bonsai_88 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Chybabym nie weszła do sklepu, w którym jest SKUNKS.. pomijając już trzymanie do w domu... :D Ps. weszłam na stronę z twojego podpisu i przeczytałam wszystkie historie... aż się popłakałam przy niektórych [z tego, co wiele z tych psów musiało wycierpieć wcześniej i jak bardzo wybaczyły człowiekowi...] Quote
Chefrenek Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 W Stanach trzyma się skunksy jak u nas fretki. Usuwa im się tylko te gruczołki.;) Quote
bonsai_88 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 To akurat wiem [chociaż wątpię, żeby w sklepie usunęli gruczoły].. wiem też, jakie z nich rozrabiaki - podobno jeszcze większe niż z fretek [jeśli to się da ;)] Quote
Jenny19 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 bonsai_88 napisał(a):Chybabym nie weszła do sklepu, w którym jest SKUNKS.. pomijając już trzymanie do w domu... :D Ps. weszłam na stronę z twojego podpisu i przeczytałam wszystkie historie... aż się popłakałam przy niektórych [z tego, co wiele z tych psów musiało wycierpieć wcześniej i jak bardzo wybaczyły człowiekowi...] Dokładnie,on miał gruczoły usunięte,ale mój kolega twierdził,że jego kolega miał skunksa z gruczołami.:cool1: Mi też się oczy "pociły" jak je tłumaczyłam.Naprawdę niesamowite jak wytrzymałe i zdolne do miłości są psy pomimo okrutnego traktowania.:loveu: Quote
bonsai_88 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Szkoda tylko, że ja już jestem do tych psów przekonana [chociaż po przeczytaniu tych historii kocham jej jeszcze mocniej]... Ale będę musiała spróbować podrzucić stronkę paru znajomym - może w końcu przekonają się, że to naprawdę kochane, wierne psiaki :) Quote
Jenny19 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 bonsai_88 napisał(a):Szkoda tylko, że ja już jestem do tych psów przekonana [chociaż po przeczytaniu tych historii kocham jej jeszcze mocniej]... Ale będę musiała spróbować podrzucić stronkę paru znajomym - może w końcu przekonają się, że to naprawdę kochane, wierne psiaki :) Kochane i wierne ale w odpowiedzialnych,mądrych rękach.;) A to zaprzeczenie ::cool1::shake: "Posiadam 15miesiecznego pitbulla który ma mocna budowe ciala i niepowtarzalny obronno-waleczny charakter. Jest to syn Harrego znanego w Polsce z hodowli w Wegrowie. Ma identyczna masc jak ojciec. Pies nie jest na sprzedanie szukam suk chętnych do pokrycia przez niego w zamian za szczeniaka ktorego sam wybiore z miotu lub 500zlotych. Pies jest bardzo agresywny w stosunku do ludzi jak i do zwierzat. Pies na pewno spelni sie w roli reproduktora i przeniesie swoje geny na szczeniaki. Waga psa ok 40kg. Oboje jego rodzicow posiada certyfikaty." i szokujące zdjęcia:wrzucam w linkach bo są drastyczne: http://d.ale.gratka.pl/g2/o/3d/2a/46/1454739_4_d41d_d.jpeg http://d.ale.gratka.pl/g2/o/3d/2a/46/1454739_5_d41d_d.jpeg i tytuł " Nero ludojad":angryy: wcale się nie dziwię że niektórzy się później boją tych psów...:shake: po takiej "reklamie" jaką on robi rasie... Quote
bonsai_88 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Nawet nie chcę tutaj pisać, co bym zrobiła z takim człowiekiem... Quote
Chefrenek Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Ejjj to tą aukcję trzeba natychmiast zgłosić. Takie rzeczy są karalne. Quote
Jenny19 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Dziewczyny na niebieskim forum astów się tym zajęły.Zgłosiły to do Tozu.Sprawa trafiła do SM i policji. Quote
Rottie Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Pitbull rednose 15 miesięcy Cena za krycie promocyjna 150 zł przez 3 miesiące od dnia 15 kwietnia 2008 do dnia 15 lipca 2008....po tym terminie cena wzrośnie :))). Quote
kamilka91 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 biedna świnka... :-( super reklama rasy, a pewno ktoś będzie chciał takiego psa :shake: No chyba, że do nielegalnych walk psów :roll: które w Polsce na szczęście nie są zbyt popularne : Quote
Jenny19 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 kamilka91 napisał(a):biedna świnka... :-( super reklama rasy, a pewno ktoś będzie chciał takiego psa :shake: No chyba, że do nielegalnych walk psów :roll: które w Polsce na szczęście nie są zbyt popularne : oj zdziwiłabyś się:cool1: są popularne i takie "profesjonalne" tyle że o takich to wie "elita" bo idzie o zbyt duże pieniądze i wszystko się odbywa w ścisłej tajemnicy,a "najlepsze" psy są warte grube pieniądze i takie,gdzie banda nudzących się gówniarzy szczuje pieski na siebie ot tak dla zabawy,bo zawsze to jakaś rozrywka w ich szarym,blokowym życiu:cool1: wystarczy śledzić media,co jakiś czas pojawiają się informację o kolejnej zlikwidowanej "hodowli" psów walczących Quote
kamilka91 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Kurczę... :roll: teraz już mi się jedna taka sprawa przypomina... Wydaje mi się jednak, że to jest mniej popularne niż np. w Ameryce... Być może się mylę, nie siedzę za bardzo w akurat tym temacie, więc może mi się tylko wydaje. Jak coś to mnie poprawcie, będę troszkę mądrzejsza ;) Quote
WildH Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Pies który atakuje ludzi do walk psów też się nie nadaje. Pies nie może atakować swojego właściciela. Takie były zabijane, tak samo jak te które przegrywały :/ . Nie wiem jak jest teraz, bo takie ogłoszenia jak o tym 15 pit bullu są po prostu głupie a autor udowadnia jaką ma denną wiedzę. Z resztą ten pies też ma zniszczone życie. Pewnie nawet swojemu właścicielowi nie ufa. Całe życie na wszystko się rzucać... :/ Quote
kaskaSz Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Oszz kurde co za ******, ta świnka chyba mogła być żywa, bo była uczepiona? Po co przyczepiać do krat martwą świnkę? Jenny19 mogłabyś podrzucić linka do tej sprawy lub poinformować mnie co z tym bezmózgim czymś /bo człowiek to nie jest/. Quote
Jenny19 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 kaskaSz napisał(a):Oszz kurde co za ******, ta świnka chyba mogła być żywa, bo była uczepiona? Po co przyczepiać do krat martwą świnkę? Jenny19 mogłabyś podrzucić linka do tej sprawy lub poinformować mnie co z tym bezmózgim czymś /bo człowiek to nie jest/. dziewczyny na niebieskim forum astów się tym zajęły,jak pisałam. Uprzejmie informujemy, ze o sprawie dotyczącej ogłoszenia ,, NERO LUDOJAD” na stronie internetowej www.gratka.pl powiadomiono Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami z siedzibą w Płocku przy ul.Batalionu ,, Zośka” 1 oraz Komendę Miejską Policji w Płocku Z poważaniem Komendant Straży Miejskiej w PłockuWitam, Rozmnażanie psów ras agresywnych nie jest dozwolone, jeżeli nie jest to zarejestrowana dzika hodowla. "Reklamowanie" zwierzęcia jako osobnika szczególnie agresywnego w stosunku do ludzi i zwierząt jest według nas karygodne. Strach sobie wyobrazić w jakim celu hodowane jest o zwierzę. Składamy na policję zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia. Po otrzymaniu odpowiedzi, poinformujemy Panią o przebiegu sprawy. Pozdrawiam, Marlena Kurowska Quote
kaskaSz Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Ciekawe jak się sprawa potoczy. Wątpie, aby facet za to jakoś odpowiedział.... Quote
psiulka Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Boże, co ludzie, a raczej ludziska potrafią zrobić ze zwierzętami..... Wiadomo coś nowego? Quote
Lemoniada Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Ja się tylko boję, że kolesiowi nic nie zrobią, a jedynym efektem będzie odebranie i uśpienie psa... Quote
bonsai_88 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 No cóż, dla takiego psa już chyba lepszym wyjściem byłoby uśpienie niż zostawienie w rękach obecnego właściciela :( Quote
eria Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 a właściciel sprawi se nowego 'ludojada':angryy: Quote
kamilka91 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Z pewnością skończy się to śmieszną grzywną, bądź też... niczym :-( :angryy: uwielbiam polskie prawo :shake: Quote
violka49 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 dzisiaj na Polsacie w Wiadomościach był pokazany "pies ludojad" w reportażu o zaostrzeniu kar za niehumanitarne traktowanie zwierząt Quote
Recommended Posts