jefta Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Jeśli nie zdążysz usunąć ogłoszenia masz obowiązek sprzedać towar za wylicytowaną cenę. Quote
verdugo Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Dokładnie o to chodzi ! Jest obowiązek sprzedaży każdemu kto zalicytuje :angryy: Nie ma mowy o sprawdzaniu do kogo psiak trafi itp. ps. na allegro nie można umieszczać reklam (przykład - wycofanie aukcji prywatnych). Tam się sprzedaje. Quote
Ania W Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 to jak w takim razie ma się do tego opcja wycofania ofery? Nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem, gdzie pies trafiłby do kogoś, komu by się go nie chciało dać, tylko dlatego, że za psa z 1 zł zaproponował 1,50. Quote
verdugo Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 wycofanie oferty (bez przyczyny) x 3 razy = blokada konta. Quote
Ania W Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 verdugo napisał(a):wycofanie oferty (bez przyczyny) x 3 razy = blokada konta. No i właśnie o tę przyczynę mi chodzi...Może nie jestem specem od allegro ale czy jest jakieś ograniczenie dotyczące przyczyn? Quote
verdugo Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Brak kontaktu z kupującym może być przyczyną. Wycofanie się przez kupującego. Po odwoływaniu ofert samemu wbrew woli kupującego można mieć tylko zablokowane konto. Quote
jefta Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 verdugo napisał(a):Brak kontaktu z kupującym może być przyczyną. Wycofanie się przez kupującego. Po odwoływaniu ofert samemu wbrew woli kupującego można mieć tylko zablokowane konto. brak kontaktu przed zalicytowaniem czy po wygraniu aukcji? Quote
verdugo Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 w trakcie trwania. Po wygranej aukcji umowa jest zawarta. Quote
Ania W Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Czyli jeżeli w aukcji, w której jest podkreślona prośba o kontakt przez zalicytowaniem, ktoś zalicytuje i ja wycofam ofertę to zaistniała 'przyczyna' ? Quote
verdugo Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Prośba o kontakt PRZED zalicytowaniem może być potraktowana przez allegro jako próba sprzedaży POZA allegro co wiąże się z blokadą konta. Wszystko zależy ile ma się już przewinien, jak się będzie tłumaczyć i jak bardzo kupującemu będzie zależało na kupnie.. jeśli będzie bardzo zależało idzie do sądu i sprawa wygrana bez 2 zdań. Umówmy się większość handlarzy na allegro zna doskonale regulamin i ma gdzieś komu sprzeda psa aby sprzedać. Mnie pewien hodowca (zarejestrowany w związku) wręcz błagał o kupno:roll:wydzwaniał i zniżał cene. Namolność mnie zraziła. Brak kontaktu z kupującym oznacza, że Ty nie możesz się do niego dodzwonić, nie odpisuje na Twoje mejle czyli nie możesz potwierdzieć rzeczywistej chęci zakupu co za tym idzie traktujesz jako żart, numer konkurencji etc i wycofujesz zgodnie z regulaminem allegro. Quote
bonsai_88 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 W przypadku zwierząt można napisać coś w stylu "ponieważ sprzedaję żywe zwierze to zastrzegam sobie możliwość wybrania przyszłego właściciela. Wylicytowanie aukcji w takim wypadku nie daje 100% gwarancji sprzedaży zwierzęcia". Quote
ivana Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Jak patrzy na to sąd ? Bierze taki opis pod uwage ? Nie wierze, żeby ktoś się sądził :loveu: ale teoretycznie ? Quote
Dudek Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 od rana zepsuł mi się humor:mad::angryy: Kupię ratlerka mini pieska maści czarnej-podpalanej do 10dnia po urodzeniu z ogonkiem za 250pln bądz ratlerka do 3 tyg za350pln z obciętym ogonkiem. Matka szczenięcia nie moze ważyc wiecej jak 1.5kg Quote
Cockermaniaczka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 :angryy::angryy:moe niech odrazu wezmie slepego,gluchego psa:angryy::mad: zal az......sciska:mad::angryy: Quote
patch75 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 przepraszam za offa, glosujcie, aby Torun nie pokazywal corridy z partnerskiego miasta: tu artykul i tu mozna glosowac: http://miasta.gazeta.pl/torun/1,3557...t_smierci.html Quote
eria Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='patch75']przepraszam za offa, glosujcie, aby Torun nie pokazywal corridy z partnerskiego miasta: tu artykul i tu mozna glosowac: http://miasta.gazeta.pl/torun/1,3557...t_smierci.html większość głosów jest na 'tak' :crazyeye::crazyeye::crazyeye::angryy: Quote
prittstick08 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 To jest niestety kultura, obrzadek i nie powinno sie jaiejkolwiek kultury jakiegokolwiek państwa podwazac. cywiliozwana europa nie powinna mówic, ze plemie afrykańskie to ciemnota, bo nie mozna na inne kultury patzrec przez pryzmat swojej. Dziwi mnie tylko, ze europejskie, cywilizowane państwo takie jak Hiszpania, nie zrobiło ze starego, okrutnego obrzędu czegos bardziej symbolicznego. ja bym takie cos zrozumiała w Chinach, Indiach, Afryce, tam jest zupelnie inaczej. No ale coz moge zorbic, załosowałam na nie:) To taki mały off. Quote
MickeyM Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Kuźwa, a ja teraz siedzę w Dublinie i rozpaczam, bo odkąd tu jestem, tj. jakieś 2 tygodnie, widziałam może 10 psów. Otóż ludzie tu nie trzymają psiaków, ale za to wyścigi psów urządzają i to często-jedna z ulubionych rozrywek... Co do kultury, to żyjemy w cywilizowanym świcie, wyszliśmy już z epoki kamienia łupanego i pewne rzeczy powinno się zmienić. Quote
prittstick08 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Dlatego mówie, ze dziwie sie, ze eropejskie panstwo z takiej brutalnej tradycji nie zrobi jakiegos symbolicznego brzędu. Quote
psiulka Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 .....:shake: Beauceron - 3 letni pies po rodowodowych rodzicach (nie z hodowli). Jest agresywny dlatego chcemy go oddac w bardzo profesjonalne i odpowiedzialne rece. Nie potrafimy dac sobie z nim rady, dlatego jest zaniedbany chociaż dobrze odżywiony i zdrowy. Pies nadaje się na dużą posesję. W odróznieniu tego na zdjęciu, ma nieobcięte uszy ale jest potężniejszy. Quote
Cekinka13* Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Jezzzzu!!!! :angryy: :angryy: :angryy: :crazyeye: :crazyeye: toż to jakaś paranoja!!! Koniecznie proszę zgłosić aukcję do usunięcia! Quote
Lemoniada Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Cekinka13* napisał(a):Jezzzzu!!!! :angryy: :angryy: :angryy: :crazyeye: :crazyeye: toż to jakaś paranoja!!! Koniecznie proszę zgłosić aukcję do usunięcia! Dlaczego? Przecież piszą, że do oddania za darmo. Lepiej, żeby do schroniska oddali? Nawiasem mówiąc "profesjonalnych i odpowiedzialnych rąk" jest zatrzęsienie i wszystkie aż się biją o przywilej opieki nad agresywnym psem z problemami:roll: Quote
Cekinka13* Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Nie jest do oddania za darmo, na aukcji jest wystawiony od 1 zł, ale pisze, że "cena minimalna nie została osiągnięta". KUP TERAZ jest za 250. Myślę, że kupić by go chciał tylko i wyłącznie pseudohodowca! On trzyma psy w zamknięciu, nie będzie musiał się do niego zbliżać, więc nie przeszkadza mu agresja. A może komuś przydał by się do pilnowania podwórza? Tyle, że nawet właściciel nie będzie mógł na nie wejść... A może po to, aby stał na łańcuchu za domem i odstraszał szczekaniem? Kiedyś się z tego łańcucha zerwie i kogoś zagryzie... A profesjonalnych rąk bijących się o opiekę nad takimi psami jest rzeczywiście cholernie dużo... :roll: Quote
Erazm Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Wybaczcie mi offa:oops:, ale kilka maili moze pomóc, błagam zajrzyjcie na wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112680 Quote
Recommended Posts