MickeyM Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Ten maltańczyk w ogóle nie wygląda na maltańczyka. :placz::placz: Quote
INU Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 MickeyM napisał(a):Ja dziś na allegro znalazłam taką aukcję. http://allegro.pl/item364850341_maltanczyk_yorkshire_terrier_yorki_maltanczyki.html#photo Szczena mi opadła. :placz::placz::placz: Biedactwo. Quote
duzebzium Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 WITAM! SPRZEDAM NIEDROGO SZCZENIETA PO MAMIE WEST WHITE TERRIER I TATUSIU JAMNIKU SZORSTKOWLOSYM, SZCZENIACZKI MAJA 7TYG SA ODROBACZONE.PIESKI IDEALNIE NADAJA SIE DO DZIECI, ZAROWNO MAMA JAK I TATA MALUCHOW, SA POZBAWINE AGRESJI! DOSTEPNE SA: SUNIA I PIESEK. PIESKI BEDA MALE.DOLANCZAM TEZ ZDJECIA Z MOMENTU KIEDY POWSTAWALY SZCZENIACZKI:)))) TEL****** :angryy::shake::angryy: Quote
Dobermania Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Jezu, tragedia. Wiecie, ja widziałam "cane corso"... czarne podpalane [sic] czy właściwie czaprakowe z białą głową... Ale też byłabym przeciwko całkowitemu zakazowi WYSTAWIANIA (NIE SPRZEDAŻY) zwierząt przez allegro, bo ja np. ze swojego konta daję ogłoszenia adopcyjne - za 1 zł, takie bardziej informacyjne. I często w ten sposób znajdujemy odpowiedzialnych ludzi, którzy biorą kundelka lub psa w typie rasy, jaka im się podoba. I myślę, że dzięki temu rezygnują z takiego biednego potworka "rasowego za 200 zł", co to jest właśnie srokatym jamnikiem czy pręgowanym pudlem... Quote
Jenny19 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Dziwna sprawa.Znalazłam na allegro aukcje hodowli DON-ów z długą historią (hodowla istnieje od 1975 roku z przerwami).Oferują szczeniaki bez rodowodu za 500-600 zł i z rodowodem za 800-1200zł.I inne starsze psy.Nie wiem co mam myśleć...:cool1:Likwidacja hodowli? Ale skąd te szczeniaki bez rodowodu?:roll: Quote
an1a Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Jenny19 napisał(a):Dziwna sprawa.Znalazłam na allegro aukcje hodowli DON-ów z długą historią (hodowla istnieje od 1975 roku z przerwami).Oferują szczeniaki bez rodowodu za 500-600 zł i z rodowodem za 800-1200zł.I inne starsze psy.Nie wiem co mam myśleć...:cool1:Likwidacja hodowli? Ale skąd te szczeniaki bez rodowodu?:roll: Są tacy... widziałam podobne ogłoszenie innej hodowli - psy z papierami na wystawy, a bez papierów "do kochania" i dla osób, które "nie mają pieniędzy na rodowód". Tragedia. Quote
kamilka91 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 MickeyM napisał(a):Ja dziś na allegro znalazłam taką aukcję. http://allegro.pl/item364850341_maltanczyk_yorkshire_terrier_yorki_maltanczyki.html#photo Szczena mi opadła. Na szczęście usunęli już, nawet nie zdążyłam przeczytać Quote
Chefrenek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Po raz ostatni upominam, iż nie wstawiamy linków do aukcji allegro itp z psami do sprzedania. Quote
Błyskotka Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 duzebzium napisał(a):Dobermany jak sie patrzy No zwłaszcza ten jasny :lol:. Quote
Toller Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Mam pytanko - pojawiły sie szczeniaki mojej rasy, bez rodowodu. Ludzie nabierają bez dwóch zdań, to na pewno mixy. Czy w sytuacji gdy w aukcji jest podana nazwa rasy i "bez rodowodu" nie przeczy regulaminowi? "Załącznik nr 1. Towary zakazane i dopuszczone warunkowo Produkty podrobione, tzn. towary lub usługi oznaczone w sposób, który może wprowadzić klientów w błąd co do pochodzenia, ilości, jakości, składników, sposobu wykonania, przydatności, możliwości zastosowania, naprawy, konserwacji lub innych istotnych cech towarów albo usług" http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/z2.php Czy to że ktoś sie posługuje nazwą rasy, a psiaki są bez rodowodu (więc nie ma pewności czystości rasy) nie podchodzi pod złamanie w/w ustępu Regulaminu? Jako "podrobiony (jak to brzmi.. ) towar"? Quote
duzebzium Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 ale w takim wypadku musieliby usinac 80% aukcji z psami :shake: a to im zapewne nie lezy...:shake: Quote
Toller Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Zgadza się - tylko pytanie co jeśli ktoś konkretny zgłosi naruszenie zasad, bo w to że sami będą chodzić po Aucjach i usuwać, nie wierzę Quote
MickeyM Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Z tego co słyszałam, to ludzie pracujący w zespole Allegro sprawdzają każdą aukcję, która zostaje wystawiona...Często usuwają różne. najczęściej z telefonami komórkowymi itp. rzeczami, bo mają podejrzenie, że rzeczy są kradzione, kiedy sprzedawca wystawia je zbyt tanio. Im chyba wcale nie przeszkadza, że takie ''podrabiane'' psiaki są ''wystawiane''.....na allegro. Quote
Toller Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 MickeyM napisał(a):Z tego co słyszałam, to ludzie pracujący w zespole Allegro sprawdzają każdą aukcję, która zostaje wystawiona...Często usuwają różne. najczęściej z telefonami komórkowymi itp. rzeczami, bo mają podejrzenie, że rzeczy są kradzione, kiedy sprzedawca wystawia je zbyt tanio. Im chyba wcale nie przeszkadza, że takie ''podrabiane'' psiaki są ''wystawiane''.....na allegro. No to rewelacja :( Quote
jefta Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Toller napisał(a):No to rewelacja :( Zgłaszajcie. Czasem usuwają. Quote
MickeyM Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 jefta napisał(a):Zgłaszajcie. Czasem usuwają. W takim razie spróbuję. może chociaż będą usuwali te aukcje, w których są zdjęcia wskazujące wyraźnie, że pieski są źle traktowane, trzymane w okropnych warunkach. :shake: Quote
Toller Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 jefta napisał(a):Zgłaszajcie. Czasem usuwają. Zgłosiłam - co mi szkodzi :p Quote
Dobermania Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ja zgłaszam i piszę DŁUGIE, rzewne opowieści o fabrykach szczeniąt, podpierając się adresamy r=r, stoppseudohodowcom.org i tego typu, podając wszystkie. I tłumaczę obszernie, jaka jest różnica między rasowym a w typie i dlaczego rasowy tyle kosztuje - to NAPRAWDĘ pomaga, mam wrażenie, że ludzie z serwisu czytają te moje wypociny, bo kiedyś zgłosiłam "yorki" za kilkaset zł z zaropiałymi oczami i napisałam, że na bank są chore, a to OSZUSTWO, okłamanie klienta - te słowa to już muszą trafić do osób zajmujących sie usuwaniem, jeśli nie trafi wywód o rodowodzie, dysplazji, socjalizacji, itp.:) Warto wierzyć i próbować. Quote
Dobermania Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Lemoniada napisał(a):Chce ktoś szczenię dobermana?:cool3: http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal/367/23/41/367234170 No, no, toż to przyszli zwycięzcy wystaw światowych!!! Ileż za te cuda? :D:D:D Pewnie okazyjnie poniżej 800 zł:D Ja bym radziła szybko hurtem skupić cały miot, żeby was nikt nie ubiegł, bo to inwestycja na długie lata - ZŁOTY materiał genetyczny do Waszej hodOFFli!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
MickeyM Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ciekawe co z tego wyniknie. Mam nadzieję, że to coś da. ;) Powinni odpisac za parę dni, jestem tego pewna.. Quote
kamilka91 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Dobermania napisał(a):No, no, toż to przyszli zwycięzcy wystaw światowych!!! Ileż za te cuda? :D:D:D Pewnie okazyjnie poniżej 800 zł:D Ja bym radziła szybko hurtem skupić cały miot, żeby was nikt nie ubiegł, bo to inwestycja na długie lata - ZŁOTY materiał genetyczny do Waszej hodOFFli!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ja chcę takiego! Taka okazja może się już więcej nie nadarzyć... :evil_lol: a ja od zawsze marzę o takim ślicznym DOBERMANIE... nic tylko brać! :evil_lol: Quote
Toller Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Dobermania napisał(a):Ja zgłaszam i piszę DŁUGIE, rzewne opowieści o fabrykach szczeniąt, podpierając się adresamy r=r, stoppseudohodowcom.org i tego typu, podając wszystkie. I tłumaczę obszernie, jaka jest różnica między rasowym a w typie i dlaczego rasowy tyle kosztuje - to NAPRAWDĘ pomaga, mam wrażenie, że ludzie z serwisu czytają te moje wypociny, bo kiedyś zgłosiłam "yorki" za kilkaset zł z zaropiałymi oczami i napisałam, że na bank są chore, a to OSZUSTWO, okłamanie klienta - te słowa to już muszą trafić do osób zajmujących sie usuwaniem, jeśli nie trafi wywód o rodowodzie, dysplazji, socjalizacji, itp.:) Warto wierzyć i próbować. A gdzie to wypisujesz? Bo ja znalazłam tylko "zgłoś naruszenie zasad" i powód - a nie znalazłam pola gdzie można byłoby popisać wiecej. Quote
jefta Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Toller napisał(a):A gdzie to wypisujesz? Bo ja znalazłam tylko "zgłoś naruszenie zasad" i powód - a nie znalazłam pola gdzie można byłoby popisać wiecej. http://www.allegro.pl/contact/contact.php Jakby ktoś potrzebował cennej krwi w hodoffli kaukzaów to ma niepowtarzalną okazję: Quote
Recommended Posts