Błyskotka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Pozwolę sobie wkleić kilka cytatów: " sA LUDZIE KTORZY HODUJA PSY BEZ RODOWODU TE PSY SA ZADBANE,NIEJEDNOKROTNIE MIESZKAJA Z WLASCICIELAMI W DOMACH A CO WAZNIEJSZE NIE ODBIEGAJA URODA OD RASOWYCH PSOW! wIEM COS NA TEN TEMAT BO SAMA HODUJE PSY BEZ RODOWODU! pIESKI MIESZKAJA ZE MNA W MIESZKANIU ,NIE SA GLODZONE,BITE ZAROBACZONE,SPACZONE ITG. ....TO CO TUTAJ JEST NAPISANE TO JAKIS KOSZMAR ?? JA OSOBISCIE NIE SPOTKALAM SIE BY KTOS TAK HODOWAL PSY (WIEM ZE TAK JEST ALE TO TYLKO W MASOWYCH HODOWLACH GDZIE JEST 10 CZY 15 PSOW W KLATKACH. (NO ALE DO JASNEJ CHOLERY PRZECIEZ RASOWE PSY TEZ HODUJE SIE W KLATKACH I KOJCACH!) A JAK KTOS MA PARE PSOW NP (SUCZKE I PIESKA) TO CZY TO JEST JAKIES PRZESTEPSTWO????? BY MIEC PO NICH SZCZENIAKI?????" "JA NP. NIGDY NIE KUPILA BYM PSA Z RODOWODEM NO BO NA CO MI ??? NA WYSTAWY I TAK NIE JEZDZE A PRAWDA JEST TAKA ZE PSY Z RODOWODEM CZESCIEJ ZAPADAJA NA CHOROBY ROZNEGO RODZAJU (PRZYPISANE DANEJ RASIE ) NO BO PRZECIEZ IM BARDZIEJ RASOWY TYM BARDZIEJ PODATNY NA DANA CHORBE ..NP. BOKSERY NA ZAWAL SERCA,DOGI NA SKRETY ZOLADKA A BERNARDYNY NA ZAPALENIE SPOJOWEK ITG. ITG. BO W ROZMNAZANIU PRZEWAZNIE LICZY SIE WYGLAD ABY LADNIEJSZE SZCZENIAKI ...IDZIE W ZAPOMNIENIE NP. CHARAKTER CZY ELIMINOWANIE CHORYCH OSOBNIKOW ....(CO Z TEGO ZE PIES JEST CHORY NA OCZY SKORO DAJE PIEKNE SZCZENIAKI....) KTORE SIE DOBRZE SPRZEDAJA ( ALBO CO Z TEGO ZE OJCIEC DANEGO PSA ZDECH W WIEKU 2 LAT NA RAKA SKORO JEGO DZIECI SA TAKIE IDEALNE) (NIE MOWIE TUTAJ O CHOROBACH TAKICH JAK DYSPLAZJA CZY WADACH WIDOCZNYCH GOLYM OKIEM NO BO ZK ELIMINUJE TAKIE OSOBNIKI AUTOMATYCZNIE NO ALE O CHOROBACH KTORE LATWO UKRYC --OKRESOWE CHOROBY SKORY,UCZULENIA,SKLONNOSCI DO CHOROB OCZU ITG. ITG......SLYSZALAM TAKZE O SZCZENIAKACH PODKLADANYCH ....ALE O TYM NIE ROZPISUJE SIE ...." " A JUZ NAJBARDZIEJ CO MNIE DENERWUJE TO TE WSZYSTKIE "PRZERASOWIONE" PSY, TERAZ ROTTWEILER Z RODOWODEM WAZY 80 KG. GDZIE WE WZORCU JEST 42 KG. DOGI MAJA PO METRZE W KLEBIE GDZIE WE WZORCU JEST 82 CM. A BERNARDYNY CZY MASTINO NAPOLETANO MAJA "CHIRURGICZNIE " OTWIERANE OCZY BO MAJA TYLE SKORY ZE NIE MOGA NORMALNIE PATRZEC.....HODOWCY PSOW Z RODOWODAMI ROBIA WSZYSTKO BY WILCZARZE BYLY GIGANTAMI A CHIHUAHUA WAZYL POL KG. NO BO IM WIEKSI RODZICE TYM WIEKSZE DZIECI WYROSNA A CO ZA TYM IDZIE??? WIEKSZY POPYT.....TO SAMO Z CHIHUAHUA IM MNIEJSZY TYM LEPSZY ..NO PRZECIEZ TRZEBA COS ZROBIC BY CHIHUAHUA "NIE ROSLY" WSTRZYKUJA CHORMONY WZROSTU LUB NA ZAHAMOWANIE WZROSTU, NO ALE WSZYSTKO PO TO BY CO ZROBIC?????? NO OCZYWISCIE ....------------SPRZEDAC .......MOJA SASIADKA MA YORECZKE Z RODOWODEM ZAPLACILA ZA NIA 2,5 TYS. WAZY 2 KG. POKRYLA JA PSEM Z RODOWODEM KTORY WAZYL 1,5 KG. JEDNEGO PSIAKA SOBIE ZOSTAWILA I O DZIWO TEN PIESEK WAZY 3 KG.! JEGO SIOSTRZYCZKA Z MIOTU JESZCZE WIECEJ! ....JUZ WIDAC CO BYLO WSTRZYKIWANE "PIEKNEMU ,MINIATUROWEMU REPRODUKTOROWI " ON SAM NIE UROSL ALE GENY POZOSTALY .... DRUGI PRZYPADEK MOJ ZNAJOMY CALKIEM NIEDAWNO KUPIL ROTTWEILERA (RODOWODOWEGO)..PO PRZYJEZDZIE DO DOMU OKAZALO SIE ZE PIES MA LISZAJ...ZADZWONIL DO HODOWCY I POWIEDZIAL ZE ALBO ODDAJE MU PIENIADZE W ZAMIAN ZA PSA ALBO SPRAWE ZGLOSI DO ZWIAZKU KYNOLOGICZNEGO ...., BEZ SLOWA ZWROCILA PIENIADZE ZNAJOMY MOWIL ZE PSY BYLY W KOJCACH TEZ W NIE NAJLEPSZYCH WARUNKACH I TAK BARDZO PRZEJMOWALA SIE HODOWCZYNY SWOIMI "RASOWYMI" PSAMI ZE NIE ZAUWAZYLA LISZAJU!....(OBA PRZYKLADY WYZEJ SA JAK NAJBARDZIEJ PRAWDZIWE ,ZNAM TE OSOBY I WIDZIALAM PSY....!" " I PROSZE MI NIE KRYTYKOWAC "PSEUDOHODOWCOW" BO NAPEWNO TAKI PSEUDOHODOWCA NIE MA TAKIEGO CHOROBLIWEGO "POPEDU SPRZEDANIA" SZCZENIAKOW JAK KTOS KTO Z TEGO ZYJE ...WIEM TO PO SOBIE ...SAMA BEDE MIALA TERAZ MIOT PO "NIERODOWODOWYCH " PIT BULLACH I DBAM BARDZO O SUCZKE,DOSTAJE WITAMINY,JEDZENIE,SPI W DOMU I MA JAK W BAJCE ....MIMO ZE NIE MAJA RODOWODOW SA BARDZO PIEKNE (LADNIEJSZE OD NIEKTORYCH PITOW Z RODOWODEM) WIEC PROSZE NIE WYPISYWAC GLUPOT,ZAJAC SIE SPRZEDAZA SWOICH SZCZENIAT I NIE KRYTYKOWAC INNYCH.......A PRZYPADKI BEZMYSLNEGO "PRODUKOWANIA" PSOW TRAFIA SIE W KAZDEJ RASIE CZY TO RASOWE CZY NIE RASOWE.....RODOWODOWYCH PSOW TEZ JES NADMIAR PROSZE WEJSC W DZIAL NP. YORKOW ALBO CHIHUAHUA OGLOSZEN MULTUM,CENY JAK Z KOSMOSU A GDZIE NIEGDZIE PRZEBIJAJA SIE OGLOSZENIA PSEUDOHODOWCOW GDZIE MOZNA KUPIC SPORO TANIEJ NAPRAWDE FAJNE YORKI......TE WSZYSTKIE HODOWLE "RODOWODOWE"TO JAKIS WYSCIG SZCZUROW PO TRUPACH DO CELU PANUJE GORACZKA ZNISZCZENIA I ELIMINOWANIA WSZYSTKICH KTORZY ZAGRAZAJA W DOJSCIU DO KASY....I WSZEDZIE TYLKO STOP PSEUDOHODOWCOM,STOP BEZDOMNYM ZWIERZETOM . A PRZECIEZ HODUJAC PSY CZY TO Z RODOWODEM CZY KUNDELKI W PEWNYM STOPNIU PRZYCZYNIAMY SIE DO ZAPELNIANIA SCHRONISK ...KTO POWIEDZIAL ZE TYLKO KUNDLE TRAFIAJA DO SCHRONISKA ????????????! ILE RASOWYCH PSOW SIEDZI ZA KRATAMI SCHRONISKA ....???????" "I JESZCZE JEDNA SPRAWA ,TERAZ W SCHRONISKACH JEST NAPRAWDE BARDZO DUZO PSOW Z RODOWODEM! MOZE BY TAK UKROCIC ROZMNAZANIE RODOWODOWYCH PSOW???? DLACZEGO WIEKSZOSC SUK HODOWLANYCH MUSI BYC KRYTA??? MOZE CO DZIESIATA KRYC ALBO CO 20 ?? TO BY DOPIERO AFERA BYLA ..HEHE POZABIJALI BY SIE :-))))) jA TAM JESTEM ZDANIA ZE PSEUDOHODOWCY I HODOWCY NIE POWINNI SOBIE WCHODZIC W DROGE CHOC Z TEGO CO ZAOBSERWOWALAM TO ZAWSZE HODOWCY WCHODZA W DROGE TYM DRUGIM....WIECZNIE SIE CZEPIAJA ,ZAMIESZCZAJA ARTYKULY,JAKIES TLUMACZENIA,WYZWISKA .....ZENADA NORMALNIE ....POZDRAWIAM WSZYSTKICH LUDZI KTORZY MAJA PSY BEZ RODOWODU I SA ROWNIE PIEKNE I STO KROC MADRZEJSZE OD ICH "WYSTAWOWYCH CIOLKOW" ....... HEHEHE NIE WYOBRAZAM SOBIE JAK BYM MIALA GLODZIC MOJA SUKE W CIAZY BY OSZCZEDZAC NA NIEJ ALBO NIE POODROBACZAC SZCZENIAKOW CZY POKRYC JA JAKIMS LICHYM PSEM ......TO NORMALNE ZE CHUDEGO,MIZERNIE WYGLADAJACEGO SZCZENIAKA BEZ KSIAZECZKI ZDROWIA CHOC BY Z ODROBACZENIEM NIKT NIE KUPI.....PANI MYSLENIE PRZYPOMINA MI MYSLENIE RASISTY JAKIEGOS ALBO SAMOLUBA TAKIEGO KTORY MYSLI KATEGORIAMI ...."KOCHAM SWOJE DZIECI ALE WSZYSTKIE INNE WYSTRZELALA BYM"...... MYSLE ZE DUZO OSOB PODPISZE SIE POD TYM CO NAPISALAM BO NIE KAZDEGO STAC NA PSA Z RODOWODEM A PRZEDE WSZYSTKIM NIE KAZDEMU ZALEZY NA 'PAPIERZE" " " JAK KTOS CHCE PSA TO I TAK KUPI ,A JAK TEMU KOMUS SIE ZNUDZI TO I TAK WYWALI NA ULICE ...I CZY TO BEDZIE PIES Z RODOWODEM CZY BEZ I TAK TRAFI OSTATECZNIE DO SCHRONISKA .....NOO PSA Z RODOWODEM MOZE OSTATECZNIE PROBOWAC SPRZEDAC ALE TAKIE PROBY CZESTO NIE KONCZA SIE SUKCESEM...BO KAZDY WOLI KUPIC SZCZENIAKA .....O KAZDEGO PSIAKA NA POCZATKU SIE DBA I KOCHA A POTEM JAK OKAZUJE SIE ZE ZAWADZA TO SIE GO POZBYWA........NA WYSTAWACH TAKI PIES KUPIONY Z RENOMOWANEJ HODOWLI TEZ MA MARNE SZANSE NA "ZABLYSNIECIE" BO ZAZWYCZAJ WSZYSTKO Z GORY JEST USTALONE ,JAKI PIES MA WYGRAC I CZYJ......WIEC PO CO KUPOWAC WOGOLE PSY Z RODOWODEM ??????? TYLKO PO TO BY DORABIAC OSZUSTOW I KRETACZY ????? .... DZIEKUJE BARDZO ZA MAILE I SMSY Z PODZIEKOWANIAMI ZA TEN TEKST .....MAM NADZIEJE ZE CHOC TROSZKE PRZETLUMACZYL LUDZIOM ZE NIE WSZYSTKO TO CO SIE BLYSZCZY JEST TAKIE PIEKNE ......I CZASAMI TRZEBA SIE ZASTANOWIC CZY POD ZLOTYM KOLOREM NIE KRYJE SIE TOMBAK ......" To jest jedno z ogłoszeń na Gratce :evil_lol:. Chcecie jeszcze więcej super myśli tej pani :roll: ? Quote
Chefrenek Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Haha rozwalające, szczególnie tekst o hormonach. A kto to pisał? Pompeo? Quote
Błyskotka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Chefrenek napisał(a):Haha rozwalające, szczególnie tekst o hormonach. A kto to pisał? Pompeo? To jest odzew na ogłoszenie " Kup tanio a .....pożałujesz" Pseudo hodowcy oburzeni ;). To nie Pompeo. Wysyłam link do ogłoszenia na pw. Quote
Błyskotka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 kamilka91 napisał(a):Mogę prosić o link? ;) Poszedł ;). Quote
evel Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ja też chcę... ;) Cholercia... sobie tak czytam i czytam... Powie mi ktoś, co to jest ITG. ITG.? :hmmmm: Może I Tak G*wno-Wiem? :evil_lol: Quote
Delph Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Przeglądałam Allegro z ciekawości i znalazłam taki kwiatek http://www.allegro.pl/item821709715_dorosle_yorki_suczki_dobre_do_rozmnazania.html Nie jestem w temacie, nawet nie mam konta na Allegro, co się robi w takich przypadkach? Czy jest tu gdzieś na dogo temat, w którym zgłasza się takie rewelacje? Quote
Cudak Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Co myślicie o tym: http://allegro.pl/item823614453_pomoc_zwierzaka_jesli_masz_serce_to_wejdz.html ? Sam tytuł (!!!PoMoC ZWIERZAKĄ (Jesli masz Serce to wejdz)!!!), z błędem, wzbudza we mnie obawę, że to może jakiś dzieciak próbuje wyłudzić kasę niby na bezdomne zwierzaki ze schronisk, ale zdjęcia nie są z tych schronisk, tylko jakieś przypadkowe, ściągnięte z neta. I prywatny nr konta. Można robić zbiórki charytatywne na allegro podając swój nr konta? Myślałam, że tylko fundacje, opp itp mogą... Quote
UTAAP Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='Delph']Przeglądałam Allegro z ciekawości i znalazłam taki kwiatek http://www.allegro.pl/item821709715_dorosle_yorki_suczki_dobre_do_rozmnazania.html Nie jestem w temacie, nawet nie mam konta na Allegro, co się robi w takich przypadkach? Czy jest tu gdzieś na dogo temat, w którym zgłasza się takie rewelacje? Hmm, pani jak widac wie jak robic interesy hehe... Jest tam jedno zdjecie, bardzo niewyrazne, ale po przyjrzeniu sie okazuje sie byc numerem tatuazu u jednej suczki, mozna odczytac A941 - czy to moze byc ZK? Chyba troche niski numer jak na ZK... Quote
Błyskotka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Trzeba dowiedzieć się z jakiej hodowli pochodzi ta suczka z metryką i powiadomić hodowcę. Może zareaguje. Quote
michal_sm Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [FONT=verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [FONT=verdana]chihuahua -OKAZJA Na allegro(numer 824087947) Czy ktoś jest z Gdańska? to producenci rodowodów do wyboru można kupić szczeniaka z metryką lub bez .Cała akcja R=R przez takich bierze w łeb. [/FONT] [/FONT] Quote
Delph Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 UTAAP napisał(a):Hmm, pani jak widac wie jak robic interesy hehe... Jest tam jedno zdjecie, bardzo niewyrazne, ale po przyjrzeniu sie okazuje sie byc numerem tatuazu u jednej suczki, mozna odczytac A941 - czy to moze byc ZK? Chyba troche niski numer jak na ZK... Znalazłam na stronie ZKWP, że psiaki z Warszawy mają wzór tatuażu A000. Więc teraz jakoś trzeba by znaleźć hodowcę. Quote
Darianna Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Najłatwiej napisać do ZK w Warszawie, albo przedzwonić... powinni podać hodowle Quote
O1us_89 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Nie za bardzo wiem czy w dobrym dziale umiescilam ten watek, za co ewentualnie z gory przepraszam i jakby cos to prosze modow o przeniesienie... Otoz, przypadkowo przegladajac allegro natknelam sie na takie ogloszenie... Sprzedam pieska rasy owczarek kauski, urodzonego 20 września 2009. Szczenię bardzo silnej budowy, wyjątkowo żywy i agresywny, to co go wyróżnia na tle innych szczeniąt tej rasy to odwaga i spryt, bardzo szybko rośnie, dostaje najlepsze z dostępnych na rynku witamin, został odrobaczony. Karma: obecnie surowe mięso wołowe, przełyki, makaron, kasza, karma Royalcan, mleko, jaja. Na zdjęciach ma 9 tygodni(26 listopada). Ojciec 85cm wysokości w kłębie, waga ponad 80kg, wiek 5 lat. Matka 68cm wysokości w kłębie, waga 70kg, wiek 5 lat. Z tą rasą mamy od czynienia już od ponad 20 lat. Więcej informacji pod numerem [...] lub [...]. Możliwość przesłania większej liczby zdjęć przez email. Odbiór osobisty. Normalnie maskara, az nie mam slow, zeby to skomentowac, ale jednak pokusze sie o swoje przemyslenia na ten temat... Jak mozna miec 20 lat doswiadczenia z dana rasa i pisac, ze szczenie majace troszke ponad 3 mies. jest wyjatkowo agresywne??? Az boje sie pomyslec co Oni z tymi psami robia, ze tak sie zachowuje 12 tyg. szczeniak!!!:crazyeye: No i ta cena wzieta chyba z kosmosu, 1000 zl, kolokwialnie rzecz ujmujac, za kundla???!!!:shake: Hmmmm... zostal odrobaczony, wow, ale o szczepieniu juz nie wspomnieli...:angryy: Super, jesli karmia takiego sczczeniucha kasza... No i ta karma Royalcan??? mnie juz zupelnie rozwalila:mad: Quote
Salo Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Wkurza mnie aukcja z żywym zwierzęciem kiedy w opcji dostawy pisze: "paczka" . Podobno sprzedający zapewniają humanitarny transport. A to guzik prawda. Oni mają gdzieś tego zwierzęcia, ważna jest kasa. Liczy się tylko kasa, a to czy pies dojedzie w kawałkach czy nie - to już wina poczty, do niej proszę składać zażalenia. Ostatnio przeglądam sobie aukcje ze świnkami morskimi... Na jednej z nich napisane było, że zapewniają zwierzętom humanitarny transport ! No to mnie poniosło, napisałam kilka słów do sprzedawcy co o tym myślę. Quote
gunia Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Widzę, że na wątku tutaj już znalazła się twórczość owej pani od ogłoszenia na alegratce : http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2948861_dlaczego_nie_sa_kasowane_ogloszenia.html Ona była już wyganiana z bullowego forum, a teraz walczymy z nią na WIZAŻu (ona ma nick ghersimi): http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117195&page=15 Zapraszam do lektury i udziału w dyskusji bo my już nie dajemy rady psychicznie (Smerfetko i Angelko pozdrawiam) :) Quote
Cockermaniaczka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 dokladnie....... Masakra to malo powiedziane,tej pani powinien sie ktos dobrac do "hodowli" Quote
Cockermaniaczka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 http://allegro.pl/item861437425_maltanczyk_york_sunia.html braklo mi slow.......... Quote
Cockermaniaczka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 http://allegro.pl/item861437425_maltanczyk_york_sunia.html braklo mi slow.......... Quote
evel Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Wow, widzę, że jednak pseudo się przejmują akcją "Kup tanio a pożałujesz..."... Ciekawe czy ruszyła też przeciętnych Kowalskich... :roll: Quote
Angelka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Mi już brak słów w tamtym wizażowym temacie :( Quote
kamilka91 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Mi też. Aż nie wiem czy śmiać się, czy płakać... :roll: Quote
Lilith20 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 kamilka91 napisał(a):Mi też. Aż nie wiem czy śmiać się, czy płakać... :roll: Czasem lubię przeglądać ogłoszenia na allegro i robic takie polowanie na hodoffców, których jest multum i wiem, że dopóki ludzie wolą kupić psa "rasowego" bez rodowodu, ale po tańszych kosztach, to "produkcja" będzie nadal trwała. Trzebaby zmienić mentalność społeczeństwa, które do wielu rzeczy nie dojrzało, a problemy tego typu znikną. Swoją drogą i odbiegając troszkę od tematu wędrując po allegro natknęłam się na ogłoszenia sprzedaży smalcu z tuszy borsuka. Sprzedawane w zwykłych słoikach, bez jakiegokolwiek atestu, skąd kupujący ma pewność, że to wogóle borsuk, a nie jakieś inne zwierzę poszło na produkcję tego wyrobu. Skąd kupujący ma pewność, że zwierzę było przebadane i dlaczego sprzedający morduje borsuki na głupi smalec. Najbardziej jednak rozbawiła mnie (choć w sumie nie wiem czy śmiać się czy płakać) reklama produktu, gdzie sprzedający opisuje smalec z borsuka jako cenny leczniczy produkt, który wzmacnia układ immunologiczny, jest lekarstwem na zapalenie płuc i działa profilaktycznie w schorzeniach stawów. Czytając ogłoszenie mamy nawet tajemniczy przepis na to jak przyrządzić najlepiej to sadło i jak je spożywać, by nie chorować ( tudzież popijać z mlekiem i miodem bleh). Nie wiem czy w naszym kraju jest legalne produkowanie smalcu z borsuka? Quote
mala_czarna Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Skoro legalny jest odstrzał borsuka to pewnie produkowanie z niego smalcu również. Quote
Recommended Posts