Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"[FONT=Courier New, Courier, mono]DZIĘKI TEMU, ŻE SĄ OD DWÓCH RÓŻNYCH RASOWYCH PSÓW BĘDĄ BARDZO MOCNE I NIE BĘDZIE Z NIMI PROBLEMÓW ZDROWOTNYCH TAK JAK TO SIĘ CZĘSTO ZDARZA U RASOWYCH GOLDENÓW"

padłam...
[/FONT]

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda, że na tym allegro nie ma podziału psów na rasowe->oddzielne rasy (tak jak np marki butów, czy samochodów są każda osobno) i mieszańce.
Wtedy wszystkie szczenięta "w typie" można by zgłaszać do usunięcia (zła kategoria, opis niezgodny) ze względu na brak dowodu o pochodzeniu... Bo przecież jak udowodnią że to dana rasa ;) Niestety trochę sugerowałoby to, że mieszańce też można sprzedawać, ale tego i tak nie da się zwalczyć... A ludzie którzy szukają pieska za 200zł pewnie nie wchodziliby w kategorię "mieszańce" i za mieszańca płacili te 2-3 stówki, za GOLDENA o rzadkim umaszczeniu to już przecież inna sprawa.... :mad::shake:

Też od razu zgłosiłam te goldeny do usunięcia za manipulację, ale czy to usuną... Nie wiem

Posted

Ręce opadają... :(

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1097280537

MAM DO SPRZEDANIA 10 SZCZENIAKÓW RASY Syberian Husky / Syberian Malamut
Urodzone w maju.

Tata to ALASKAN MALAMUT z rodowodem (na zdjęciach).
Mama to SYBERIAN HUSKY bez rodowodu.

Sprzedaje wszystkie 10 razem,
najchętniej hodowcy,
lub osobom które zajmują się zaprzęgami.

Niestety nie posiadam zdjęć szczeniaków na chwilę obecną z powodów technicznych.

Posted

[quote name='sugarr']Szkoda, że na tym allegro nie ma podziału psów na rasowe->oddzielne rasy (tak jak np marki butów, czy samochodów są każda osobno) i mieszańce.
Wtedy wszystkie szczenięta "w typie" można by zgłaszać do usunięcia (zła kategoria, opis niezgodny) ze względu na brak dowodu o pochodzeniu... Bo przecież jak udowodnią że to dana rasa ;) Niestety trochę sugerowałoby to, że mieszańce też można sprzedawać, ale tego i tak nie da się zwalczyć... A ludzie którzy szukają pieska za 200zł pewnie nie wchodziliby w kategorię "mieszańce" i za mieszańca płacili te 2-3 stówki, za GOLDENA o rzadkim umaszczeniu to już przecież inna sprawa.... :mad::shake:

Też od razu zgłosiłam te goldeny do usunięcia za manipulację, ale czy to usuną... Nie wiem[/QUOTE]

na allegro jest cos takiego jak "parametry przedmiotu" (jak to dziwnie brzmi w stosunku do zywego zwierza;)
i jest do wyboru "z rodowodem" lub "bez rodowodu"

Posted

[quote name='Paulina87'][COLOR=#37424b][FONT=Tahoma]Czyżby kolejna ściema?
[URL]http://www.allegro.pl/item1100533491_oddam_pieski_rasy_beagle_szczeniaki.html[/URL]
[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Po prostu sukę dokrył kundel i powstał misz-masz, przecież nikt się nie przyzna, że po rasowych biglach się nierasowe urodziły, bo wstyd, nie? :cool3:

Posted

[quote name='evl']Po prostu sukę dokrył kundel i powstał misz-masz, przecież nikt się nie przyzna, że po rasowych biglach się nierasowe urodziły, bo wstyd, nie? :cool3:[/QUOTE]
zgadzam sie, jak zobaczyłam aukcje to smiac mi sie chciało,szkoda tylko tych piesków.....

spojrzecie na tego spanielka biedaczysko na lancuchu a wlasciciel oddaje z powodu wyjazdu..... ciekawe
[url]http://allegro.pl/item1097998980_pilne_1_5_spanielek_za_grosze_pilne.html[/url]
albo to jest dobre ze córka polroczna nie chce pogodzic sie z matką
[URL]http://allegro.pl/item1100265220_oddam_darmo_w_dobre_rece_suczka_cocker_spaniel.html[/URL]

albo zal mi tej suczki: oddam na warunkach hodowlanych jakby nie mogła przyjac jej osoba która po prostu chce miec takiego psa i bedzie odpowiedzialnym opiekunem a np nie bedzie chciala miec po niej młodych

[URL]http://allegro.pl/item1098321710_west_highland_white_terrier_oddam.html[/URL]

czasem jak przegladam aukcje to.....

Posted

zeberka4 napisał(a):
zgadzam sie, jak zobaczyłam aukcje to smiac mi sie chciało,szkoda tylko tych piesków.....

spojrzecie na tego spanielka biedaczysko na lancuchu a wlasciciel oddaje z powodu wyjazdu..... ciekawe
http://allegro.pl/item1097998980_pilne_1_5_spanielek_za_grosze_pilne.html

1,5 roczna a już miała szczeniaki !!! :placz::placz::placz::-(

czasem jak przegladam aukcje to.....

dokładnie...:-(:-(....:angryy::angryy::angryy::angryy:

• 2 weeks later...
Posted

Kwiatuszki z allegro:

Są To pieski rasy mieszanej. Mama Owczarek Niemiecki tata Rottweiler , albo czarny Golden. Wiec tak naprawdę trudno powiedzieć, który był ojcem. [...] szczególnie dla ludzi, którzy szukają dobrego przyjaciela i zarazem stróża i obrońce. Mam małe dzieci ,wiec bez obawy pies jest taki jakiego go sobie wychowamy. Gdy pies czuje się kochany i potrzebny będzie najlepszym przyjacielem do zabaw z dziećmi
[FONT=Verdana]

[FONT=Arial]owczarki niemieckie są idealnym wyborem gdyż są bardzo łagodne i cierpliwe na wybryki waszych maluchów.[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Arial]Na tej aukcji proponuje Państwu pieska rasy Husky (Sybreian Husky)[/FONT]
[FONT=Arial]Matka TAURA
srebrna, różnooka (jedno oko błękitne, drugie migdałowe)[/FONT]
[FONT=Arial]matka czarna długowłosa z rodziny rodowodowej[/FONT]

Witam :) Mam do sprzedania śliczne szczeniaki.Urodziły się 6 czerwca 2010r. Sa przepięknie umaszczone. Jest 3 suczki i 1piesek.Sa odrobaczone z książeczkami zdrowia gotowe do odbioru już dziś:) Mają wspaniały charakter ,który odziedziczyły po rodzicach. Doskonałe dla dzieci. Matka: Berneński Pies Pasterski Ojciec: Owczarek Belgijski. Zapraszamy do rezerwacji .
Rodzice - bernenka i "owczarek belgijski" :evil_lol:

I na deser:

Witam, oferuję krycie pieskiem rasy YORKSHIRE TERRIER. Piesek jest sprawdzony jako reproduktor, daje ładne potomstwo.
Foto pięknisia:

Posted

[quote name='aganela']musiałam wkleić,bo aukcja niby normalna,ale właściciel-BUC ;:angryy::angryy:
http://www.allegro.pl/item1116956004_owczarek_niemiecki_14_miesiecy_suczka.html

Znalazłem ten wątek przez przypadek. A ogłoszenie z allegro po prostu fantastyczne, wkleję, bo wyląduje w allegrowym archiwum i taki skarb się zmarnuje w czeluściach zapomnienia. Pisownia oryginalna, przekopiowana z aukcji. "SPRZEDAM PSA Z RODOWODEM PO SZCZEPIENIACH I GŁUPIĄ JAK BUT .OSTATNIO ZJADŁA MI BASEN ZA 600 ZŁ I POGRYZŁA ZABAWKI DZIECKA , I ZROBIŁA BURDEL NA PODWURKU , NIE MOŻNA JEJ SAMEJ ZOSTAWIĆ . SPRZEDAĆ JĄ CHCE BO MAM JEJ DOSYĆ MA JEDNĄ ZALETE BAWI SIE Z DZIECKIEM. JEST W NADMIAŻE ZA ŁAGODNA DO WSZYSTKICH WABI SIE LUNA I MA 14 MIESIĘCY DZWOŃ 790 386 259 OKOLICE RZESZOWA - DYNÓW licytuj to się dowiesz jaka jest cena minimalna !! nie odpisuje na meile"

• 3 weeks later...
Posted

Mam świetny pomysł, podrzućmy temu facetowi jeszcze kilka takich 'bigli' ze schroniska, może ktoś da się nabrać i piesek znajdzie dom? :cool3:

A tak na serio - toć to trzeba być już naprawdę ślepym, żeby kupić takiego psa jako bigla, i idiotą (a przy okazji oszustem), żeby te psy jako bigle sprzedawać :roll:
Ciekawe ilu ludzi się na to nabierze, bo już się jeden taki znalazł... :roll:

Posted

Ta wypowiedź jest akurat dziwna.
Ale ogólnie uważam Allegro.pl za bardzo dobry sposób na ogłaszanie sprzedaży swoich psów. I tak przecież przed zakupem trzeba wielu rozmów, spotkań i uzgodnień. To tylko "globalna" forma INFORMACJI! Wielu hodowców również w ten sposób informuje o zapowiedzi miotów.