Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=times new roman]Witajcie na wątku Boba![/FONT]

[FONT=times new roman]

[/FONT]
[FONT=times new roman]Aktualny opis:[/FONT]
[FONT=times new roman]Bob (126/14), to nieduży psiak (ok. 40 cm w kłębie) w typie cocker spaniela o wesołym usposobieniu. W stosunku do ludzi jest bardzo przyjazny i ufny. Szybko przywiązuje się do opiekuna. Uwielbia pieszczoty, czasem z radości wystawia brzuszek do miziania. W stosunku do psów nie jest agresywny, lubi się bawić z psimi kolegami, jednak na zaczepkę odpowiada tym samym. Lubi się bawić zabawkami, rzuconą piłkę przynosi, jednak nie zawsze oddaje. Ma dłuższą, piękną sierść, która będzie wymagała regularnej pielęgnacji. Przy czesaniu trochę się wierci, jednak widać, że sprawia mu to przyjemność. Podczas spaceru Bob miewa lepsze i gorsze momenty - czasem idzie spokojnie na luźnej smyczy, a czasem bardzo ciągnie, szczególnie, gdy coś go zainteresuje. Zna komendę "siad", podaje dwie łapy
oraz skacze przez niskie przeszkody. Jedyną wadą Boba jest częste piszczenie - robi to, gdy na spacerze musi się zatrzymać na dłużej
(np. na pasach), czasem z radości podczas głaskania i w wielu innych sytuacjach. Najlepszą metodą na oduczanie tego jest zupełne
(i konsekwentne!) ignorowanie Boba, gdy zaczyna piszczeć. Jednak z każdym spacerkiem psiak zachowuje się coraz lepiej.
Bob jest odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany.
Kontakt w sprawie adopcji: 507 426 869 lub natka.p28@op.pl[/FONT]

Edited by Natka28
  • Downvote 1
Posted

Zupełnie zapomniałam tutaj napisać... Wczoraj dostałam wiadomość, że psiakiem jest od dawna zainteresowana pewna Pani.. Szkoda, że nikt w schronisku mnie nie poinformował, a pytałam o to w sobotę (hm, wcześniej też). W każdym razie Pani jest już przygotowana na przyjęcie psiaka, co kilka dni dowiaduje się o stan Boba. Oby to był jego wymarzony dom, ponieważ podobno Bob został wyrzucony z auta, wyglądał o wiele gorzej niż aktualnie..
Trzymajcie kciuki, więcej informacji wkrótce!

Posted

Bob dzisiaj poszedł do domu :loveu: miejmy nadzieję, że to będzie ten wymarzony do końca życia. Zdobyłam już numer do pani, będę dzwonić w najbliższym czasie i umawiać się na wizytę. Ciekawa jestem, czy w domku też będzie tak piszczał. Dowiedziałam się, że ma mieć na imię Laki. Pani, która go uratowała (podobno został wyrzucony z auta) postanowiła sobie, że znajdzie mu dom. W końcu znalazła osobę zainteresowaną, a przez ten cały czas interesowała się Bobem (Lakim), nawet była z nim na spacerze. Mam nadzieję, że jej koleżanka również ma tyle serca i zaangażowania, by zapewnić psiakowi dobre warunki. Po wizycie napiszę coś więcej :)