Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ania68 napisał(a):
Super :) Za 15 min. biorę się za wysyłanie :)

Aniu kochana nadal mam kłopoty ze zdjęciem jednego fantu. Nie potrafie zrobić dobrego zdjęcia i nawet Ayame nie daje rady nic poprawić :( To mała broszka z odblaskowymi kamyczkami i trudno mi jest ja sfotografować tak, żeby było widać co to jest.
Chyba dopiero jutro będę dalej próbować, albo coś innego wynajdę :(

Posted

Ayame Nishijima napisał(a):
czy ktos przeczytał co napisałam wczesniej?

O potencjalnym DS dla jednego malucha?

Wypowiedzcie się, bo wypada odpowiedzieć...

ja bym nie oddała w takie miejsce

Posted

Malgoska: A to czemu? A ja bym najpierw dokładnie sprawdziła to miejsce zanim się wyda opinię. Pies, który jest w budzie na swojej posesji (bez łańcucha a z wejściem do domu) oraz w kotłowni ciepłej w zimie? Jeśli będzie godnie i dobrze traktowany i będzie miał i miskę i pieszczoty- to dla mnie ok warunki. Szczeniaki nie będą nakolankowymi pieskami i zapowiadają się na psy o bogatej szacie. Pies mieszkający na zewnątrz może być równie szczęsliwy przecież jak ten domowy - jeśli ma dobrą opiekę itd.

Posted

bea100 napisał(a):
Malgoska: A to czemu? A ja bym najpierw dokładnie sprawdziła to miejsce zanim się wyda opinię. Pies, który jest w budzie na swojej posesji (bez łańcucha a z wejściem do domu) oraz w kotłowni ciepłej w zimie? Jeśli będzie godnie i dobrze traktowany i będzie miał i miskę i pieszczoty- to dla mnie ok warunki. Szczeniaki nie będą nakolankowymi pieskami i zapowiadają się na psy o bogatej szacie. Pies mieszkający na zewnątrz może być równie szczęsliwy przecież jak ten domowy - jeśli ma dobrą opiekę itd.

dlatego, że mnie buda kojarzy się z łańcuchem ...
poza tym, skoro miałby możliwość wchodzenia do domu, to dlaczego miałby spać w kotłowni; a może chodzi o możliwość wejścia do tej kotłowni...?

Posted

Malgoska napisał(a):
dlatego, że mnie buda kojarzy się z łańcuchem ...
poza tym, skoro miałby możliwość wchodzenia do domu, to dlaczego miałby spać w kotłowni; a może chodzi o możliwość wejścia do tej kotłowni...?

Tego nie wiem, trzeba by wizytę przedadopcyjną, ale to w ololicach naszego ulubionego miasta na "O".
I znów kto by pojechał...

Mogę spróbować dopytac, ale to chyba przez dwóch pośredników idzie, więc wiecie jak jest z informacjami. :(

tak czy inaczej - dostałam info więc piszę.

Posted

Ja myślę, że nie zaszkodzi sprawdzić - tylko trzeba poszukać kogoś doświadczonego z okolic..... to że ktoś na wstępie określa się, że pies nie będzie spał w domu nie zawsze oznacza, że tak będzie ...... ;) ważne żeby ludzie byli mądrzy i mieli duże serce - reszta się ułoży z czasem

Posted

[quote name='betkak']Witam,

na codzień udzielam się na forum Owczarek.pl, tutaj raczej bywam gościem. Zainteresował mnie wątek z olkuskimi maluchami wyciągniętymi z mordowni. Znajoma mojej mamy właśnie[FONT=Lucida Grande] chciałaby adoptować jakąś bidę. Dom bardzo porządny, starsze małżeństwo, jesienią pożegnali ukochaną sunię. Znam ich osobiście, więc wiem, ze pies miałby bardzo dobrze, śmiało mogę ich polecić. Co do warunków, w jakich pies miałby mieszkać: dom z trawnikiem i ogrodem, ciepła buda, w zimne dni psisko spałoby w przedsionku. Na pewno nie łańcuch, ale też i bez wstępu do domu. Za to pani ze szczeniakiem jest gotowa spać na początku w domku-szopce na terenie ogrodu, żeby pies się przyzwyczaił - tak robiła z poprzednią sunią [/FONT][FONT=Lucida Grande] . [/FONT]

[FONT=Lucida Grande]Pani szuka młodej suczki, najchętniej szczeniaka, średniego wzrostu i nie za bardzo żywiołowego, takiego aby mogła sobie z nim poradzić i teraz, i gdy sunia będzie dorosła. Wielkiej aktywności fizyczne pani nie uprawia, ale chodzi na spacery i chce na nie zabierać psiaka. [/FONT][FONT=Lucida Grande]Pomyślałam o suni z olkuskiego wątku - nie wiem, jak duża urosnie i czy charakterologicznie by była odpowiednia. Doczytałam, ze to dość spokojna, mała dama, chociaż już brykać zaczęła.
Pani mieszka w Krakowie i nie jest zmotoryzowana, ale to chyba nie byłby problem.

Proszę o informację, czy sunia jest do adopcji i czy nadaje się do opisanych powyżej warunków.

Pozdrawiam serdecznie,
Kinga[/FONT]

Tu też Beatka pisała o zainteresowanym domku - może i temu można się przyjrzeć .... :roll:

Posted

Zgadzam się niestety nie każdy weźmie psa do domu na stałe i będzie traktował jak kanapowca. Można sprawdzić ten domek

bea100 napisał(a):

Posted

Myślę, że trzeba tam jechać i porozmawiać. Niedaleko Olkusza mieszka mama Angeliki, mogę do niej zadzwonić i zapytać czy by jechała na PA, potrzebuję adres.

Posted (edited)

[quote name='elik']Aniu kochana nadal mam kłopoty ze zdjęciem jednego fantu. Nie potrafie zrobić dobrego zdjęcia i nawet Ayame nie daje rady nic poprawić :( To mała broszka z odblaskowymi kamyczkami i trudno mi jest ja sfotografować tak, żeby było widać co to jest.
Chyba dopiero jutro będę dalej próbować, albo coś innego wynajdę :(

Nie wysyłałam zaproszeń bo widziałam, że bazarek imienny jeszcze nie gotowy. Jeden dzień zwłoki mnie nie zbawi, a szkoda robić tą samą robotę dwa razy.

[quote name='ajw']To co czekamy, czy wybrać z tych zdjęć, które mamy ??

Nie wiem, czy jest możliwość później podmienić zdjęcia? Jeżeli tak, to może zrób z tych co są, a potem edytujesz?

edit:
Zapraszam Was na wątek pięknej Kiary, również olkuszanki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/251824-Jestem-Kiara-wyrwana-z-Olkusza-pomóż-mi

Edited by ania68
Posted (edited)

[quote name='ania75']Tu też Beatka pisała o zainteresowanym domku - może i temu można się przyjrzeć .... :roll:
Nie wiem czy zauważyłaś, co tam pisze o warunkach. Cytuję: "[FONT=Lucida Grande]Co do warunków, w jakich pies miałby mieszkać: dom z trawnikiem i ogrodem, ciepła buda, w zimne dni psisko spałoby w przedsionku. Na pewno nie łańcuch, ale też i[/FONT][FONT=Lucida Grande] bez wstępu do domu[/FONT][FONT=Lucida Grande]. "[/FONT]
Ci ludzie na pewno nie będą kochać psa, a psu najbardziej właśnie miłość opiekuna jest potrzebna.

[quote name='Ayame Nishijima']Tego nie wiem, trzeba by wizytę przedadopcyjną, ale to w ololicach naszego ulubionego miasta na "O". ..
Podaj nazwę tej miejscowości. Mam dobrych znajomych w Bolesławiu k.olka

Edited by elik
Posted

[quote name='ania75']Tu też Beatka pisała o zainteresowanym domku - może i temu można się przyjrzeć .... :roll:
Nie wiem czy zauważyłaś, co tam pisze o warunkach. Cytuję: "[FONT=Lucida Grande]Co do warunków, w jakich pies miałby mieszkać: dom z trawnikiem i ogrodem, ciepła buda, w zimne dni psisko spałoby w przedsionku. Na pewno nie łańcuch, ale też i[/FONT][FONT=Lucida Grande] bez wstępu do domu[/FONT][FONT=Lucida Grande]. "[/FONT]
Ci ludzie na pewno nie będą kochać psa, a psu najbardziej właśnie miłość opiekuna jest potrzebna.

Posted

Czy jako nagroda w bazarku imiennym może być taki słonik na szczęście?

Albo wycofam z mojego bazarku te szklane kule od bea100....
Strasznie długo zwlekamy a przydałoby się już kasę zbierać.

Ja też wysłałam moją deklarację za marzec :)

Posted (edited)

[quote name='gluchypies']Przelew właśnie poleciał :)
[quote name='ania68']...Ja też wysłałam moją deklarację za marzec :smile:
Piękne dzięki :loveu:

[quote name='ania68']Czy jako nagroda w bazarku imiennym może być taki słonik na szczęście?
Albo wycofam z mojego bazarku te szklane kule od bea100....
Strasznie długo zwlekamy a przydałoby się już kasę zbierać...
Myślę, że słonik jako nagroda w zupełności wystarczy więc nie wycofuj tych pięknych kul :)
Już wklejam słonika na bazarek i można będzie rozsyłać.

Edited by elik
Posted (edited)

[quote name='bea100']Świetnie, lecę z imionkami ;)
Bardzo serdecznie zapraszamy :loveu:

Wczoraj na konto szczeniaczków wpłynęło 30 zł od bea100

wielkie dzięki
:Rose::Rose:

Bea100 jesteś dobrym duchem psiaków z olka

:calus::iloveyou::iloveyou:

Edited by elik
Posted

[quote name='ania68']Nie wysyłałam zaproszeń bo widziałam, że bazarek imienny jeszcze nie gotowy. Jeden dzień zwłoki mnie nie zbawi, a szkoda robić tą samą robotę dwa razy.

Nie wiem, czy jest możliwość później podmienić zdjęcia? Jeżeli tak, to może zrób z tych co są, a potem edytujesz?

edit:
Zapraszam Was na wątek pięknej Kiary, również olkuszanki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/251824-Jestem-Kiara-wyrwana-z-Olkusza-pomóż-mi

Nie będzie takiej możliwości, żeby zmienić zdjęcia. A to poczekam do końca tygodnia, jak nie uda się zrobić nowych zdjęć, to zrobimy z tych, które są ;)

Posted

ajw napisał(a):
Nie będzie takiej możliwości, żeby zmienić zdjęcia. A to poczekam do końca tygodnia, jak nie uda się zrobić nowych zdjęć, to zrobimy z tych, które są ;)

Słusznie prawisz :)

Posted

A kuku maluchy witają;-) Pańcia im dziś kupiła psie kosteczki, i jedzonko Tropifit super premium z indykiem, łososiem i jajkami;-) malce rosną jak na drożdżach, i maja małe ADHD;) Pogoda do kitu to i spacery nie zadługie:-(