Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

madziakato w dniu 10.12.2013 zamieściłaś takie ogłoszenie na wątku poolkuskich.
Czy to o to chodzi?

A ten wielki co się w klatce ledwo mieści, to może być ten?

Posted

Lobo to to czarnidło z białym krawatem na zdjęciu, pilnuje swojej wersalki:lol:

Malgoska napisał(a):
są gdzieś zdjęcia tego Lobo?
też nie dalabym do budy takiej sunii :(

Posted

Lobo ma budowę stafforda i głowę labradora no i ten jego znak szczególny[quote name='ania68']madziakato w dniu 10.12.2013 zamieściłaś takie ogłoszenie na wątku poolkuskich.
Czy to o to chodzi?

A ten wielki co się w klatce ledwo mieści, to może być ten?

Posted

betkak napisał(a):
Lobo na 100 % był psem domowym, jest bardzo spokojny, usłuchany i ma pewien na pierwszy rzut oka niewidoczny znak szczególny:razz:sz

To bardzo dobrze. Trzymaj go w tajemnicy. Jeśli labek to psiak tej kobiety to powie co to za znak :)

Posted

przelałam właśnie od siebie 2 dyszki i siostra tez chciała pomoc także od niej również 2 (przelew jeden razem).

Nie mialam czasu przesledzic ostatnich stron ale jak potrzebna pomoc w ogloszeniach to moge kupic na jakims bazarku pakiet dla nich, napiszcie czy jest taka potrzeba.

Posted

Słuchajcie znalazłam ogłoszenie na tablicy dodane wczoraj. Ogłasza się dom tymczasowy w Chorzowie, problem w tym, że to dziewczynka 13 lat i życzy sobie 10zł za dobę. Ciekawe czy rodzice wiedzą

Posted

betkak napisał(a):
Słuchajcie znalazłam ogłoszenie na tablicy dodane wczoraj. Ogłasza się dom tymczasowy w Chorzowie, problem w tym, że to dziewczynka 13 lat i życzy sobie 10zł za dobę. Ciekawe czy rodzice wiedzą

nieźle .......

Posted

[quote name='ania68']madziakato w dniu 10.12.2013 zamieściłaś takie ogłoszenie na wątku poolkuskich.
Czy to o to chodzi?

A ten wielki co się w klatce ledwo mieści, to może być ten? Nie, Aniu, nie o tego psiaka chodziło

Posted

[quote name='elik']Kurtka na wacie, kto ułoży ujmujące teksty :roll:
Ja się do tego nie nadaję :shake:
Ayame Nishijima ładnie pisze, tylko czy znajdzie na to czas ? Biedna jest mocno zapracowana :(

Taaa... Ayame nie pisze wzruszająco. Ale sie postara ;)
Czekam na mejla od szefa więc spróbuję...

Szczeniaki szukają domów

Szczeniaki zostały uratowane z bardzo paskudnego miejsca. Karmione były głownie kośćmi, z głodu połykały też słomę. Były brudne, zaniedbane, przerażone i smutne.
Na szczęście w porę przyszła pomoc. Psiaki trafiły do hoteliku, zostały odpchlone, odrobaczone, nareszcie są dobrze karmione i socjalizują się z innymi psami i z ludźmi.
Kiedy się trochę zaaklimatyzowały, okazały się radosnymi małymi urwisami. Ja to w tym wieku - śpią, bawią się, jedzą i załatwiają, ale bardzo szybko się uczą obowiązujących w domu zasad.
Przed szczeniakami jeszcze szczepienia, ale już teraz szukamy dla nich nowych domów i ludzi, którzy je pokochają.
Sunia ma ciemniejsze umaszczenie i jest spokojniejsza. Piesek - łaciaty - jest bardziej energiczny i bardziej pewny siebie.
Warunkiem adopcji jest zobowiązanie do sterylizacji i podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt...

Oczywiście w razie potrzeby można wprowadzac zmiany.

Ja mam pytanie, bo troche nie ogarniam: kto robi bazarek dla brzdąców?

Posted

Chyba Ania68[quote name='Ayame Nishijima']Taaa... Ayame nie pisze wzruszająco. Ale sie postara ;)

Szczeniaki szukają domów

Szczeniaki zostały uratowane z bardzo paskudnego miejsca. Karmione były głownie kośćmi, z głodu połykały też słomę. Były brudne, zaniedbane, przerażone i smutne.
Na szczęście w porę przyszła pomoc. Psiaki trafiły do hoteliku, zostały odpchlone, odrobaczone, nareszcie są dobrze karmione i socjalizują się z innymi psami i z ludźmi.
Kiedy się trochę zaaklimatyzowały, okazały się radosnymi małymi urwisami. Ja to w tym wieku - śpią, bawią się, jedzą i załatwiają, ale bardzo szybko się uczą obowiązujących w domu zasad.
Przed szczeniakami jeszcze szczepienia, ale już teraz szukamy dla nich nowych domów i ludzi, którzy je pokochają.
Sunia ma ciemniejsze umaszczenie i jest spokojniejsza. Piesek - łaciaty - jest bardziej energiczny i bardziej pewny siebie.
Warunkiem adopcji jest zobowiązanie do sterylizacji i podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt...

Oczywiście w razie potrzeby można wprowadzac zmiany.

Ja mam pytanie, bo troche nie ogarniam: kto robi bazarek dla brzdąców?

Posted

Dziękuję. A ja mam jeszcze jedna prośbę: Jak wybierzecie foty szczeniaków do zamieszczenia, podeślijcie je wczesniej - najlepiej mejlem. Niektóre z nich powinno się troszkę dac poprawić ( w sensie kontrastu, balansu bieli...)

Posted

Oki Postaram się zrobić jakieś nowe fotki żeby było z czego wybrać

Ayame Nishijima napisał(a):
Dziękuję. A ja mam jeszcze jedna prośbę: Jak wybierzecie foty szczeniaków do zamieszczenia, podeślijcie je wczesniej - najlepiej mejlem. Niektóre z nich powinno się troszkę dac poprawić ( w sensie kontrastu, balansu bieli...)

Posted

Słuchajcie jeszcze jedna sprawa. Możemy zrobić tak: mam 2 pakiety, więc albo ogłaszamy je razem i będą 2 pakiety na 2 miasta dla obydwu, albo ogłaszamy je osobno i wtedy po jednym pakiecie dla każdego maluszka. Jaka decyzja? :)
Pytam bo widzę, że tekst jest jeden dla dwójki, może warto je ogłosić razem? Sama nie wiem, ale dajcie znać :)

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Taaa... Ayame nie pisze wzruszająco. Ale sie postara ;)

Szczeniaki szukają domów

Szczeniaki zostały ...
Super. Moim zdaniem poprawki zbędne.

[quote name='betkak']Oki Postaram się zrobić jakieś nowe fotki żeby było z czego wybrać
Nowoe fotki bardzo się przydadzą, bo wprawdzie maluchy mają juz sporo zdjęć, ale te z wnętrza domu nie nadają się (za ciemne), a te z zewnątrz są wszystkie prawie takie same. Potrzeba kilku zdjęć (6-8 ) w różnych pozach.
Od zdjęć zależy czy będą telefony o psiaki więc warto się postarać o ładne foty.

[quote name='ajw']Słuchajcie jeszcze jedna sprawa. Możemy zrobić tak: mam 2 pakiety, więc albo ogłaszamy je razem i będą 2 pakiety na 2 miasta dla obydwu, albo ogłaszamy je osobno i wtedy po jednym pakiecie dla każdego maluszka. Jaka decyzja? :)
Pytam bo widzę, że tekst jest jeden dla dwójki, może warto je ogłosić razem? Sama nie wiem, ale dajcie znać :)
Myślę, że można je ogłaszać w jednym ogłoszeniu, czyli dwa pakiety na 2 miasta Kraków, Warszawa :) Poczekajmy jeszcze co o tym myśli Ayame i ania68.
Ogromne dzięki. Namiary na kontakt podam Ci na PW.

Posted

Ja też uważam, że lepiej ogłaszać maluchy razem, bo wtedy oba będą miały ogłoszenia na dwa miasta, a jak sytuacja się zmieni to albo się edytuje albo będzie mówiło, która adopcja już nieaktualna:roll:

Posted

Dobry pomysł, przynajmniej będzie większy obszar ogłoszeniowy, a w ogł. można zaznaczyć, że maluchy do adopcji razem lub osobno.

Ayame Nishijima napisał(a):
Ja własnie myślałam o jednym ogłoszeniu. Raz, że taniej z wyróznieniami, dwa, ze więcej za jednym zamachem się zamieści.
Jest do yboru i sunia i piesek, w razie czego edytujemy.

Posted

Ok, to ogłaszamy je razem. Tekst już mamy, miasta też, czekam tylko na kontakt do ogłoszeń i zdjęcia.
Jeśli to nie problem to wstawcie konkretne zdjęcia, które mają pojawić się w ogłoszeniach, albo podajcie mi numery postów w których takie zdjęcia są to sobie skopiuję je.

Posted

ajw napisał(a):
Ok, to ogłaszamy je razem. Tekst już mamy, miasta też, czekam tylko na kontakt do ogłoszeń i zdjęcia.
Jeśli to nie problem to wstawcie konkretne zdjęcia, które mają pojawić się w ogłoszeniach, albo podajcie mi numery postów w których takie zdjęcia są to sobie skopiuję je.

Zdjęcia są bardzo ważnym elementem ogłoszenia, a szczeniaczki na razie nie mają zbyt wielu ładnych zdjęć. Te ostatnie owszem są bardzo ładne, ale prawie wszystkie w tych samych pozycjach. Może warto poczekać na ładne zdjęcia każde w różnej sytuacji.

Posted

Odnośnie zdjęć: Maluchom fajnie robi się fotki na polu, w ruchu. ALE trzeba aparatu, który wydoli z krótkim czasem naświetlania. Komórka tego nie ogarnie. Dlaego nie ma co narzekać, ze fotki takie czy inne są i że za malo pozycji. Nie możemy tez oczekiwać, ze betkak będzie non-stop biegac z aparatem, bo nam mało fotek. Popatrzcie na inne wątki: fot raz na miesiąc ktoś wrzuci.

Ale jeśli już, to sugerowałabym spróbować uchwycic psiaki jak śpią, czasem senne pozycje sa rozbrajające i rozczulające. Jeśli psiaki się do siebie tulą to tym fajniej, jeśli nie, tez dobrze.
Postaraj się tylko zrobić to gdzieś gdzie jest dobre swiatło. Inaczej nawet z najlepszego pomyslu i pozycji nic nie wyjdzie. A jak się uda, to zaraz będzie coś innego.

Posted

Myślę, że przydałoby się zdjęcie, gdzie będzie widać jakie są duże (np. przy butelce z wodą itp.) dla domku może być ważne jakie duże są i będą ...... :roll: