Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Powiedzcie mi. Czy to prawdziwa hodowla czy nie? Bo się pogubiłam :roll:

Zdaje sobie sprawe ze mogl ktos juz to zauwazyc, ale nie moge tego pozostawic bez odpowiedzi z mojej strony.

Wklejam ogloszenie z alegratka.pl - to ogloszenie o terierach pszenicznych, ale zwroccie uwage jak podobne jest slownictwo do wczesniej cytowanego tutaj ogloszenia o shih tzu! Zwroccie tez uwage na to jak nazywa sie firma umieszczajaca ogloszenie - [usunieto-mod]! Maz pani zostal usuniety z ZKwP w zeszlym roku!

Przedmiotem aukcji jest rasowy szczeniak IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER
Szczeniaki urodzone są 26.06.2009
Nasze szczeniaki nie posiadają wad, gdyż bardzo starannie dobieramy reproduktory do krycia.
Każdy szczeniak ma przepiękny kolor, doskonałą anatomię oraz bardzo gęsty włos (genetycznie po rodzicach).

Zawsze i o każdej porze masz kontakt z hodowcą. Preferowane godziny, telefon stacjonarny po 21 godz.
komórka 604 836 XXX [usunieto mod] , 695 836 XXX

Każdego szczeniaka do 6 miesiąca obejmuje ubezpieczenie zdrowotne (zapewniamy następnego szczeniaka, gdyby zdażył się jakikolwiek nieszczęśliwy wypadek :). Szczeniaki posiadają wszystkie niezbędne dokumenty aby opuścić hodowlę.

Podpisujemy umowę kupna-sprzedaży. Każdy klient otrzyma potwierdzenie tej wpłaty.
Każdy kupujący otrzymuje pieska z tatuażem oraz chipem --- CHIPY ZAKŁADANE SĄ DLATEGO, GDYŻ NIE UCZZCIWI HODOWCY PODWÓJNIE CZASAMI TATUOWALI PSY! CHIP JEST NIE DO PODROBIENIA!

Jeśli pies ma być wywożony za granicę, dodatkowo wydajemy mu paszport i chip (płatne osobno).

Kupujący ma do wglądu kartę przeglądu miotu potwierdzoną przez weterynarza, zootechnika oraz kynologa ZKwP.

Hodowla jest zarejestrowana w urzędzie skarbowym pod numerem
US.PDF/P7X/09/581/U
Hodowla wpisana jest do Krajowego Rejestru Urzędowego Podmiotów Gospodarki Narodowej.
(podst. prawna. Dz.U. nr 69, poz 763 z późn. zmianami)

Do ceny szczeniaka wliczona jest wyprawka:
szampon,
odżywka,
zabawka.
podwójna miseczka,
smycz z obróżką,
karma Royal Canin,
mata antysiusiu,
szczotki,
bezpłatna pielęgnacja włosa i obcinanie.

ZAPEWNIAMY BEZPŁATNE OBCINANIE PSA! - HODOWCA MA UPRAWNIENIA FRYZJERSKIE- GROMERA.

Współpracujemy z ośrodkiem rehabilitacyjnym dzieci niepełnosprawnych w dogoterapii. Każde 10 % ze sprzedaży szczeniąt przekazujemy na potrzeby tego ośrodka. Każdy klient otrzyma potwierdzenie tej wpłaty. Adres stowarzyszenia ul. Antesa 1 , posiada wpis dp KRS 0000055636
Mile widziane wpłaty na konto stowarzyszenia OSÓB Z UPOŚLEDZENIEM UMYSŁOWYM
KONTO : BSK S.A.o/Pszczyna 31105013151000000101438216

Jeśli masz pytania lub wątpliwości, dzwoń lub pisz!
Kontakt:Ze względu braku czasu, który poświęcamy hodowli, rzadko odpowiadamy na maile, ale zawsze odpowiemy na sms"a, oraz na telefon czynny 24/h 0604836XXX, 695836XXX lub zawsze po 22.00 (032) 210 86 XX.
Sprzedający zapewnia bezpieczne warunki transportu.
Szczeniaki zdrowe, bez wad.
Nie pobieram opłat za dowóz szczeniaka do miast: Warszawa, Wrocław, Łódź i Kraków.

W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy.

Imię, nazwisko / nazwa firmy: xxxxxxxxxx
Osoba kontaktowa: xxxxxxxxxxxxx
Miejscowość: xxxxxxxx
Kod pocztowy: xxxx
Adres: xxxx
Wyślij e-mail
Telefon: 0-32 210 86 XX PO 21 GODZ.
Drugi telefon: 604836XXX
Strona WWW: www.shihtzuas.com
Preferowane godziny kontaktu: MILE WIDZIANE SMS-Y
Wiecej o 'chodofli' tych panstwa mozecie przeczytac w ponizszym linku w podforum Teriera Pszenicznego :angryy:
http://www.dogomania.pl/forum/f727/wykluczenie-hodowli-z-zkwp-127885/

• 2 weeks later...
Posted

bonsai_88 napisał(a):
Jak na moje kaprawe oczy to wszystko z nimi w porządku - przecież piszą, że KAŻDY szczeniak posiada tatuaż

a nawet DWA psy maja ten sam nr tatuażu w uchu :) jeden jest z papierami a drugi bez ;)

Posted

Zobaczcie co znalazlam:

Witam.

Do sprzedania mam 4 szczeniaki jamników miniaturek.

3 suczki i 1 piesek. Szczeniaki mają teraz 4 tygodnie. Jest to 3 miot naszej suczki. Poprzednie pieski były równie śliczne i wszystkie zdrowe. Sprzedały się w ciągu tygodnia. Z niektórymi do dzisiaj mamy kontakt i możemy przyglądać się jak dorastają:)

Aktualnie pieski nie są odrobaczone, ponieważ dopiero po 6 tygodniach przeprowadza się odrobaczanie. Istnieje możliwość odebrania pieska dopiero po odrobaczeniu, wtedy cena za pieska to 300zł

Ojciec i matka szczeniaków wychowywane są w jednym domu, suczka ma kontakt tylko z naszym pieskiem. Psy są bardzo zadbane i przechodzą regularną kontrolę u weterynarza.

Zapraszam serdecznie do obejrzenia piesków. Proszę nie licytować przed obejrzeniem!

Ja chyba w zyciu nie zrozumiem ludzi. Sprzedawac miesieczne psiaki. HORROR :angryy:

Posted

O matko :crazyeye:

'Świetnie socjalizować się z opiekunem', a stres towarzyszący takiej wycieczce, to co? :mad:

Jeszcze nikt nie kupił, ciekawa jestem, czy znajdzie się mądry na taką wysyłkę :angryy:

Posted

Kisses napisał(a):
O matko :crazyeye:

'Świetnie socjalizować się z opiekunem', a stres towarzyszący takiej wycieczce, to co? :mad:

Jeszcze nikt nie kupił, ciekawa jestem, czy znajdzie się mądry na taką wysyłkę :angryy:

zgłosiłam do allegro naruszenie zasad normalnie idiota jakiś.
Mysli ze jak wsadzi do pudelka i napisze "ostroznie zwierze" to na poczcie sie tym przejmą :angryy:

Posted

MartynaP napisał(a):
wysałam do allegro "naruszenia zasad" normalnie didiota jakiś.
Mysli ze jak wsadzi do pudelka i napisze "ostroznie zwierze" to na poczcie sie tym przejmą :angryy:

Przecież każdy zna polską poczte :shake:

Ciekawa jestem, czy w ogóle sie zainteresują tym 'naruszeniem zasad' :angryy:

Posted

Fretka raczej do wysyłki pocztą się nie nadaje(jest ssakiem) i potrafi być aktywna przez całą drogę ,co wiąże się ze stresem.Natomiast ptaki w ciemności śpią i taka podróż(ekspresowa trwa parę godzin) ptakom nie szkodzi.Wiem ,że niektórym i transport ptaków przez pocztę się nie podoba ale nawet przy odbiorze osobistym ptak podróżowałby w podobnych warunkach i raczej nie w otwartej klatce bo z kolei to jest dla ptaka stresujące .Natomiast zaciemnione pudełko w którym ptak prześpi podróż w niczym mu nie przeszkadza.

Posted

michal_sm napisał(a):
Fretka raczej do wysyłki pocztą się nie nadaje(jest ssakiem) i potrafi być aktywna przez całą drogę ,co wiąże się ze stresem.Natomiast ptaki w ciemności śpią i taka podróż(ekspresowa trwa parę godzin) ptakom nie szkodzi.Wiem ,że niektórym i transport ptaków przez pocztę się nie podoba ale nawet przy odbiorze osobistym ptak podróżowałby w podobnych warunkach i raczej nie w otwartej klatce bo z kolei to jest dla ptaka stresujące .Natomiast zaciemnione pudełko w którym ptak prześpi podróż w niczym mu nie przeszkadza.

uwazam ze zadne zwierze nie powinno byc wysyłane poczta,kurierem,pociagiem czy niewiadomo co jeszcze.
Sory jak chce sobie kupic zwierze-czego oczywiscie nie robie to jade po nie-w podrozy moge nawet milion razy do niego zajrzec i sprawdzic czy wszystko ok

Posted

Kisses napisał(a):
Przecież każdy zna polską poczte :shake:

Ciekawa jestem, czy w ogóle sie zainteresują tym 'naruszeniem zasad' :angryy:

wysłałam maila do allegro,4 razy klikalam naruszenie zasad i nic-aukcja dalej jest.
Mało tego pisalam z tym gosciem mailowo na moje watpliwosci w sensie wysylania fretki poczta odpowiedzial ze:
wklada ja do potrojnego kartonu,robi otwory w nim,zostaje nakarmiona i napojona.Ze owszem ona spedzi w tym pudle 24 h i moze sie zdazyc ze nie przezyje-jesli tak sie zdazy to mam przy pracowniku poczty otworzyc karton,wziasc od niego jakis tam kwitek potwierdzajacy smierc,zrobic zdjecie i wyslac do niego-on mi odda kase.
Widzicie jaki uczciwy :angryy:

Napisalam ze dziwi mnie ze tak chłodno podchodzi do smierci zwierzecia aon na to ze smierc sie zdarza ale nie musi tak byc i ze jak mam gdzies blisko stacje pkp to lepiej zeby fretka przyjechala do mnie przesylka konduktorska.

Napisalam mu ze nie bede narazac zwierzecia na smierc :shake:

Posted

verdugo napisał(a):
Nie.. ja po prostu nie wiem kto mógłby chcieć mieszańca. Nawet na wsiach teraz ludzie wolą kupić za 400zł labradora niż brać od sąsiada kundla. A dawniej nie kupowało się tylko właśnie brało za darmo 2 sztuki do pilnowania. Te których nikt nie wziął to wiesz...

Co za bzdura!!! Ja kupilam mieszańca za 250 zł. Jest to mix sznaucera miniaturowego z westem highland white terrierem. I kupiłam tą suczkę przez Allegro - zadzwoniłam do sprzedawcy, umówiłam się z nim na spotkanie. Zobaczyłam suczkę i jej rodziców, dowiedziałam się czym była karmiona itp. Pan był bardzo miły, nie był żadnym oszustem, a że skundliły mu się rasowe pieski to sprzedawał taniej. Nie uważam aby kupno psa przez Allegro było czymś niewłaściwym, oczywiście jeśli z głową. Czyli jedzie się po odbiór psa osobiście, ogląda jego rodziców, rozmawia się z hodowcą itp. Nie zależy mi na wystawach i medalach dla mojego psa, wiec fakt, ze to mieszaniec mi nie przeszkadza. A to, że ktoś nie rozumie jak można chcieć mieszańca to zarazem smutne i szokujące. :crazyeye:

Posted

W schroniskach jest pelno mieszancow. Za darmo albo za symboliczna zlotowke. Prosza sie o to by je wziasc. I dorosle i szczeniaki. Wiec ja NIGDY nie zrozumiem jak mozna chciec mieszanca i zaplacic za niego 250 zł.

Posted

[quote name='Meiram']Co za bzdura!!! Ja kupilam mieszańca za 250 zł. Jest to mix sznaucera miniaturowego z westem highland white terrierem. I kupiłam tą suczkę przez Allegro - zadzwoniłam do sprzedawcy, umówiłam się z nim na spotkanie. Zobaczyłam suczkę i jej rodziców, dowiedziałam się czym była karmiona itp. Pan był bardzo miły, nie był żadnym oszustem, a że skundliły mu się rasowe pieski to sprzedawał taniej. Nie uważam aby kupno psa przez Allegro było czymś niewłaściwym, oczywiście jeśli z głową. Czyli jedzie się po odbiór psa osobiście, ogląda jego rodziców, rozmawia się z hodowcą itp. Nie zależy mi na wystawach i medalach dla mojego psa, wiec fakt, ze to mieszaniec mi nie przeszkadza. A to, że ktoś nie rozumie jak można chcieć mieszańca to zarazem smutne i szokujące. :crazyeye:

Buahahahahahaha, skundliły mu się rasowe pieski. Bo padnę. Świetna wymówka, ale nie wiem, czy zauważyłaś, że takie miksy są teraz strasznie modne i na czasie... Pan wiedział, że będzie miał zbyt na takie psy, dlatego je wyprodukował. Swoją drogą zdumiewa mnie, jak można dać 250zł za kundla, skoro dużo identycznych można by znaleźć w schronach ZA DARMO :razz:

Posted

Meiram napisał(a):
Co za bzdura!!! Ja kupilam mieszańca za 250 zł. Jest to mix sznaucera miniaturowego z westem highland white terrierem. I kupiłam tą suczkę przez Allegro - zadzwoniłam do sprzedawcy, umówiłam się z nim na spotkanie. Zobaczyłam suczkę i jej rodziców, dowiedziałam się czym była karmiona itp. Pan był bardzo miły, nie był żadnym oszustem, a że skundliły mu się rasowe pieski to sprzedawał taniej. Nie uważam aby kupno psa przez Allegro było czymś niewłaściwym, oczywiście jeśli z głową. Czyli jedzie się po odbiór psa osobiście, ogląda jego rodziców, rozmawia się z hodowcą itp. Nie zależy mi na wystawach i medalach dla mojego psa, wiec fakt, ze to mieszaniec mi nie przeszkadza. A to, że ktoś nie rozumie jak można chcieć mieszańca to zarazem smutne i szokujące. :crazyeye:

brawo za wsparcie dla pseudohodowli...normalnie chyle czoła za tak szlachetny gest
:klacz::klacz::klacz::klacz:

Meiram napisał(a):
... Zobaczyłam suczkę i jej rodziców...

a pewna tego jestes ze to byli rodzice suczki?

Meiram napisał(a):
...A to, że ktoś nie rozumie jak można chcieć mieszańca to zarazem smutne i szokujące. :crazyeye:

smutne i szokujące jest to ze kupiłaś zwykłego kundla za 250 zł. których w schronech jest tysiące i wrecz błagają o dom

Posted

Moje pieniądze i mój wybór. Mogę zapłacić za kundla i 500zł. Skoro pies mi się podoba to go kupuję. Nie wiem co w tym złego, że ktoś otrzymał za to pieniądze? A w schroniskach owszem też są kundelki, tyle, że ja chciałam mieć psa od szczeniaka.
Wsparcie pseudo-hodowli? Poważny zarzut, bo co chcesz mi przez to powiedzieć? Że człowiek nie ma prawa sobie psów trzymać i później sprzedać ich szczeniąt? Nikogo nie oszukiwał, że to rasowce. Piesek był też zaszczepiony i zadbany. A czy widziałam na pewno jego rodziców? - nie wierzę w teorie spiskowe i nie podejrzewam aby pożyczył cudze psy do pokazania mi akurat ;)

Posted

No zesz, bo mnie cos trafi jak czytam takie posty.... :angryy::angryy::angryy:

To ja o ludzi prosze o chocby zlotowke na sterylizacje psow (bo to ogranicza populacje mieszancow), a Ty nie widzisz nic w tym zlego?

Jak juz pisalam, w schronach jest mnostwo szczeniat. Zeby daleko nie szukac, wystarczy do schronu pojechac, a jak nie chcesz jechac to zajrzec na strony fundacji.

Ogolnie to gratuluje podjescia i patrzenia tylko na czubek nosa swoj (bo juz nawet nie wlasnego psa).

Posted

Dodam jeszcze, że 250zł to uczciwa cena - szczeniak był karmiony, odrobaczany i 2 razy szczepiony, a to wszystko kosztuje.A człowiek, który sprzedawał psa dał mi książeczkę szczepień, karmę i udzielił informacji na temat zwierzaka.

I nie mam problemu z tym, że się zwiększa populacja mieszańców...a kim Ty jesteś? Generałem od czystek rasowych? ;)