Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie o to chodzi ! Jest obowiązek sprzedaży każdemu kto zalicytuje :angryy: Nie ma mowy o sprawdzaniu do kogo psiak trafi itp.

ps. na allegro nie można umieszczać reklam (przykład - wycofanie aukcji prywatnych). Tam się sprzedaje.

Posted

to jak w takim razie ma się do tego opcja wycofania ofery?

Nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem, gdzie pies trafiłby do kogoś, komu by się go nie chciało dać, tylko dlatego, że za psa z 1 zł zaproponował 1,50.

Posted

verdugo napisał(a):
wycofanie oferty (bez przyczyny) x 3 razy = blokada konta.

No i właśnie o tę przyczynę mi chodzi...Może nie jestem specem od allegro ale czy jest jakieś ograniczenie dotyczące przyczyn?

Posted

Brak kontaktu z kupującym może być przyczyną. Wycofanie się przez kupującego. Po odwoływaniu ofert samemu wbrew woli kupującego można mieć tylko zablokowane konto.

Posted

verdugo napisał(a):
Brak kontaktu z kupującym może być przyczyną. Wycofanie się przez kupującego. Po odwoływaniu ofert samemu wbrew woli kupującego można mieć tylko zablokowane konto.

brak kontaktu przed zalicytowaniem czy po wygraniu aukcji?

Posted

Czyli jeżeli w aukcji, w której jest podkreślona prośba o kontakt przez zalicytowaniem, ktoś zalicytuje i ja wycofam ofertę to zaistniała 'przyczyna' ?

Posted

Prośba o kontakt PRZED zalicytowaniem może być potraktowana przez allegro jako próba sprzedaży POZA allegro co wiąże się z blokadą konta. Wszystko zależy ile ma się już przewinien, jak się będzie tłumaczyć i jak bardzo kupującemu będzie zależało na kupnie.. jeśli będzie bardzo zależało idzie do sądu i sprawa wygrana bez 2 zdań.
Umówmy się większość handlarzy na allegro zna doskonale regulamin i ma gdzieś komu sprzeda psa aby sprzedać. Mnie pewien hodowca (zarejestrowany w związku) wręcz błagał o kupno:roll:wydzwaniał i zniżał cene. Namolność mnie zraziła.

Brak kontaktu z kupującym oznacza, że Ty nie możesz się do niego dodzwonić, nie odpisuje na Twoje mejle czyli nie możesz potwierdzieć rzeczywistej chęci zakupu co za tym idzie traktujesz jako żart, numer konkurencji etc i wycofujesz zgodnie z regulaminem allegro.

Posted

W przypadku zwierząt można napisać coś w stylu "ponieważ sprzedaję żywe zwierze to zastrzegam sobie możliwość wybrania przyszłego właściciela. Wylicytowanie aukcji w takim wypadku nie daje 100% gwarancji sprzedaży zwierzęcia".

Posted

od rana zepsuł mi się humor:mad::angryy:

Kupię ratlerka mini pieska maści czarnej-podpalanej do 10dnia po urodzeniu z ogonkiem za 250pln bądz ratlerka do 3 tyg za350pln z obciętym ogonkiem. Matka szczenięcia nie moze ważyc wiecej jak 1.5kg

Posted

To jest niestety kultura, obrzadek i nie powinno sie jaiejkolwiek kultury jakiegokolwiek państwa podwazac. cywiliozwana europa nie powinna mówic, ze plemie afrykańskie to ciemnota, bo nie mozna na inne kultury patzrec przez pryzmat swojej.
Dziwi mnie tylko, ze europejskie, cywilizowane państwo takie jak Hiszpania, nie zrobiło ze starego, okrutnego obrzędu czegos bardziej symbolicznego. ja bym takie cos zrozumiała w Chinach, Indiach, Afryce, tam jest zupelnie inaczej. No ale coz moge zorbic, załosowałam na nie:)
To taki mały off.

Posted

Kuźwa, a ja teraz siedzę w Dublinie i rozpaczam, bo odkąd tu jestem, tj. jakieś 2 tygodnie, widziałam może 10 psów. Otóż ludzie tu nie trzymają psiaków, ale za to wyścigi psów urządzają i to często-jedna z ulubionych rozrywek...
Co do kultury, to żyjemy w cywilizowanym świcie, wyszliśmy już z epoki kamienia łupanego i pewne rzeczy powinno się zmienić.

Posted

.....:shake:

Beauceron - 3 letni pies po rodowodowych rodzicach (nie z hodowli). Jest agresywny dlatego chcemy go oddac w bardzo profesjonalne i odpowiedzialne rece. Nie potrafimy dac sobie z nim rady, dlatego jest zaniedbany chociaż dobrze odżywiony i zdrowy. Pies nadaje się na dużą posesję. W odróznieniu tego na zdjęciu, ma nieobcięte uszy ale jest potężniejszy.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Jezzzzu!!!! :angryy: :angryy: :angryy: :crazyeye: :crazyeye: toż to jakaś paranoja!!! Koniecznie proszę zgłosić aukcję do usunięcia!

Dlaczego? Przecież piszą, że do oddania za darmo. Lepiej, żeby do schroniska oddali?
Nawiasem mówiąc "profesjonalnych i odpowiedzialnych rąk" jest zatrzęsienie i wszystkie aż się biją o przywilej opieki nad agresywnym psem z problemami:roll:

Posted

Nie jest do oddania za darmo, na aukcji jest wystawiony od 1 zł, ale pisze, że "cena minimalna nie została osiągnięta". KUP TERAZ jest za 250.
Myślę, że kupić by go chciał tylko i wyłącznie pseudohodowca! On trzyma psy w zamknięciu, nie będzie musiał się do niego zbliżać, więc nie przeszkadza mu agresja.
A może komuś przydał by się do pilnowania podwórza? Tyle, że nawet właściciel nie będzie mógł na nie wejść...
A może po to, aby stał na łańcuchu za domem i odstraszał szczekaniem? Kiedyś się z tego łańcucha zerwie i kogoś zagryzie...

A profesjonalnych rąk bijących się o opiekę nad takimi psami jest rzeczywiście cholernie dużo... :roll:

• 3 weeks later...