wiosenka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 "Opis: Średni, w typie jamnika szorstkowłosego." On z fotek dla mnie bliżej ma do jamnika, głowa, wyraz pyska. Quote
Figafiga Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 tak tak właśnie patrzyłam na wątku i to musi być mix tych dwóch ras. Quote
Andzike Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 [quote name='jaanka']Witam, ostatnio zakochałam się w mikrusach . Od niedawna mam dziewięciokilogramowego i on wydaje się malutki , kruchy i bezbronny . A co dopiero takie ociupiny . Jaanka, witamy na wątku :smile: Niestety - mikropies w schronisku, w boksie ogólnym skazany jest na śmierć. Jest bez szans w starciu z dominującym, większym od siebie współlokatorem. 1 micha z jedzeniem, 1 micha z wodą, ustalanie dominacji – mikropies na starcie skazany jest na głód, zastraszenie, zdominowanie :-( I dlatego właśnie powstała Fundacja Mikropsy - w miarę naszych możliwości wyciągamy psiaki ze schronisk, z ulicy. Finansujemy ich leczenie, kastracje. Przyjmujemy pod swój dach i kochamy, przygotowujemy do adopcji i szukamy najlepszych na świecie domów stałych [quote name='Figafiga']Jak to dobrze, że Nela uwielbia guziczki :-) właśnie oglądam i czytam, ale zaraz lecę spać, bo mój synuś o 7. wstaje :-) Koniecznie poczytaj w wolnej chwili ;) Naprawdę warto ;) [quote name='wiosenka']"Opis: Średni, w typie jamnika szorstkowłosego." On z fotek dla mnie bliżej ma do jamnika, głowa, wyraz pyska. Widziałaś jego fotki? ;) głowę i wyraz pyska ma owszem jamnicze - ale figurę zupełnie nie ;) Jamnik na szczudłach ;) Quote
wiosenka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 W przypadku braku pochodzenia, to tych "ras" może być duużo więcej ;). Quote
jaanka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Dzięki za miłe przywitanie :) Wiem jak działacie , podczytywałam wątki i zaglądam także na Waszą stronę . W boksie te maluchy są niestety bez szans , jedno kłapnięcie i po psinie . Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Zapraszam na pierwszy dogomaniacki bazarek, z którego dochód zostanie częsciowo przeznaczony dla Mikropsów :) Może macie ochotę na małą zabawę w typowanie? ;) http://www.dogomania.pl/threads/224227-PAPRYKOWA-ruletka-dla-Nuri-i-Mikrops%C3%B3w-do-28.03-g.22.-Typujesz Quote
fiorsteinbock Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Zapisuję wątek i przy okazji podrzucam bannerek: Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Fiorestinbock - bardzo, bardzo dziękuję za banerek! :) Już sobie podklejam :) Quote
fiorsteinbock Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Qrcze, przepięknych podopiecznych ma Fundacja. Ogladam zdjecia i łzy stają mi w oczach...ludzie sa bezmyślni, ograniczeni i szlag mnie trafia bo jestem bezsilna :( Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 [quote name='fiorsteinbock']Qrcze, przepięknych podopiecznych ma Fundacja. Ogladam zdjecia i łzy stają mi w oczach...ludzie sa bezmyślni, ograniczeni i szlag mnie trafia bo jestem bezsilna :( Nas też przeraża ludzka bezmyślność... Widziałaś Mambę? :( http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.338347316202315.68669.167056143331434&type=1 Znaleziona w styczniu br w stanie krytycznym Mamba - trafiła do radomskiego schroniska. Ktoś niedowartościowany i obrzydliwy postanowił wyładować swoją złość na bezbronnej, lgnącej do wszystkich a do tego ciężarnej suni.Wpadła w ręce kata oprawcy i została dotkliwie pobita, skopana, pocięta. Lekarze załamali ręce widząc ledwo żywą sunię. Płody oraz wnętrzności małej były całkowicie poprzestawiane. Rozpoczęła się walka o jej życie, która trwała całą noc. Mamba się nie poddała, postanowiła walczyć. Walczyła do końca i udało się jej! Sunia, z tak silną wolą życia zasługuje na to, co najlepsze!Mamba jest cudowną, mega przytulaśna i wpatrzoną w człowieka sunią. Ona kocha i mówi o tym jej wyraz twarzy bo Mamba potrafi się uśmiechać!Mamba waży ok 7 kg. Troszeczkę musi zrzucić :) Jej brzuszek jest cały w ranach po składaniu jej w całość, aczkolwiek goi się bardzo pięknie. Przez nami diagnostyka - Mamba ma "coś" z tylnymi łapkami. Objawia się to w taki sposób, że ma problemy z wskoczeniem na kanapę. Mamba kocha wszystko i wszystkich - pies idealny! Szukamy małej domu na terenie Warszawy lub bliskich okolic. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.Mamba jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona.Jeżeli nie mozesz adoptować małej możesz wesprzeć ją finansowo. Mamba będzie wdzięczna za każdy grosz! Mambe czeka diagnostyka... Quote
fiorsteinbock Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Nie wiem co napisac... Każdego dnia, miesiąca jesteśmy świadkami ogromnego bestialstwa wobec zwierzat. Zawsze wowczas mysle, że chyba już nic nie jest w stanie mnie zaskoczyc... Po kilku dniach widzę kolejne bestialstwo, dowód na to, że wyobraźnia dewiantów jest nieograniczona! :( Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Mamba na szczęscie jest już bezpieczna, czeka w DT na dom, który już nigdy jej nie skrzywdzi... Myślenie o tym ile psiaków nie miało takiego szczęścia może prowadzić do pomieszania zmysłów :( Więc nie ma co się nad tym zastanawiać, tylko zakasać rękawy i robić swoje :) Quote
jaanka Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Obserwuję także zachowania tzw. "normalnych ludzi" . Niektórzy nawet mają własne zwierzęta ale bezdomnemu nie dadzą nawet kęsa . Patrzą ze złością że śmie pałętać się po drodze i przeszkadzać w szybszej jeździe . No i wydaje mi się że im kto więcej ma tym trudniej mu się podzielić ( z góry przepraszam jeżeli uraziłam , to z moich osobistych doświadczeń ). Taki malutki piesek jest bez szans , chyba że ktoś się ulituje bo wiadomo że tańszy w utrzymaniu . Fakt że mniej je i w razie czego mniejsze ilości leków są potrzebne ale tak samo potrzebuje wizyt u weta i uwagi . To nie zabawka do położenia na kanapie ( co ja piszę ,przecież to tylko flejtuchy pozwalają zwierzętom brudzić meble ;) ) Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 A propos "flejtuchów" :D :D :D Zwykłe popołudnie w jednym z mikropsiejskich DT ;) Quote
jaanka Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 hehehe skąd ja znam takie widoki ... I to się nazywa relaks :) Doliczyłam się piątki ale nie jestem pewna czy tam z tyłu to tylko kocyki . Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 andegawenka napisał(a):Witam i zapisuję sobie:loveu: Witamy serdecznie i zapraszamy na paprykową ruletkę:diabloti: Quote
andegawenka Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Andzike napisał(a):Witamy serdecznie i zapraszamy na paprykową ruletkę:diabloti: Dziekuję, wybieram liczby:loveu: Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 jaanka napisał(a): Doliczyłam się piątki ale nie jestem pewna czy tam z tyłu to tylko kocyki . Też mi się tak wydaje :) Tzn. że pod kocem jest jeszcze ukryta Yoko z Rachowo - która z tymczasowiczki stała się rezydentką:evil_lol: Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Socjalizacja dzikiego szczeniaka Nefretete trwa ;) W roli nauczyciela - Bugisław :evil_lol: [video=youtube;HjwM9PjXLQY]http://www.youtube.com/watch?v=HjwM9PjXLQY[/video] Quote
Malwi Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 jestem i ja :) i jako "nadworny" grafik mikropsów jutro podrzucę banerki z oryginalnym logo :D Bugi ach Bugi jakże ja za Tobą tęskniłam :D Bugi to chyba mix wszystkich myśliwskich ras hehe :D jedyny w swoim rodzaju :D Quote
Andzike Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Malwi napisał(a):jestem i ja :) i jako "nadworny" grafik mikropsów jutro podrzucę banerki z oryginalnym logo :D Bugi ach Bugi jakże ja za Tobą tęskniłam :D Bugi to chyba mix wszystkich myśliwskich ras hehe :D jedyny w swoim rodzaju :D Witamy nadwornego grafika :) Mi się obecny banerek baaaardzo podoba :) Quote
Andzike Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Ziutka napisał(a):I ja się zamelduję ;) Super, witamy serdecznie i zapraszamy na paprykową ruletkę (mój banerek) :) Quote
Recommended Posts