vicvictoria Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 http://www.se.pl/wydarzenia/warszawa/psie-mieso-w-warszawie_384338.html Quote
Boom Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Okrucieństwo? Mi już ślinka cieknie, specjalnie pojadę z drugiego końca Polski do Warszawy. Mniam, mniam ;) Chachacha. Quote
KawusiA Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Super Express jest tak wiarygodnym źródłem informacji, jak prostytutka mówiąca o wstrzemięźliwości (bez obrazy dla tych pań). Jeśli otworzyłby taką pseudo-restaurację, to i tak ktoś miły doniósłby o serwowaniu takich dań. Głupia prowokacja ze strony wietnamskiego skandalisty i tyle, byłby totalnym idiotą nagłaśniając coś, co jest nielegalne. Od strony prawnej: - jeśli otworzyłby "restaurację", czyli lokal usługowy, musi mieć wszelkie potrzebne zgody wymagane do tego, tj: * uzyskanie zgody Inspektora Sanitarnego (SANPID-u) na prowadzenie w danym lokalu małej gastronomii (który zdrowy inspektor wyda zgodę na prowadzenie takiego lokalu) * lokal zgodny z przepisami przeciwpożarowymi (czyli wyjścia ewakuacyjne etc, a gdzie można takie znaleźć w apartamencie, przepraszam oknem mam zwiewać jak mu się wok zapali?) * i inne Teraz na weźmy to na logikę: * gość chwali się w gazecie (nie pierwszy raz), że coś takiego otworzy. Wiadomo, że jeśli ktoś chce robić coś nielegalnie, nawet na własny użytek, to nie będzie szedł z tym do gazet (przykładzik? Codziennie palę liście tuż przy Parku Narodowym. Nie zgadzam się z ustawą dot. ochrony lasów państwowych, dlatego idę z tym do gazet i wstawiam tam kolekcję zdjęć jak te liście palę i nic złego się nie dzieje). * wspomina o "klientach z Niemiec". To żaden geniusz z Niemiec nie wpadł już na taki pomysł tam?:shake: Ciężko mi w to uwierzyć. Z resztą po cholerę Niemcy mieliby przyjeżdżać do nas, na dania które legalnie i bez żadnych konsekwencji można zjeść w Azji? Poza tym (i chwała nam) w Polsce jest tylu obrońców zwierząt, że nie ma szans na to, by coś takiego przeszło. Z innej beczki - pamiętam, że któraś ustawa wymienia zwierzęta, które mogą być przeznaczone na ubój. Zwierzęta te są wymienione z nazwy, a ew. psina i kocina na pewno tam nie gości. Podejrzewam jednak, że tuż po otworzeniu takiego "lokalu" zostałby natychmiast zamknięty ze względów sanitarnych. To moje trzeźwe spojrzenie, a takie artykuły to jak walenie do mrówki z armaty. Jeśli nie będzie się pisać o takich oszołomach, to sami po jakimś czasie zgasną. A tak skandalista działa sobie wg. zasady "Nie ważne jak o mnie mówią, ważne żeby mówili". W ten sposób dodatkowo więcej osób dowie się o jego pozostałych restauracjach, które są legalnym biznesem. Quote
4Łapki Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 KawusiA napisał(a):A tak skandalista działa sobie wg. zasady "Nie ważne jak o mnie mówią, ważne żeby mówili". W ten sposób dodatkowo więcej osób dowie się o jego pozostałych restauracjach, które są legalnym biznesem. Za tę reklamę powinien mieć kontrole codziennie :diabloti: Facet doskonale wie, jak się ma taki pomysł do polskiego prawa. Fragment o apartamencie i o niepodawaniu adresu mnie rozbawił. Quote
Koszmaria Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 to jest odgrzewanie kotleta,ten sensacyjny wywiad jest w sieci od co najmniej 2010.serio. Quote
vicvictoria Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 [quote name='Koszmaria']to jest odgrzewanie kotleta,ten sensacyjny wywiad jest w sieci od co najmniej 2010.serio. Ale widać , że teraz może doczekać się realizacji http://my21.pl/component/content/article/55/1596-w-kwietniu-pierwszy-lokal-z-psina-w-warszawie.html?category=55 Quote
teresaa118 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Ten Wietnamczyk pisal, ze otwiera prywatna restauracje. To oznacza w praktyce, ze gdzies w blokowiskach urzadzi lokal i na zaproszenie beda przychodzic do niego ludzie, jako prywatni goscie placacy za swoje jedzenie. Na umowiona godzine i reklama ma byc z ust do ust. Quote
LadyS Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Ten tekst to przedruk. To jest ten sam tekst, który był w 2010. Quote
Recommended Posts