Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tayga napisał(a):
Taka kruszynka... w budzie?? I mleko z chlebem!!!
"Właściciela" bym o wodzie i chlebie na zewnetrznym w mrozy potrzymała:mad:

No akurat tu się nie zgodzę. a psy kennelowe gdzie się rodzą? w budzie.
Z tym chlebem to przeginka jest.

Posted

Ech ludzie są głupii... :( Jak patrzę na niektóre oferty to zastanawiam się skąd biorą się naiwniacy, którzy z nich korzystają. I nie chodzi mi o to czy pies jest z rodowodem czy bez, ale o same opisy. Ktoś sprzedaje "dorosłego psa" i nie podaje wieku, czasami nie podają płci itd. Po wielu aukcjach od razu można się domyślić, ze coś jest nie tak, a jednak naiwniaki się nabierają i kupują :/ Jak w powyższej aukcji, kto da za dorosłego psa nawet jeśli ma rodowód 950 zł? Można by się jeszcze zastanawiać gdyby to była jakaś utytułowana suka hodowlana, lub reproduktor. Ale w innym wypadku lepiej wziąć z schroniska, za małe pieniążki i zazwyczaj jest gwarancja, że przebadany a problemy z socjalizacją będą podobne (lub ich nie będzie, ale to zależy od psa).

Posted

Co do pierwszego ogłoszenia to ta sprawa dokładniej była opisana na ale gratce.Nie wiem o co Ci ludzie mają pretensje bo widzieli,że pies ma od początku czyli już jak go brali problemy z nogami.Z drugiej strony gdyby oni go nie zabrali co by mogło stać się z tym psem?Kobieta która im go sprzedała z ich opisu wygląda nawet nie na kogoś kto hoduje ale raczej handluje.Co do suczki york to wygląda na wystraszoną i zaniedbaną.

Posted

to ogłoszenie z alegratki ,co było wstawione wcześniej to wstrętny diabelski handlarz ; 'alaskan suczka 8 miesiecy pokryta wilczasta po szczepieniu bardzo ladna wychowana z dziecmi i innymi psami bardzo kontaktowa cena lub zamienie' tak samo DONka 10 mies.!! pokryta ..psem...
Ludzie to się w głowie nie mieści....;( ;( Poza tym ile ten człowiek ma ras do sprzedania..pseudo się kręci i jak to ukrócić?.....

Posted

Ja ostatnio widziałam ogłoszenie w gazecie. Dokładnie nie zacytuje, bo nie pamiętam, ale brzmiało mniej więcej
"Zamienie suczke owczarek niemiecki 4letnią na owies albo szczeniaka tej rasy"
Myśle, że ten owies to do jedzenia dla psów... Było jeszcze kilka ogłoszeń ze szczeniakami i dorosłymi z podanym numerem telefonu takim, jak przy tamtym ogłoszeniu.

Posted

Hicior na dziś:

JAMYORK
PIESEK

[FONT=Arial]Witam, moja suczka o imeniu Bella, rasy [/FONT]Yorkshire Terrier miniaturka [FONT=Arial]oszczeni[/FONT][FONT=Arial]ł[/FONT][FONT=Arial]a si[/FONT]ę[FONT=Arial] pad koniec[/FONT][FONT=Arial] wrze[/FONT][FONT=Arial]ś[/FONT][FONT=Arial]nia. Byli[/FONT][FONT=Arial]ś[/FONT][FONT=Arial]my przekonani[/FONT], [FONT=Arial]ż[/FONT]e szczeniaki to Yorki, poniewa[FONT=Arial]ż[/FONT]mamy rownie[FONT=Arial]ż[/FONT] pieska Yorka a szczeniaki wygląda[FONT=Arial]ł[/FONT]y jak ma[FONT=Arial]ł[/FONT]e Yorki. Z biegiem czasu stwierdzili[FONT=Arial]ś[/FONT]my, [FONT=Arial]ż[/FONT]e szczeniakom nie rosną odpowiednio d[FONT=Arial]ł[/FONT]ugie w[FONT=Arial]ł[/FONT]osy. Okaza[FONT=Arial]ł[/FONT]o się, [FONT=Arial]ż[/FONT]e przez nasza nieuwagę Bella urodzi[FONT=Arial]ł[/FONT]a nie Yorki, lecz JAMYORKI! JAMYORK to krzyzowka jamnika sąsiadki z nasza Bellą. Mamy więc jeszcze prze[FONT=Arial]ś[/FONT]liczneg Jamyorka, samca.

Doros
[FONT=Arial]ł[/FONT]e pieski bedą wyglądac jak bardzo ma[FONT=Arial]ł[/FONT]y jamnik lub jak York lecz z krotkąsier[FONT=Arial]ś[/FONT]cią. Czarne ubarwienie mo[FONT=Arial]ż[/FONT]e z czasem sta[FONT=Arial]ć[/FONT][SIZE=3][SIZE=2] sie srebrne jak u York[FONT=Arial]ó[/FONT][SIZE=3]w. [SIZE=3] Pieski sa bardzo inteligentne. [SIZE=3]
Pogrubienie moje. Żal... :roll:

• 2 weeks later...
Posted

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=952768499&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Nie dość, że kolejna pseudohodowla to jeszcze Pani napisała, że
"Matka karmiona najlepszymi karmami eukanuby i pedigree"

Wiecie co, to ja nie chcę wiedzieć czym karmiony jest ojciec i szczeniaki :angryy::angryy:
Bo skoro pedigree i eukanuba najlepsze... to co jest złe? Pewnie Acana i Orjen :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='myszka23']http://www.allegro.pl/show_item.php?item=952768499&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Wiecie co, to ja nie chcę wiedzieć czym karmiony jest ojciec i szczeniaki :angryy::angryy:
Bo skoro pedigree i eukanuba najlepsze... to co jest złe? Pewnie Acana i Orjen :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Reklama dźwignią handlu to z reklam telewizyjnych ludzie dowiadują się,że pedigree jest najlepsze ,a twój kot kupowałby wiskas.Czy to ich wina?Lepiej napisz do kobiety o tym jakie karmy są dobre i dlaczego,a czemu tamte odradzasz .

Posted

Zarowno rodzice jak i szczylik wygladaja na czyste i zadbane, widac tez ze sa odchowywane w domu, co jest wazne, wiec az tak zle nie jest. Mysle, ze czasami ludzie naprawde zwyczajnie nie wiedza, maja dobre zamiary i robia tak jak wydaje im sie najlepiej "bo widzieli reklame", tak jak napisal michal_sm.

Posted

myszka23 napisał(a):

Nie rozumiem. Co masz do eukanuby? Pedegree to śmieć, ale to wie prawie każdy, kto choć trochę interesuje się tym, co je jego pies.

I nie orjen, ale orijen, jak już chesz jedne karmy chwalić, a inne ganić.

Posted

Za literówkę przepraszam... Każdy ma prawo zjeść literkę...

A co mam do eukanuby? Otóż karma jak dla mnie jest przereklamowana. Zwróć uwagę, że kwestionuję eukanubę pod względem, że jest "najlepszą karmą". Bo wcale nie uważam, że tak jest.

Posted

[quote name='myszka23']http://www.allegro.pl/show_item.php?item=952768499&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

A koleżanka wie że Royal w Polsce od niedawna produkowany jest przez Pedigree?

Posted

UTAAP napisał(a):
Naprawde?! Dobrze wiedziec...

Tak i z tego co wiem to Profilum też.
Profilum niby skład ma ok, cena dość spora , a moje psy po niej na zielono się załatwiaja jakby się zielonego atramentu napiły.
Royal .. nie wypowiem się. Fakt jest taki, ze dobrze się z tą karmą już nie dzieje, no chyba ze ktoś ma dojście do orginalnej, francuskiej - np próbki - to wtedy zupełnie inna rozmowa .

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='mala_czarna']Nie rozumiem. Co masz do eukanuby? Pedegree to śmieć, ale to wie prawie każdy, kto choć trochę interesuje się tym, co je jego pies.
Ja też eukanuby nigdy już nie kupię, nie wiem czy stronka jeszcze działa, ale kiedyś tam widziałam filmik i przebrnełam tylko przez kilka minut, w przez kolejne kilka dni mi się to śniło po nocach.
http://www.youtube.com/watch?v=Yw0frqCfL-U