Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ej ale tak serio to coś w tym jest. żaden z moich znajomych czy z rodziny nie znaleźli pracy po studiach w swoim zawodzie. No ewentualnie mój wuja studiuje informatykę i pracuje w dużej firmie i jest programistą, ale do tego mu studia tak naprawdę nie potrzebne. tak btw ma 24 lata i zarabia prawie 10tys :P :P

Posted

Ja to pisze własnie z życiowego doświadczenia , moja siostra skonczyła studia o kierunku nauczanie początkowe z artyteraią , ma mgr i co ???? pracuje w urzedzie miejskim bo nie ma pracy dla niej z jej wykształceniem :/

zazdroszcze Twojemu wujkowi :D

Guest TyŚka
Posted

Programiści tak mają, mój znajomy na 3. roku studiów zarabia już ok 3tys miesięcznie. :D

Posted

No on pierwszy rok zmarnował, bo poszedł na kierunek, który go jednak nie interesował, później poszedł właśnie na informatykę, a w między czasie właśnie znalazł sobie tą pracę :) mówi, że kończy po prostu te studia żeby mieć papierek, ale generalnie są mu one nie potrzebne aż tak bardzo. Swoją drogą z tego co on mówił, to większość informatyków/programistów/grafików to "samouki" bez studiów ;)

Mój brat też poszedł na stosunki międzynarodowe, ale po pierwszym roku zrezygnował i dalej jak na razie nie poszedł. Siedzi w Poznaniu i pracuje i też zarabia koło 2tys jak na razie :P

Posted

No on pierwszy rok zmarnował, bo poszedł na kierunek, który go jednak nie interesował, później poszedł właśnie na informatykę, a w między czasie właśnie znalazł sobie tą pracę :) mówi, że kończy po prostu te studia żeby mieć papierek, ale generalnie są mu one nie potrzebne aż tak bardzo. Swoją drogą z tego co on mówił, to większość informatyków/programistów/grafików to "samouki" bez studiów ;)

Mój brat też poszedł na stosunki międzynarodowe, ale po pierwszym roku zrezygnował i dalej jak na razie nie poszedł. Siedzi w Poznaniu i pracuje i też zarabia koło 2tys jak na razie :P

Coś w tym jest, bo mój brat bez studiów umie z informatyki więcej, niż niektórzy po studiach :D

On to lubi i robi to z pasji, a nie z przymusu. Pewnie dlatego tak dużo sam się nauczył ;)

Posted

A mam neta i spokój to na spacerze napiszę krótkó relację z mojej perspektywy :) Więc tak, było 7 suk i 3 samce. Kurde, człowiek może moeć wrażenie, że ma ideał w domu (żart, też nie jest święta xP). 1 samiec ciągle robił burdy do pozostałych, 2 suki nie pozwalały się powoąchać ani zbliżyć do "ich" rzeczy- a tym był nawet piasek obok nich, patyczek, trawka, pusta miska... No wszystko w zasięgu 2m. Jedna straszyła, druga miała hamskie zagrywki (nawet do szczylka bo tylko przechodził!). O ile z samcem i suką tylko straszącą Kajka problemu nie miała o tyle druga suka przegięła.Dałam Kai piłkę, i przechodziła sobie. Tamta podeszła, naskoczyła na Kajkę z warkotem, przyglebiła, ukradła piłkę. Nie powiem, właścicielka zaraz ją uspokoiła (a ja chwyciłam wkurwioną Kajkę, która chciała oddać), ale skwitowała tylko że jej tak ma, bo jest kleptomanką (wtf?) i z tym nic nie da się zrobić. Potem dawaliśmy wodę, oberwał od niej znowu szczylek, aż wylądowała na smyczy. A powrót był w 3 grupach, my wracaliśmy w 6 psów, więc było sielankowo (suka i pies dominant szli osobno). Żeby nie było że moja anioł (jest wredną suką xP) Kajka natomiast jak podchodziliśmy do grupy była okropna- rozszczekała się, aż trudno było uspokoić, chowając się za moimi nogami i kuląc ogon. Potem jak to ona, olała towarzystwo. W drodze powrotnej natomiast zszokowała właściciela szczylka, bo po przebojach z tamtą suką spodziewał się, że szczylek oberwie za to, że podszedł do miski Kajki, ale ona jak to ona olała to i piły razem. W sumie najbardziej się polubiły z tą młodą (Rzęsa), bawiły się chwilę, za to kumpel BOS Rio to był przyjaciel do piłeczkowania :)

Guest TyŚka
Posted

To się Ci spacer udał...

Nieprzyjemnie się to czyta.

Posted

Nie no ogólnie było super, i pewnie na kolejny pojadę :) Tylko zapamiętam do którego psa nie podchodzić i przy którym nie wyciągać niczego :) Gdyby nie ta jedna suka byłoby wyśmienicie, tak było po prostu super :) Chyba oziki spowodowały że tak na luzie piłkę wyciągnęłam ;) Ale gdyby nie ta piłka to by się z Kajką nie zaczepiały, tylko w tym jednym momencie (na 4h spaceru) doszło między nimi do spięcia (a i to była pokazówka, jedynie efektowna i głośna, bo jakby chciały zębów użyć to by użyły ;) A po tym się kompletnie olewały- suka miała specyficzny styl bycia, jako "jedynaczka" niczym się nie chciała dzielić, no cóż- bywa. Gorzej było między nią a szczylkiem, bo młoda nie respektowała przestrzeni tej suki.

Guest TyŚka
Posted

Łał, jaka ekipa! :D Uciekłabym z kundlem, gdybym Was zobaczyła.

A te owczarki są nawet... ładne! :O Naprawdę mi się podobają (świat się kończy) :D

Posted

Dzięki dziewczyny <3

Tyśka- bo były ładne :D Ale tak serio serio- faktycznie całkiem ładne :) Kolory nasycone, kątowanie całkiem ok... No nie powiem, ładni przedstawiciele rasy :)

Posted

Super :) Dobrze, że nie pojechaliśmy, Drago wpadłby w kompleksy- nie dość, że czarna owca to jeszcze kurduplowaty ;)

Fajna ta pustynia, mam wrażenie, że fotki znad morza oglądam, tylko tak jakby wody trochę mało :D i psiaki też fajne (przynajmniej na zdjęciach)