Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ajw napisał(a):
Nie ma sprawy, tylko podajcie proszę na pw numer konta, to przeleję jak najszybciej.

Właśnie zastanawiam się jak zorganizować zbiórkę.

Posted

ania68 napisał(a):
Jednak dzisiaj niewiele pospamuję :( Zasypiam, jestem wykończona. Jutro to zrobię.

Aniu, a może ktoś wie jak skorzystać z szablonu. Myślę, że znacznie szybciej udałoby sie poinformować o szczylkach.

Posted

Jestem u szczeniorków.
Ten Olkusz to normalnie powinien być zrównany z ziemią:angryy: Nic więcej nie napiszę, bo jeszcze bana dostanę. To samo było z Ferdziem, którego wyciągnęłam z Olkusza- ktoś założył wątek na dogo, że dwa psiaki przyplątały się na działkę i wrzucił zdjęcie. Na tym zdjęciu Ferdziu był taką małą parówką. Potem okazało się, że psiak trafił do Olkusza, został wyciągnięty po paru miesiącach pobytu i był tak chudy, że wszystkie żebra się czuło:angryy:
Betkak, chwała Ci za to, że zdecydowałaś się wziąć je do siebie! Podajcie proszę nr konta, podeślę grosika, a jak uznacie, że szczeniaki są gotowe na to, żeby je ogłaszać, to piszcie, zrobię ogłoszenia.

Posted

paula_t napisał(a):
Jestem u szczeniorków.
Ten Olkusz to normalnie powinien być zrównany z ziemią:angryy: Nic więcej nie napiszę, bo jeszcze bana dostanę. ... Podajcie proszę nr konta, podeślę grosika, a jak uznacie, że szczeniaki są gotowe na to, żeby je ogłaszać, to piszcie, zrobię ogłoszenia.

ania75 napisał(a):
A psiaki mają jakiegoś skarbnika? Ja daję 20 zł - przepraszam, że tylko tyle :oops:

Dzięki wielkie kochane zwierzoluby :loveu: Jak to dobrze, że te biedaki maja na kogo liczyć.
Jak tylko ustalimy sposób zbierania kasy, to zaraz poślę Wam nr konta.
Jaszcze raz wielgachne dzięki i po całusku dla każdej z Was :buzi::buzi:

Posted (edited)

FLY napisał(a):
one są w BDT czy hotelu? tzn kasa jest zbierana na weta, zabiegi, karmę czy też na opłatę "hotelową"?

Są w hotelu, ale zbieramy kasę na karmę i zabiegi weterynaryjne.

Edited by elik
Posted

hmmm no to znaczy że nie są w hotelu?;) mi nie chodzi o to jak to miejsce się nazywa tylko na jakich warunkach...czy zrzucamy sie na kase dla betkak za to że je wzieła, czy na opłaty za karmę/zabiegi itp

Posted

Straszne miejsce ten Olkusz....
Jak będzie konto poproszę o pw, dorzucę grosik.
Mam olkuszaka, Meffika z kalekimi łapkami, serce mi pęka jak pomyślę w jakim był piekle.
Biedne maluszki, dobrze,że zostały zabrane.

Posted

ajw napisał(a):

A może banerek jakiś by im zrobić?
Tylko ja tego też nie potrafię :oops:

Ja zrobię. Obiecuję... Ale zawirowania mam w robocie takie, ze po poludniu poszłam spać pewna, ze moj wyjazd na razie przepadł, więc choć uczucia piasku spod powiek mogę się pozbyć i nagle o 17 (dzięki bogom za smartfony!) dostałam część dokumentów. I dalej siedzę i nad tym pracuję.

Ale zaraz jutro robię banerek.

FLY napisał(a):
hmmm no to znaczy że nie są w hotelu?;) mi nie chodzi o to jak to miejsce się nazywa tylko na jakich warunkach...czy zrzucamy sie na kase dla betkak za to że je wzieła, czy na opłaty za karmę/zabiegi itp

Jest tak: Nasza wesoła gromadka - Ja , Ela Ania kombinowałysmy jak to zrobić, a Till nas poganiała ( ;) )

I wtedy - jak anioł - zjawiłasie betkak. A może to świety Franciszek (tak twierdzi Ela, ja się nie znam, ale zapamietuje co mi powiedzą) natchnął ELę właśnie, by zmolestowała betkak o pomoc.
I tak oto nasza nowa dobra psia dusza obiecała wsparcie: i finansowe i miejsce dla szczeniaków. Z litości i żalu, że szczeniaki tylko trzy, zbrała jeszcze jedno psisko.
Ale od początku była to pomoc, a nie hotelowanie na własny rachunek.
Nie możemy oczekiwać, ze na etapie inwestycji w hotel (przeciez to kosztuje) i prawie bez klientów betkak zasponsoruje sama nowe życie trzem psiakom... jej darem jest mocno zaniżona cena za hotel i opiekę. I nie chcemy wymagac więcej
Tak więc zbiórka idzie na całego. Nie możemy pogrążyć w imie pomocy psom nikogo z pomagających...

Za wpłaty dziękujemy, liczmy na to, ze słodkie i śliczne psiaki wyadoptuja sę szybko i... Nie ukrywajmy, zrobia miejsce dla kolejnych w potrzebie.

Posted

A mogłybyście ewentualnie w pierwszym poście jasno określić na jakich warunkach one tam są, tak żeby każdy wiedział? Bo w tej chwili na wątku kilka razy to tłumaczyłyście (dziękuję), ale i tak ostatecznie nie wiem;) "My musimy pomóc Jej je utrzymać...", "Są w hotelu, ale zbieramy kasę na karmę i zabiegi weterynaryjne", "(...)obiecała wsparcie: i finansowe i miejsce dla szczeniaków", "od początku była to pomoc, a nie hotelowanie na własny rachunek, "jej darem jest mocno zaniżona cena za hotel i opiekę"

Posted

ewu napisał(a):
Straszne miejsce ten Olkusz....
Jak będzie konto poproszę o pw, dorzucę grosik.
Mam olkuszaka, Meffika z kalekimi łapkami, serce mi pęka jak pomyślę w jakim był piekle.
Biedne maluszki, dobrze,że zostały zabrane.

Basiu serdecznie dziękuję :loveu:
Jak tylko wyklaruje się skarbnik, zaraz podam Ci konto.

Posted

bea100 napisał(a):
I ja proszę konto, maleńko mogę i jednorazowo...ale nie mogę nie wesprzeć

Bardzo serdecznie dziękujemy w imieniu maluszków :loveu: :buzi:
Nr konta podam na PW :)

Posted

FLY napisał(a):
A mogłybyście ewentualnie w pierwszym poście jasno określić na jakich warunkach one tam są, tak żeby każdy wiedział? Bo w tej chwili na wątku kilka razy to tłumaczyłyście (dziękuję), ale i tak ostatecznie nie wiem;) "My musimy pomóc Jej je utrzymać...", "Są w hotelu, ale zbieramy kasę na karmę i zabiegi weterynaryjne", "(...)obiecała wsparcie: i finansowe i miejsce dla szczeniaków", "od początku była to pomoc, a nie hotelowanie na własny rachunek, "jej darem jest mocno zaniżona cena za hotel i opiekę"

Chyba jeszcze takiej sytuacji nie było (a może była?) i dlatego się zaplątałysmy.
ale ok - już wrzucam w pierwszego posta, najprościej jak się da.

Posted

Podaj proszę i mi numer konta.

Tak drążę temat bo myślę, że dobrze gdyby było jasno powiedziane ile kosztuje hotel dla nich. Jak się czepiam to przepraszam:)

Posted (edited)

FLY napisał(a):
Podaj proszę i mi numer konta.
Tak drążę temat bo myślę, że dobrze gdyby było jasno powiedziane ile kosztuje hotel dla nich. Jak się czepiam to przepraszam:)

Bardzo proszę. Dziękujemy ogromnie :buzi:
Nie uważamy tego za czepiactwo ;) każdy chce wiedzieć za co płaci :)

ajw napisał(a):
Zaglądam do psiaków.
Jak się maluszki dziś czują?

Maluchy są właśnie w kąpieli :) Jeden już po, drugi czeka. Dziewusia dzisiaj, jakby ożyła. Czy to możliwe, że po tej wczorajszej surowicy ? Już nie jest tak bardzo lękliwa. Witały radośnie Beatę jak weszła do ich pokoju.
Maluszkom przydałyby się jakieś zabawki, żeby rozwijały się umysłowo i nie nudziły przy okazji. Na razie w ramach zabawy rozbebeszyły spanko :evil_lol:
Poradziłam, żeby na razie dać im pudełka kartonowe to będą miały zajęcie z ich targaniem. A może macie inne, lepsze pomysły ?

Edited by elik
Posted

elik napisał(a):
Bardzo proszę. Dziękujemy ogromnie :buzi:
Nie uważamy tego za czepiactwo ;) każdy chce wiedzieć za co płaci :)

Maluchy są właśnie w kąpieli :) Jeden już po, drugi czeka. Dziewusia dzisiaj, jakby ożyła. Czy to możliwe, że po tej wczorajszej surowicy ? Już nie jest tak bardzo lękliwa. Witały radośnie Beatę jak weszła do ich pokoju.
Maluszkom przydałyby się jakieś zabawki, żeby rozwijały się umysłowo i nie nudziły przy okazji. Na razie w ramach zabawy rozbebeszyły spanko :evil_lol:
Poradziłam, żeby na razie dać im pudełka kartonowe to będą miały zajęcie z ich targaniem. A może macie inne, lepsze pomysły ?

Jak dobrze, że z nimi lepiej :) ta malutka była taka wystraszona :(, ale powoli dojdzie do siebie, oboje dojdą ;)
Moje psiaki jak były małe to uwielbiały gryźć patyki albo jakieś drewienka małe i zostało im to do dziś :)
Niestety nie mam żadnych zabawek do przesłania dla maluszków, wszystko co mogłoby się nadawać zostało rozprute przez moje urwisy:evil_lol:

Posted

Zaglądam do maluszków, jak to dobrze, że dzisiaj lepiej się czują :)
ajw ma rację z tymi patykami. Póki nie mamy nic lepszego, to trzeba dać im to co jest.

Posted

Potwornie się cieszę, że maluszki już dzisiaj lepiej :) Wczoraj były pewnie wystraszone, zdezorientowane,ale wierzę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej :) Bardzo dobry pomysł z tymi drewienkami, patykami, a może po podliczeniu wpłat uda się maluchom choć po jednej zabaweczce jakiejś kupić. Betkak, a Twój synek nie odstąpiłby jakiegoś pluszaka?:evil_lol:;)