Onomato-Peja Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 aina155 napisał(a):Trzeba sie cenic :evil_lol: Co ma darmo "produkowac"? Moze dzieki temu ludziom odechce sie kupowac kundle? :hmmmm: oby :roll: Quote
kasienka001 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Owczarek Niemiecki - suka krótkowlosa - licytacja (644683637) - Aukcje internetowe Allegro przedmiotowe podejście do psa w kilku wydaniach Quote
kamilka91 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Suka jest energiczna, żywiołowa , agresywna, prawidłowo ukątowana, w ładnym kolorze i daje ładne liczne potomstwo. No bo przecież to u psów jest najważniejsze... :roll: A 'sybieriana' za 100 000 zł chyba sobie kupię :evil_lol: Bo nigdzie taniej nie znajdę :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Suka jest energiczna, żywiołowa , agresywna, prawidłowo ukątowana, w ładnym kolorze i daje ładne liczne potomstwo. Te liczne potomstwo to 2 szczeniaki stojące obok :diabloti:? Quote
kasienka001 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 może "liczne potomstwo" oznacza że rodzi co cieczka Quote
Onomato-Peja Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 no jak paroletnia sunia rodziła co cieczkę to liczne potomstwo można zebrać.. :angryy: Quote
sugarr Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 (edited) Łagodny pies-szczeniak szuka dobrego domu. Jest zaszczepiony na choroby zakaźne i na wściekliznę (ma także w książeczce jakieś inne wpisy ale nie wiem co to jest). Jest zdrowy, lubi dzieci. Jest oduczony wskakiwania na łóżko. Ma on 6 miesięcy, po dziadkach labradorach, wielkości labradora (czyli sięga poniżej kolan u wysokiego mężczyzny), większy już raczej nie będzie. Jest bardzo ładny tylko ma niestety kręcony ogon, ale ogólnej piękności to nie przeszkadza. Cena tych wszystkich szczepień wraz z książeczką to ok. 140 zł (nie licząc innych wpisów i kosztów wystawienia na allegro) my chcemy oddać go za 50zł, dodatkowo dodamy obrożę. Oto mój adres: / Dane osobowe usunięte / jeżeli ktoś chciałby zobaczyć pieska przed kupnem to proszę mnie powiadomić Historia pieska: Urodził się wraz z 3 innymi pieskami u nas, następnie został oddany znajomym którzy go zaszczepili, jednak znajoma zaszła w ciążę i oddali go po paru miesiącach pobytu, postąpili nieodpowiedzialnie ale trudno, przynajmniej go porządnie zaszczepili. U tych znajomych piesek był z małymi dziećmi, teraz 2 tygodnie był z moim 3-letnim bratem więc spokojnie może ten szczeniak być z małymi dziećmi. Zachęcam do kupna gdyż nigdy psa nie kupi się zaszczepionego za taką cenę gdyż szczepienia wychodzą 3 razy tyle + czas poświęcony na czekanie w kolejce u weterynarza. Patrzcie jaka promocja... Obroża gratis!! Po dziadkach labradorach!! Tylko ten ogon... :shake: I jaki odpowiedzialny, mądry "producent", jaki hojny były właściciel (zaszczepił na swój koszt :crazyeye:) Aż krew zalewa. Szkoda, że nie myślał co odpowiedzialne, a co nie jak dopuścił do rozrodu swoich psów :cool1: Daję tu, bo to z allegro oczywiście... Edited November 20, 2012 by Huan Usunięto dane osobowe Quote
kasia_kasia Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 3 tygodniowe:crazyeye: szczeniaczki rasy Shih Tzu. Zdrowe, odrobaczone. Trzy kolorowe. Oczywiście ojciec i matka rasy Shih Tzu. Do sprzedania 3 suczki i 2 psy. WOJ. ŁÓDZKIE -Telefon kontaktowy: [usunięte] -Mail: [usunięte] Napisałam jej maila co o tym myślę:shake: Quote
kaskaSz Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Może nie z allegro, ale z innego portalu: "Przyjmę lub tanio kupię bardzo groźnego psa. " " Poszukuje malego pieska dla dzieci tylko nie kundelka " :-o:mad::-o Normalnie brak słów... Quote
Dacote Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 kelpie0 napisał(a):Zgadzam się, że z pseudohodowcami nie ma po co rozmawiać, bo albo obrażają się już na samym początku rozmowy, albo twoje argumenty do nich nie docierają, szkoda, że jest jeszcze popyt na nierodowodowe, TANIE psy... Tak, jak już tu ktoś powiedział: Jest popyt, zwiększymy podaż :angryy: Moja koleżanka nigdy nie kupi rodowodowca bo: ,, ONE ZAWSZE SĄ CHORE" ,, KOLEŻANKA MA PSA (żeby nie było - golden z rodowodem) A ON CHORUJE" ,, ONE SĄ DROGIE" Jak mi o tym mówiła to po minucie zbierałam swoje gały z podłogi i podnosiłam oklapłe uszy. Goldenek ma rok, jest słabym psem. Miał 10 razy kroplówkę, ale to nie powód, żeby się do rodowodowych psów zniechęcać. A jak powiedziałam: ,, Jak będę dorosła to będę miała rodowodową husky" Wtedy to ona zbierała gały z ziemi. Potem szukałyśmy na allegro psów dla niej. Powiedziałam, wskazując na ogłoszenie psa z rodowodem i mówię: ,,Tego może weź, on ma rodowód" a ona... ,, Ale ja chcę psa zdrowego" Zdrowego? Rozumiem - nie wierzę w rr (żeby uchronić się od głupich pytań: Nie mam nic do PRZYPADKIEM rozmnożonych psiaków, np. facet puścił swojego psa, a ten przypadkowo zapłodnił sunię, zanim ktoś zareagował, ale pseudo nie jest dobre), ale wolę psy z rodowodem, bo mam dokument, że to na pewno husky lub ONek, anie kundelek powstały z krzyżówki ONka i innego psa. Oczywiście na PETa koleżanka się nie zgodziła. Chciała takiego, który nie ma kropli rodowodowej krwi w żyłach. I chce znaleźć ONka... Quote
sugarr Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Tosa_Inu&Husky napisał(a):Moja koleżanka nigdy nie kupi rodowodowca bo: ,, ONE ZAWSZE SĄ CHORE" ,, KOLEŻANKA MA PSA (żeby nie było - golden z rodowodem) A ON CHORUJE" ,, ONE SĄ DROGIE" Jak mi o tym mówiła to po minucie zbierałam swoje gały z podłogi i podnosiłam oklapłe uszy. Goldenek ma rok, jest słabym psem. Miał 10 razy kroplówkę, ale to nie powód, żeby się do rodowodowych psów zniechęcać. A jak powiedziałam: ,, Jak będę dorosła to będę miała rodowodową husky" Wtedy to ona zbierała gały z ziemi. Potem szukałyśmy na allegro psów dla niej. Powiedziałam, wskazując na ogłoszenie psa z rodowodem i mówię: ,,Tego może weź, on ma rodowód" a ona... ,, Ale ja chcę psa zdrowego" Zdrowego? Rozumiem - nie wierzę w rr (żeby uchronić się od głupich pytań: Nie mam nic do PRZYPADKIEM rozmnożonych psiaków, np. facet puścił swojego psa, a ten przypadkowo zapłodnił sunię, zanim ktoś zareagował, ale pseudo nie jest dobre), ale wolę psy z rodowodem, bo mam dokument, że to na pewno husky lub ONek, anie kundelek powstały z krzyżówki ONka i innego psa. Oczywiście na PETa koleżanka się nie zgodziła. Chciała takiego, który nie ma kropli rodowodowej krwi w żyłach. I chce znaleźć ONka... To znajdzie bez problemu, na allegro same nibyonki puchate czarne kule za 200zł, tylko kurcze, prawie wszystkie niby "po rodowodowych" to utrudni koleżance sprawę Ale nie wiem dlaczego koleżanka w ogóle psa szuka, bo z tego posta, to mi się wydajecie niezbyt poważne obie Quote
Chefrenek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Daj koleżance to do poczytania: http://www.dogomania.pl/forum/f1076/wymioty-pomocy-139037/index4.html#post12426329 http://www.dogomania.pl/forum/f1106/znalazlam-chorego-psa-achalazja-przelyku-35486/index6.html Quote
Dacote Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 sugarr napisał(a):To znajdzie bez problemu, na allegro same nibyonki puchate czarne kule za 200zł, tylko kurcze, prawie wszystkie niby "po rodowodowych" to utrudni koleżance sprawę Ale nie wiem dlaczego koleżanka w ogóle psa szuka, bo z tego posta, to mi się wydajecie niezbyt poważne obie Ja? Dlaczego? Ona ma już jednego psa - kundelka, o którym mówi ONek, mimo że to mieszaniec. I drugiego, niewiadomego pochodzenia. Wiecie co? Ja też nie wiem, czemu ma w ogóle te psy. Rozumiem, że czarny kundelek ma 12 lat. Kiedy chciałam go nauczyć siad (koleżanka powiedziała, że mogę powydawać psom komendy) powiedziała: ,,psów powyżej 3-ech lat się nie szkoli". Jestem załamana jej niewiedzą. Quote
evel Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 znalezione na allegro...pies-chiuchcia, albo pani ma problemy z literkami "c" "h" i "u". Sprzedam ślicznego maleńkiego chiuahua, piesek ma rok i większy nie urośnie. [FONT=Verdana]Jest to piesek chiuhuahua krótkowłosy [/FONT] ręce opadają - śmiać się, płakać...? :shake: a powiedzcie mi jeszcze, czy hodowca zrzeszony w ZK sprzedając część psów z rodo a część bez nie łamie jakiegoś regulaminu? york z rodowodem - 1800 pln, bez rodo - 1200 pln. Quote
aina155 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Z tego co wiem to lamie. Mozna podkablowac do zk, tlko pytanie czy cos z tym zrobia. Quote
Chefrenek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 aina155 napisał(a):Z tego co wiem to lamie. Mozna podkablowac do zk, tlko pytanie czy cos z tym zrobia. To zależy, jeśli te bez papierów są po psach zarejestrowanych w ZK to tak, jeśli nie to nie. Quote
aina155 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 No tak, ale ja od razu zalozylam ze i takie, i takie szczeniaki sa z rodzicow z uprawnieniami Quote
evel Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 z tego co widziałam to szczyle są z jednego miotu :roll: Quote
Chefrenek Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Sprzedam szczeniaczki po rodzicach: BULDOŻEK FRANCUSKI (mama) + MALTAŃCZYK (tata). Urodziły się 13.05.2009 r. Posiadają książeczkę zdrowia, są zaszczepione i odrobaczone. CENA: 430 pln Kontakt oraz więcej informacji wyłącznie pod nr tel.: W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy. Pokaż wszystkie oferty tego ogłoszeniodawcy Wyświetleń: 60 Zgłoś uwagę do ogłoszenia: -------- Wybierz kategorię uwagi -------- Numer telefonu jest nieprawidłowy Zły adres Email Nieprawdziwe zdjęcie(a) Ogłoszenie zamieszczone w złej kategorii Opis jest nieprawidłowy Produkt nie jest fabrycznie nowy! Nielegalne oprogramowanie Sprzedawca nie posiada pozwolenia na sprzedaż produktu Nieuczciwy sprzedawca Produkt jest kradziony Inna uwaga Kliknij w zdjęcie, aby powiększyć Quote
aniyae Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 znalazłam takie ogłoszenie na allegro i aż mną zatrzęsło. BOKSER, boksery, bokserki, szczenięta, pieski (66153979) - Aukcje internetowe Allegro Zaklad lecznictwa oraz profilaktyki weterynaryjnej Skorogoszcz.Mają też White terriery Lekarz weterynarz i prowadzi hodowlę psów kundelkow ogłaszając je jako boksery... Zenada. Jak już nawet weterynarze się zajmują takim procederem..:roll: Napisałam do Allegro - zero reakcji.:angryy: Do TOZ-u - oto odpowiedz: "Dziękuję za informację. Dobrostan psów we wskazanym materiale nie jest zagrożony, sprawę ewentualnie może rozpatrzyć właściwe Koło Polskiego Związku Kynologicznego." Piotr J. Krajowy Inspektorat TOZ W ZW obawiam się, że też będą mieli w ..., bo to i towarzystwo wzajemnej adoracji. Pozostaje Izba Weterynaryjna. Jakieś pisma skrobaliście w takich sprawach do jakiejś izby? Z jakimś skutkiem? Quote
Chefrenek Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Przedmiotem aukcji jest rasowy szczeniak Shih tzu dostępna SUCZKI I PIESKI biało ruda suczka maleńka ur. 8.02.2009 (Odbiór ok. 8.04.200:cool: Nasze Shih tzu są starannie odchowane w ciepłym, dziecinnym pomieszczeniu z ogrzewaniem podłogowym, klimatyzowanym, z automatyczną wentylacją oraz prowadzone pod rygorystycznym nadzorem weterynarza. Są nauczone czystości. W dniu opuszczenia hodowli są po kwarantannie, jedno- lub dwukrotnie szczepione i trzykrotnie odrobaczane (potwierdzenie przez weterynarza). Nasze szczeniaki nie posiadają wad, gdyż bardzo starannie dobieramy reproduktory do krycia. Każdy szczeniak ma przepiękny kolor, doskonałą anatomię oraz bardzo gęsty włos (genetycznie po rodzicach). Rasa ta posiada włosy (nie sierść!), więc idealna jest dla alergików. Shih tzu jest niezwykle rodzinną rasą, bezgranicznie lubiącą dzieci i inne zwierzęta. Każdy nasz piesek będzie cudownym, domowym pupilem, wesołym i uwielbiającym psoty. Zawsze i o każdej porze masz kontakt z hodowcą. Każdego szczeniaka do 6 miesiąca obejmuje ubezpieczenie (zapewniamy następnego szczeniaka). Więcej zdjęć i informacji o rodzicach, wymaganiach tych szczeniaków znajdziesz na stronie: Zdjęcia Shih-tsu Kudłate Serduszka Powyższe zdjęcia pokazują, jak będą wyglądały szczeniaki w dniu obioru (w wieku 8 tygodni). Ze względu na swe egzotyczne brzmienie nazwa tej rasy jest często przekręcana i pojawia się także w innych formach: Shih-tzu, Shi-tzu, Shi tzu, Shih tsu, Shihtsu, Shihtzu itp. Prawidłowa pisownia to Shih tzu (wym. szi tsu, co w języku chińskim jest zdrobnieniem słowa lew). Współpracujemy z ośrodkiem rehabilitacyjnym dzieci niepełnosprawnych w dogoterapii. Każde 10 % ze sprzedaży szczeniąt przekazujemy na potrzeby tego ośrodka. Każdy klient otrzyma potwierdzenie tej wpłaty. Szczeniaki posiadają wszystkie niezbędne dokumenty aby opuścić hodowlę. Podpisujemy umowę kupna-sprzedaży. Każdy kupujący otrzymuje pieska z tatuażem. Jeśli pies ma być wywożony za granicę, dodatkowo wydajemy mu paszport i chip (płatne osobno). Kupujący ma do wglądu kartę przeglądu miotu potwierdzoną przez weterynarza. Hodowla jest zarejestrowana w urzędzie skarbowym pod numerem US.PDF/P7X/09/581/U Hodowla wpisana jest do Krajowego Rejestru Urzędowego Podmiotów Gospodarki Narodowej. (podst. prawna. Dz.U. nr 69, poz 763 z późn. zmianami) O Shih tzu: waga psa dorosłego od 4 kg-5,5 kg szczeniak z bardzo gęstym włosem. Do ceny szczeniaka wliczona jest wyprawka: szampon, odżywka, zabawka. podwójna miseczka, obcinacz do pazurków, gumeczki, spinki, kokardki dla pieska, smycz z obróżką, karma Royal Canin, mata antysiusiu, grzebienie, szczotki, ciepły, czerwony polarowy sweterek bezpłatna pielęgnacja włosa i obcinanie. Jeśli masz pytania lub wątpliwości, dzwoń lub pisz! Kontakt: 0604836234, 695836234 lub (032) 210 86 27. ZANIM KUPISZ SPRAWDŹ OPINIE O SPRZEDAJĄCYM !!!!!! Rasa Shih tzu jest dopuszczona do obrotu w Polsce i na terenie Unii Europejskiej. Sprzedający zapewnia bezpieczne warunki transportu. Szczeniaki zdrowe, bez wad. Nie pobieram opłat za dowóz szczeniaka do miast: Warszawa, Wrocław, Łódź i Kraków. [quote name=':: FiGa ::']Powiedzcie mi. Czy to prawdziwa hodowla czy nie? Bo się pogubiłam :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f217/hodowle-shih-tzu-33427/index12.html Quote
Cockermaniaczka Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Czekajcie bo sie gubie:crazyeye:Co w tym ogloszeniu jest nie tak?? Z tego co pamietam to pisalam z ta pania i ma psy z papierem... Quote
bonsai_88 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Jak na moje kaprawe oczy to wszystko z nimi w porządku - przecież piszą, że KAŻDY szczeniak posiada tatuaż Quote
Chefrenek Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 bonsai_88 napisał(a):Jak na moje kaprawe oczy to wszystko z nimi w porządku - przecież piszą, że KAŻDY szczeniak posiada tatuaż Przeczytajcie wątek z linka. Robi tatuaże ale psy nie mają papierów. Quote
bonsai_88 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Przpraszam, nie sprawdzałam wcześniej linka :oops: Quote
Recommended Posts