy do poczytania Quote
ajw Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 [quote name='ania68']Wybrać się nie mogę, ale super, że pojedziesz :) Przydadzą się nowe zdjęcia do ogłoszeń :) Mam wykupione dwa pakiety ogłoszeń na bazarku, dla szczeniaków i Huzara. Chciałabym je ogłosić na śląskie, skoro teraz nie ma odzewu. Co o tym sądzicie?[/QUOTE] A ja miałam pisać, że mam dla nich 1 pakiet ;) Przyda się?? Może być też dla Huzara. Quote
betkak Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 [url]https://www.google.pl/search?q=Pa%C5%84stwowa+Inspekcja+weterynarii+przepisy+co+do+boks%C3%B3w&oq=pa%C5%84stwowa+&aqs=chrome.1.69i59l2j69i57j0l3.10276j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8[/url] poprawiony link do przepisów Quote
elik Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 [quote name='Agnieszka103']Jestem na zaproszenie. Poproszę dane do przelewu, wpłacę jednorazowo 10 zł[/QUOTE] [quote name='Agnieszka103']Pieniądze wpłacone[/QUOTE] [quote name='elik']Serdeczne dzięki :loveu: Jak tylko pojawią się na koncie poinformuje tu na wątku i uzupełnię post rozliczeniowy[/QUOTE] Właśnie 10,00 zł od Ciebie zameldowało się na koncie Kory i Korka. wpłynęło też 5,00 zł od milagros19853201 [CENTER][COLOR=#800080][SIZE=3]Serdecznie dziękujemy[/SIZE][/COLOR] :buzi::Rose: [/CENTER] Quote
ania68 Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 [quote name='ajw']A ja miałam pisać, że mam dla nich 1 pakiet ;) Przyda się?? Może być też dla Huzara.[/QUOTE] Myślę, że ogłoszeń nigdy nie jest za wiele :) Poczekajmy na nowe zdjęcia :) Dziękujemy :) Quote
Ayame Nishijima Posted April 3, 2014 Author Posted April 3, 2014 Dziewczyny, nei wiem, czy damy rade w ten weekend :( Ja bym mogła, ale chciałam zabrać kogoś spoza naszej głównej grupy i tu się zrobił problem z terminem. Może wytrzymamy jeszcze tydzień? co? Quote
elik Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Dziewczyny, nei wiem, czy damy rade w ten weekend :( Ja bym mogła, ale chciałam zabrać kogoś spoza naszej głównej grupy i tu się zrobił problem z terminem. Może wytrzymamy jeszcze tydzień? co?[/QUOTE] Jak nie, jak tak ;) Musimy. Quote
zozola77 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='paula_t'] Jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości zawsze może pojechać, zobaczyć, porozmawiać z osobami, które tam były albo zadać pytania przez telefon czy pw, żeby nie nakręcać sytuacji na wątku. [/QUOTE] Coś w ten deseń napisałam na wątku Huzara przed chwilą, z tym , że ja pisałam to w kontekście afer, które były na dogo. Odwiedzic miejsce w którym jest psiak osobiscie lub przez osoby trzecie i wątpliwosci rozwiac lub potwierdzić. [quote name='Ayame Nishijima']Dziewczyny, nei wiem, czy damy rade w ten weekend :( Ja bym mogła, ale chciałam zabrać kogoś spoza naszej głównej grupy i tu się zrobił problem z terminem. Może wytrzymamy jeszcze tydzień? co?[/QUOTE] hmmm moze ja też bym sie wybrała...Ajame napisze priv do Ciebie ... Quote
elik Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='zozola77']Coś w ten deseń napisałam na wątku Huzara przed chwilą, z tym , że ja pisałam to w kontekście afer, które były na dogo. Odwiedzic miejsce w którym jest psiak osobiscie lub przez osoby trzecie i wątpliwosci rozwiac lub potwierdzić...[/QUOTE] A ja odpowiedziałam Ci tam Byłam w tym hoteliku kiedy przywieźliśmy tam Huzara i oglądnęłam dokładnie wszystkie pomieszczenia, które miały być przeznaczone na pomieszczenia dla psów. Betkak powiedziała co zmierza zrobić, aby przystosować te pomieszczenia tak aby nadawały się na przebywanie w nich psów. Stwierdzam, że wszystko to co słyszałam jest realizowane. Gdybym miała jakieś wątpliwości, nie zostawilibyśmy tam Huzara, na pewno. Nie mam powodów, żeby podejrzewać Beatę o jakieś złe zamiary, a odwiedziny psów od początku były w planach. Niestety z powodu i odległości i osobistych obowiązków i kosztów przejazdu, nie możemy sobie pozwolić, na odwiedziny co 2, 3 tygodnie. Z resztą nie miałoby to sensu. Quote
zozola77 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 no ja też odpowiedziałam Ci tam przed chwilą :loveu: chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wymaga zebyscie do hotelu jeździły wyłacznie Wy - Ty i Ajame i to jeszcze co 2,3 tygodnie też sie dokładam do ich hotelowania, chciałabym je poznac na żywo i zobaczyc jak jest w hoteliku no i trafia sie okazja to moze sie uda dopasowac termin i pojechać razem z Ajame... Quote
elik Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='zozola77']no ja też odpowiedziałam Ci tam przed chwilą :loveu: chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wymaga zebyscie do hotelu jeździły wyłacznie Wy - Ty i Ajame i to jeszcze co 2,3 tygodnie też sie dokładam do ich hotelowania, chciałabym je poznac na żywo i zobaczyc jak jest w hoteliku no i trafia sie okazja to moze sie uda dopasowac termin i pojechać razem z Ajame...[/QUOTE] Sama prawda :) Dziękuję za obiektywną ocenę realiów :) Tęsknie za rzeczową wymiana zdań i atmosferą sprzyjającą dobrej współpracy. Tym psom tego właśnie potrzeba. Quote
ania68 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Myślę, że czas już skończyć te dyskusję. Ayame pojedzie do hoteliku, sprawdzi warunki i wszystko nam tu opowie. Tracimy czas na niepotrzebne przepychanki, choć rozumiem, że bardzo ciężko jest przejść obojętnie przy takich zarzutach. I właśnie przez to uciekło wszystkim moje i ajw zapytanie co do ogłoszeń. [QUOTE]Mam wykupione dwa pakiety ogłoszeń na bazarku, dla szczeniaków i Huzara. Chciałabym je ogłosić na śląskie, skoro teraz nie ma odzewu. Co o tym sądzicie? [/QUOTE] [QUOTE]A ja miałam pisać, że mam dla nich 1 pakiet ;-) Przyda się?? Może być też dla Huzara.[/QUOTE] Dlatego tak nie lubię wszelkich zawirowań-umykają sprawy ważne. Myślę, żeby poczekać na nowe zdjęcia i ogłaszać. Im więcej tym lepiej, bo one za chwilę już nie będą szczeniakami i będzie jeszcze trudniej. Quote
betkak Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 No był wet u nas obejżał kupki, zmierzył temp. wszystko w porządku:lol: Quote
epe Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='betkak']No był wet u nas obejżał kupki, zmierzył temp. wszystko w porządku:lol:[/QUOTE] Dobre wieści! A propos weta -czy on przyjeżdża na każde wezwanie i o każdej porze? Czy w nagłych przypadkach sama jedziesz do niego? Oczywiście uznasz to za atak, ale to jest zwykłe pytanie. Jeśli mamy polecać w przyszłości Twój hotelik takie szczegóły są ważne. Stosujesz karmę suchą czy tylko gotowane? Czy hotelik zapewnia tylko pobyt, wyżywienie i opiekę weta, czy też pracuje z psami - nauka chodzenia na smyczy,obserwacje co do charakteru psa, stosunek do innych zwierząt i kotów? Do ludzi i dzieci? To ważne info, bo często umieszczającym psy w hotelikach zależy na tej wiedzy i na przygotowaniu psa do adopcji. Quote
betkak Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Dlaczego mam rozsądne pytanie uznać za atak, wręcz przeciwnie. Tak wet przyjeżdża na każde wezwanie i o każdej porze(wiadomo w środku nocy nie chętnie), wiem, że gdyby coś się działo mogę na niego liczyć. Co do karmy mamy stałego dostawce karmy suchej dobrej jakości, gotuję porcje rosołowe, kurze łapki, serca z ryżem lub makaronem i z warzywami. Staramy się pracować z psami(niemamy jakiegoś fakultetu), mam dwoje dzieci ( 3lata, 10lat) i psy uczestniczą w naszym życiu, co do kotów niestety nie mamy możliwości. Kontakty z innymi psami/sukami sprawdzamy na neutralnym terenie. Psom energicznym pozwalamy na wyładowanie energii, uczymy psy chodzić na smyczy, załatwiać się na polu. Napewno będziemy wdzięczni za każdą radę.[quote name='epe']Dobre wieści! A propos weta -czy on przyjeżdża na każde wezwanie i o każdej porze? Czy w nagłych przypadkach sama jedziesz do niego? Oczywiście uznasz to za atak, ale to jest zwykłe pytanie. Jeśli mamy polecać w przyszłości Twój hotelik takie szczegóły są ważne. Stosujesz karmę suchą czy tylko gotowane? Czy hotelik zapewnia tylko pobyt, wyżywienie i opiekę weta, czy też pracuje z psami - nauka chodzenia na smyczy,obserwacje co do charakteru psa, stosunek do innych zwierząt i kotów? Do ludzi i dzieci? To ważne info, bo często umieszczającym psy w hotelikach zależy na tej wiedzy i na przygotowaniu psa do adopcji.[/QUOTE] Quote
elik Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='ania68']... I właśnie przez to uciekło wszystkim moje i ajw zapytanie co do ogłoszeń. Dlatego tak nie lubię wszelkich zawirowań-umykają sprawy ważne. Myślę, żeby poczekać na nowe zdjęcia i ogłaszać. Im więcej tym lepiej, bo one za chwilę już nie będą szczeniakami i będzie jeszcze trudniej.[/QUOTE] Zgadzam sie z Wami, trzeba popróbować ogłaszać z nowymi zdjęciami. Tamte najwyraźniej były mało zachęcające do adopcji. Także sądzę, że można na inne województwa ogłaszać. [quote name='betkak']No był wet u nas obejżał kupki, zmierzył temp. wszystko w porządku:lol:[/QUOTE] Cieszę się, że wszystko jest ok. Quote
elik Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='ajw']To czekamy na zdjęcia w takim razie ;)[/QUOTE] Szkoda, że to nie w ten weekend, no ale nie wszystko można ustawić jak nam odpowiada. Quote
Ayame Nishijima Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Fotki z dziś: Jakież one sa słodko niezgrabne :) Ale uszy faktycznie podniesione. Nie moge sie doczekać, kiedy je zobaczę na żywo :) Quote
gluchypies Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Ależ one urosły!! Śliczne są, myślę, że to idealny czas, żeby zacząć je ogłaszać. Widać, że to nie będą miniaturowe pieski, ale są mega urocze i powinny szybko znaleźć dobrych właścicieli! Czego im życzę, chociaż chciałabym je też zobaczyć jeszcze :loveu: Quote
elik Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Ale wypiękniały :crazyeye: Dla przypomnienia, tak wyglądały niecały miesiąc temu. Jak udało się zrobić tak fajne zdjęcia ? Quote
Recommended Posts