prittstick08 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 np tu http://www.kontrapunkt.waw.pl/pomeraniany_standard.html wpisałam w googlach szpic niemiecki hodowla(bo to chyba to samo z tego co mi google powiedziały) Quote
Lemoniada Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 [quote name='ka*la']PROSZĘ O POMOC Chodzi mi o wskazanie miejsce gdzie mogę kupić szpica średniego bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji Chyba powinnaś zadzwonić do jakiegoś związku zrzeszającego hodowców szpiców i tam zapytać. Możliwe, że będziesz musiała sprowadzać szczenię z zagranicy. Dlaczego akurat szpic? [quote name='prittstick08']np tu http://www.kontrapunkt.waw.pl/pomeraniany_standard.html wpisałam w googlach szpic niemiecki hodowla(bo to chyba to samo z tego co mi google powiedziały) Oni hodują szpice małe i miniaturowe, nie średnie. Fajne te szczeniorki:) Quote
chemicalo Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Gabryjella napisał(a): za pudle się znowu zabierają :angryy: u mnie w miejscowości jest aktualnie "moda" na pudle i yorki. znaczy się "pudle" teraz mnożą w co drugim domu, a "yorki" kupują na komunię dla swoich 8 - letnich dzieci :angryy: ostatnio byłam z psem w spożywczym, przy kasia ekspedientka mówi, że nie dawno też kupiła yorka tylko tą drugą odmianę. pytam się o jaką odmianę jej chodzi. a ona mi na to, że jej syn sprawdzał w internecie i są 2 odmiany "york" i "coś z końcówką terrier". to ja jej na to, że york i yorkshire terrier to ta sama rasa, nie dwie różne odmiany, a ta się ze mną kłóci, że skoro jej syn tak przeczytał to tak ma być :flaming: Quote
Ania W Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Jak to ludzie potrafią zakombinować... witam mam do oddania 6 szczeniaczków po wybitnych rodzicach .....tyle ,że każdy innej rasy. Mama ogarzyca Tata dalmatyńczyk.Są piękne zdrowe i kończą w nadchodzącym tygodniu Ósmy tydzień , ....więc czas na nowych właścicieli.Będą dość duże ...jak mama i tata.Potrzebne więc będzie trochę miejsca i SERCE dla zwierzęcia Zdjęc nie mogę na razie przekleić ale gwarantuję że podobieństwo nie jest uderzające, ani do jednej ani do drugiej rasy... Quote
Lemoniada Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 No teraz to już zgłupiałam.... Pogrubienia moje: Prawie roczny piesek rasy Gryfonik Brabancki z rodowodem, po doskonałych rodzicach. Gryfoniki są bardzo uczuciowe, oddane, żywiołowe i ciekawskie, odważne. Znakomity stróż. Wspaniała przytulanka dla dzieci. Łatwy i niedrogi w utrzymaniu. Piesek jest zaszczepiony, Odrobaczony. Posiada wszystkie szczepienia. ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ DOWOZU. UWAGA : Za ile wylicytujesz za tyle kupisz !!! Bez ceny minimalnej!!!. Kontakt *******, Rasa dopuszczona do obroty w Polsce. Zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem.A tu ten biedny psiak: Może mi ktoś powiedzieć jak to możliwe, by świadomy kochający hodowca założył taką aukcję?? Cena minimalna - 500zł.... Właśnie przeglądam stronę tej hodowli, w sumie 7 ras mają. Może gryfoniki się nie sprzedają? No, nie potrafię sobie tego racjonalnie wytłumaczyć. Quote
Ania W Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 To nie hodowla tylko zwyczajna "rozmnażalnia" ! Wystarczy porównać z jakąkolwiek stroną hodowli ZK. Na tej stronie nie ma ani jednego psa podanego z imieniem i przydomkiem(nawet w przypadku reproduktorów), żadnych osiągnięć wystawowych, poprzednich miotów...nic. Nie jestem specjalistką od VII gr ale golden na moje oko nie wygląda dobrze, jest dość rachityczny i ma słaby tył (może to ustawienie, ale nie wygląda zdrowo). Chihuahua leżący w wykopanej norce tez nie robi dobrego wrażenia. Ale ile osób się na to nabierze to już pozostanie tajemnicą... :( Gryfonika szkoda mi bardzo bo mam słabość do tej rasy... Quote
bachar Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 prittstick08 napisał(a):I mam pytanie, moze to zły dział, ale juz tak przy okazji ONków. W jakich cenach sa ONki (krotkowłose) rodowodowe? chodzi mi o takie najtansze, ale bez wad (zdrowotnych jak zgryz, wnetrostwo itp). wazne zeby rodzice byli przebadani, moze byc pet. Moja przyjaciolka po wakacjach bedzie miala ONka lub psa w typie ONka. Z reguły w przedziale 700 - 1.500 zł. Jeżeli jest to hodowla ZKwP rodzice muszą! być przebadani. HD w przedziale A-B Quote
chemicalo Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 a może mi ktoś na pw wysłać adres tej strony? Quote
Justynak Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='Ania W']Jak to ludzie potrafią zakombinować... witam mam do oddania 6 szczeniaczków po wybitnych rodzicach .....tyle ,że każdy innej rasy. Mama ogarzyca Tata dalmatyńczyk.Są piękne zdrowe i kończą w nadchodzącym tygodniu Ósmy tydzień , ....więc czas na nowych właścicieli.Będą dość duże ...jak mama i tata.Potrzebne więc będzie trochę miejsca i SERCE dla zwierzęcia Zdjęc nie mogę na razie przekleić ale gwarantuję że podobieństwo nie jest uderzające, ani do jednej ani do drugiej rasy... Rozumiem i w pełni popieram oburzenie dotyczące handlowania na allegro psami przez pseudo hodowców i hodofców, ale prawdę mówiąc nie mam pojęcia co jest oburzającego w powyższym ogłoszeniu? :shake: Z tego co czytam to ludzie chcą oddać (a nie sprzedać!) w dobre ręce szczeniaki. Otwarcie piszą, że są mixsami. Informują kim są rodzice, bo dzięki temu przyszły właściciel będzie mógł choć w przybliżeniu wyobrazić sobie co z nich wyrośnie i jakie cechy charakteru może odziedziczyć. A że nie podobne? Cóż, natura czasami płata takie figle :razz:. Sama byłam kiedyś właścicielką efektu mezaliansu Bokserki z Owczarekiem Podhalańskim owocem którego stał się przepiękny, przemądry i przekochany pies z wyglądu najbardziej przypominający Mastifa Angielskiego ;) Quote
Ania W Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ja nie jestem oburzona, tym, że ludzie szukają kundlom domów...ja jestem załamana, że ktoś wyprodukował kolejny ich miot, a teraz radośnie reklamuje go jako miot po wybitnych rodzicach. Wybitnych eksterierowo? użytkowo? Ciekawe pod jakim względem... Nie udowodnię że to nie był przypadek, ale coś mi się wydaję, że "kombinacja" jest zaplanowana. Niektórzy lubią takie eksperymenty... Wiem ,że w Grodzisku był lewy miot ogarów w zeszłym roku więc niewykluczone, że ojciec jest ten sam. Ale cóż, mleko się rozlało. Oby dzieci po wybitnych rodzicach nie trafiły do schronisk. Quote
kaskaSz Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 A ja ostatnio widziałam na aukcji mix westie i pekińczyka....:angryy::angryy::angryy: Quote
jefta Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Ania W napisał(a):To nie hodowla tylko zwyczajna "rozmnażalnia" ! Wystarczy porównać z jakąkolwiek stroną hodowli ZK. Na tej stronie nie ma ani jednego psa podanego z imieniem i przydomkiem(nawet w przypadku reproduktorów), żadnych osiągnięć wystawowych, poprzednich miotów...nic. Nie jestem specjalistką od VII gr ale golden na moje oko nie wygląda dobrze, jest dość rachityczny i ma słaby tył (może to ustawienie, ale nie wygląda zdrowo). Chihuahua leżący w wykopanej norce tez nie robi dobrego wrażenia. Ale ile osób się na to nabierze to już pozostanie tajemnicą... :( Gryfonika szkoda mi bardzo bo mam słabość do tej rasy... hmmm. dziwaczne to... ale psy z ich przydomkiem pokazywane były na wystawach :p Quote
Ania W Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 No faktycznie, sprawdziłam i psy z tym przydomkiem pojawiają się...W takim razie to co reprezentuje ta strony tylko świadczy o tym "hodowcy". Ja już swoje zdanie mam... Quote
Chefrenek Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Oni nawet buldożki mają. Z tego co słyszałam wypuszczają mioty legalne i nielegalne. poszperałam troszkę i od razy wyskoczyły mi szczenięta bez papierów Quote
bognik Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Gdzie na stronie allegro mam kliknąć, aby zgłosić aukcję do usunięcia? Pozdrawiam! Quote
Chefrenek Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 bognik napisał(a):Gdzie na stronie allegro mam kliknąć, aby zgłosić aukcję do usunięcia? Pozdrawiam! Po prawej na górze...niebieski napis "zgłoś naruszenie zasad". Quote
bognik Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Chefrenek napisał(a):Po prawej na górze...niebieski napis "zgłoś naruszenie zasad". Dzięki, już wiem ;) Pozdrawiam! Quote
EwikB Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Chefrenek napisał(a):Oni nawet buldożki mają. Z tego co słyszałam wypuszczają mioty legalne i nielegalne. poszperałam troszkę i od razy wyskoczyły mi szczenięta bez papierów I takie cos najbardziej wkurza.Tylko, ze Zwiazek macha ręką na coś takiego i coraz wiecej osób tak robi niestety ... Quote
baffi2 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 ludzie sobie mysla 'taka dobra hodowla, piekne psy na wystawach' wiec kupuja od nich te 'tansze'. nic dziwnego Quote
Rottie Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Witam mam do sprzedania yorka yorki SUCZKE I PIESKA ,,Nie posiadam żadnej hodowli !!!! tak jak wiekszość na aukcjach 98 procent, york odrobaczony zaszczepiony, w genach mają już grzecznosć i posłuszeństwo nie z hodowli!!! po ojcu po------ rodowodzie---- matka -2 -LETNIA PIESKI MAJĄ BARDZO ŁĄDNE PYSZCZKI JAK WIDAĆ!!!! życze powodzenia w kupnie. na zdjeciu jest PIESEK i jego siostra oraz MATKA , JEŚLI JAKIEŚ PYTANIA TEL-********-- ODBIÓR POCZĄTKIEM CZERWCA . ((((suczka oszczeniła 2 suczki i 2 pieski}}}}}} został piesek i suczka Nie bardzo rozumiem treści tej aukcji. "Nie posiadam hodowli"? :o Quote
INU Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Witam wszystkich miłośników yorków. Mam do sprzedania już tylko dwa pieski ( dwie suczki zostały sprzedane)urodziły się 13.04.2008 roku , pieski jako dorosłe będą ważyły 1,40 - 1,60 kg. mama (zrodowodem) waży 2,5 kg, tata 1,40 kg. Pieski są dwa razy odrobaczone i zaszczepione z książeczkami zdrowia. Pieski są bardzo żywe i wesołe ze stojącymi uszkami można je już zabrać do domu.Gorąco polecamNie wiem jak wam, ale mnie baaardzo podoba się to przedostatnie zdanie;). (Pogrubienia moje.) Quote
jefta Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Rottie napisał(a):Nie bardzo rozumiem treści tej aukcji. "Nie posiadam hodowli"? :o pytałam mojego sąsiada, który ma pięknego goldena (rzadkość) z jakiej jest hodowli. Powiedział że on właśnie nie jest z hodowli tylko "pani miała jedną suczkę". Pies rodowodowy z jakimś epizodem wystawowym. Quote
Gonitwa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Teraz takie przekonania panują.... Albo moda na hodowle "rodzinne" czyli w 90% bezpapierowe... Quote
Cockermaniaczka Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Ale sa tez hodowle rodzinne-psy z rodowodem,zrobione hodowlanki i na tym ich kariera sie konczy... Ale rejestrowane w Zk,posiadajace metryczki. Quote
Recommended Posts